• 9.376.060 stemmen

Geregisseerd door: Jon Favreau

Met onder meer: Will Ferrell, James Caan en Zooey Deschanel

Releasedatum: 18 december 2003

Plot Elf

"This holiday, discover your inner elf."

Nadat hij als baby in het weeshuis in de zak met cadeautjes is gekropen, wordt Buddy door de Kerstman geadopteerd en opgevoed tussen de elfjes op de Noordpool. Jaren later zorgt de inmiddels volwassen man - doordat hij niet goed meekomt met het werk en zijn lengte - voor problemen tussen de andere elfen. Hij ontdekt dat hij geen echte elf is en besluit terug te gaan naar New York om zijn echte vader te zoeken. Daar kijkt iedereen hem raar aan, omdat hij zich totaal anders gedraagt en niemand hem gelooft als hij vertelt waar hij vandaan komt - vooral zijn vader niet...

avatar van tommykonijn

tommykonijn

Geen topkerstfilm van Will Ferrell en James Caan maar leuk en vermakelijk was hij wel absoluut . Ook waren de laatste scenes wat spannend want ik dacht echt : hoe gaat dit aflopen ? dus kortom : ik heb genoten maar top was hij niet!

avatar van The_Game

The_Game

Leuke "kerst" film met Will Ferrell. Ferrell was erg irritant en dat maakt hem altijd ook erg geniaal. Dit is wel een van zijn mindere films, maar dat komt vooral door het zoete verhaal. Het eerste uur van deze film is toch wel het leuks.

...leuk is trouwens ook Zooey Deschanel.

avatar van jumpstylemovie

jumpstylemovie

ik vond dit een nogal irritante film.

niemand bracht hier echt mooie stukjes in de film

1.5***

avatar van Jessu123

Jessu123

James Caan vond ik al leuk als paul sheldon in misery, maar hier speelt hij nog een herken baar rol: bij een kinderboeken uigeverij.

avatar van sonyjh

sonyjh

naar mijn mening een mooie kerstfilm

avatar van Flanagan

Flanagan

Kerstfilms mogen best een beetje zoet zijn en de humor hierin vond ik wel grappig en krijgt daarom van mij 3.5* ongeveer het zelfde als de IMDB rating 6.8/10

Trailer http://-a.movietrailersrock.com/video/12845/elf.html

avatar van Tharoy

Tharoy

Prima kerstfilm.

3,5

avatar van BoordAppel

BoordAppel

Helaas niet zo stompzinnig als veel andere films met Will Ferrell, maar het had zijn momenten. Bovendien is Zooey Deschanel echt ontzettend lief en dat helpt ook wel.

Net een 3* omdat het vreselijk zoete einde gelukkig niet zo lang duurt, ik kreeg bijna Bruce Almighty flashbacks waarin na een leuk eerste gedeelte de film helemaal doodvalt.

avatar van mjk87

mjk87 (moderator films)

Ferrel is irritant, plot erg mager, slechte grappen (op een enkele na) en natuurlijk met een moraal die er dik bovenop ligt. Ook komen alle cliché's netjes langs. Nee, niks voor mij.

1* voor Zooey Deschanel

avatar van Purmerend

Purmerend

Vrolijke Kerstfilm, maar verwacht geen kwaliteitsfilm.

Een paar grappige scene's:
het sneeuwballengevecht, giechelen bij het schoenen poetsen, dat ie zijn vader zijn hand wil vasthouden en hij een tik krijgt en dat ie tegen een taxi aanknalt.

avatar van IcU

IcU

Ik vond Will Ferrell toch wel erg grappig. Vooral zijn reactie's (fruit spray bijvoorbeeld) erg lachwekkend.

BoordAppel schreef:

Bovendien is Zooey Deschanel echt ontzettend lief en dat helpt ook wel.

. ubercute.

avatar van Jisraw

Jisraw

O, o wat een flauwe film, maar wel echt heel leuk echt zon opkomend kerstliedje en dat hij dan tegen die taxi aan knalt, ook droog was dat met dat Michael die naam op neem met die verwendag van zon Hells Angel-type, echt prachtig

Kortom een leuke kerstfilm!

avatar van djelle

djelle

Charmant verhaaltje over een mens die per ongeluk opgroeide in de elfenwereld, en pas op 30-jarige leeftijd te weten komt dat hij ergens nog een 'echte' vader heeft. Natuurlijk wil hij hem leren kennen en trekt daarvoor naar New York.

Resultaat is veel grappige 'Tragger Hippy' - achtige toestanden maar ook veel ongrappige onzin. Mooi versierde decors en een fijne kerstboodschap, maar ook een beetje té veel sentimentele geladenheid, vooral dan naar de finale toe. James Caan zit goed in zijn rol als geindustrialiseerde vaderfiguur, Will Ferrell is dan weer vooral irritant. De voice over is verder zo droog als herkauwde kalkoen, waar dan weer een overtuigend lieve kerstman tegenover staat. De film heeft kortom zijn goede en slechte kanten, maar de dikke laag kerstsfeer geeft het uiteindelijk het voordeel van de twijfel.

Bij lange geen topper, doch een aardige familiekomedie die best wel eens mag opgelegd worden in december.

avatar van ILDIB

ILDIB

Caan is echt geweldig, en farrel kan er helaas niets aan doen dat ie gewoon niet grappig is in mijn ogen. Maar in zijn geheel toch prima te kijken deze film.

avatar van Koos

Koos

Will Ferrell is echt een koning (stranger than fiction, top film)!! Deze film is verder natuurlijk niet echt een topper, maar toch wel aardig, 3*

avatar van Sportingerke

Sportingerke

Een topper is de film zeker niet, maar in het kerstgenre vind ik dit toch één van de beste films die ik ooit al gezien heb.
Enkele hilarische fragmenten (de ontmoeting tussen Buddy en Peter Dinklage als kinderboekenschrijver, het sneeuwballengevecht, de scène in de lift in the empire state building) zorgden ervoor dat ik en mijn broers toch meer dan eens aan het schaterlachen waren.

Zeker een aanrader!
Enkel het einde was nogal onnozel gekozen, maar misschien hoort een einde als dat nu eenmaal bij een kerstfilm...

avatar van The Last

The Last

EEN groot waanzin weer. Die Ferrell is echt ongelooflijk grappig, ik lag op sommige momenten echt compleet in een deuk om hem, alleen al als ik die hoofd zag moest ik lachen.

Het verhaaltje stelt niet zoveel voor, maakt ook eigenlijk niks uit bij een Ferrell-film, maar waar ik mij compleet aan stoorde was het laatste half uurtje, de komedie is verdwenen en het wordt ineens een groot dramafilm, waarna het dan in een happy-end eindigd. Dat weerhoud mij ervan deze film een voldoende te geven; 2,5*.

Maar het eerste uur is echt super, gigantische droogkloot die Ferrell.

avatar van dvdfreak123

dvdfreak123

redelijk goeie film met toch paar grappige momenten en goed geacteerd van will

avatar van maxo922

maxo922

toch weer een matige, typisch amerikaanse komedie.........die niet konedisch is. * 2,0

avatar van Meneer Bungel

Meneer Bungel

Vreselijk aanstekelijk, die Will Ferrell, één van domste(positief bedoeld) en grappigste kerstfilms, durf ik te zeggen, aller tijden? Net gedaan...

Het einde, nou ja, dat kan bijna niet anders, maar verder erg goed gedaan.

avatar van Richie .K.

Richie .K.

tommykonijn schreef:

inderdaat wil

avatar van brielen

brielen

Vind de film erg luchtig en origineel. Er had echter meer in gezeten, vooral dan naar grappen. Die lagen soms zo voor de hand, maar kwamen niet.

avatar van Lijkjuh

Lijkjuh

Wel een grappige kerstfilm maar de meeste vind ik niet zo geweldig

avatar van kimberlyVD

kimberlyVD

Geweldige kerstfilm.
Deze wordt hier erg ondergewaardeert vind ik.
Het verhaal is simpel maar wel leuk. De manier waarop de Noordpool is weergegeven, ook heel simpel maar ik vond het prima passen bij de film. Normaal vind ik Ferrell vrij irritant maar hier was hij geniaal. Heel leuk om te zien hoe Buddy moest wennen aan deze nieuwe wereld voor hem. Geslaagde kerstkomedie dus!

avatar van elmo4ever

elmo4ever

wel lachen! maar kan beter! voor kerst is die op de lijst van leuk om te huren!

avatar van Dutchmeister

Dutchmeister

Tsjah moet ik mezelf nu te oud voelen voor een film als dit? Nou ik heb me echt uitstekend vermaakt dus dat is een dikke Nee. Vooral door Ferrell heb ik heel veel moeten lachen. Dat stukje dat hij in de boom springt als hij de ster erop wilt zetten haha geweldig. Al met al een erg leuke feel-good kerstmis movie met een grappige Ferell, die een rol speelt die perfect voor hem is weggelegd, namelijk een klein kind spelen

Veel te braaf.

Echt een typische Amerikaanse kerstfilm die zeker op het einde helemaal niet meer te pruimen valt.

Vreemd figuur is Ferrell in de rol van menselijke elf, die zo uit de toon valt, zowel binnen de film als binnen zijn tak van humor, dat het weer grappig wordt. Hij loopt doorheen de film alsof hij zelf niet echt gelooft in wat voor film hij terechtgekomen is.

Zitten een paar grappige scenes in, maar het mereldeel is echt veel te suf. Teveel grapjes als het continue door taxis aangereden worden. Vind ik gewoon niks grappigs aan.

Elfenwereld is verder ook erg lelijk vormgegeven, verder weinig opzienbarend filmpje, enkel vermakelijk door het verwrongen evenwicht Ferrell-kerstfilm.

avatar van daisyazusa

daisyazusa

Vind Ferrel echt geweldig in deze 'lieve wereldvreemde kneuterig genante' personage ..scene in etalage, de beste kop koffie, liftknopjes...moest ik echt vreselijk om lachen. Het is gewoon een schattige grappige film..het einde is wel vreselijk Amerikaans..maar ach dat nemen we op de koop toe..ik dan.

avatar van Joan D.

Joan D.

Kerstfilmen hebben meestal wel een pluspunt : de sfeer is gezellig, om met het hele gezin te bekijken. Heeft ''Elf'' dit ook ? ja, dat heeft ie, Maar... De humor is zo ontzettend flauw dat ik maar zelden heb kunnen lachen, hier en daar is wel 'leuk' om naar te kijken maar het viel me toch verdomd tegen. James Caan en Will Ferrell doen nog hun best maar ze kunnen jammer genoeg dit zaakje niet redden..