Guest House Paradiso (1999)
Genre: Komedie
Verenigd Koninkrijk
Geregisseerd door: Adrian Edmondson
Met onder meer: Rik Mayall, Adrian Edmondson en Vincent Cassel
Releasedatum: 16 december 1999
Plot Guest House Paradiso
"Pay to check in... pray to check out!"
In het slechtstlopende hotel van Engeland zorgen Ritchie Twat (Rik Mayall) en Eddie, of liever Edward Elizabeth Ninglebubba (Adrian Edmondson), voor de dagelijkse (ab)normale gang van zaken. Ritchie is de manager die niets doet en Eddie is degene die geen functie heeft maar alles doet. Daarnaast is er een kok en een vermist (vermoedelijk dood) hulpje. Soms komen er gasten, zoals een typische Engelse familie, een diva die haar beste tijd gehad heeft en een pasgetrouwd stel, maar de mannen hebben meestal met elkaar te maken. Dit zorgt voor vele absurde en idiote situaties, waaraan de gasten niet kunnen ontkomen.
Richie
Gina Carbonara
Mr. Nice
Mrs. Nice
Manitobas
Zonde van dat saaie romantische verhaallijntje, past niet bij deze heren. Vermakelijke film, maar Bottom was absoluut beter!!
Lekkere onnozele film waar vooral het begin heel goed is. Rik Mayall en Adrian Edmondson vond ik altijd al schitterend in de serie "Bottom" en deze speelfilm van hun is best geslaagd. Heb regelmatig hard moeten lachen vooral het gevecht in de keuken tussen Rik Mayall en Adrian Edmondson vond ik geweldig.
Error_2009
lekker droge humor alleen vond ik de serie Bottom wel iets beter.
Ant
Super grappig. Heb ook Bottom, maar vind de film toch ook goed te doen.
komerad
Echte billenkletser, naar het einde toe (vanaf die over the top kostscene) snel bergaf.
Denden 100 Piek
Ik ben gek op de serie Bottom, deze onofficiële Bottom-verfilming (die wel dezelfde humor bevat) bewijst dat de bottom-humor eigenlijk het best werkt in afleveringen van een half uur, maar ook in deze film genoeg te lachen.
De intro alleen al met Eddie die de stompzinnigste dingen doet op een motorfietsje is geweldig, het zet de toon voor de gehele film. Bottom humor valt naar mijn mening het best te omschrijven als Looney Tunes in live action, maar dan nog grover en met veel meer hersenloos geschreeuw. Gelukkig zitten er zoveel grappen tussen dat er om de zoveel tijd wel eentje raak is. Wat deze film als nadeel heeft is dat er ook nog iets als een verhaal in moet. Waar de zwakke verhaaltjes van de serie niet opvallen omdat er altijd wel iets stompzinnigs aan de hand is waar je om kan lachen, krijgen de makers het niet voor elkaar om dit effect in een speelfilm te krijgen. Er vallen aardig wat dooie momenten die nodig zijn om het verhaal verder op gang te helpen. Wat ook een probleem vormt is de locatie. Bottom humor werkt het best in een beperkte ruimte, daarom is de serie ook zo hilarisch als Ritchie en Eddie elkaar weer tot moes slaan. Hier krijg je gelukkig ook meer dan genoeg van in de film, zoals de geweldige keukenscène. Maar de vele manieren waarop Ritchie de hotelgasten het leven zuur maakt, werkt toch een stuk minder op de lachspieren. Toch moet ik wel zeggen dat het bewonderenswaardig is dat ze geprobeerd hebben iets anders te doen met het verhaal dan we in de gemiddelde Bottom-aflevering zien. Het zijn dan wel dezelfde personages qua gedrag, maar toch zie ik Ritchie en Eddie van Bottom niet zo snel hun appartement verlaten om een hotel te runnen. Verder zijn er leuke bijrollen van bijvoorbeeld Bill Nighy en Simon Pegg, ook al hebben ze hier niet zoveel te doen.
Een film die het niveau van Bottom niet weet te behalen (en afhankelijk van hoe je het bekijkt, was dat al een zeer laag niveau), maar zeker genoeg vermaak biedt om een speelfilm met deze flauwe maar voor de liefhebbers geweldige humor te rechtvaardigen.
myjuki
mijn favoriete comedy,
ik heb hem zelfs 3 keer op dvd gekocht (lang verhaal:P)
al moet ik wel zeggen dat na 100 keer kijken de laatste 3 kwartoer beginnen tegen te vallen.
Woeke
Geniale film. Echt Bottom, waar ik alle seizoenen van heb. Alleen hadden die andere achternamen niet gehoeven van mij.
Ik heb me echt stuk gelachen
linxde1
Leuke film
Haald het alleen niet bij het niveau van de serie bottom....
Vond de kotsscene op het laatst iets minder, had niet gehoeven, maar de ''candle in the eye'' scene was goud!!!! en de scene met die piercing was echt te ranzig voor woorden, alleen daarom al 4 sterren!!!!!!
heb dr erg om moeten lachen!
Toegegeven die kotsscene was wat over the top, maar wat heb ik er om moeten lachen. Vooral toen Simon Pegg tussen het kotsen door iets probeerde te vertellen. Hilarisch vond ik het. En verder dat notenkraker moment. Oefff! Ik heb veel gelachen om deze film.
Fixi88
Ooo wat is dit een heerlijke humor. Is alweer een tijdje geleden dat ik hem gezien heb maar hij komt dinsdag op RTL 7 dus zal er maar weer is goed voor gaan zitten.
Bottleneck
Bottom
Een van m'n Britse favorieten met Red Dwarf, Shameless, The Office, Royle Family uiteraard e.d.
Anderhalf uur is toch wel net te lang voor het aburdisme, zie het liever in de korte afleveringen. Toch wel weer erg grappige scenes en alleen al de plotomschrijving is leuk
Flora
Heerlijk slecht, ik houd ervan.
Ik ben het er wel mee eens dat de humor aan het eind van de film bergafwaarts gaat.
decicco
Nu te zien op rtl 7. Heb hem naar een half uur afgezet vind er niet veel aan.. of is het toch nog een 2e keer kijken waard?
planet_of_death
Verschrikkelijk smerig, onvoorstelbaar onbeschoft en idioot: zo kun je deze film het best beschrijven. De twee hoofdrolspellers ( uit het geweldige Bottom ) zijn goed op dreef. Van dit soort humor moet je echt houden, anders kun je er maar beter niet naar kijken. In mijn optiek is Guest House Paradiso geslaagd te noemen, al is het soms zelfs voor mij wat te ranzig.
3,0 sterren
Zidane007nl
Ik heb een paar keer stukjes van Bottom gezien en lag toen helemaal in een deuk. Vandaag las ik in de krant dat deze film vanavond kwam. Ik heb weer af en toe in een deuk gelegen. Zo geweldig, maar inderdaad wel een beetje ranzig bij sommige stukjes.
De kotsschene was wat overdreven en de grote bal helemaal.
planet_of_death
De kotsbalis toch wel een van de ranzigste scènes ooit waarmee geen bloed aan te pas komt.
predator
- 1948 stemmen
De serie is geweldig, maar dit is echt een stuk minder. Jammer.
You have a very big head geweldig.
Soms erg over de top maar rest maakt het weer prima.
En die gezicht na kotsbal is best ranzig.
3,5 ster
Robi
Jaren geleden kocht ik de cd van de soundtrack omdat ie door Colin Towns was gecomponeerd. De cd viel me helaas tegen. En de film krijgt ook al niet al te beste recensies. Dat belooft dus niet veel goeds.
movielou
leuke brittse komedie, een van mijn lievelings richie be eddy was hier echt goed in hij verveelde me ook geen moment.
3,5
De TV-serie was beter.
En ondanks dat dit een subjectieve opmerking is, zij het zo.
Want ik ben dol op lachen, maar het moet wel vanzelf gaan. En de balans bij dit werkje is op zijn minst onevenwichtig te noemen ten opzichte van het (betere) TV-werk van 'The Young One' en zijn compaan.
Redelijk.
Matt81
De Serie was inderdaad zeker beter, misschien ook omdat ze daarmee lekker puntig 25 minuten konden vullen. 90 minuten is dan toch te lang. Tzijn echter wel 90 minuten die je kan blijven kijken als je zin hebt in een flauwe avond!
"Chef's hurt himself."
"How bad?"
"Indescribably. He hit his head on this frying pan seventeen times."
RogerV
Hilarische film die ik al 100 keer gezien heb maar leuk blijft
Geniaal hoe Richie het gezin de stuipen op het lijf jaagt. En natuurlijk ook die Gino "You fatherfucker!"
boozebelly
- 1908 stemmen
Hoog poep & pies gehalte qua humor, mij véél te simpel.
Een beetje gekke bekken trekken en daarmee is de hele film eigenlijk wel omschreven.
Ik kan Engelse humor echt enorm waarderen, maar deze film is het bewijs dat Engelsen ook wel eens een uitglijder maken.
Veel mensen zijn in hun recensie redelijk mild in hun beoordeling en halen daarbij vaak het begrip "Engelse humor" aan, maar ik had hun recensie wel eens willen zien als dit een Amerikaanse film was geweest...Ik proef wat sympathie-mildheid. Objectief gezien is dit gewoon prullaria humor van de onderste plank.
Wellicht een film voor liefhebbers van "Americas funniest home video's" e.d...

Leo Woodall en Rachel Weisz in nieuwe Netflix Original: alles over 'Vladimir'

'Bridgerton' is terug op Netflix: eerste deel van vierde seizoen nu te zien

Blackadder Back & Forth
Komedie / Historisch, 1999