• 9.373.651 stemmen

Madelief: Krassen in het Tafelblad (1998)

Familie | 85 minuten

Gesproken taal: Nederlands

Releasedatum: 15 oktober 1998

• NLZIET Bekijk via NLZIET

Plot Madelief: Krassen in het Tafelblad

Jeugdfilm is, net zoals de televisieserie Madelief, gebaseerd op het gelijknamige boek van Guus Kuijer. In Krassen in het tafelblad is Madelief inmiddels een jaar of tien. Haar oma is overleden en na de begrafenis wil Madelief alles weten over oma, maar haar moeder wil er niet over praten en opa zegt ook al niet veel. Het enige dat ze weet is dat oma veel poetste, wel goede kanten had, maar niet echt lief was. Als Madelief voor het eerst bij opa gaat logeren blijkt niet alleen dat je met opa kan lachen, maar ontdekt ze ook een mysterieus tuinhuisje in de verwilderde achtertuin, dat van oma is geweest. Samen met een vriendje uit het dorp gaat de nieuwsgierige Madelief op ontdekkingsreis en ontrafelt zij stap voor stap het geheim van oma.

avatar van Jordy

Jordy

Boek wel gelezen vroeger, maar deze film niet gezien.

Hoe vond je 't boek Jordy ? Ik ken alleen de film. 't Is een leuke jeugdfilm, met een goed verhaal. Heerlijke film.

Rijk de Gooijer heeft geloof ik een Gouden Kalf gewonnen voor zijn rol in deze film.

avatar van Jordy

Jordy

Pfft.. ik was toen 9 ofzo (toen las ik alles wat los en vast zat) en vond ik het wel vermakelijk volgens mij.

avatar van geronimo

geronimo

• 1955 berichten

Ik vond de serie wel leuk, heb deze film niet gezien.

avatar van Menni

Menni

Lieve, mooie film toont tevens aan dat tv-series, mits zorgvuldig aangepakt, wel degelijk tot hele aardige speelfilms kunnen leiden. Karakters worden wat verder uitgediept (met een perfecte Rijk de Gooijer als opa) en de emotie loopt wat hoger op. Vele malen beter vermaak - want dat blijft voorop staan - dan de doorsnee Amerikaanse familiefilm.

avatar van Ralfke

Ralfke

• 2075 stemmen

Inderdaad een typische zondagmiddagfilm (van de VPRO?) op Nederland 3. Leuk voor de kids en wel om aan te zien.

avatar van visje1991

visje1991

ik vind het een leuke film maar wel zielig

avatar van lorelei

lorelei

hihi, Madelief Verelst is een vriendin van mij.

ik heb de film nog niet gezien, maar Madelief vind hem nu zelf echt vreselijk.

Ha, leuk weetje. Ze is nu inmiddels een jaar of 16/17 ?

avatar van lorelei

lorelei

ja ze is 15 nu.

En tis echt een hippie-meisje.

Yak

hé tovenaar, ik had deze film getaped maar ik kan het maar beter laten voor wat het is, te oordelen naar jouw score?

Hoezo, is tovenaar jouw leermeester ?

Yak

Hoezo, is tovenaar jouw leermeester ?

Shit, ze zijn erachter!

tovenaar

Tja, wat kan ik erover zeggen!

Ik heb hem half tijdens het eten gekeken, ik ging er niet helemaal goed voor zitten dat is duidelijk. Toch kon het me niet echt boeien. quote: "Oma was heel verdrietig"... tja... dat kan gebeuren he!

Ik ergerde me ook een beetje aan dat kereltje met dat blauwe pakje. Vond ik een beetje irritant spelen. Vandaar de lage score.

Hou er ook rekening mee dat mijn algemene gemiddelde ook lager ligt dan de meesten. Samen met Ramon K. heb ik ongeveer het laagste van de top 30 stemmers denk ik.

Ach, je kunt het best proberen hoor Yak, zo heel lang duurt ie niet, dus je hebt hem zo gekeken. Laat mijn lage beoordeling jouw kijkervaring niet in de weg staan zou ik zeggen!

Yak

Mijn vraag komt eigenlijk ook een beetje voort uit de beoordeling van de VPRO-gids, and I quote: "Zonder twijfel één van de beste Nederlandse films ooit".

tovenaar

De VPRO-gids gaat natuurlijk niet een film die ze zelf uitzenden afkraken he hahah

tovenaar

Maar de meerderheid hier vindt hem wel goed he Yak, moet je niet vergeten

Yak

Ik heb een briljant plan! Ik kijk die film gewoon!

yep, doen !

en Yak?

avatar van Wouter

O ja wel, hoor. Zelfs films die ze zelf geproduceerd hebben! De VPRO-gids is onafhankelijk van de omroep en is daar erg trots op. Regelmatig pakken ze iemand uit eigen gelederen aan.

en Yak?

Nog steeds niet gezien. Er zijn allerlei films die ik voor laat gaan (schaam, schaam)

En ze houden me regelmatig voor de gek. Puur op de goede recensie in de VPRO-gids heb ik al een aantal ongelooflijke klotefilms gekeken, waarvan me even snel 'The craft' en '48 Hrs' te binnen schieten.

Yak

Gekeken hoor! Ik vond het een prachtig, vertederend filmpje. Pluim bovendien voor Rijk de Gooijer, hij overstijgt zichzelf. Tot deze schitterende prestatie had ik hem niet in staat geacht.

avatar van hans vd togt

hans vd togt

erg coole film, was ook al grote liefhebber van de serie!

avatar van Roxio

Roxio

ja nou de cover nog vinden he

avatar van Menni

Menni

Een cover van een film heet een remake. Of je moet de hoes bedoelen en dan kan ik vertellen dat de gekochte video bovenstaand plaatje bevat, inclusief 'bekend van bioscoop'.

avatar van Anne_Girl

Anne_Girl

Hele mooie film! Ik keek als kind de series heel erg vaak en heb deze film samen met mijn vader in de bioscoop gezien en daarna nog een keer op TV en daarna nog een keer. Zeer mooi verhaal en ook erg ontroerend. Madelief speelt erg goed net als haar opa (Rijk de Gooyer) en moeder. 4,5*

avatar van djelle

djelle

Sympathiek filmpje over een klein meisje en haar zoektocht naar de persoonlijkheid van wijlen oma. Het verhaal laat je niet onberoerd, de algemene uitwerking kon wat beter en een echt doordringende sfeer werd niet gecreeerd. Toch een goeie middenmoot voor een gezellige zondagmiddag. 2,5*

avatar van marcelgg

marcelgg

Jammer dat ik geen tien meer ben, anders zou ik terstond verliefd kunnen worden op Madelief. Zij zet een krachtige rol neer. De Gooyer is een geloofwaardige brompot-opa. Alles past goed in de belevingswereld van Madelief en je ziet de fantasie van Guus Kuier mooi uitgebeeld.

avatar van Tun-89

Tun-89

Is wel een vermakelijke Jeugdfilm.

Madelief speelt haar rol erg goed.