Raw Deal (1986)
Geregisseerd door: John Irvin
Met onder meer: Arnold Schwarzenegger, Kathryn Harrold en Darren McGavin
Releasedatum: 18 juni 1987
Plot Raw Deal
"The system gave him a raw deal. Nobody gives him a raw deal."
FBI-agent Mark Kaminski is uit het corps geschopt wegens zijn ongekende bruutheid. Maar als de FBI de maffia-organisatie van godfather Luigi Patrovita in Chicago wil oprollen wordt maar één man bereid gevonden om te infiltreren in het gangsternetwerk: Kaminski! De FBI zorgt ervoor dat Mark Kaminski vermoord wordt verklaard en onder de valse naam Joseph Brenner probeert hij het vertrouwen te winnen van Patrovita.
Mark Kaminski / Joseph P. Brenner
Marcellino
Martin Lamanski
petey
- 1901 berichten
maar dat is ook gelijk het hele verhaal, het script is niet veel langer.
bioscoopzaal
Heerlijk oudbakken, maar op sommige momenten vreselijk foute wraakfilm. Het plot gaat alle kanten uit en Schwarzie kon toen nog net zo min acteren als nu, maar stiekum heb ik er toch wel een beetje van genoten.
De beste oneliner zit al helemaal in het begin nadat Arnie's dronken moer een taart naar z'n kop heeft gegooid.
"Never drink and bake!"
2 sterren dan maar.
SSeagal
Matig doch geen door en door slechte actiefilm van het kaliber Arnold dom vermaak, **
Lukic
Zeer slechte film. Denk wel de slechste die ik ooit met Arnie heb gezien. Het verhaal slaat werkelijk nergens op.
Eerst infiltreren in een organisatie (waarbij je het idee krijgt dat hij deze organisatie van binnenuit stilletjes aan gaat oprollen) en daarna opeens 200 kilo aan pistolen en geweren uit de kast trekken om iedereen stelselmatig af te knallen. Yeah right. Oh ja, de manier waarop hij die organisatie infiltreert was wel zeer lachwekkend. En dit bedoel ik neit positief... Oh men... wat een onzin!
1 ster... Weet niet warom geen 0,5...
Captain Pervert
- 2099 stemmen
Schwarzeneggers minste film van de 80's. Hij acteert vrij houterig en die maffiosi zijn wel erg dom dat ze hem niet doorhebben.
djelle
Klassieke wraakfilm dat wel heerlijke typische elementen bevatte, maar op momenten zat het inderdaad wat fout. Het verhaal is nogal langdradig in beeld gebracht en de film heeft enkele overbodige, saaie scenes. Zalige oneliners krijg je hier wel weer te horen en de actiescenes waren wel vermakelijk.
Maar dat brengt mij dan weer naar het volgende punt: de onderhoudende factor. Op het laatste stuk van de film krijg je eigenlijk een coole climax, de enige actiescene die écht de moeite waard is. Als je je daarvoor eerst 85 minuten regelmatig moet vervelen... Nee, schwarzenegger heeft veel betere actiefilms gedaan. (2)
Frantic01
leuke film voor dat jaar 1986 maar tegenwoordig kunnen ze dit soort films helaas niet meer maken.
Phil Leotardo
Gewoon een heerlijke jaren '80 actiefilm. Zo maken ze ze tegenwoordig niet meer. heerlijk als Schwarzenegger zijn tape van the Rolling Stones erin doet en Satisfaction door de speakers knalt en ondertussen knalt hij ook wat wiseguys neer Eigenlijk is deze film een soort Rambo meets the mafia ofzo
Altijdklagen
Heerlijke knalfilm. Heb me nog nooit zo goed gevoeld bij het kijken naar het afschieten van mensen als bij deze film...
Zeker toen ik slechts nog 12 jaar was... Een film om destijds nooit te vergeten...
En ook nu dus nog leuk...
Fangs (crew films)
Schwarzenegger kan veel beter, maar toch is deze simpele, gewelddadige actiefilm de moeite waard.
Arnie heeft veel geweldige one-liners en de actie is goed gedaan. Sam Wanamaker heeft ook een leuke rol als maffiabaas Patrovita. Het verhaal is natuurlijk erg dom en simpel, maar het werkt wél. > 3*
I can't get no, ta-dadáda, satisfaction, ta-dadáda
DiDa
Deze film is zeker de moeite waard. Het is niet Schwarzenegger's beste, maar er zitten goede stukken in deze film. Leuk op het einde:
Patrovita wanneer Schwarzenegger naar boven stormt om hem te vermoorden tegen Rocca: "Call the cops"!
Rocca: "what"?
Patrovita: "Call the fucking cops"!!
sinterklaas
Vreselijk wat een saaie vervelende kutfilm, 5 % is actie en dan nog afgeraffelde actie ook. echt een grote mislukking van Arnold. Heb nog nooit zo'n tenenkromende klotefilm van schwarzenegger gezien. Echt net een kleuterfilm.
Gewoon voor Terminator, Commando of Predator gaan en lekker laten liggen deze.
deze schijtfilm heeft toevallig maar een totaal van twee sterren en meer dan honderd stemmen dat betekend dus:2 sterren+100 sterren=flop 100.
zet deze asjeblieft in de flop 100.
0,5 van de 5
Waku
Beetje veel meer van hetzelfde.
Schwarzenegger als wrekende spierbundel kennen we inmiddels nu wel.
soms toch redelijke film met arnie die het zeker niet slecht doet.
SSeagal
Stem verhoogd naar 3 sterren. Na gisteren weer gezien te hebben blijft het een heerlijke actie klassieker. En snap het lage gemiddelde niet zo, er is toch actie genoeg vond ik, veel leuke oneliners en een mooie climax. Saai allerminst. Ik heb mij gister iig weer prima vermaakt
Youri
Leuke aan deze film vond ik het stuk dat hij in de auto stapt met een geweer en de radio aanzet " I can't get no " Satisfaction. De rest van de film was aan een stuk door geweld en weinig verhaal.
Goodfella_90
Kwalitatief zeer beroerd en allemaal erg fout. Neemt niet weg dat het prima entertertainment is, gewoon 3 sterren dus.
Ace Hanlon
Lekkere "niet-bij-nadenken-maar-kijken" film. OK, het rammelt hier en daar wel wat, maar dat hindert in het geheel niet. Wat sommigen aan deze film "fout" vinden ontgaat mij volledig. Maar misschien is er ergens iemand die mij dat eens kan uitleggen.
DragQueen
Leuke actie prent, met een leuk verhaal. wat weliswaar niet op alle punten waterdicht is, maar toch vermaakt. schwarzenegger speelt een leuke rol en zorgt voor wat humor, maar voornamelijk vette actie. vooral dat stuk ergens tegen het einde is leuk, met satisfaction van the stones op de achtergrond. en robert davi speelt een goede rol als badguy. 3 sterren, vanwege een beetje jeugdsentiment.
DaKKiE1984
Deze komt morgen op tv, RTL7 22:30 ivm afgelaste dakar rally.
Zal wel eens kijken, heb hem nog nooit gezien geloof ik.
Chuck Taylor
- 1953 stemmen
De meeste films met Schwarzenegger zijn zo slecht dat het ze ontzettend humoristisch en goed maakt. Een keiharde stoere jongens film. Deze film steekt er in dat genretype er met kop en schouders boven uit. Ik was aan het genieten samen met mijn vader, toen we deze film gisteravond zagen.
Fantastische hoe Arnold met een hand aan het stuur en een volautomatisch geweer in zijn andere hand de jongens boven aan de berg en op hijskranen doodschiet, omdat ze net te laat zijn met handelen en zich niet verschuilen. Of de strakke kop van Arnold als hij in een moeilijke situatie beland waarin hij koelbloedig iedereen vermoord met wat simpele maar prachtig gechoreografeerde handelingen. Arnold ziet er hier nog jong en onverschrokken uit, wat hem perfect past in zijn rol.
4* voor Arnold.
crack1
Het beste stuk in deze prent vond ik de eindgeneriek!

Netflix breidt komend jaar het Koreaanse aanbod flink uit

Slasher 'I Know What You Did Last Summer' plaatst zich hoog in de Netflix Top 10

Thriller 'A Time to Kill' met Matthew McConaughey morgen op televisie

Succesvolle misdaadserie 'Bones' maakt zijn verschijning op Netflix