Extreme Measures (1996)
Geregisseerd door: Michael Apted
Met onder meer: Hugh Grant, Gene Hackman en Sarah Jessica Parker
Releasedatum: 23 januari 1997
Plot Extreme Measures
"Not all surgery is intended to cure."
Guy Luthan, een Britse dokter die werkzaam is in een ziekenhuis in New York, begint rond te speuren wanneer een man verdwijnt uit zijn eerstehulpkamer. Het spoor leidt Luthan naar de chirurg Lawrence Myrick, maar al snel raakt Luthan in gevaar aangezien er verschillende mensen zijn die het geheim van het ziekenhuis geheim willen houden.
Dr. Guy Luthan
Dr. Judith Gruszynski
Claude Minkins
Teddy Dolson
Jordy
Slappe thriller, met veel chichés, maar het was allemaal nog wel redelijk goed geacteerd: 2 en een halve ster.
Blindfold
Hugh Grant moet gewoon z'n domme charismatige sukkelrollen blijven spelen, want daar is ie veel beter in.
Jarre
over het algemeen heb je een overeenkomende mening over veel films, maar in deze moet ik je toch tegenspreken want een slappe triller vind ik zeker niet en die clichés waar je het over had zitten in bijna alle films.
Er is ook bijna niet onder uit te komen. Het is een film die doelt om het realistisch over te laten komen en dus gebruikt Michael Apted veel van die real-life dialoogjes. En real-life bestaat ook voor 90% uit cliché.
So keep on criticize bad movies with good arguments;).
jay73
Had 'm idd al een keer gezien.
Viel bij nadere beschouwing wel wat tegen.
Evengoed 3*.
[edit] Nee, toch maar 2,5*
The Goss
let ook op de goeie rol van david morse.
Ik vind David Morse eigenlijk altijd goed in zijn rollen. Hij wordt volgens mij behoorlijk ondergewaardeerd.
De film viel me trouwens een beetje tegen. Kreeg niet echt de spanningkriebels die ik van te voren had verwacht. 2,5*
aSMoDeuS
prima vermaakt
aardig plot
en ach... een zwerver meer of minder
roda
sterke thriller met een goed verhaal en uitstekend acteerwerk.
welverdiende 4*
speedy23
Redelijke thriller met degelijke acteerprestaties van vaste waarde Gene Hackman, maar ook van Hugh Grant. Grant kan blijkbaar iets meer dan alleen zijn stuntelige, charmante zichzelf spelen in romantische komedies...
benjamin_007
Zwakke film: helemaal niet spannend en slecht verhaal!
Janneke-van-Jip
Wauuw wat een gave film!! heel coowl! gaaf verhaal, goed geacteerd, en spannend, veel onverwachte dingen, ja topperrrrtje hoor! 4,5 sterrren
silly-me
Waarom vond je zijn rol 'lekker' dan? Sorry maar dit vind ik echt een loze opmerking...
donnie B.
hoe die hem neerzet, alleen zoals hij dat kan..
Captain Pervert
Hugh Grant + Thriller = ?
Kan hij dan iets anders dan zijn typetje? Ik wist helemaal niet dat hij dat ooit geprobeerd had...
Ziggy007
Een soort 're-make' van Coma (1978). Qua verhaaltype dan. Hugh Grant speelt een prima rol (itt die butt rollen in zijn komedies), en zowieso wordt er in de film alleraardigst geacteerd. Het verhaal heeft niet veel om handen, maar het is zeker vermakelijk (en spannend) om naar te kijken. Minpunt zijn de standaard acteurs voor de bad guys (wordt op ten duur voorspelbaar). Door enkele slappe scènes houdt ik het op 3*
U-96
- 2070 stemmen
Interessant verhaal dat ook best wel goed uitgewerkt wordt. De film verveelt in ieder geval niet. Voordat ik de film zag had ik wel dat oordeel een beetje klaarliggen, maar het tegendeel bleek. Ook Hugh Grant deed het absoluut niet slecht. Verassend einde ook...
*3.0*
Thriller
Best een goede film eigenlijk. Sommige dingen erg voorspelbaar, maar dat is niet erg hinderlijk. Verrassende rol van Hugh Grant. 3,5
leverafronny
Bwuaa, toch niet zo heel goed hoor. Lang geleden dat ik deze gezien heb. Over details kan ik niet meer klagen maar weet wel nog dat ie niet zo spannend is en zo...
predator
- 1948 stemmen
Redelijke goed film met een uitgewerkt verhaal. Verrassend om Grant eens in een andere rol te zien.
Leno
Goede acteerprestaties, aardig thriller verhaal en een spannende climax doen deze film boven de middelmaat uitstijgen.
Jammer dat er wat onwaarschijnlijkheden en plotgaten (met name halverwege) inzitten..
Purmerend
Vermakelijke film van begin t/m het einde. Wat ook komt door het interessante onderwerp. Ik begon me zelfs te irriteren aan de reclames tussendoor, omdat ik de rest wilde zien. Nou dat heb ik niet zo vaak.
BenicioDelToro
Dus hij kan het tóch, die Hugh Grant! Hij speelt verrassend goed in deze film. Jammer voor hem dat ie niet vaker dergelijke rollen uitzoekt, dat zou namelijk goed zijn voor zijn imago.
Heel aardige film met een interessant thema. Het kon me zowaar boeien! Gene Hackman speelt zoals altijd goed, net als David Morse. Zelfs aan Sarah-Jessica Parker ergerde ik me niet!
3,5 ster

AppleTV komt deze zomer met een nieuw seizoen van 'Ted Lasso'

Leo Woodall en Rachel Weisz in nieuwe Netflix Original: alles over 'Vladimir'

Rendition
Thriller, 2007

Casualties of War
Oorlog / Drama, 1989
new york citysurgeonbritsmorgueziekenhuisdoktermedical researchemergency roommissing body medical drama