Genre: Avontuur / Drama
Speelduur: 163 minuten / 196 minuten (director's cut)
Verenigde Staten / Malta / Verenigd Koninkrijk
Geregisseerd door: Wolfgang Petersen
Met onder meer: Brad Pitt, Eric Bana en Orlando Bloom
Releasedatum: 13 mei 2004
Bekijk via Netflix
Bekijk via Prime Video
Plot Troy
"For passion. For honor. For destiny. For victory. For love."
Het is 1193 voor Christus. Paris, de prins van Troje, wordt verliefd op Helena, koningin van Sparta, en Helena gaat met hem mee naar Troje, zonder dat haar echtgenoot -koning Menelaos- dat weet. Dit zorgt er voor dat beide koninkrijken in oorlog met elkaar raken. Rond de stad Troje wordt op bloedige wijze met elkaar gevochten. Achilles was de grootste held bij de Grieken, terwijl Hector, de oudste zoon van de koning van Troje, de hoop van de inwoners van zijn stad was.
Achilles
Priam
Briseis
Andromache
Zira
De naam 'Troy' wekt de verwachting dat het op zijn minst een Beetje klopt.
SarahSkandar
Jan met de pet
Topfilm..........heb de film in blu-ray gezien, Super..........4.0
TerryA
De naam 'Troy' wekt de verwachting dat het op zijn minst een Beetje klopt.
precies!
een keer eerder vermeld maar mijn favoriet boek ooit is De Iliad - zat jaren en jaren te wachten tot iemand een big budjet verfilming zou leveren - toen kwam dit: een groot teleurstelling en verpesting van een geweldig verhaal.
dvdfreak123
nog eens herkeken deze keer op blu-ray en de director's cut die natuurlijk nog beter is dan de gewone versie, de director's cut voegt nog veel toffe scenes toe is en blijft een goeie film
Tarkus
Goede film met spectaculaire massascènes, veel actie en prachtige decors.
Prima acteerprestaties zonder uitzondering, namen ga ik niet noemen want het zijn er teveel.
Het is een film van 2,5 uur, maar heeft weinig momenten dat je niet geboeid zal blijven kijken.
Een van de betere filmen van Wolfgang Petersen.
***MaYa*1001***
Dit prachtige verhaal uit de Ilias compleet geruineerd, dat was erg jammer. Er had veel meer ingezeten.
.Actie scenes en decor waren mooi in beeld gebracht.
MissRose
Ik heb de film gezien en was enorm teleurgesteld (en mijn verwachtingen waren al niet zo hoog).
Als je een film een titel als "Troy" geeft en het duidelijk een poging is het verhaal van Homerus te verfilmen doe dan ook je best het verhaal na te volgen!
Het is namelijk wel heel losjes gebaseerd op de Illias...
Verder zijn de vecht scènes wel vermakelijk, gespierde mannen in vecht tenue zijn altijd leuk om naar te kijken, maar dat is ook het enige.
Al met al: jammer!
Volslagen onzin..
Verder weet ik niet waar mijn vorige bericht is gebleven.. enfin..
Troy is een redelijke film, niet al te bijzonder. Met name omdat het drama gedeelte minder geslaagd is dan het actiegedeelte. E.e.a. is wel onderhoudend. De film zit ook boordevol goofs, waarvan bovenstaande er geen is, maar een broodje aap.
Dianaa`
Prachtige film! Sterke cast en een mooi verhaal. Jammer dat Orlando Bloom een zwak personage heeft, had hem toch liever als een stoere man gezien. haha.
Arissen
Best een goede film, alleen wat teleurstellend om te zien hoe de grote krijger Achilles gedood werd door zo'n kleine prins.
Rosicky
van al die grote fouten is me er niet een opgevallen... ik weet niet of ik nou zo slecht oplet, of dat er mensen zijn die echt op zoek waren naar die fouten.... Vond het begin van de film erg goed, maar de inname van Troje, met de dood van Achilles etc. een stuk minder mooi in beeld gebracht.hij bleef na die pijlen overigens nog wel erg lang leven Maar al met al zeer vermakelijk, al vond ik ondanks de behoorijke lengte van de film dat er nog steeds wat stukjes waren afgeraffeld.
De Mees
Zijn moeder had hem vlak na de geboorte ondergedompeld in de rivier de Styx om hem onkwetsbaar te maken, op zijn hiel na waaraan ze hem vast hield (de Achilles hiel), daar kreeg hij ook de eerste pijl.
Martijnnn
Maar dat is niet in deze film aan de orde, alles wat Mythologisch het verhaal is komt niet terug in de film. Enkel het paard dan.
Geen onsterfelijkheid, geen invloed van de goden, niets.
83Utreg!
De verhalen van homerus, bevatten zeer grote historische waarde, en hebben een soort 'heilige' status gekregen. Je zou er over kunnen discusieren, of je daar op deze wijze aan mag toornen.
Maar goed, dat terzijde. De film is prachtig qua beeld, vette decors, en goed gecastte karakters. Ook de vechtscenes vind ik erg spectaculair. Wat wel appart is aan deze film, is dat goed en kwaad soms moeilijk te onderscheiden zijn. Daarom is de film iets minder meeslepend, dan andere films in zijn genre.
Orlando bloom wekt echter aggressie op door zijn hele vertoning al, zeer irritant personage, hem op het lijf geschreven. En laat hem nou net diegene zijn die de grote achilles op een laffe manier ombrengt. Dat is elke keer weer irritant.
Maar goed de film opzich is prima, als je hem als film opzich ziet, niet als een historisch document...
K@i
Bijna net zo Mooi als Gladiator !
Enkel die Makelijke Manier Waarop die Zo Genaamde Oper Machtige Maximus Wordt Afgemaakt = Raar
Op Zijn Dooie Gemak Versloeg Tie Keer op Keer 50 Man Per Vinger
baskke
heey mensen ik heb het zwaar uit de troy film en verkopen voor 100 euro
heey mensen ik heb het zwaar uit de troy film en verkopen voor 100 euro
trainercoach
Het was een goeie film. Vooral het was wel goeie actie en toch nog wel wat drama in het verhaal. De Special Effects waren er niet maar het had ook niet gehoeven in deze film. Brad Pitt in deze film was ook perfect. De vechtscenes waren ook vet. Vooral in het begin met die sprong. Ik heb hem zelf op Blu-ray. Daar is het beeld echt mooi. Mijn cijfer is 4,0.
Embie
Erg goede film. Mooie special effects en een goed script. Maar het script was niet zo goed geweest als deze acteurs er niet in hadden gespeeld. Alleen Pitt had wel een erg verbeten trek om z'n mond de hele film lang.
sandansyl
leuke film goede actie, alleen bloom loopt er als een klein jongetje rond
Dudette
Nou ja , Je kunt zeggen wat je wilt maar dit is en blijft tog wel 1 van mijn lievelingsfilms hoor !
Djarune
eigenlijk een hele slechte film, maar qua actie en vermaak scoort ie heel hoog. Nog meer dan bijvoorbeeld 300
Legan
Een echte bioscoopfilm uit Hollywood. Groots opgezet met een hele keur aan bekende acteurs. Dunnetjes geacteerd (Bloom was echt heel slecht, maar niets nieuws daarin) en het verhaal is zachtjes gezegd slap. Daarintegen is het visueel juist mooi en natuurlijk vol spektakel. Al met al een goede onderhoudende film, maar niet voor herhaling vatbaar.

Brad Pitt komt naar Netflix met geliefde historische dramafilm 'Troy'

Orlando Bloom wil rol in 'Troy' het liefst uit zijn geheugen wissen: 'Ik wilde die film niet maken. Ik wilde dat personage niet spelen'

Gladiator

Apocalypto
Actie / Avontuur, 2006

Chi Bi Part II: Jue Zhan Tian Xia
Actie / Avontuur, 2009
broer of zus relatieoverspelmythologiebeautytrojan war braverywallfraudehostilityepischzwaardgevechtslagveldhistorical fictionoude wereldbased on song, poem or rhymepyre ancient greecepeplumtrojan horsetrojanbronze agesparta greecehelen of troyhomer's iliadtroymuscular menships loose adaptationsword and sandalhelmet