• 9.373.631 stemmen

Met onder meer: Olivier Tuinier, Verno Romney en Adelheid Roosen

Gesproken taal: Nederlands

Releasedatum: 15 oktober 1992

Plot Het Zakmes

Mees heeft een probleem. Hij heeft per ongeluk het zakmes van zijn vriendje meegenomen. Als hij het mes terug wil brengen, is Mees te laat. Tim is immers net verhuisd. Het enige wat Mees weet, is dat Tim nu in Flevoland woont. De ouders van Mees hebben geen tijd voor zijn problemen. Zijn moeder is een wereldberoemde zangeres die hij eigenlijk voornamelijk van televisie kent. Zijn vader heeft het veel te druk met zijn populaire vrouw en het huishouden. Er zit dus niets anders op voor Mees: hij moet helemaal alleen op zoek naar Tim.

avatar van sinterklaas

sinterklaas

Wouter schreef:

Bedoel je het (veel mindere) De Tasjesdief?

Ja, sorry. Een foutje.

Wie zegt dat ie het nu nog zou kunnen? I ieder geval zou je hem niet herkennen.

Nouja, doorbreken als volwassen acteur en zo in het rijtje van Rutger Hauer, Jeroen Krabbe of Jan Decleir enz.

Fabelachtig? Vond het de enige ondermaatste prestatie in de film.

Tja...

avatar van psycholamp

psycholamp

• 1960 berichten

Naargeestige film met een sombere sfeer. Erg grimmig acteerwerk van Tuinier maakt deze film tot een van de meeste duistere films, die ik ooit heb gezien.

avatar van Wouter

Dit is een geintje, hoop ik?

avatar van xpookyx

xpookyx

vond deze zo leuk toen ik klein was

avatar van Simon Smith

Simon Smith (crew films)

Ik vind m erg goed blijven hoor, veel beter ook dan wat Sombogaart tegenwoordig maakt.

avatar van boombastic

boombastic

Wat een mooie rol van Olivier Tuinier. De scene in de trein waarin hij erachter komt het zakmes bij de kassiere te hebben laten liggen is van een grote klasse: zelden een acteur/actrice zó goed verbaasd zien acteren.

Maar bovenal is dit natuurlijk gewoon jeugdsentiment,

misschien ook wel daardoor: 3,5*

avatar van Flipman

Flipman

Wow! Ik heb deze film erg vaak gezien toen ik klein was, bleef steeds aan de buis gekluisterd zitten! Jeugdsentiment, inderdaad ! Als deze nog 's voorbij komt, kijk ik 'm gewoon weer. De details zijn me namelijk al veel teveel ontschoten.

avatar van Replicant

Replicant

Legendarisch!

Ongelofelijk goed...

Wat een fantastische regisseur is die Ben Sombogaart toch!

avatar van dumble

dumble

klassieker

avatar van dennislaport

dennislaport

jaja jeugd klassieker

avatar van elmo4ever

elmo4ever

leuke kinderfilm! als kind keek ik hem elke dag!

3,0

avatar van Vinokourov

Vinokourov

Ik ben pas zes

Tom, ik heb je mes

Ik sla op mijn trom

de hele wereld om oid.

Fantastische kinderfilm, die ook heel spannend is! Het einde is wel wat raar afgeraffeld.

avatar van niethie

niethie

Gister weer eens gezien, merkte dat ik zo'n beetje alle dialogen nog uit mijn hoofd wist.

avatar van Tun-89

Tun-89

Hele leuke film die ik altijd keek toen ik kind was,

deze en De tasjesdief vond ik beiden erg vermakelijk.

En goed acteurtje die Olivier Tuinier, ik zag hem ook al als DJ in Afblijven, alleen minder schattig

3,0 *

avatar van egelhunter

egelhunter

jeugdsentiment. Deze wel 10x gehuurd bij de bibliotheek en wel 10x op tv gezien. 4*

avatar van 074

jeugdsentiment, het is een prachtige film die ik later aan mijn (klein)kinderen laat zien!

avatar van booyo

booyo

Lieve film. Zonder het veelgenoemde jeugdsentiment zul je er waarschijnlijk niet veel aan vinden, maar het is, en zeker voor Nederlands doen, een hele leuke kinderfilm. Mees wordt ontzettend aandoenlijk gespeeld door Olivier Tuinier (Wat doet de beste jongen nu eigenlijk?), en verder ook prima acteerwerk.

avatar van 88Fabian

88Fabian

Wow wat een film was dit,ik vindt het nog steeds de best NL jeugfilm die

er is .

avatar van maarten1991

maarten1991

meerder keren gezien maar blijft intressant

avatar van kenzogun

kenzogun

mooie film

avatar van Akkiej

Akkiej

Naar mijn eigen idee heb ik altijd alleen maar het begin en het eind van deze film gezien. In mijn herinnering was deze film echt superspannend en erg goed, maar ik weet de inhoud niet zo goed meer haha. Ben hem nu aan het downloaden, dus binnenkort weer even terugzien!

avatar van FunkStarr

pethunia

Leuke kinderfilm - mijn dochter van 3,5 heeft 'm zojuist uitgekeken

avatar van tal1b

tal1b

zojuist gekeken, grappig filmpje.

avatar van Kippie.

Kippie.

Even jeugdherinneringen opgehaald bij het kijken vanochtend. Leuk filmpje voor tussendoor!

avatar van Spetie

Het Zakmes is toch wel een soort van jeugdsentiment. Ondanks dat ik al een jaar of 17 was toen ik de film voor het eerst zag, vond ik het destijds een leuke film. Ik heb de film daarna nog een keer gezien, maar dat is inmiddels ook alweer meer dan tien jaar geleden. Gisterochtend kwam de film toevallig op televisie en wat herinnerde ik mij alles nog goed.

De film laat op een erg sterke manier zien hoe kinderen denken en dat ze op hun eigen manier soms nog wel slimmer kunnen zijn dan volwassenen. Het sfeertje is heerlijk. Mees wordt goed gespeeld door Olivier Tuinier en ook zijn vader doet het heel behoorlijk. Het huishouden is ontzettend rommelig, maar over een beetje eierpunch op de televisie wordt niet moeilijk gedaan.

Geniaal is uiteindelijk het idee van Mees op zijn vriendje Tim te laten weten dat hij zijn zakmes nog heeft. Zelfs als volwassene is deze film nog uiterst genietbaar en daarnaast was het ontzettend leuk om deze film na al die jaren weer eens te zien.

3,5* blijven makkelijk staan.

avatar van people

people

Zal deze binnenkort nog eens bekijken.

avatar van vonissa

vonissa

was wel leuk alleen wel een beetje kinderlijk voor mij

avatar van Phantasm

Phantasm

Aardige kinderfilm, goed geacteerd door Olivier Tuinier. mooi in elkaar gezet.

Het Zakmes is t/m 13 april gratis online te zien bij Ximon.