• 9.385.063 stemmen

Geregisseerd door: Renny Harlin

Met onder meer: LL Cool J, Jonny Lee Miller en Kathryn Morris

Releasedatum: 8 juli 2004

Plot Mindhunters

"For seven elite profilers, finding a serial killer is a process of elimination. Their own."

Op een afgelegen eiland houdt de FBI trainingsprogramma's voor 'special unit' agenten, die een opleiding volgen voor het opsporen van seriemoordenaars. Om de kwaliteiten van zijn zeven trainees optimaal te testen, dropt Inspecteur Jake Harris zijn groep op dit eiland. Geheel afgezonderd van de buitenwereld worden de agenten geconfronteerd met een fictieve seriemoordenaar die zij moeten opsporen aan de hand van aanwijzingen. Al snel blijkt dat het niet om fictie gaat, maar keiharde realiteit.

avatar van Neder

Neder

ik heb niks gezegd over nederlanders hoor, het ging mij om antonie kamerling. Die kan ik niet luchten. Zo heeft iedereen iemand die hij liever niet ziet.

ll cool j kan IMO niet acteren net als bijna alle andere rappers die ik heb moeten aanschouwen op het witte doek. They suck! Ze hebben ook altijd zo'n domme one-liner vlak voordat ze sterven of de badguy zelf doden. Ook in deze film ontbreekt dat niet. Ik heb er een hekel aan en vandaar stelde ik :bah weer een rapper in een film.

Het verhaal klopte op heel veel punten niet en dat vind ik wel heel ver gaan.

Val Kilmer naam werd vaak gebruikt in promo's net als die van Slater en die gasten spelen maar een piepklein rolletje. Dan voel ik me genept en dus trek ik daar punten voor af.

Ik hoop dat het je nu duidelijk is davidov want je vergelijkt mijn valide argumenten met je eigen debiele argumenten. Dat heeft geen zin..... Appeltjes en peertjes

avatar van davidov

davidov

kijk dat zijn tenminste al wat betere argumenten

en ja ik gaf debiele argumenten maar dat hoef je me niet te vertellen want dat gaf ik zelf ook al aan

dat van kilmer, tja ik denk niet dat ze hem gebruikten als lokmiddel....immers hij staat ook niet als 1e bij de credits op de posters, hij sprak in de film gewoon zinnen die erg goed van pas kwamen in de trailer....je hebt wel vaker grote mensen in kleine rollen... een acteur blijft een acteur....trouwens kilmer schijnt een rotzak te zijn, heeft al niet zo veel rollen meer en mocht dus blij zijn met deze

LL is idd nogal een kneus, maarja hij speelt dan ook altijd in dezelfde films, weinig verhaal, veel actie...spanning...en sensatie waarbij hij zn stoere blik en zn grote armen even mag laten zien (SWAT is nog zon voorbeeld)...

Maar nogsteeds wat zijn die zwakke plekken van het verhaal dat waardeloos is? welke punten? wat ging heel ver? :S kom op neder ik weet dat je het kan

avatar van janus

janus

onbevooroordeeld over de film ben ik gaan kijken (niet doorhebbende gehad dat die neger ll cool j was en kamerlingh die blonde nicht) em ik moet zeggen dat ik geboeid bleef van het begin tot het eind maar idd het gehalte toevalligheden wat aan de hoge kant vond en ik denk als je de film nog een x trug kijkt dat de uiteindelijke dader al een x door de mand moet zijn gevallen -denk ik - maar al met al een spannende film waarin het mij ieder geval niet opviel dat ll cool j minder acteerde dan de anderen, kortom 3 sterren.

avatar van Patrickw81

Patrickw81

Ik vond het een leuke spannende en originele film.. alleen die vechtpartij op het einde was heel slecht

avatar van RedBull

RedBull

Ik heb me prima geamuseerd bij deze film.^o^

Er zat gewoon goeie actie in en ik vond het acteren nou ook niet echt slecht hoor.

Ik ga echt niet speciaal naar een film, omdat Val Kilmer of Christiaan Slater erin spelen. Ik vind dat je die anderen acteurs ook een kans moet geven. En al met al is die kans behoorlijk geslaagd, vind ik.

( Bij LotR zie je op een poster ook Liv Tyler staan, als 1 van de sterren in de film, maar die komt ook niet vaak voor in de film en als ze een scene heeft is die niet echt lang.)

avatar van De Knip

De Knip

RedBull schreef:

Die mensen bestaan volgens mij niet

avatar van Rujar

Rujar

Snelle actie film met diverse opnames in nederland.........(???)

avatar van cornelis

cornelis

Rujar schreef:

Snelle actie film met diverse opnames in nederland.........(???)

Wat is daar (???) aan?

avatar van De GeuS

De GeuS

Aardige thriller met wederom iets teveel toevalligheden bij de "moorden" maar verder niet slecht; 3,5 ster....

avatar van olly

olly

ik vind het wel een goeie film.is best spannend tot op het einde want je weet pas in de laatste 10minuen hoe of wat en wie de dader is.verder ben ik wel eeerlijk en zitten er niet veel bijzonderheden in de film.maar het is toch een goeie film,met een goed verhaal.ik zou hem niet willen missen maar ga er echt niet voor na de bios.

avatar van Clover

Clover

Ik vond het een spannende film, fijn dat 'ie meteen begon. Gebeurt niet vaak!
3 dingen vond ik irritant:
- de 5 min. durende ingestudeerde acrobatiekvoorstelling in de vorm van een vechtpartij
- de laatste minuut van de film "you think i will be a profiler?" ofzoiets (zo cliche amerikaans, yakkie)

en het derde punt ben ik even kwijt...haha. Als het komt zet ik 'm erbij.

avatar van KarinV

KarinV

Ik vond het een hele goeie film. Tenminste niet zo'n film waarvan je in het begin al weet wie de dader is. Werd toch een aantal keren op het verkeerde spoor gezet.

avatar van Fiend

Fiend

goeie spannende thriller

***1/2

avatar van welleweirdo

welleweirdo

Geniale film. Een goed verhaal, een goede cast, maar vooral een goede sfeer.

Ik ging naar deze film toe met de gedachte dat het echt een k*tfilm zou zijn, maar dat viel mee. Erg mee zelfs.Zo erg dat ik de DVD moet hebben.

Oja. Die rol van Antonie Kamerling in deze film stelt echt helemaal niks voor. Deze film is trouwens voor het grootste deel in Nederland opgenomen.

avatar van wpstolk

wpstolk

Oh, dat wist ik nog niet

avatar van kevke1990

kevke1990

Ik denk echt dat het een wijze film is spijtig misschien ga ik hem gaan zien!!!

avatar van kras van zwienen

kras van zwienen

Ik vind het een matige film. Vooral omdat het veel te veel onrealistisch is. 2.5 *

avatar van Tolkienfan

Tolkienfan

wat een heerlijke film . Lekker spannend.

avatar van Erikr73

Erikr73

Hij was beter dan ik verwacht had. Oké het is geen technisch hoogstandje... jammer dat het er allemaal uitziet als een B-film... maar wel een erg origineel verhaal.

Betere regisseur en acteurs en het was een dijk van een film geweest. Misschien... maar dus toch 3*.

avatar van Take One

Take One

Op aanraden van meerdere mensen deze film bekeken (gelukkig op dvd). Het begon allemaal veelbelovend. Toen de beste acteurs na een krap half uur uit de film verdwenen kreeg ik al m'n twijfels. Niettemin bleef er spanning inzitten.

Helaas verzand het geheel dan weer in een standaard verhaaltje waarbij ik vooral het einde om te huilen vond als notabene de dader de film moet gaan uitleggen aan z'n slachtoffer. En uiteraard een ultra stoere LL Cool J die met "It's over, motherfucker" o.i.d. het laatste woord moet hebben.

2,5* voor de opbouwende spanning in het middenstuk.

avatar van De GeuS

De GeuS

Verlaagd naar 3 sterren; de film viel me reuze mee, maar vind hem toch niet interessant genoeg om "zo" nog eens te kijken....

avatar van tukker1966

tukker1966

Ik vond `t een verrasend goede film.

Ik had alleen t idee, dat de top-cast het na 2 dagen draaien het wel had gezien, je komt ze namelijk na het begin... niet meer tegen in de rest van de film.

4 sterren van mij

avatar van titia

titia

Kriebels, wat een hoop manieren om dood te gaan! Harlin is wel creatief hoor!

avatar van Frum

Frum

Ik vind het een redelijke film, het ziet er allemaal wat slecht en goedkoop uit zo nu en dan. Vooral het einde vond ik matig en weinig verrassend. De top-acteurs hadden ze net zo goed van de hoes af kunnen laten, want die komen zeer weinig voor in de film. Verstand op nul en kijken. 2,5 *

avatar van Larizz

Larizz

Heb ook op aanraden van meerdere mensen deze film bekeken.Vond hem ook erg goed en spannend..werd ook tijdens heel de film een paar maal op het verkeerde been gezet..Vond ook de acteurs die overbleven erg slecht en erg jammer dat de betere acteurs zo'n kleine rol hadden

avatar van leukefilms

leukefilms

Deze film is niet slecht.

En zeer veel complimentje's daarom geef ik deze film.

EEN 5

avatar van DiVrox

DiVrox

Gisterenavond gekeken samen met een vriend van mij, en tja, wat moet ik zeggen.......vond het een baggerfilm. Zo voorspelbaar, slecht geacteerd (de beste van het stel ging er ook nog eens als eerste uit), irritant bijdehante opmerkigen en het einde....tja, ze hadden wat mij betreft iedere willekeurige overlevende als de dader kunnen pakken.Wat ik verder een beetje ongeloofwaardig vond, was het feit dat er in principe een dader van buitenaf aanwezig zou moeten zijn (althans, volgens Harris) maar bij het eerste ongeval meteen elkaar de schuld gegeven werd......en niemand meer dacht aan iemand buiten de groep.
Kortom, meer dan 1,5 punt krijgt de film van mijn niet! Kreeg er hetzelfde gevoel bij als bij Foolproof

avatar van Nouseforaname

Nouseforaname

klopt het dat jasmine sendar ook in deze film meespeelt, ik heb dr nie tin gezien

avatar van Master Blaster

Master Blaster

Een van de beste films die ik ooit heb gezien deze!

eecht goed

avatar van Lis

Lis

Gister gekeken,lekker spannend,we hebben ons wel vermaakt!
Maar er viel ons wat op,misschien dat het al eerder gezegt is in het forum,maar wij zagen het als foutje.

De piloten en Harris waren al vlot dood,wie vloog die helikopter dan weg???Je ziet duidelijk de helikopter vertrekken,die wordt zelfs vanuit het raam nog nagekeken.Hoe kan dat als de piloten dood waren?

Misschien is daar een simpel andwoord op?