Genre: Komedie / Drama
Geregisseerd door: Anthony Drazan
Met onder meer: Sean Penn, Kevin Spacey en Robin Wright
Releasedatum: 3 juni 1999
Plot Hurlyburly
Eddie (Sean Penn) is een casting director in Hollywood, die zichzelf verliest in coke en zelfbeklag. Voor het oog van de buitenwereld slaagt hij er nog redelijk in de schijn van succes op te houden, maar hij is onmachtig zijn eigen leven richting te geven. Zijn zakenpartner Mickey (Kevin Spacey) snuift hard mee, maar beschikt over meer zelfcontrole. De werkloze acteur Phil doet wanhopig een poging zijn huwelijk te redden en vraag nota bene Eddie om advies. Als Eddie dan verliefd wordt op Darlene (Robin Wright Penn) lijkt hij een kans te krijgen op geluk. Maar kan hij zonder zijn vertrouwde wereldje of blijft hij de eeuwige loser...
Eddie
Store Manager
Singer
geronimo
- 1955 berichten
Nee, ik ook niet, tis dat Spacey erin speelde, maar wat un hoofdpijnfilm!
Blindfold
Ik vond hem best cool. Die ontzettend uitgebreide discussies zijn best goed gedaan. Misschien moet je hem onder invloed kijken (heb ik gehoord
neo
ik vond em wel erg goed.vanaf het begin zat ik al geboeid te kijken naar sean penn die zo'n ontzettende gek speelt net als de rest van de cast.prachtige dialogen en de raarste gebeurtenissen en discussies over niks komen in deze film voor.veel zwarte humor en ik heb vaak echt in een deuk gelegen.op het einde wil de film nog even serieus ,wat mij weerhoudt van een hogere waardering.4 sterren
One Punch Mickey
Wat een ongelooflijk irritant quasi-intellectueel GELUL zeg! Zelden zo'n irritante film gezien...
Lianne
Zeker een van de meest saaie films die ik gezien heb. Ben in slaap gevallen en toen ik wakker werd en hij nog steeds opstond baalde ik gigantisch!
ichi
Is gebasseerd op een toneelstuk, vandaar dat vele gelul. Ik heb best wel genoten trouwens en dit zeker niet in de laatste plaats te danken aan het acteerwerk van Penn.
Armin
Ben het met Neo eens. Ik had heel veel negatieve reacties gehoord, maar was toch wel erg benieuwd, ook gezien de cast, of dit terecht was.Wat mij betreft dus niet! ***1/2
Deze film kon mij echt helemaal niet boeien. Ik dacht echt na een uurtje om deze film af te zetten, maar dit heb ik maar niet gedaan.
Ik had deze film gehuurd om de cast (die toch niet slecht te noemen is), maar ik kan niet zeggen dat die hier nou zo'n hele goeie prestatie neer zetten. Ik ergerde me echt dood aan dat slappe gelul, wat gewoon nergens over ging. Het zal wel komen dat deze film gebaseerd is op een toneelstuk, want zulke films doen het nooit goed bij mij. 1,5*
Brooklyn
De acteurs (op een belachelijk slechte Meg Ryan na...) redden de film. 3 sterren.
damian
deze film met een snuifje ...is te goed gemaakt ..eindelijk een foutloze film ..met dodelijke zinnen, sean penn speelt hierin zijn beste rol ..laat staan chazz palmentieri als de gefrustreerde acteur. gewoon Mooi.
Hagele
Ik geef deze film graag het voordeel van de twijfel. Ik vond het dus een goede dilm, met leuke ( intellectuele ) dialogen die alleen onder invloed ( van snuif, rook en drankgerij ) gevoerd kunnen worden...althans
3½*
bisse
Jammer dat ik geen plaats meer heb in mijn top tien want deze film is echt een acteerfestijn deluxe.Ik heb zwaar genoten van vooral sean penn en palminterri.Wisten jullie trouwens dat meg ryan speciaal voor deze film een boob-job heeft laten fixen?Het geweldige acteren deed me denken aan glengary glenros.
ToniMono
Gelet op de nogal sterk uiteenlopende reacties was ik toch wel erg benieuwd naar deze film. ik kan me goed voorstellen dat niet iedereen deze film trekt. Er worden inderdaad hilarische volzinnen gemaakt (hetgeen de film een zekere vaart geeft) maar dit is mijns inziens beslist niet de hele film het geval. Bovendien zal het semi-intellectuele gelul niet een ieder aanspreken. Mooiste quote vond ik toch wel "Jij bent paranoia" Antwoord Penn: "Alleen als jij plannen hebt". De acteerprestaties van Spacey en Penn zijn erg goed. Was voor de rolbezetting van deze twee heren, voor andere personages gekozen, dan betwijfel ik, of ik de film uberhaupt had afgekeken. Het is dus wat mij betreft met name te danken aan Spacey en Penn, dat de film een ruime voldoende scoort.
Dharma
Zeer slechte film. Geen thema, geen verhaal, geen scherpe dialogen (met uitzondering MISSCHIEN van de discussie over bij welk restaurant er gegeten zal moeten gaan worden), geen boodschap, niet mooi gefilmd, geen muziek. Vrijwel niets positiefs over op te merken. Spacey speelt niet onaardig, maar Penn weet met niet te overtuigen.
MarkFish
Heeeeerlijke film. Fantastisch acteerwerk van Spacey, Palminteri, Ryan en met name Penn. Coole dialogen, lekker sfeertje. De manier waarop de film voortkabbelt vond ik in dit geval zwaar relaxed.
bisse
dit is officiel de allerdomste recensie die ik ooit las..
Justice4All
Film is een en al saaaaiiiiii, maar heeft een goed verhaal.
Gewaarschuwd: Er wordt verzocht om goed op te letten, anders zak je helemaal weg (letterlijk en figuurlijk)
3 sterren voor de acteerwerk van de crew
BoordAppel
dit is officiel de allerdomste recensie die ik ooit las..
Omdat je het er niet mee eens bent? Dharma geeft gewoon zn mening.
Ik ben het er ook mee eens. Een aaneenschakeling van suf gewauwel, deze film.
bisse
Omdat je het er niet mee eens bent? Dharma geeft gewoon zn mening.
tjonge, jonge lijkt me nogal logisch want dat is namelijk wat iedereen hier doet. Mijn reactie op dharma s bericht is toch ook een mening of niet dan? Je hebt ook mensen die van mening zijn dat elke dag een glas urine drinken een goed plan is. Over die mening heb ik dan ook weer mijn mening
BoordAppel
Je mag best je mening geven maar doe dat dan normaal. Als iedereen dat soort berichten zou typen als ze een andere mening hadden zou het een erg gezellige boel worden. En het is ook niet zo dat dat bericht van Dharma zo heel erg raar was, hij vond het gewoon een kutfilm. Kan ik goed begrijpen overigens alhoewel ik m op een 3 heb staan.
bisse
Nou het is dus mijn mening dat het bericht wel degelijk heel erg "raar" is. Als iedereen zich de hele tijd een blad voor de mond gaat zitten nemen in de naam van gezelligheid gaat dat volgens mij ook ten koste van een interessant forum. Ik meen wat ik heb geschreven en zo verschrikkelijk is dat toch echt niet. Ik ga er gewoon van uit dat Dharma ook wel weet dat mijn reactie er een is van een enkel iemand met een in dit geval totaal tegenovergestelde mening. Ik vind het dan ook erg overdreven om dit dan meteen abnormaal te noemen.
goldflyer
prima film die je meeneemt in de gedachtegang van iemand die op het punt staat mentaal in te storten... en eigenlijk stort Sean Penn de hele film lang mentaal in elkaar...
De woordkeuze waarmee dialogen maar ook monologen worden gevoerd, vind ik zeer creatief gevonden; naar mijn mening zijn ze van een filosofische waarde! Een filosofie over hoe f*cked up het leven kan zijn als je niet gestuurd wordt.
Mc
- 2092 stemmen
Ben naar het gelijknamige toneelstuk naar deze film geweest. Dat wast geweldig. Ben nu wel erg benieuwd naar de film...
The One Ring
Oersaaie film die nergens over lijkt te gaan en nergens naar lijkt te leiden. De gesprekken zijn niet interessant en de presonages boeien niet... Tot het laatste half uur ineens begint en het toch nog een beetje interresant wordt. Voeg daar het goede acteerwerk van vooral Sean Penn en Spacey bij en je komt net op 2 sterren uit.

Bijzonder veel series verlengd: zit jouw favoriet er ook tussen?

Dit is de ultieme kijkvolgorde voor alle Marvel-films tot 2026

Netflix voegt in maart 'The Invisible Man' toe: waar kijk je de horrorfilm nu?

WOII-klassieker 'A Bridge Too Far' over slag bij Arnhem zondag op televisie

The War Zone
Drama, 1999

Dead Man Walking
Misdaad / Drama, 1995
gebaseerd op toneelstuk of musicalonafhankelijke filmhollywood