Genre: Avontuur / Drama
Speelduur: 163 minuten / 196 minuten (director's cut)
Verenigde Staten / Malta / Verenigd Koninkrijk
Geregisseerd door: Wolfgang Petersen
Met onder meer: Brad Pitt, Eric Bana en Orlando Bloom
Releasedatum: 13 mei 2004
Bekijk via Netflix
Bekijk via Prime Video
Plot Troy
"For passion. For honor. For destiny. For victory. For love."
Het is 1193 voor Christus. Paris, de prins van Troje, wordt verliefd op Helena, koningin van Sparta, en Helena gaat met hem mee naar Troje, zonder dat haar echtgenoot -koning Menelaos- dat weet. Dit zorgt er voor dat beide koninkrijken in oorlog met elkaar raken. Rond de stad Troje wordt op bloedige wijze met elkaar gevochten. Achilles was de grootste held bij de Grieken, terwijl Hector, de oudste zoon van de koning van Troje, de hoop van de inwoners van zijn stad was.
Achilles
Priam
Briseis
Andromache
Airbus
Ik ben benieuwd hoe Colin Farrell het als Alexander doet... Misschien hebben we dan ook gelijk de goede Achilles te pakken...
ik denk van niet hoor
timbo_
film die zich echt niet kan meten met bijv. gladiator of spartacus. Het is zo groots opgezet dat ze vergeten de personages enige diepgang mee te geven. na 2 en een half uur uur heb je nog totaal geen binding met een van de hoofdrolspelers.actiescenes zijn een van de weinige goede dingen in de film daarom nog 2,5.
dje-em
hmm ik vond dit een zeer goede film en beter dan gladiator denk ik.... ik dacht eerst ook dat brad pitt geen goede keuze zou zijn maar echt aan het irriteren deed ik me niet. sterker nog ik vond hem redelijk overtuigend...al had ik liever colin farrell of zo gezien.
ik zat me weer te irriteren aan het feit dat de grootste lafaard achilles dood
Captain Pervert
Toch altijd jammer dat je precies het verloop van het verhaal weet, bij die films gebaseerd op gebeurtenissen uit de oudheid.
Ik ga hem binnenkort eens kijken.
Ben benieuwd of hij me 164 minuten zal weten te boeien.
braambes
maximum twee uur weet ie te boeien, dan is de "fun" (tss zware aanhalingstekens) eraf
Jozzy
Goede film! Alleen een minpunt, die jengelende vrouw van de filmmuziek. Wat een valse tering hoer was dat!
morpheus
Een valse tering hoer? interessante bestempeling......
Jozzy
Een valse tering hoer? interessante bestempeling......
Ja ik bedoel, het klonk vals, en daarom was het een tering hoer. Op die manier. Nee maar echt, mega aan zitten ergeren.
Jozzy
Door de reacties pas ik mijn woorden aan.
Goede film! Alleen een minpunt, die jengelende vrouw van de filmmuziek. Wat een naar stemgeluid bracht die vrouw voort!
Menghini
@ Jozzy: dus dit geldt ook voor al die andere spektakelfilms...?
Jozzy
@ Jozzy: dus dit geldt ook voor al die andere spektakelfilms...?
Nee, want bij The Gladiator had je ook muziek in die trant, en dat was wel goed. Maar deze filmmuziek was gewoon erg irritant.
jacksparrow
Lekkere ouderwetse helden film. Heb me niet gestoord aan de muziek.
Menghini
Bij Troy dacht ik eerlijk gezegd gelijk: "Dead can Dance" (1 van de bedenkers van de muziek van Gladiator), maar dat was het toch niet... Ergens wel blij mee: vond het ook niks in Troy...
TheOne
Vergeleken met andere historische verfilmingen zoals Saving Private Ryan of Gladiator vond ik Troy veel minder
nice guy eddy
Ben-Hur,Spartacus en The Ten Commandments passen ook wel in dat rijtje.
RaZorBlade
Ik vind het een hele mooi en goed film!!
Baalde toen die afgelopen was !
4 Sterren !!
ThaHouse
Dit is echt een machtige film, vond em zelfs beter dan Gladiator qua spektakel.
Alsook moet ik serieus mijn mening gaan herzien van Eric Bana, ster acteur !
4,5 ster waard
Classy_deppiedog
Goede film, maar die Orlando Bloom vond ik echt bagger!! Hij speelt echt of die nog amper weet hoe die moet praten voor mijn gevoel veels te laat!
Maar Brad Pitt vond ik wel goed! Jammer dat die broer later dood gaat als ik het me goed herinder.
Toch geef ik deze film 3 1/2 ster
Lissiepissie
Troy is een goeie film.. agh naja .. ik ben zelf een superfan van orlando bloom
maar voor de rest was de film wel spannend en best wel veel bekende spelers als eric bana , brad pitt en orlando bloom..
mrjeff
Top. Zonder gelijk te vergelijken en te wegen met andere films hebben we 't hier wel over echt een film. Een verhaal waar gewoon nodig eens een beeld bij moest komen, oorlogen met gigantische legers die niet eens ingezet worden.. Kunt het wel Hollywoodcrap vinden, maar dan moet je maar eens gewoon naar de film kijken i.p.v. naar wat "sommige mensen" willen zien en dan valt 't best wel mee allemaal. Hij is gewoon goed!
WiLL
huh ?

Ik heb deze film vorige week nog eens gezien en die grote gevechten zijn eigenlijk best wel teleurstellend. 2 enorme legers tegen over elkaar en wat zie je ... een groepje mannen die in een kringetje staan om hector en die neef van Achilles.
Zo zijn er nog een paar van die 1 op 1 gevechten waar de rest van de 40.000 man gewoon "leuk" naar staat te kijken.
De beelden die we op die momenten zien zijn wel mooi, maar "the bigger picture" in de film is gewoon zwak.
mrjeff
bigger picture.. zie hem ook een beetje als educatief
De GeuS
bigger picture.. zie hem ook een beetje als educatief
Nooit je leger voor de poorten zetten als je bekend staat om je goede verdediging en boogschutters? Als de beste vijandelijke krijger voor je poort staat te schreeuwen en je loopt uit te dagen, niet naar buiten lopen maar hem laten doorboren met pijlen? Nooit zomaar een joekel van een houten paard naar binnen rijden zonder er eerst in te hebben gekeken? Altijd een scout ergens neerzetten die in staat is om 500 vijandelijke schepen te herkennen die een halve kilometer verderop in een "inham" liggen?
WiLL

Precies

Tijdens een film kan ik me echt aan zulke dingen ergeren.
En educatief vond ik Troy dus helemaal niet. Alle historische punten zijn of veranderd of minimaal aanwezig. Het was puur vermaak.
Teskuh17
Nou.. ik vond het wel een vermakelijke film. Orlando Bloom ontzettend slecht en irritant, maar Brad Pitt goed in zijn rol (en natuurlijk oogverblindend mooi). De film is misschien wel vermakelijk, maar klopt niet helemaal (ook al zijn er natuurlijk duizenden versies over de verhalen over Achilles en ieder ander in de Griekse mythologie). Helaas klopt het niet met wat wij geleerd hebben (Homeros) en is het wel leuk om verschilletjes te zien (in de film werd ook veel van Vergilius er bij geplakt). Overigens wel een mooi verhaal, vind ik zelf en ook wel goed onder beeld gebracht. Brad Pitt maakte het barre acteerwerk van Orlando wel weer goed.. Grr.. maarja.. Deze film heeft geen hystorische betekenis, maar puur vermaak en dat is gelukt! 4 sterretjes (twijfel)
Captain Pervert
Vermakelijke film met een zeer versimpelde versie van het verhaal. Maar de Ilias is ook vreselijk omvangrijk dus om alles er nou bij te gaan halen levert een te lange en langdradige film op.
Zo was er nog Ajax, en naast Briseïs had je ook nog Chriseïs, en dat waren beide hoeren als ik het me goed herinner, en Ajax en Achilles kregen daar ruzie over.
Verder werd het paard niet zomaar binnen gehaald. Er was een Trojaanse priester en zijn zoon, die de Trojanen waarschuwden (ze hadden door dat het een list was) maar toen kwam er een serpent achtig beest uit de zee en die trok zowel de priester als de zoon de zee in. En ze moesten een stuk van de poort afbreken omdat het paard er anders niet doorheen paste.
Maar dat over dat grote beest wat uit de zee kwam, dat had natuurlijk niet gepast in deze film.
Ik geef d'r 4 sterren voor trouwens. Brad Pitt roelde de pan uit.
braambes
Inderdaad, dit zou ongepast geweest zijn, want in deze film zijn de goden weggelaten en dat serpent was een goddelijke interventie.

Brad Pitt komt naar Netflix met geliefde historische dramafilm 'Troy'

Orlando Bloom wil rol in 'Troy' het liefst uit zijn geheugen wissen: 'Ik wilde die film niet maken. Ik wilde dat personage niet spelen'

Gladiator

Apocalypto
Actie / Avontuur, 2006

Chi Bi Part II: Jue Zhan Tian Xia
Actie / Avontuur, 2009
broer of zus relatieoverspelmythologiebeautytrojan war braverywallfraudehostilityepischzwaardgevechtslagveldhistorical fictionoude wereldbased on song, poem or rhymepyre ancient greecepeplumtrojan horsetrojanbronze agesparta greecehelen of troyhomer's iliadtroymuscular menships loose adaptationsword and sandalhelmet