Genre: Drama / Komedie
Geregisseerd door: Garry Marshall
Met onder meer: Jane Fonda, Lindsay Lohan en Felicity Huffman
IMDb beoordeling: 5,9 (27.537)
Gesproken taal: Duits, Frans en Engels
- Niet beschikbaar op Disney+
- Niet beschikbaar op Google Play
- Niet beschikbaar op meJane
Plot Georgia Rule
"Mother. Daughter. Grandmother. In this family, attitude doesn't skip a generation."
Rachel (Lindsay Lohan) is een rebelse tiener, die door haar labiele moeder (Felicity Huffman) wordt gedwongen om de zomer bij haar grootmoeder (Jane Fonda) door te brengen. De reis die Rachel moet maken en het verblijf bij haar oma, zorgen ervoor dat zij geestelijk sterker en volwassener wordt.
Lily Randall
Ethan
Paula Richards
Sam
Zwolle84
Weer zo'n komedie die graag drama wil zijn. Houd het gewoon luchtig en Lohan doet de rest. Maar nee, het moet weer bijna twee uur duren vanwege allerlei niet-werkende moeilijkdoenerij. Zelfs Lindsay kan de boel niet redden - en dat zegt wat.
Drie generaties toptalent actrices, te weten Jane Fonda, Felicity Huffman en Lindsay Lohan (wel met het minste talent) maken niet per se een goede film.
In deze Drama / Komedie film liggen drie generaties vrouwen uit dezelfde familie met elkaar overhoop, waarbij de alcoholistische moeder Lilly (Felicity Huffman) haar rebelse tienerdochter Rachel (Lindsay Lohan) naar haar strenge moeder Georgia (Jane Fonda) op het platteland brengt, in de hoop dat die haar weer op het rechte pad kan brengen. De familie blijkt echter een aantal grote geheimen te hebben.
Afwisselend komisch en tragisch (de film pretendeert een komisch puberdrama te zijn), waarbij de tragische delen het best uit de verf komen. Het aantal onsmakelijke plotwendingen (o.a. seksueel misbruik, wat niet om te lachen is) doen de oprechte inspanningen van de actrices echter teniet. Lindsay Lohan houdt zich prima staande naast Jane Fonda en Felicity Huffman en maakt vooral indruk met scènes waarin ze erg opstandig is. Dat is misschien ook geen toeval, want tijdens de opnamen van deze film, kreeg ze een waarschuwing vanwege haar onhandelbare gedrag op de set.
Al met al een matige Drama / Komedie film, die ten onder gaat aan een totaal gebrek aan tact.
Eric001
Goede rol van lekkere Lindsay, simpel verhaal maar wel een vermakelijke film.
IH88
“You don't look evil.”
“Make-up helps.”
Beter dan verwacht. Dat komt vooral door de drie-eenheid Fonda/Huffman/Lohan, en deze topactrices geven kleur aan het voor rest iets te degelijke Georgia Rule. Vooral Lohan laat hier haar klasse zien als losbandige tiener met een donker geheim. De film heeft een lekker loom sfeertje, maar ook de zware thema's (misbruik en alcoholisme) worden niet geschuwd. De mix van humor en drama werkt niet altijd even goed, maar met zulke actrices kom je al een heel eind. Het einde is typisch Amerikaans, maar een verhaal over de band tussen moeder/dochter/kleindochter verdient dit soort einde.
Lacuna1985
Net deze film gekeken. En de film was anders dan verwacht. Ik vond het een leuke en vermakelijke film. Goed gekozen acteurs voor dit verhaal. Van mij een 3,5.
frans123
Definitie van familie ; bloedverwanten die elkaar niet uit kunnen staan en toch elkaar telkens weer opzoeken - om te ruziën en gelijk te halen..
Luchtig, oubollig drama /comedy met een best zware ondertoon. Ik weet niet of dat een goede keuze is. Na een uur gestopt.
frans123
Ik had er totaal iets anders van verwacht, meer een standaard verhaal, dat ze een romance zou krijgen met Harlan en dat het weer über cliche zou gaan worden. Dat is totaal niet het geval, Lindsay Lohan vond ik echt goed acteren, ze acteert sowieso niet slecht maar je kan wel merken dat ze gegroeid is. Het is dus geen standaard verhaal en behoorlijk raar dat het door sommigen als wegkijker word beschouwd, alsof het een luchtige film is. Hoe kun je seksuele misbruiking nou luchtig noemen!
Sommige vonden Rachel te overdreven, dat vind ik niet, het kan altijd erger. Het is nu juist niet eens dat het een standaard karakter is zoals films in Ice Princess, A Cinderella Story , What a Girl Wants ect...
Anyway: mooi einde en voor mijn doen niet standaard, aanrader
Ik vind 'seksueel misbruik" niet geschikt als ondertoon voor een luchtige,oubollige, lollige film. Jammer dat ik de enige ben die dat vindt.
frans123
Heftig thema, menselijk drama, op een rare manier verwerkt als (mislukte) romantische komedie. Alle 3 de hoofdrollen vertolkt door sterk acterende vrouwen. Alleen om de één of andere manier komt het verhaal niet goed genoeg uit de verf. Misschien omdat de mannen in het verhaal niet sterk acteren of weggevaagd worden door het trio filmdiva's. Hinkt op twee gedachten en wordt daarom niet een ultiem werkje vind ik. Het rare reli-sausje is m.i. misplaatst. Vond het alles bij elkaar wel 3,5* waard. Snap eigenlijk niet dat mensen bij het kijken naar deze film hebben zitten lachen. Het thema is erg schrijnend en emotioneel zwaar, maar luchtig gebracht. Daarom is het nog niet grappig ?
Eindelijk een verstandig woord... ( Ik begrijp je hoge waardering dan niet ) Ik vind het thema ongeschikt om flauwe lolbroekerij van te maken. Het zijn vooral de dames hier die het een geweldige leuke film vinden ""O...o...o wat hebben we gelachen". Seksueel misbruik als schrijnend thema voor een drama/ comedy is van slechte smaak getuigen. Seksueel misbruik tekent een mens diep zijn leven lang. Daar doet het lollige ( vlucht) van Lohan niet aan af.
TragieStar.*
Ik heb de film al een tijdje niet meer gezien dus misschien heb ik het fout, maar naar mijn idee wordt er in de film nergens grappig gedaan over seksueel misbruik of dat het goed is of dat er om te lachen valt. De film is zowel een komedie als drama en daarom komen beide aspecten aan bod. Het eerste deel is vooral een komedie en later wordt het meer drama. Dan zie je ook het onderwerp seksueel misbruik eventjes voorbij komen als een manier om meer drama te creëren. Het personage van Lohan is een verwend nest die alles doet voor aandacht en tegen het zere been te schoppen. Dat doen pubers nu eenmaal en zij gaat daar te ver in door. Ik kan me ook voorstellen dat vrouwen hier over kunnen liegen om iemand kapot te maken of dat er moeders zijn die het niet geloven terwijl het wel gebeurd is, dus vooral erg realistisch. Maar dat het seksueel misbruik goedpraat of dat we er met zijn allen om moeten lachen is niet de insteek van de film en klopt totaal niet.
frans123
Ik zeg ook niet dat er over seksueel misbruik grappen worden gemaakt. Je gooit twee dingen door elkaar. Goed lezen. Seksueel misbruiik is ongeschikt in drama / COMEDY.. Daar hoort seksueel misbruik niet in. Verkeerde keuze. Had maar gekozen voor kleptomanie van die meid of zo. Dat is luchtiger, begrijp je?
Dit zijn momenteel de populairste films die je via Apple TV+ kunt streamen
Kijkers raken nauw betrokken bij dramafilm 'Ouistreham': 'Uitstekend gemaakt en boeiend'
Welke films worden vanavond uitgezonden op televisie?
Deze Amazon Prime Video-series worden momenteel het meest gestreamd
Greta
Drama, 2009
In the Land of Women
Komedie / Drama, 2007
seksueel misbruikouder-kindrelatiegrootouder kleinkind relatieliggenidahofamiliegeheimenalcoholismedisfunctioneel gezinpromiscuitytienermeisjelandelijk gebiedzomertienerrebellious youthveterinarymother daughter estrangementrebellious teenagerabusive stepfathermoeder dochter relatie
Realtimes | Publishing Network
Social media