• 9.371.645 stemmen

The Fighting Temptations (2003)

Komedie / Muziek | 123 minuten

Genre: Komedie / Muziek

Geregisseerd door: Jonathan Lynn

Met onder meer: Cuba Gooding Jr. en Beyoncé Knowles

Releasedatum: 15 januari 2004

Plot The Fighting Temptations

Darren (Gooding Jr.) is een cynische reclameman die een gospelkoor moet oprichten om recht te hebben op een enorme erfenis. Hij probeert zangeres Terri (Knowles) voor het koor te strikken.

logo tmdbFilm stilllogo tmdbFilm stilllogo tmdbFilm still

avatar van Lisáa ©

Lisáa ©

Ik heb de film al een keer gezien en ik moet zeggen:

Ik vind hem heel leuk!!

Ik geef een 4* omdat er al zoveel films zijn met een kerkkoor als "onderwerp".

avatar van ewalk

ewalk

Zeer vermakelijke film met goede muziek en traditionele gospelnummers. Gospelzang op hoog niveau en aardige humor. Zeker heeft de film enkele cliche's, maar de muziek maakt dit meer dan goed. Veel bekende artiesten gecast die het op zich niet slecht doen qua acteren. Wat te denken van Melba Moore, Montell Jordan, Angie Stone, Faith Evans, Eddie Levert sr.en The O'Jays etc. Prachtig!

****

Alleen jammer dat Veronica er een Urban stempel op heeft geplakt. Het slaat nergens op.

avatar van CAPIpsv

CAPIpsv

Erg grappige film, heb me zeer vermaakt.

Knowles speelde ook best goed.

3,5

avatar van MarkFish

MarkFish

Leuk filmpje. Goeie muziek! Goeie artietsten natuurlijk en sommige daarvan spelen ook wel een aardige rol. Montell Jordan is echt grappig met z'n hoge stemmetje. Die hiphop die erin voorkomt is erg strak, maar ook de gospel sprak mij wel aan.

avatar van juke

juke

Toffe film. En ook grappig met die stomme kakmadam die een deksel op haar neus gekregen heeft. 4* omdat het weeral knowles is die een hoofdrol krijgt in de film en in het koor. Hoewel ze geweldig kan zingen.

avatar van garlic senior

garlic senior

redelijk, standaard filmpje. De rol van Beyonce is best geinig en Cuba Gooding Jr. heeft in zijn baan als acteur slechter geacteerd dan dit.

avatar van Dianaa`

Dianaa`

Leuke film met veel humor en muziek. Cuba Gooding Jr. & Beyoncé Knowles doen het redelijk goed in deze film.

Als je hem nog niet gezien hebt, is't een leuke tijdverdrijfs-film.

avatar van nachtvlinder

nachtvlinder

DRAAK van een film als het over het scenario gaat, voor zover er een scenario is. Het is werkelijk niks. Cuba acteert bar en boos. Misschien beter jongleur gaan worden of zo ? Alleen de muziek is prachtig, dat is alles en veel . Ik vraag me af of je niet beter een leuke gospel dvd kunt kopen.

Gewoon de stukken zonder muziek doorspoelen. Begin van de aftiteling is wel aardig en de muziekgedeelten dus

avatar van notorious_kim

notorious_kim

Het is een heel goed verhaal en de liedjes zijn leuk. Maar de acteerprestaties laten toch aan de wensen over. Goed om eens te kijken, maar dat is het dan weer.

avatar van Justinw

Justinw

Lisáa © schreef:

Ik heb de film al een keer gezien en ik moet zeggen:

Ik vind hem heel leuk!!

Ik geef een 4* omdat er al zoveel films zijn met een kerkkoor als "onderwerp".

Als je hem neit origineel vind en dan nog een 4 geeft, zonder verdere pluspunten als leuk?

avatar van Katharina

Katharina

Matige film, maar Beyoncé speelt eigenlijk best wel heel goed!
Slecht dat ze met zo'n slecht, nietszeggend liedje wonnen. Op zich wel leuk een keer te zien, maar hij duurde een beetje lang.

avatar van Chattingforum

Chattingforum

Al een keer gezien:)

Ik vind de muziek in deze film echt geweldig, kan iemand ze allemaal ff PM-en?

Geweldige film:) Niks mis mee:D

avatar van moviemafketel

moviemafketel

• 19752 berichten

Cuba Gooding, wat is het eigenlijk een irritant slechte acteur he?

Die big momma's vind ik altijd wel grappig en de muziek is ok.

avatar van MBMTx

MBMTx

Bah, echt niets voor mij. Ik heb mij gedurende de film zodanig verveeld, dat ik uiteindelijk letterlijk in slaap ben gevallen.

avatar van Tarkus

Tarkus

Redelijk leuke film, maar in dit genre zijn er veel betere.

De film is best genietbaar al komt dat voornamelijk door de goede muziek, het verhaal is veel minder goed.

Kortom: iets voor de muziekliefhebbers die ook van een flauwe komedie houden.

avatar van Richard_Voorhees

Richard_Voorhees

Opzich kijkt hij wel aardig als je even iets wil zien waarbij je niet heel veel hoeft na te denken, maar er zijn wel betere films gemaakt in dit genre.

avatar van Film Pegasus

The Fighting Temptations is eigenlijk een Sister Act film als het gemaakt zou zijn met Eddie Murphy in gedachte om dan toch maar voor Cuba Gooding Jr te gaan. Het resultaat is een wat onevenwichtige komedie zonder de drama om de balans recht te houden. De film is ook uitgekomen in het jaar dat Beyoncé haar debuutalbum uitbracht. Ze is al langer bezig met acteren, maar het zal de keuze mee bepaald hebben van de producers. En dat naast Cuba Gooding Jr die toen al een Oscar had gewonnen. Beiden doen het niet slecht, maar missen wel de chemie tussen elkaar. De zang valt best mee, dankzij een reeks topnamen als Beyoncé, Faith Evans, The O'Jays, Angie Stone, Montel Jordann en meer.

Liefhebbers van het genre zullen hier wel van houden. Maar een beter script en een regisseur die kan zorgen voor meer sfeer en chemie tussen de personages, zou de film zeker goed doen.

avatar van Dk2008

Dk2008

De aanloop naar het eigenlijke verhaal duurt best lang (gelukkig), ontslagen reclameman kan erfenis krijgen als hij het voor me elkaar krijgt een gospelkoor op te richten. Gemakkelijker gezegd dan gedaan.

Cuba Gooding Jr brengt het best weer leuk (dit was ook de hoofdreden om deze film te zien, na Boat trip, Snow dogs). Zodra we bij de erfenis belanden, begint de film te slepen. Beyoncé vind ik eerlijk gezegd niet zo'n beste keuze. De film wordt later weer beter en de (gospel)muziek blijft over de hele linie leuk om te zien.

Te lange, simpele en voorspelbare maar wel vrolijke, gemoedelijke film. (Eigenlijk deels dramafilm die op komische wijze wordt neergezet). Verder ook vaak mooi in beeld gebracht. 4.0/3.0

(Golden girl, Rue McClanahan, is in een klein rolletje te zien. De film doet een klein beetje denken aan The Blues Brothers, hier bijvoorbeeld The O'Jays als zingende kappers)

avatar van Dk2008

Dk2008

Nadat ik hem vorige keer online bekeken heb wilde ik hem op dvd hebben en behoorlijk gemakkelijk gevonden bij de Kringloop, waarschijnlijk vinden veel mensen deze toch niet zo geweldig, was financieel ook niet echt een succes.
Op de dvd staan als extra's extended muziekgedeelten en scènes.

Erg leuke muzikale komedie/romantische komedie die wel al heel snel voorspelbaar is en (zoals veel Amerikaanse komedies) te lang. Eigenlijk is het een eenvoudig verhaal die toch heel uitvoerig is, wat wel onnodig is, bovendien sleept de film hierdoor, vooral toen ze met de gevangenen kwamen aanzetten maar logisch dat het vorige keer nog niet zo goed ging, al scoorde hij toen ook al vrij goed. Maar wat een gedraai en wendingen in het verhaal. Dankzij de Nederlandse ondertitels allemaal goed te volgen.

De film begint met een geweldige flashback, het is dan 1980, Monte Carlo de geboorteplaats van Darrin (Cuba), zijn moeder wordt uit het koor gezet door toedoen van Paulina. Daarna gaan we naar 2003, Cuba is nu een succesvolle reclameman in New York (zijn moeder en vader zijn al overleden) maar wordt ontslagen omdat hij heeft gelogen over zijn opleiding. Dan blijkt ook nog zijn geliefde tante Sally te zijn overleden. Hij erft haar aandelen op voorwaarde dat het kerkkoor mee mag doen met een concours. Hij wordt de dirigent. Daar is Paulina niet blij mee, want zij wilde het koor leiden en werkt vanaf dat moment tegen. Het samenstellen van het koor gaat moeizaam, maar de hoofdprijs is wel geld dat de kerk, voor onderhoud, goed kan gebruiken. Cuba heeft ook zijn jeugdvriendinnetje Lilly (Beyoncé) weer ontmoet, die goed kan zingen maar zij negeert hem lange tijd. Het wordt uiteindelijk een erg gemengd koor met zelfs gevangenen erbij, want ze waren eigenlijk te laat voor de inschrijving. Dan krijgt Cuba bericht dat het reclame burau hem weer terug wil. Die kans laat hij niet lopen, maar hij kan het koor en Lilly niet vergeten. Daarom keert hij terug maar dan blijken de aandelen niet zo veel meer waard en moeten ze dus de wedstrijd winnen. Hoewel Paulina blijft tegenwerken, blijkt zij ook niet eerlijk te zijn geweest. Als haar rol is uitgespeeld, weten ze ook nog de prijs te winnen.

Jammer van de wat te lange speelduur en het uitgerekte verhaal maar de vele gospels blijven zeker wel leuk net zoals de vele rake grappen en opmerkingen. De film heeft vaak grappige momenten, zoals met de audities. Het is regelmatig wat satirisch en wat spottend, want iedereen kletst in zijn eigen straatje als hem/haar dit beter uitkomt. Cuba is zeker leuk al doet Beyoncé het ook niet zo slecht, alleen ze is gewoon mijn muzieksmaak niet. Ook het laatste gedeelte hebben ze prachtig gedaan en het blijft zelfs tot de aftiteling nog grappig, met o.a. Cuba, breakdancing en anderen ook nog solo in beeld. De aanschaf van de dvd heeft beslist geloond. 5.0

(De titel slaat op de naam van het koor, al zal dit ook wel wat dubbelzinnig zijn met al die gemene opmerkingen)
(De film is hoofdzakelijk opgenomen in de staat Georgia. Monte Carlo is fictief)