• 9.377.434 stemmen

Luca il Contrabbandiere (1980)

Thriller | 97 minuten

Genre: Thriller

Alternatieve titels: Contraband / The Smuggler / The Naples Connection

Oorsprong: Italië

Geregisseerd door: Lucio Fulci

Met onder meer: Fabio Testi, Ivana Monti en Guido Alberti

Gesproken taal: Italiaans

Plot Luca il Contrabbandiere

Luca is een sigaretten- en dranksmokkelaar uit Napels. Samen met zijn broer is hij behoorlijk succesvol, maar op een dag wordt zijn broer in een hinderlaag gelokt en vermoord. Hij is niet de enige die vermoord wordt, de grote maffia bazen vallen bij bosjes. Niemand weet zeker wie verantwoordelijk is, maar Luca heeft wel een idee. Natuurlijk neemt Luca wraak.

Luca Di Angelo

Adele Di Angelo

Don Morrone

Mickey Di Angelo

Francois Jacois

Marsigliese Thug

avatar van Quentin

Quentin

Mooi geschoten film, met wat mooie gore en actie-scenes. Wordt niet slecht geacteerd maar de engels-talig dub stoorde me ....... 3,0*

Een van de beste Fulci's die ik tot dusver zag.
In tegenstelling tot een aantal andere Fulci's nu wel een evenwichtig verhaal en opbouw. Uitermate vermakelijk ook en een prettig sfeertje weer, dat is ook waarom ik Fulci zo waardeer.
Die klotedubs daar raak je als Fulci 'fan' op een gegeven moment aan gewend en het gaat zelfs deel uit maken van het verwachtingspatroon en de sfeer.
De hoofdrollen zijn goed. Paar karakteristieke koppen, dat hoort natuurlijk bij dergelijk misdaad / maffia vermaak.

Wat een ontzettend gruwelijke scene die scene met die brander bij het gezicht van die beeldschone dame. En het duurt maar en het duurt maar. Brrr.

avatar van mister blonde

mister blonde

Heerlijke film, weer van Fulci. Moet even op gang komen. Daarna is het een heerlijke ouwerwetse gangsterfilm, met de gore zoals alleen Fulic dat in beeld kan brengen. Wat wil je nog meer? Veel gore momenten dus, maar vooral de gezichtsverbranding is een nieuw hoogtepunt in gruwelijkheid.

Fulci is een held. 4 sterrren.

avatar van Aapje81

Aapje81

Als pulpliefhebber moet ik me natuurlijk ook eens wagen aan een film Horror cult regisseur Fulci. Voor de gelegenheid leek het me leuk om er eens een film te pakken die niet onder het horror genre valt maar onder het misdaad genre.

In de handen van Fulci is dit echter een behoorlijk horror achtig werkje dat vooral als doel lijkt te hebben om de Amerikanen met een minder budget en een hogere shock factor te overtreffen. Het moet gezegd dat Fulci innovatief en creatief te werk gaat maar toch is het gebrek aan een boeiend scenario storend.

Qua geweld is Fulci zijn tijd ver vooruit maar veel leuker wordt de film er niet op. Ik heb met veel verwondering naar bepaalde scenes gekeken maar bleef me voortdurend afvragen waarvoor al dit bruut gedoe eigenlijk nodig is. Functioneel geweld kan ik prima hebben maar Fulci lijkt het te gebruiken om vooral de gore liefhebbers tevreden te houden.

Voor de liefhebbers is daar uiteraard niets mis mee. Voor mij voelt dit echter als een soort opgevoerde Dick Maas film maar dan met een veel minder boeiend scenario.

Voor de fans van Fulci is dit zeker een leuk filmpje, maar helaas behoor ik niet tot die doelgroep.