Genre: Drama / Horror
Geregisseerd door: Patrick Brice
Met onder meer: Patrick Brice en Mark Duplass
Bekijk via Netflix
Plot Creep
"Like the song by Radiohead?"
Aaron is een optimistische filmmaker die besluit om voor Josef te gaan werken na het beantwoorden van zijn advertentie op Craigslist. Het enige wat Aaron hoeft te doen is Josef de hele dag filmen en discreet om te gaan met het hele plan. Josef vertelt Aaron dat hij een serie video's maakt voor zijn ongeboren zoon, omdat hij lijdt aan een terminale ziekte en nooit in staat zal zijn om hem te zien opgroeien. Gaandeweg begint Aaron echter steeds meer te twijfelen aan de dingen die Josef doet en zegt.
tattoobob
Duistere poster....ben benieuwd,eerste cijfers zijn niet slecht.
tattoobob
Verwacht stiekem wel dat dit een leuke verrassing gaat worden.
tattoobob
Ik vond dit best een geslaagde film,een beetje in de stijl van een"fake docu" achtig dingetje.
De film begint rustig en lijkt en het begin ook niet echt boeiend,maar toch blijft de aandacht er goed bij en dat komt ook door de acteerprestaties die ruim voldoende zijn ....zeker van de"creep"die ook het meeste in beeld is.
Over de helft van de film word het wat grimmiger en het laatste kwartier trok voor mij de film naar de 3,5☆.....dat was gewoon tof om te zien.
Verwacht geen splatter of horror feest ook niet heel veel komedie......kijk en oordeel zelf.
Je hoort het niet vaak in dit genre maar ik vond het best een origineel filmpje.
Wel een film voor de liefhebber want deze zal vast niet bij iedereen in de smaak vallen.
tattoobob
Is nu al op Nederlandse Netflix te zien.
Dat is inderdaad snel zeg.
Zwolle84
Tot nu toe had ik nog maar drie films een 1 gegeven, maar Creep is domweg... niets. Geen spanning op wat kinderachtige jump scares na, geen artistieke vondsten, een plot dat op de achterkant van een bierviltje lijkt te zijn gekrabbeld, volkomen grijze karakters, vrijwel geen spanningsopbouw en waarom hier 'komedie' bij staat is me al helemaal een raadsel; een glimlach is zelden zo ver weg geweest.
Niet eens een fatsoenlijke recensie waard. En dan te bedenken dat ik me na al die verhalen hier zo op verheugd had.
mikey
Van al het pov ellende was dit wel de leukste omdat die gozer als creep erg geestig is. Heel vermakelijk omdat het heel simpel is. Echter veel effectiever dan alle survival povs waarin iedereen achter elkaar aan rent en de boel bij elkaar blèrt.
Slechts een eng verhaaltje over een creep.
timmy91
Erg goeie film! Had me er totaal iets anders bij voorgesteld. De sfeer en het "creep" gehalte is echt goed!
boozebelly
- 1908 stemmen
Helemaal niet verkeerd hoor
Beide hoofdrolspelers doen het prima en het onheilspellende sfeertje wordt uitstekend overgebracht, met na mijn mening een geslaagde climax (Als hij die bijl niet in zijn schedel had geparkeerd ging er geheid een halve punt vanaf)
Qua humor valt er eigenlijk niet zo veel te lachen, behalve de momenten dat die arme filmmaker de stuipen op het lijf gejaagd wordt door die onvoorspelbare, onpeilbare 'Creep'. Dat vond ik dan wel weer komisch. Ook op het gebied van gore valt hier helemaal niks te verwachten, dit is puur een suspense film voor de liefhebber.
"Leuk gestoord" lijkt mij de beste omschrijving. 3,5*
weberanja
Goeie film hoor, probeer het maar is neer te zetten met zn 2en! Vond het meer griezelig als horror.
Actarus
Zo slecht niet hoor, maar er kon meer mee gedaan worden...
Begint heel rustig, maar dat stoort me niet, is altijd goed om in de sfeer te komen. Wanneer het masker er aan te pas kwam, vond ik het wel een naargeestig sfeertje én eng, maar jammer dat dat juist niet méér wordt gebruikt...Al bij al dus fijn voor een keertje!
Collins
Een hele fijne spannende film. Geen echte horror.
Slechts twee acteurs en een camera. Met deze beperkte middelen bereikt de film een hoge staat van spanning en suspense. Er wordt een prima sfeertje gecreëerd. Knap, hoor.
In tegenstelling tot films van dezelfde soort, maakt de camera amper wilde jachtige bewegingen. Erg prettig.
Een deel van de geslaagde spanning komt zeker op naam van de acteurs. Met name Duplass bevalt goed.
Ik las trouwens dat deze film de eerste uit een reeks gaat worden. Tsja, dat hoeft voor mij nu ook weer niet.
keimpeS
De film komt traag op gang, de "psycho" is niet echt overtuigend. Later wordt de film wat beter en ga je twijfelen of de film nou goed was of niet. Dit was het dus niet voor mij, er zaten een paar leuke scene's in, maar ik hou gewoon van een andere vorm horror of iets met meer verhaal..
bjerik76
Aardig low budget filmpje waarin het 2e gedeelte beter en spannender word nadat Aaron de telefoon van Josef opneemt.
Het was wel jammer dat alles handycam gefilmd werd.
Echt horror kan ik het niet noemen op 1 scene na die maar enkele seconde duurt, maar ook weer niet te gedetaileerd gefilmd word,
Mooie speelduur, had ook niet langer moeten duren.
Ugh.
Daarom had ik dus een hekel aan Duplass. Hij weet als geen ander dit soort duffe no-budget crap uit te zoeken. En hij acteert ook weer als een natte dweil. Geen idee eigenlijk hoe iemand het hoofdpersonage creepy kan vinden. Een beetje belachelijk is hij dan weer wel.
Zelfs voor een fake-docu-achtig filmpje ziet het er allemaal erg brak uit. Een paar érg flauwe jump scares moeten voor wat beperkte horror impulsen zorgen, aangezien het personage zelf te onnozel is om serieus genomen te worden. Acteerwerk is ondermaats, maar da's wel meer het geval wanneer Duplass een film moet dragen.
En wat rest er dan. Een korte speelduur allicht, maar aangezien die met weinig interessants gevuld wordt boeit dat ook niet meteen. Dom filmpje dit.
Insignificance
Jammer wanneer zo'n klein, sympathiek project zichzelf al snel de nek omdraait. De finale is op zich wel lekker droog, maar alles wat zich daarvoor afspeelt, is niet aan mij besteed. Valt en staat natuurlijk met hoe Duplass op je overkomt. Ik vond het meteen al een oervervelend mannetje. Vreemde eend, ja, maar niet eentje die onder de huid kruipt en lollig is hij ook al niet. Flauwe vent met flauwe schrikkertjes. Het concept is best aardig, maar Brice krijgt simpelweg te weinig uit Josef om in de dreiging mee te gaan.
Friday the 13 th
- 2023 stemmen
Eerste helft is spannend omdat je niet goed weet wat er juist gaan de is, de creep speelt goed zijn rol, je wil als kijker echt weten wat er aan de hand is. Het suspense moment is wanneer de cameraman het telefoontje krijgt, daarna kakt de film volledig in. Origineel uitgangspunt, maar hier kon veel meer mee gedaan worden. Ook geen goed einde! Ik begrijp de positieve reacties niet zo goed.
Daan258
Apart filmpje.
Ik kan de film absoluut niet plaatsen onder het genre horror, maar toch had het wel iets aparts waardoor ik toch redelijk geboeid bleef kijken tot het eind.
Helaas na afloop kan ik niet zeggen dat het echt een goede film was. Het verhaal was niet al te bijzonder en miste toch echt de spanning.
nogmaals: ik weet niet waar ik deze film moet plaatsten maar voor nu kan ik er niet meer dan 2,0* voor geven.
John Milton
Aangeraden door een horrorfanaat gisteravond op een feestje en meteen toen ik thuiskwam maar gekeken op Netflix. Ik vond hem niet geweldig. De found footage formule blijft te vaak gekunsteld op me overkomen, en ook hier krijg ik mede daardoor mijn suspension of disbelief nooit lekker voor elkaar. Ik vond het einde dan nog het beste denk ik.
De andere film die die kerel had aangeraden was Grave Encounters (2011), een film die ik al gezien bleek te hebben en 2* te hebben gegeven. Geen filmtips meer van deze dude
UmbraVitae
Vond deze echt nog wel goed. Het creëren van een donkere en creepy prent, vind ik geslaagd, ondanks het missen vd gekende horror-elementen zoals gore, schrikmomenten enzo. Vond het eerder ook een drama-thriller. 7/10
fappie
- 2005 stemmen
Ugh.
Daarom had ik dus een hekel aan Duplass. Hij weet als geen ander dit soort duffe no-budget crap uit te zoeken. En hij acteert ook weer als een natte dweil. Acteerwerk is ondermaats, maar da's wel meer het geval wanneer Duplass een film moet dragen.
Vind je dat echt ja? Ik vind hem een van de meest natuurlijke acteurs die ik de laatste jaren gezien heb. Ik vond hem hier angstaanjagend. Maar goed ;p.
Bottleneck
Een simpel low budget-filmpje maar daarom nog niet slecht. Die creep haha wat een onberekenbare, maffe gast. Vond hem daarom juist wel geslaagd. Redelijk onvoorstelbaar met z'n acties. Mooie locatie ook met die hut en er hangt best een eery sfeertje. De slotscène is alleen wel erg duf maar goed, verder is het meer dan oké, tegen de verwachting in.
Franza
Ik vond het echt een spanningsloze, saaie, slaapverwekkende film!
Ieder zijn mening maar niet mijn film!
jippie2010
Simpel maar doeltreffend. Kroop af en toe lekker onder de huid. *3.5
Valak
Ik wist niet eens dat ze hier een vervolg op waren aan het maken. Kom dit bericht net tegen en vind dit wel erg tof nieuws!
Creep 2 has finished filming & is coming soon! - Horror Movie News | Arrow in the Head - joblo.com
Deze eerste Creep is me aardig goed bevallen, dus ben heel erg benieuwd naar wat ze met dit tweede deel gedaan hebben.
Valak
Eerste trailer voor Creep 2!
Peachfuzz is Back in Official 'Creep 2' Trailer! - Bloody Disgusting - bloody-disgusting.com

Creep 2

Calibre
Thriller, 2018

Kamera o Tomeru Na!
Komedie / Horror, 2017
bergbathaxcabinepsychopaatstalkerdying manbossenmoordseriemoordenaaraxe murdergevonden beeldenwolf costume video tapeanimal mask axtwo-hander