• 9.381.135 stemmen

Destiny Turns on the Radio (1995)

Komedie / Misdaad | 102 minuten

Genre: Komedie / Misdaad

Geregisseerd door: Jack Baran

Met onder meer: Dylan McDermott, Nancy Travis en Quentin Tarantino

Gesproken taal: Engels en Hongaars

Plot Destiny Turns on the Radio

"Fate visits in ways you never expect"

De gedetineerde Julian Goddard is uit de gevangenis ontsnapt en naar Las Vegas teruggekeerd om er zijn deel van de buit van een bankoverval op te eisen. Zijn kompaan heeft echter slecht nieuws voor hem, zowel wat betreft de buit alsook over de geliefde van Julian. Bovendien lijkt er een mysterieuze, bovennatuurlijke kracht in het spel te zijn.

avatar van Meneer Bungel

Meneer Bungel

Oei, herziening-stinker van het jaar tot nu toe. De titel vond en vind ik erg leuk. Het begint ook best leuk; een film met veel kleur, leuke introducties van de characters, maar op een gegeven moment ben je drie kwartier onderweg en wil je dat het nu eindelijk eens op gang komt. Het romantische plotje had niet meer mogen zijn dan een zij-lijntje, maar dit krijgt steeds meer de hoofdrol en gaat behoorlijk vervelen op een gegeven moment. Het wíl wel graag sympathiek zijn allemaal, en dat is het (vooral in het begin) ook wel een beetje, maar het kakt onverbiddelijk steeds verder in.

Misdaad als genre is nogal onzinnig; okay, er is een som geld van een overval bij betrokken, er zitten wat boeven, agenten en geweren e.d. in, maar het leunt veel meer op romantische komedie met veel dialogen, die echter niet altijd evenzeer de moeite zijn. Dan zitten er nog wat fantasy-elementen in zowaar (met wat losse pols verwijzingen naar de wederkomst van JC en een onbevlekte ontvangenis, no less!), maar het komt niet echt uit de verf, de vele prima acteurs (leuke bijrol van Tracey Walter) en kleurige settings ten spijt (overigens speelt het zich af in Las Vegas, maar verwacht geen casino van binnen te zien, hooguit heel kort via een bewakingscamera). En dan zit bijna elk moment waarin niet gesproken wordt nog dichtgeplakt met aan Elvis verwante bluesmuzak waar je van moet houden; aanvankelijk vond ik het erg leuk, maar na een tijdje...

Ik meende eerder een hoger cijfer te hebben gegeven, maar met 2,5* zat ik al aardig in de buurt van wat ik hem nu waard vind:

2,5* ---> 2,0*.