• 9.377.374 stemmen

Genre: Horror / Misdaad

Geregisseerd door: William Lustig

Met onder meer: Robert Davi, Claudia Christian en Bruce Campbell

Plot Maniac Cop 2

"You have the right to remain silent forever..... Again!"

Officier Matt Cordell keert terug uit het hiernamaals om de strijd aan te binden met de Times Square Killer, een minstens even geschifte moordenaar die Cordell jaren geleden in de gevangenis heeft vermoord.

avatar van Waku

Waku

Te simpel voor woorden.

Deel 1 was al ver gezocht en onzinnig.

Dit vervolg gaat nog even verder met het zinloze verhaal en moorden...

avatar van Reinbo

Deze is juist geweldig. Beter en bruter dan deel een met een geweldige finale Dikke 3,5* (Een van Tarantino's 100 favoriete films)

avatar van dutchtuga

dutchtuga

Bruter? Vond dat wel meevallen. Totale afwezigheid van gore wat erg jammer was. Dit soort films moeten het toch vaak daarvan hebben. Wat Maniac Cop 2 wel had was een lekker jaren 80 sfeertje en een aantal leuke shots. Vaak al genoeg voor een avondje vermaak .

avatar van Reticulated

Reticulated

Blijft goed die Maniac Cop.

avatar van Diesel

Diesel

Iets beter dan het origineel. Grappig dat Bruce Campbell aan het begin van de film doodgaat. De flashback scène vond ik het beste stuk uit de film. Het derde deel hoef ik niet te zien.

avatar van ted_striker

ted_striker

Goede cast, stoere locaties, goede muziek en gave confrontaties maken dit een hele vermakelijke film. Een super einde ook.

Leuke titelsong ook. 3,5 sterren.

You have the right to a mortician!

avatar van 606

Ik vond deze zelfs beter als deel 1

Veel beter horror actie stukjes.

avatar van mrwhite

mrwhite

dit is eigelijk gewoon een slechte film !!!!

het eerste deel had nog zijn leuke momenten deze had eigelijk gewoon nx van slechte dialogen tot onlogische kills.

wat eigelijk wel nog leuk is aan deze en ook aan het eerste deel dat er toch veel leuke camio's of korte rolletjes zijn van bekende acteurs.

Leo Rossi

Clarence Williams III

Robert Z'Dar

dany trejo

avatar van Friday the 13 th

Friday the 13 th

• 2023 stemmen

Qua spanning en intense scènes minder dan deel één. Maar dit heeft wel een lekkere vaart en enkele originele elementen en moorden. Het einde is heel leuk gedaan.

De flashbackescène was wat overbodig. Onvoorspelbaar om te zien dat onze helden uit het eerste deel nu het onderspit moeten delven. Hiermee had de film mij verrast.

Niet slechter dan de eerste film dus, al miste ik hier wat enge scènes in. Iets wat deel 1 wel had. Wel is de actie in deel 2 veel beter.

avatar van mikey

mikey

Briljant vervolg op een uitstekend deel 1. Vooral de Terminator rip off: een uitje copkilling is een ware tearjerker. Vooral de eerste moorden. Ook de scene met brandende inmates is visueel prachtig maar angstaanjagend om te zien. De stunts zijn geweldig, te gekke autoachtervolgingen, het camerawerk is schitterend. Het inwisselen van messen met vuurwapens vind ik ook een goede vondst. Gewoon een topper. Realistisch en emotioneel beeld van het politieleven en corruptie!!!

avatar van Halcyon

Halcyon

You have the right to remain silent... forever.

Geweldige tagline, maar een zwak vervolg, al werden kosten nog moeite gespaard om er een spectaculaire film van te maken. Het aantal explosies en autocrashes ligt ongezien hoog voor een slasherfilm. Nu ja, een echte slasherfilm is dit ook weer niet, want het script bevat gewoonweg teveel zaken die van de geijkte slasherformule afwijken. Het grote probleem is dat dat script redelijk lachwekkend is en dat de dreiging van de Maniac Cop nergens voelbaar is. Ook laat Lustig het na om zoals in zijn eerdere films een grimmige impressie neer te zetten van een grootstad bij nacht. Dan blijven alleen nog wat hersenloze actiescènes over. Hou het dus maar bij het eerste deel.

Iemand Danny Trejo herkend trouwens?

avatar van Zinema

Uitstekend vervolg.

Waar deel 1 te weinig indruk maakt, is het bij dit vervolg volslagen anders. Naast het leger aan B-sterren-cameo's waaronder Raimi, lukt het de makers om de kijker mee te krijgen met het waanzinnige verhaal. Dat lukt onder andere door een paar vermakelijke characters en uitstekende en goed gefilmde actie-scènes.

Zeer goed.

avatar van perceived

perceived

Aardig.

Qua verhaal en actie beter dan het eerste deel. De actie momenten zijn heel aardig, voor de rest vond ik nog steeds een wat saai filmpje. 5/10*

avatar van superhenkie

superhenkie

Toffer gefilmd dan deel 1, maar ik vind deze serie nog steeds niet leuk. De killer ziet er nu wel dreigender uit.

2 sterren.

Lennert

Pffft. Ik weet dat het doorgaans geen briljant idee is om een vervolg eerder te zien dan een originele film, maar dat het hier om een uitzonderlijk slappe horrorfilm gaat is me toch wel behoorlijk duidelijk. Geen gore, geen kills die ook maar enige vorm van impact hebben en een script wat veel te pretentieus is voor dit soort low-budget pulp. Wel leuk om Claudia Christian te zien buiten Babylon 5 en Robert Davi is altijd een gave badass, maar meer dan leuk acteerwerk van hun kant kan ik er ook niet van maken. Het feit dat Bruce Campbell al praktisch meteen het loodje legt, maakt het echt niet beter. Ik heb het vele malen erger gezien, maar het is wel allemaal heel erg saai en bloedeloos.

avatar van Reinbo

Herzien. geweldige fout jaren 80 actiefilmpje. Fijn gewelddadig, toffe carchase en de knipoog naar de cop buddy movies is een geweldige vondst. Eindscene is briljant! Overigens ook een cast om je vingers bij af te likken. En let vooral op de Maniac Cop rap tijdens de aftiteling. Heerlijk nummer.

Dikke 4!

Lennert

In welk opzicht vind jij deze film dan gewelddadig? Ik vond het uitzonderlijk mak gefilmd en de keren dat iemand geslagen of gestoken wordt heeft het totaal geen impact.

avatar van Reinbo

Vond het niet mak, dat het bij jou geen impact had is jouw probleem.
Hier en een paar punten.
Autoachtervolging met vrouw buiten de auto gehandboeit die de stad door stuitert,
Nek omdraaien, met mensen smijten, mes door hart, en dan vooral de eindscene waar hij twee minuten lang brandend rondloopt en slachtoffers vastpakt die ook in brandvliegen.

Ze zouden vooral dat laatste bij jou thuis een keertje moeten doen, kijken of je het nog steeds niet gewelddadig vind.

Maar het is natuurlijk niet zo hard als de franse horrors van tegenwoordig. Het blijft jaren 80 kaas. Meer actie dan horror overigens.

Lennert

Ja, de ideeen zijn allemaal leuk, maar ik vond het uitzonderlijk simplistisch en weinig imposant gefilmd. Jaren '80/'90actiefilms (want er was hier weinig horror aan idd) als Showdown In Little Tokyo of Red Scorpion zijn ook cartoonesque, maar veel harder als het aankomt op het filmen van geweld en de impact er van. De dood van Bruce Campbell vond ik nog een aardig gegeven, maar brandende mensen zonder het gevolg van zo'n brand te tonen zijn voor mij echt niets meer dan stuntmannen met gel en de scene met Claudia Christian in de auto was leuk, maar eerder grappig dan echt hard.

avatar van Reinbo

Mwah, ik vond juist Red Scorpion veel minder indrukwekkend. En stuntmannen met full body burns zoals hier heb ik niet vaak gezien in andere films. Vaak is het dan veel korter en max een persoon Behoorlijk impressive stuntwerk. Nu lossen ze zoiets op met cgi. Big deal, not! Hard zit 'm bij mij net zozeer in het concept als de uitwerking. Je hoeft niet alles in your face te tonen. En grappig is ook erg belangrijk bij dit soort films. Het blijft tongue in cheek geweld. En sla deel 1 maar over, die is wel vrijwel volkomen actieloos.

Lennert

Maar Red Scorpion heeft nog wel wat in beeld afgeschoten ledematen bijvoorbeeld, dat miste ik hier toch echt. Ik vind tongue in cheek op zich ook niet erg/best leuk, maar ik had bij deze film gewoon veel meer over the top gore verwacht na alle spectaculaire verhalen, dan valt het toch een beetje tegen dat de film vrij bloedeloos is.

avatar van Insignificance

Insignificance

Fout en vermakelijk. Met meer vaart dan het eerste deel, alhoewel er halverwege wat teveel aan de plot wordt gepeuterd. Het boet ook iets aan sfeer in, maar Cordell gaat, zonder dat het echt goor wordt, wat sadistischer te werk en de vonken vliegen er zelfs even letterlijk vanaf.

Sowieso is Lustig opvallend veel in de weer met actiegerichte scènes. De terugkerende flashback is wat onnozel, maar zo'n rioolrat als Turkell is hier helemaal op z'n plaats en McKinney vertoont tekenen van cool. Het slot is het soort gein dat onontbeerlijk is voor dit soort onzin.

zombie

Herzien na een aantal lovende kritieken hier en de film beviel me een stuk beter.

Dat is toch voornamelijk te wijten aan de setting; Lustig weet als geen ander New York's duistere kant vast te leggen (Maniac). Wel jammer dat Joe Spinell vlak voor de film overleed, anders had hij de rol van Leo Rossi gekregen (die het trouwens ook niet onverdienstelijk deed). Danny Trejo doet ook nog een halve seconde mee (in de gevangenis waar hij thuis hoort ).

Geen briljante film, maar toch een beetje verplichte kost voor fans van jaren tachtig horror (*edit* 1990)

avatar van Quentin

Quentin

Vorig jaar op 35mm mogen bewonderen, bijzonder sfeervolle maar bovendien uiterst hilarische film. Letterlijk dubbel gelegen. Hoogtepunt was nog wel toen dit nummer over de credits begon te spelen: YouTube - The Maniac Cop 2 Rap

avatar van mikey

mikey

Ik snap de synopsis niet: de times square killer zat toch niet in de gevangenis? EN was toch ook niet ooit v ermoord in de gevangenis?

mikey schreef:

Nee, daar klopt echt helemaal niets van.

Quentin schreef:

Die rap is inderdaad hilarisch. Will Smith heeft zich ook nog wel eens schuldig gemaakt aan zo'n rap voor Nightmare on Elmstreet: Nightmare On My Street (misschien minder grappig, maar wel leuk voor het tijdsbeeld).

*edit* topic aangemaakt voor dit soort onzin

avatar van Richard_Voorhees

Richard_Voorhees

Beetje jammer van de weinige gore (Campbell's deathscene was zo'n beetje de enigste gorescene in de hele film), maar verder is deze Maniac Cop wel erg vermakelijk.

Het acteerwerk is degelijk, beter als de cast van het origineel als je het mij vraagt. Daarnaast zit de film ook bijna vanaf het begin best vol met actie, waardoor je als kijker je geen seconde verveelt. Daarnaast is de film doordrenkt van die lekker foute jaren '80 sfeer waar ik zo van hou bij dit soort films. Die rap op het einde was inderdaad een mooie actie!

Eigenlijk maar weinig horror, maar verder wel een hele vermakelijke film.

avatar van funnyhow

funnyhow

Robert Davi trekt deze maniac cop 2 naar iets hoger niveau dan de eerste...

degelijk acteerwerk enja horror is dit niet ,maar wat voor lekkere foute humor zit hier toch in .

film die ik steeds opnieuw kan bekijken.

avatar van Boeikens

Boeikens

Loopt wat beter dan zijn voorganger en is qua sfeer nog altijd vrij goed maar als horror vind ik hem persoonlijk verder tegenvallen.