• 9.374.599 stemmen

The Road to El Dorado (2000)

Animatie / Avontuur | 89 minuten

Genre: Animatie / Avontuur

Geregisseerd door: Bibo Bergeron, Will Finn, Don Paul en David Silverman

Met onder meer: Kenneth Branagh, Kevin Kline en Rosie Perez

Releasedatum: 12 oktober 2000

Plot The Road to El Dorado

"They came for the gold. They stayed for the adventure."

Twee oplichters krijgen per toeval de kaart in handen naar de befaamde stad van goud: El Dorado. Ze gaan als verstekelingen aan boord van een schip, en komen na een lange zoektocht in El Dorado terecht. Daar worden ze als goden onthaald.

Miguel (stemrol)

Narrator (stemrol)

Acolyte (stemrol)

avatar van Jordy

Jordy

De nieuwste animatie-film van Dreamworks, bekend van onder andere Prince of Egypt. De film is mooi geanimeerd, maar het verhaal en de grappen zijn aanzienlijk minder dan de gemiddelde Disney-film. 2 en een halve ster.

avatar van azreal

azreal

Ging deze film met tegenzin kijken en ik was blij dat hij afgelopen was. Zoals hierboven al gezegd: Hij haalt geeft bij lange na niet het goeie gevoel (Feel good) van een Disnep.

avatar van jacom

jacom

eigenlijk vind ik deze film beter dan de boven vernoemde disney-films. in deze film zijn de moppen tenminste grappig en genietbaar voor zowel kinderen als volwassenen. maar geef mij maar ee goede MANGA film

avatar van neo

neo

Erg veel flauwe humor en weinig vaart. Wel mooi geanimeerd en de muziek van Zimmer en JOhn Powell (en wat additional music van oa Klaus Badelt) is ook wel aardig. toch kan ik niet meer dan 1,5 sterren geven.

avatar van pinky

pinky

• 1999 stemmen

Gôh, wat kan er tegenwoordig toch veel in animatiefilms. Een goed verhaal is eigenlijk niet eens meer nodig, je wordt toch wel overdonderd door al dat visuele geweld. Bij El Dorado stelt het verhaaltje in elk geval niet al te veel voor. Wie denkt dat dit een nieuwe aflevering is uit de Road To serie met Bing Crosby en Bob Hope zit er - verrassend genoeg - niet ver naast. Het lijkt er op als twee druppels water. Maar zie het als een tribute en het is heel amusant.

Waar het bij deze film een beetje aan schort is het ritme. Tussen alle actie van het eerste en het laatste kwartier ingeklemd zit het af en toe bijna slaapverwekkende verblijf in El Dorado. En om het nog eens extra uit het ritme te halen zijn er die achteloos rondgestrooide liedjes, die niks toevoegen. Bovendien lijkt Elton John ze in 5 minuten geschreven te hebben onder het scheren. Nou, dan maar weer genieten van het tekenwerk.

***½

avatar van bioscoopzaal

bioscoopzaal

Prima animatiefilm vol postmoderne grapjes, snedige dialogen en adembenemende animatie. Alleen jammer van die tenenkrommend slechte liedjes. Ondanks die minpuntjes een aanrader.

3.5 sterren.

avatar van cr_ix

cr_ix

Prachtige film, mooi getekend, alleen het verhaal is bijzonder mager uitgewerkt. Ik had graag gezien dat dat wat beter gedaan werd. De muziek maakte veel goed. Nog nipt een voldoende: 2,5*.

Echt wel leuke film, mooi getekend, maar inderdaad cr__ix van het verhaal kan je veel meer maken.

avatar van Purmerend

Purmerend

bioscoopzaal schreef:

3.5 sterren.

Bijna helmaal mee eens, want ik maak er 3* van.

avatar van ThaMovieVoter

ThaMovieVoter

Ik had em al eerder gezien in juni dit jaar, maar zo te zien moet ik nog even stemmen.

avatar van otherfool

otherfool

Zeer teleurstellende Dreamworks na het toch ook al niet geweldige Prince of Egypt. De grappen zijn soms nog wel aardig, maar het verhaal is niet spannend of interessant te noemen en de liedjes zijn ronduit waardeloos.

1,5*.

avatar van persephone

persephone

dit is absoluut mijn lievelingstekenfilm!!!geen idee waarom want de liedjes zijn inderdaad niet echt wat ze moeten zijn, maar toch, ik heb echt al veeeeel gelachen met deze film, lekker ontspannend enja ik vindt het denk ik gewoon een tof onderwerp, toffe personages,..... dusja deze film is de max:p:)

avatar van naamhier

naamhier

Dit is absoluut mijn favoriete film. In tegenstelling tot Walt Disney, is dit een verhaal die zich niet vult met stereotypes (dit is vooral de reden waarom ik Disney matig vind).

Animatie om jaloers op te zijn, stemmen die lijken te zijn gemaakt voor de bijbehorende karakters en prachtige muziek die in je hoofd blijft hangen. Absoluut een film die het waard is om te kijken, voor zowel kinderen als volwassenen. De balans tussen humor en geen humor zou op een weegschaal precies goed zijn. Ik heb me geen moment verveeld. Een aanradertje! Toch 5 sterren waard hoor.

avatar van J.S.

J.S.

Tja mooi geanimeerd enzo maar verder erg standaard, geen leuke grappen, onzinnig verhaal en de geschiedenis van Cortez wordt verdraait (het was Pizarro die een expiditie naar El Dorado leide) maar toch nog kijkbaar, 2 sterren.

avatar van Movie_fan#

Movie_fan#

Typisch een familliefilmpje met een lekker sfeertje, toch niet zo'n erg goede animaties maar het verhaal is leuk.

De stemmen zijn in ieder geval geweldig!

avatar van pink_roosje

pink_roosje

Leuke animatie,Er zit veel humor in, en goede lessen 3*

avatar van Filmfreaker

Filmfreaker

gaat wel, aardig filmpje. 2,5 sterren.

avatar van ...!!john!!...

...!!john!!...

dit is een leuke animatiefilm

met een goed verhaal en humor

film_kaza

Lees hier veel kritiek, waar ik het niet mee eens ben. Heb zeer veel gelachen met de 2 maffe hoofdpersonages en vind het indrukwekkende animatie. Maar net als bij Prince Of Egypt is het verhaal niet zo goed. Het begint leuk en aardig, maar op het eiland duurt het "god zijn" te lang en het idee is al cliché.

De liedjes waren niet echt special op Someday Out Of The Blue van Elton John na. De muziek eromheen was al een stuk beter en mag er wezen.
De film komt dicht tegen de 4* aan maar voorlopig 3,5* in verband met het verhaal dat niet altijd weet te boeien.

In tegenstelling tot andere animatiefilms (wat ook goed is) is het einde van El Dorado aardig open.
- Vijanden lopen nog steeds op het eiland
- Hoe komen zij daar weg? Of blijven ze daar?
- Vind de stam het niet erg dat ze daar vast zitten?

Allemaal aan de kijker om verder te fantaseren.

Wel grappig als ik de berichten lees. Bvb:
- niet zulke goeie animatie, maar leuk verhaal.
- goeie animatie maar niet zo'n leuk verhaal.
- goede humor
- slechte humor etc.
Zie hier de betekenis van meningsverschil

avatar van kutcherlover

kutcherlover

ik vind die tulio echt een schat:P

film_kaza

MMhh de meeste vinden dat juist van Miquel. Hij is degene die `lief`is, terwijl Tulio meer om zichzelf geeft.

avatar van SarahSkandar

SarahSkandar

Geweldig

avatar van Bla

Bla

Dit vond ik een geweldige film een aantal jaren geleden, heb ook het spel voor de PC wat bijna precies de film aanhoudt. Erg leuke film met mooie animaties. 3.5*

Road To El Dorado voor de 3e keer her gekeken

Hoewel het niet één van de beste tekenfilms ooit is, toch erg goed.

Wat als eerst opvalt is natuurlijk de animatie. El Dorado is zo goed getekend, zelfs Disney mag jaloers zijn. De Dreamworks tekenstijlen zijn één van mijn persoonlijke favo's, en net als bij Spirit en Prince Of Egypt erg indrukwekkend (en spectaculair). Jammer dat er veel computer effecten in zitten. Want een tekenfilm zou niet beter zijn als volledig getekend toch? Al zijn de tekeningen met computer ingekleurd.

Het heeft een leuk tijdloos verhaaltje. 2 bandieten die in de gouden stad El Dorado worden aangezien voor goden. Dit verhaaltje zou je voor vele films kunnen gebruiken, maar laten we dat maar niet doen

Daarnaast zit de film vol goeie characters en helemaal, met grappige stukken. Heb bij elke keer kijken een paar keer hard moeten lachen. Vooral om het duo Tulio en Miquel. Zoveel droge en fauwe stukken zitten erin verwerkt. Die vervelen ook niet.

De muziek is aardig, maar viel wat tegen. Het duo Hans Zimmer en Elton John had bij The Lion King een prachtige en erg sterke soundtrack gemaakt. In El Dorado blijft daar niet veel van over.

De liedjes (op het mooie Someday Out of the Blue bij de aftiteling na) waren niet slecht of vervelend, maar ook niet echt special. Daarnaast had Zimmer ook beter gekund. Je krijgt bijvoorbeeld een mooi stukje te horen zodra Tulio en Miquel El Dorado berijken, maar dan is het wel lekker hetzelfde melodietje dat in 10 seconden vaak word herhaald.

Het was Nederlands gesproken maar dat maakte niet veel uit. Miquel en Tulio zijn erg goed en grappig ingesproken.

Degene die in NL de bad-guy inspreekt spreekt ook Scar uit Lion King en Heer Faquard uit Shrek in Ook hij is erg goed. Hij kan erg goed een groot publiek aanspreken. Wat hij zowel in Shrek, Lion King als Road To El Dorado doet.

Kort samengevat:

Leuk verhaal, aardige muziek, indrukwekkende animatie en veel grappige stukken. Als je liefhebber bent van het genre moet je het zeker eens proberen

Ik kan deze nog zat herkijken en ik weet zeker dat het z'n glans niet verliest.

avatar van meijer1996

meijer1996

ik keek die film toen ik 5 was en vond het geweldig weet niet of ik dat nog steeds vind.

avatar van MasterRRR

MasterRRR

Leuke film, maar lang niet zo goed als Sinbad en Prince of Egypt..de verhalen, muziek en het echte avontuurgehalte in die films vond ik stukke beter

avatar van pardalis

pardalis

Leuke film, geen topper, maar de typetjes zijn mooi neergezet. De muziek van Elton John valt niet specifiek op en het zijn niet de sterkste nummers die gebracht worden. Zeer onderhoudend en zeker niet te lang. Eens een film met 'normale' mensen ipv dieren of gedrochten. Mooi getekend en een leuke moraal ! een verdiende 3

avatar van Lennert

Lennert

Volgens mijn vriendin lijk ik op Miguel (qua uiterlijk en gedrag!), terwijl Tulio op eenzelfde manier heel erg op een vriend van mij zou lijken. Met deze informatie in het achterhoofd was de film een erg leuke aaneenschakeling van grappige momenten, waarvan voornamelijk de uitstekende voice acting en dialogen van Kenneth Branagh en Kevin Kline de reden van zijn. De film mag dan nergens echt diep gaan, de animaties zijn erg mooi, er zitten voor dit soort films soms zelfs wat gewaagdere dingen in (erotische ondertonen, bloed en verwijzingen naar massamoorden) en alles bij elkaar valt de film geen moment stil.

Minpunten zijn er wel te vinden in de afgrijselijke teksten die de liedjes dit keer hebben, iets wat ik van Elton John niet gewend ben. Niet dat dit verder een heel groot effect op de genietbaarheid van de film heeft, het kon gewoon beter.

avatar van van duijn

van duijn

geniale tekenfilm. Nog steeds erg grappig.

avatar van janpaul

janpaul

gordon zingt de titel song mooie liedjes in de film zit nu de nederlandse versie te kijken met mn zoon