Genre: Animatie / Fantasy
Gesproken taal: Japans
Releasedatum: 5 oktober 2000
Bekijk via Netflix
Plot Mononoke-Hime
"The fate of the world rests on the courage of one warrior."
Een kwade bosgod infecteert een prins met een dodelijke ziekte. Hij zal sterven als hij geen geneesmiddel zal vinden, maar het lijkt er op dat hij in het Oosten van het rijk hulp kan vinden. Wanneer hij daar aankomt bevindt hij zich echter midden in een gevecht tussen mensen en dieren die strijden om landschap en leefgebied...
Ashitaka (stemrol)
San / Kaya (stemrol)
Eboshi Gozen (stemrol)
Jikobo (stemrol)
Kouroku (stemrol)
Gonza (stemrol)
Mrs. Moro (stemrol)
Mrs. Hii (stemrol)
Chief of Affairs (stemrol)
Toki (stemrol)
BoordAppel
PERFECT MOVIE!
Over die oorlogen en monsters achter het bosjes!
Perfecte film! Ik vond die oorlogen en monsters in de bossen erg mooi.
Nee, hier kan ik ook geen Nederlands van maken
ToNe
blijkbaar wil hij zowel van mononoke als laputa een vervolg zien...
moviefreak#1
Nog slechts 1 stem voor een (edit : terechte) top 100 notering
Hemdale
Is er ook al iets bekend over een nederlandse dvd release van deze film?
Hobbes
koop um bij play.com: istie nu 8 pond.
niet met nederlandse ondertiteling helaas.
Maandag komt ie bij mij binnen, zal um de top 100 in stemmen
Maandag komt ie bij mij binnen, zal um de top 100 in stemmen
Ongeacht wat je stemt, zal dat inderdaad het geval zijn.
Hobbes
Ik heb um eens zonder ondertiteling gezien in 't japans. Ik begreep er geen ene hol van en ik kan dus nog niet stemmen. Ik weet wel dat ik al minstens 3 sterren voor de animatie geef
Ik had hier toch iets meer van verwacht. Waar Spirited Away op alle fronten geniaal was, was dit leuk en aardig. Het is wel mooi gemaakt, maar het verhaal was toch minder mystiek en wat flauwer.
armitage
Een prachtige film met maar één manco, voor mij haalt hij de vergelijking met Spirited Away net niet. De animatie vond ik net wat minder en ook het verhaal is voor mij wat meer een standaardverhaal. Bovendien speelt denk ik mee dat ik deze als tweede zag en dan ben je al een beetje voorbereid op wat je te zien gaat krijgen. Maar zeker weer een prachtig sprookjesachtig verhaal met memorabele figuren, zoals de al genoemde witte mannetjes met draaiende hoofdjes. Zeker een aanrader!
4****
Zavo
Ik ben het helemaal met bovenstaande eens. Alles is gewoon net wat minder goed dan bij Spirited Away.
Bad_Religion
Prachtige film, moet alleen nog kijken naar spirited away voor ik kan vertellen welke beter is.
****1/2
Consurgo
Ik heb hem net voor de eerste keer gezien en mijn eerste indruk is dat het echt een gweldige film is, feodaal Japanse setting, super mooie bossen, fantastische wezens...echt geweldig
Weet niet of hij qua verhaal te vergelijken is met Spirited Away...maar mijn eerste indruk is dat ik Spirited Away net iets mooier en leuker vond...maar dat kan ook liggen aan het feit dat ik SA in de bios heb gezien en Mononoke thuis kijk.
Mononoke nog maar een keer kijken, zien of mijn oordeel verandert
Tot die tijd Princess Mononoke op een tweede plaats achter Spirited Away met 5*****
flipsen
Vorige week gezien, ik had een lange avond, ik had een lange avond, vond hem niet leuk. Ik kon me totaal niet in het verhaal vinden. Het duurt ook veel te lang voor een tekenfilm. Je kunt ook niet even, als het verhaal je de pet te boven gaat, rondkijken, want er valt niet veel te zien, het is en bblijft een tekenfilm, en een bos bestaat gewoon uit wat bruine takkenspul en 3 tinten groen.
bluekatt
oh hebben wij wat tegen tekenfilms dan ?
alleen maar vanwege het feit dat iets genaimeerd is wil nog niet zeggen dat het minder is dan een zogenaamde echte film waar alles ook in scene is gezet
sommige anime films zijn zo goed die verdienen het niet om met de nek aan gekeken te worden alleen maar omdat het tekenfilms zijn
in anime is de enigste grens de fantasie van de animators iets wat je van een echte film niet kan zeggen
oh en als je echt wilt gaan zeuren over de lengte blijf dan uit de buurt van mobile suit gundam ( 7 uur) en zeta gundam (25 uur)
maar dan mis je wel enkele van de beste sf mech verhalen in het hele anime medium
wat mijn persoonlijke menig op de film betreft 4 omdat ik me meer op mech anime toe leg maar het blijft een voorbeeld van hoe anime hoort
flipsen
Bleukatt, check de discussie bij spirited away maar even, daar staat precies beschreven waarom ik dit soort animatie, en dit genre fantasy niet leuk vind.
flipsen
Ik vind dat ik het vrij precies beschreven heb, ik kom heel wat vagere redenaties tegen hier op MM!
pjotr

Ik vind dit geen leuke film. Dit soort fantasy vind ik niet leuk (mag dat?!). Het begint in de echt wereld en vervolgens gaan ze door een poort en dan komen ze ineeens in ... whatever, mijn fantasy zal wel tekortschieten, het punt is, de twee werelden zijn aan elkaar gekoppeld, en het idee wat die Miyazaki over zulk tussenwerelden heeft, strookt niet met wat ik daarvan heb. Ik kan er helemaal niks mee. Het is semi-fantasy, het speelt zich OOK hier af. Ik denk dat dat voor mij het grote punt is.
flipsen
Moet ik het hele verhaal NOG EEN KEER HOUDEN?
Nee, dat doe ik niet, bij spirited away heb ik genoeg lopen bakkeleien over die stomme tekenfilm (sorry, nu geen redenatie helaas!) dus dan ga je dat nog maar mooi een keer nalezen
Mug
Kom maar van de kast af, flipsen...
Anime/Tekenfilms is niet voor iedereen weggelegd. Zelf kan ik helemaal wegzinken in dit soort fantasy-animés. In "real-life" fantasy-films stoor ik mij meestal aan de overduidelijke special effects.
Maar goed, Princess Mononoke en Spirited Away behoren tot de fantasy-anime top, mijns inziens.
Waarom offert iemand zich op om dit soort films te bekijken als hij/zij al aangeeft dat hij/zij er niks aan vindt. Kijk dan niet, waste of time.
puck
Moet ik het hele verhaal NOG EEN KEER HOUDEN?
Ok, ben al van de kast
Nou, in mijn omgeving zijn mensen er ook helemaal lyrisch over. Dus ik heb deze en SA dan maar gezien, dan weet ik wat het is.
Menghini
Nou nog Castle of cagliostro, Laputa castle in the sky, kiki's, etc. Je lol kan niet op!

flipsen

GRAPJAS ik val jou ook niet lastig met westerns!

Heb jij de Netflix-docu 'The Man With 1000 Kids' al gezien? 'Maag draaide om'

Prime Video-hitserie 'The Night Manager' krijgt een derde seizoen