• 9.375.245 stemmen

Met onder meer: Michael Douglas, Demi Moore en Donald Sutherland

Releasedatum: 12 januari 1995

Plot Disclosure

"Sex Is Power."

Als het bedrijf gaat reorganiseren, verwacht de gelukkig getrouwde computerexpert Tom Sanders een flinke promotie. De baan gaat echter naar een vrouw, Meredith Johnson, met wie hij vroeger een relatie had. Meredith wordt Toms baas en is vastbesloten om het te gaan maken binnen het bedrijf. Ook wil ze de relatie weer oppikken. Tom kan haar bijna niet weerstaan, maar wijst haar toch af. Hij klaagt haar aan wegens seksuele intimidatie, maar het bedrijf kan deze negatieve publiciteit niet gebruiken.

Meredith Johnson

Philip Blackburn

Catherine Alvarez

Susan Hendler

Stephanie Kaplan

Mary Anne Hunter

avatar van Shinobi

Shinobi

Gisteren opgenomen en vanochtend gekeken en ik vond het wel een vermakelijke film. Het thriller aspect zit er goed in en dat virtuele gedeelte ziet er erg goed uit voor een film uit 1994. Alleen dat van die 'A friend' vond ik wel vaag dat dat die ene zoon van die ene collega bleek te zijn.

Ik geef 'm 3, 5 sterren.

mikey

Master369 schreef:

demi is extreem lekker in deze film

wat een benen jong!!! ze mag mij ook eens komen afzuigen

Klinkt bijna als 'demi heeft een lekkere mond, ik zou haar best eens een voetmassage willen geven..' oder etwas..

avatar van Eazyfan

Eazyfan

Op zich natuurlijk niet zo speciaal, redelijk verhaal. 16+ dan nog wel Heb ik volgens mij nog gezien toen ik 12 was. Niet dat dat wat betekent maar enfin.

avatar van Roseicollis

Roseicollis

echt special voor die Slurp scene gekocht

voor de rest boeide de film me niet

avatar van TheRisingSun

TheRisingSun

Degelijke film!

Als thriller geen topper, maar wel boeiend genoeg om hem een nette twee uur uit te zitten!

Na "A Perfect Murder" en "Fatal Attraction" dit weekend gezien te hebben, nu dus deze film met wederom Douglas in de hoofdrol. Van die drie is deze de minste, maar absoluut geen slechte film!

Douglas moet zich hier wat meer 'inhouden' door het script, maar komt in het tweede deel, als de zaak zich naar het einde werkt, meer los en laat weer even zien wie de man is.

Ook Moore is goed, ze weet Douglas goed tegenstand te bieden. Daarnaast is ze in deze film (en ook nu mag ze er nog wel zijn, gezien haar leeftijd) erg aantrekkelijk!

Het verhaal blijft mede boeien doordat ze een geheimzinnige messenger ( A Friend) hebben toegevoegd, waar je toch nieuwsgierig naar blijft wie dit zal zijn.

Al met al een degelijke film, die toch best gezien mag worden!

3,5 ster

mikey schreef:

Uiteraard heeft demi ooit een plekje in mijn hartje verovert.

Vond haar ook erg mooi toen ze nog niet van plastic was...

niethie

Had deze film al eens gezien maar dat was al jaren geleden aan aangezien ik hem nog had liggen heb ik hem maar weer eens gekeken.

En ik vond het zelf een beetje een duffe film, ok het plot is prima maar alleen de uitwerking ervan is erg ondermaakts en ver gezocht allemaal en vond vooral dat hele cyber gedoe werkelijk geen flikker aan het verhaal toevoegt.

Desondanks zitten er toch nog wat sterke (redelijk spannende) scenes in de film en zette douglas weer een prima rol neer en ook zijn tegnspeelster moore deed het prima.

2,5 sterren

avatar van K@i

K@i

het Mondwerk van Demi was het enigste plustpunt in deze film

avatar van Rudolf11

Rudolf11

ze kan het wel, als ze maar wil.

avatar van Rudolf11

Rudolf11

ps een vrouw die niet wil is zoveel interessanter dan een vrouw die gelijk alles met je doet.

avatar van gotti

Interessanter kunnen we het niet maken...wel makkelijker.

speranza

Hoe kan een geweldig acteur als Donald Sutherland zich lenen voor deze grotendeels overbodige film? Het is dat ik niet ongevoelig ben voor een vrouw als Demi Moore. Anders zou ik zeker de laagst mogelijke beoordeling aan deze film hebben gegeven.

speranza

Demi Moore was 14 jaar geleden zeker een lekker wijf. Ze begint haar schoonheid langzaam maar zeker kwijt te raken. Ik kan daarom niet anders dan toch naar de laagst mogelijke beoordeling voor deze geheel overbodige film te gaan.

avatar van Zinema

Niet de beste thriller met Douglas, maar zeker niet de slechtste. Vanwege het onderwerp toentertijd enorm gehypt hetgeen het commercieel succes absoluut voorspoedigde. Het gegeven blijkt echter spannender dan de uitwerking. Toch enigszins vermakelijk ondanks het ontbreken van echte spanning. Redelijk.

speranza schreef:

En je geeft een vijf.

avatar van Legan

Legan

Een matig verhaal vol clichés en oninteressante en overbodige randzaken (technische en bedrijfsmatige mumbojumbo) om de film wat meer inhoud te geven. Natuurlijk met de standaard voorspelbare doch zeer onlogische twists, maar helaas zonder de echte (erotische) spanning tussen Moore en Douglas. Beiden deden het wel oke (Douglas de betere van de twee), maar wat Sutherland nou moest voorstellen sloeg al helemaal nergens op. Al met al enigszins vermakelijk maar tevens oninteressant en saai.

speranza

De seksuele spanning tussen Michael Douglas en Demi Moore wordt mooi in beeld gebracht. Ik raak enorm opgewonden van Demi Moore.

avatar van sofripa

sofripa

Geen beste reviews hier en in mijn ogen te lage score. Dit namelijk en puike thriller met prima rollen van Douglas en Moore. Prachtig om te zien hoe Douglas in het web van Moore wordt gevangen.

avatar van Tarkus

Tarkus

Prima thriller met een van de betere rollen voor Demi Moore.

Puike rol ook van Michael Douglas.

De film is ondertussen wel flink gedateerd, let maar eens op de totaal verouderde computers en software.

avatar van rotjuh

rotjuh

Ondanks dat de film inderdaad bij het "oudere werk" gaat horen blijft het een topper voor mij.

Past prima in het rijtje van films als fatal atraction en basic instinct.

Voor iemand die hem voor de 1e keer ziet gaat het zeker een mooie avond vulling zijn.

Wat mij betreft... heb hem 6 x gezien, ooit in de Bioscoop, daarna nog maar eens gehuurd en de rest in de huiskamer.... kijken waard wat mij betreft en 3,5 ster

avatar van Fran

Fran

• 1953 berichten

Toen deze film uitkwam was het succes volgens mij voornamelijk te danken omdat het in de nasleep zat van het succes van Basic Instinct waar Douglas ook te maken kreeg met een gevaarlijke sexie vamp. Deze film vind ik persoonlijk wat beter dan Basic Instinct. Er zit meer spanning in en ook de sexuele spanning wordt beter weergegeven.

Het verhaal is nou niet één van de spannendsten en van het acteerwerk val je nou ook niet direct van je stoel maar toch blijft het een behoorlijke spannende film om naar te kijken.

avatar van movie-edje

movie-edje

Belachelijke film,

Het komt allemaal zo ongeloofwaardig over.

Er zitten best saaie scenes in, en totaal niks onverwachts.

Demi wilt op een bepaalde manier Sharon Stone nadoen.

En dat mislukt haar totaal.

verhaal om niks!

tijd verspilling.

avatar van Saldek

Saldek

Ik vind het wel grappig met die verouderde computersystemen. Ik zie het als een knipoog naar de kinderschoen van een revolutie die nog altijd actueel is, als een identificiëring van de tijdsgeest.
Ik vind de film echt lekker, vet lekker, met een verhaal die me bij de kladden had. Hahaha, ik las ooit ergens dat Demi in real life een heuse bitch was. Ik houd helemaal niet van dergelijke publieke uitspraken, of ze nu waar zijn of niet. Maar ik moest er wel aan terugdenken bij deze film, want ze speelt haar rol voortreffelijk.
Het enige minpuntje, klein minpuntje, van de film vond ik de val van de bitch, de manipulator die net even te makkelijk haar controle verloor op het moment dat ze al haar wapens in moest zetten.. Maar ach, ik had deze al eens gezien en de vorige keer had ik dit gevoel totaal niet. Met meerdere kijkbeurten wordt het toch wel verdraaide makkelijk fouten te vinden of dingen op te pikken die tot een minder genoegen mogen worden gerekend.
Maar het heeft geenszins de pret gedrukt. Nu, ook in de herziening blijf ik erbij dat ik het een vette, zeer vette film vind. 4*

avatar van DragQueen

DragQueen

Aardige Thriller, met een goed acterende Douglas en Moore. Het verhaal is verder onderhoudend, maar de uitvoering mist iets aan spanning. Toch vermakelijk om te zien. Al is het maar vanwege de toen nog knappe Demi Moore. 2,5 Ster.

avatar van Sergio Leone

Sergio Leone

Ongeloofwaardigheid troef.

Tot aan de befaamde scène kabbelt Disclosure rustig verder. Nadien probeert men er wat vaart, spanning en intrige in te steken, maar dat werkt niet echt. Met name de ongeloofwaardigheid wringt het allemaal een beetje de nek om.

Het einde is uiteraard te belachelijk voor woorden.

Dat Demi Moore een acteerramp is weet ik natuurlijk al langer. Hier geeft zij enkel bevestiging. Michael Douglas is een pak beter en één van de weinige positieve dingen aan deze film.

Voorts ziet Disclosure er best goed uit. De regie etc. is zeker in orde. Muziek is me niet echt opgevallen.

Enkel spijtig van de inhoud.

avatar van Noir

Noir

Vermakelijke film die het, I hate to say it, helaas niet haalt bij het boek dat ik in een adem heb uitgelezen afgelopen vakantie. Aangezien in een boek altijd veel meer informatie kan worden verwerkt dan in een film neem ik dat de makers niet kwalijk. Michael Douglas is altijd goed en ook Demi Moore in de rol van Meredith Manmuncher vind ik geen miscast.

De film geeft verder een interessant tijdsbeeld van mid jaren ‘90 state of the art-technologie en zaken die op dat gebied nog te gebeuren stonden, inmiddels behorend in een museum. Misschien vanwege het boek een wat geflatteerde 3*.

avatar van jordybeukeboom

jordybeukeboom

Fijne, wat gedateerd aandoende film, maar dat is juist leuk.

Niet de meest overzichtelijke film door alle twists, die uiteindelijk wel goed te volgen zijn. Voor mij blinkt deze film uit in knap geschreven, vloeiende dialogen, goed acteerwerk en de nodige onderhuidse spanning.
Het verhaal is al met al wel wat rommelig en niet overal even goed uitgewerkt. Zo is er plots een sentimentele scene met de kinderen van Douglas, die we de hele film nog niet gezien hebben. Ook de-mail op het einde is corny en past eigenlijk niet bij de rode draad van de film.

avatar van edje555

edje555

Een zeer heerlijk vermaak.

Het verhaaltje is simpel, Douglas wilt hoger op, word gedwarsboomd door Moore !

Na een uur gaat deze film een hele andere kant op, sexueel intimidatie.

als kijker kan je vamp Moore wel schieten, maar de vonk tussen haar en Douglas is hier 100% aanwezig, dat het op een gegeven moment een kat en muis spelletje word.

Een film die lang in je geheugen blijft.