• 9.377.055 stemmen

Tarzan's Hidden Jungle (1955)

Avontuur | 72 minuten

Genre: Avontuur

Geregisseerd door: Harold D. Schuster

Met onder meer: Gordon Scott, Vera Miles en Peter van Eyck

Plot Tarzan's Hidden Jungle

"Thundering New Tarzan Thrills!"

Een aantal jagers, die zich voordoen als fotografen, zijn op zoek naar grote hoeveelheid leeuwenpelsen en dierlijk vet. Ze schuimen de jungle af op zoek naar wild, maar de vangst is mager temeer omdat Tarzan het opneemt voor de bedreigde dieren.

avatar van movie acteurs

movie acteurs

Nu ook gezien, en heb nou niks meer om te zien van de films met Scott.

Ik vind dat dit qua verhaal best lijkt op dat van Tarzan And The Trappers. Dat is geen positieve uitspraak. Scott moest hier duidelijk gepromoot worden, das heel duidelijk te zien. Tarzan is erg aanwezig, maar je ziet meer van Scotts lichamelijke vaardigheid. De meeste tijd doet onze held maar wat, loopt wat rond of verzorgt een diertje. Sowieso de eerste film waar Scott in speelt. Wat natuurlijk compleet iets nieuws voor hem was. Maar als je deze film ziet kun je zeggen dat hij zijn eerste ervaring met acteren opdoet. Maar hij is niet heel slecht.

Gordon Scott and Groucho Marx, & Hidden Jungle trailer - YouTube

De uitwerking van het verhaal stelt weinig voor . Het middenstuk was gewoonweg saai. Je had niet het gevoel dat er ooit iets interessants ging gebeuren. Naar het einde toe wordt het al beter. Een heel stuk beter in mijn ogen. in ieder geval ets spannender. Opvallend vond ik de, laat ik het maar zo zeggen, (koningin) van de stam. Die zat volgens mij ook in Tarzan's Peril met Lex Barker. Ik had hoge verwachtingen van deze film. Helaas kwam die niet uit. Wel is deze een stuk beter dan Tarzan And The Trappers.Die was van begin tot einde oersaai. Dat viel hier nog iets mee, dus ik geef dan toch maar een hele kleine 3,0.