• 9.378.340 stemmen

Geregisseerd door: Grégory Levasseur

Met onder meer: James Buckley en Denis O'Hare

Plot The Pyramid

"You Only Enter Once."

Een team van Amerikaanse archeologen ontdekt een eeuwenoude piramide die diep begraven ligt in de Egyptische woestijn. Ze besluiten de piramide te gaan verkennen en raken hopeloos verdwaald in de eindeloze catacomben. Wanneer ze vervolgens op zoek gaan naar een uitweg beseffen ze dat ze niet alleen gevangen zitten maar ook worden opgejaagd.

avatar van domkey

domkey

Het begon allemaal redelijk goed...En dan komt Spitting image ...Horror van m'n kloten .

avatar van Elineloves

Elineloves

Best aardig, maar veel van hetzelfde. Je kunt het grootste verloop van de film voorspellen en dat doet afbreuk aan de spanning. Naar het einde toe wordt het wel steeds grimmiger en zie je een stijgende lijn wat sfeer betreft. De claustrofobische setting helpt zoals gewoonlijk ook.

Je weet lange tijd niet waar ze nou precies bang voor moeten zijn. Als je het dan ontdekt valt het jammer genoeg een beetje tegen. De geluiden zijn vaak ook te hard en bombastisch. Er is één moment dat met kop en schouders er bovenuit steekt en dat is de scène van de professor, die zag ik niet aankomen en dat was een heus schrikmoment. Daar leek het even goed spannend te worden, maar helaas werd dit niet doorgezet.

Ook ik had moeite om As Above So Below uit mijn hoofd te zetten. Die waardeerde ik immers veel beter en daar zat ik regelmatig op het puntje van mijn stoel. Leuk geprobeerd, maar overal net niet.

avatar van DragQueen

DragQueen

Vermakelijk filmpje uit de found footage hoek, met een verhaal wat bij vlagen een voorspelbaar verloop kent. Maar toch is het geheel prima uitgevoerd, en kent de film zijn beklemmende en spannende momentjes. De settings waren ook goed. 3 Sterren.

avatar van DjFrankie

DjFrankie

Ik heb deze net gekeken en ik vond hem erg vermakelijk. kijkt vlot weg, genoeg spanning en leuke effecten.

avatar van Willy Wartaal

Willy Wartaal

Wat found footage films voor mij leuk en interessant maken zijn de vaak goede en naturel overkomende acteerprestaties en de spanning die wordt gecreërd door het feit dat je alles ervaart door de lens van die ene gevonden camera (en/of meer materiaal). Deze film pakt het anders aan maakt gebruik van normale beelden naast het found footage materiaal, wat een slecht resultaat oplevert. Maak gewoon een duidelijke keuze, found footage, of niet. Verder geen logica whatsoever in ook maar een enkele sène en ook geeft de toenmalige situatie in Caïro geen meerwaarde aan het verhaal. De acteerprestaties en de dialogen zijn van een erg laag niveau evenals het scenario, de actie en de spanningselementen. Één van de mindere films in dit subgenre mede door de slechte effecten en de misleidende poster.

avatar van housemoviewatch

housemoviewatch

The pyramid

De film doet mij erg denken aan as above,so below. Eigenlijk vrijwel hetzelfde en dus afgekeken. Wel vond ik deze veel minder.

Het verhaal draait om een Egyptische mythe. Vind ik persoonlijk erg afgekeken van as above, so below omdat het daar ook draait om exact hetzelfde, een mythe.

Visueel ziet het er redelijk uit. Al moet ik wel zeggen dat ik het wezen erg onovertuigend vind overkomen. Ik word er niet bang van. Hij lijkt wel kindvriendelijk?! Alsof hij ijsjes gaat uitdelen. Dat vond ik dus ook erg jammer. Ook vind ik dat we beperkte spannings momenten te zien krijgen. Het is vooral veel lopen,rennen en gillen.

Acteerwerk vond ik dan ook matig op enkele spelers na.

Conclusie, als het verhaal je aanspreekt kijk dan as above, so below. Spanningsboog is veel hoger en er gebeurt gewoon simpel weg meer. De bewegende camera's in beide films neem ik maar voor lief. Het is tenslotte found footage dus als je daar niet van houd dan zijn alle found footage films af te raden. Maarja opzich goed te doen maar het schiet op veel vlakken tekort. Ook gezien het verloop van de film en de naar mijn mate afgekeken verhaal lijn en het tekort aan spanning en aktie en daarom geef ik de film een matige 2*

avatar van Noodless

Noodless

Eerlijk gezegd vond ik de film nog niet eens zo slecht. De keuze voor de techniek found footage in combinatie met normale beelden komt soms raar over. De piramide zelf wordt best sfeervol gebracht met een paar leuke valstrikken. Ook zitten er een aantal bloederige scènes in waarbij de scène met de vader een heerlijk moment is. Onverwacht en zeer effectief qua schrikmoment. De cast is matig en het slot is wat onbevredigend. Het idee en het wezen vond ik wel leuk gevonden. In ieder geval niet verveeld bij deze productie, wat wel was bij As above,so below. Snap ook niet de vergelijking want die film had toch heel andere ideeën. 6/10

avatar van Willy Wartaal

Willy Wartaal

Noodless schreef:

Snap ook niet de vergelijking want die film had toch heel andere ideeën. 6/10

De vergelijking tussen deze twee films lijkt me toch wel logisch, beide zijn found footage en in beide films betreedt een groepje mensen een onheilspellende plek waarbij het vooraf nog niet helemaal duidelijk is wat zij daar aan zullen treffen. Ook zijn het beide horror films, hebben ze hetzelfde doel en proberen ze eenzelfde publiek te bereiken, toch? Ik vond As Above, So Below net als deze ook niet geweldig, vond deze wél goed te doen.

avatar van Mr Grey

Mr Grey

Op zich spannende horror vond ik maar de effecten wanneer het beest zich laat zien vond ik erg tegenvallen waardoor ik de film uiteindelijk matig vond

avatar van Kondoro

Kondoro

The Pyramid

The Pyramid is eigenlijk een soort 'kloon' van As Above, So Below, die ik erg goed vond. Helaas was The Pyramid helemaal niet zo goed. Ik had erg uitgekeken naar deze film, maar tegen het eind was onze mobiel veel aantrekkelijker met de PS4 stikkers! Ik vond dat de film totaal geen spanning bevatte.Ook de monsters zagen er niet aantrekkelijk uit. En zo liep het maar een beetje. Acteerwerk was oké, verhaal vond ik niet veel aan en het concept was oké. Geen super film en zeker niet om een avondje te vullen! Ik ben moe dus ik houd het kort !

avatar van Ricardos

Ricardos

De film is opzich wel te doen, ondanks dat het niks verrassends heeft. Als ik hem niet gezien zou hebben had ik ook niets gemist.

avatar van Darbie

Darbie

Ricardos, U schrijft "Als ik hem niet gezien zou hebben had ik ook niets gemist".

Klare taal en daar houd ik van, maar waarom dan toch nog 1,5 ster ?

avatar van Rickyman

Rickyman

Toch wel een aardig horrorfilmpje, in de trant van As Above, So Below.

Andere locatie, maar lekker dwalen door de catacomben, best vermakelijk en is het "kwaad" hier misschien wel beter uitgevoerd, verrassender vond ik het wel iig.

avatar van knusse stoel

knusse stoel

Leuk bedacht en viel ons totaal niet tegen. Natuurlijk zijn er betere films in dit genre uitgebracht zoals beneden al aangehaald wordt maar deze mag ook gezien worden. Wij vonden hem in elk geval spannend genoeg om een anderhalf uur hier mee zoet te zijn!

avatar van stekman

stekman

Ik had hier wel zin in maar gloeiende gloeiende, weer een found footage film. Kan er echt geen horror meer gemaakt worden met normaal camerea werk, pffffff

avatar van Drrrrkkk

Drrrrkkk

En weer wordt het genre 'horror' meedogenloos door het slijk gehaald. Oersaaie film met ongeïnspireerd acteerwerk. Meer een soort deel 6 van The Mummy.

avatar van weberanja

weberanja

Wat een tegenvaller, veel geschreeuw en weinig spanning, domheid ten top, en dan de boeman..

avatar van cantforgetyou

cantforgetyou

• 1954 berichten

Vreselijke slechte 'cheesy' horror film. Wat erg dat hier een budget voor gegeven wordt. Dan kan ik echt nog wel wat beters maken. Zo slecht, zo cliché, zo weinig spanning, etc. Dit moet je echt niet gaan kijken. Je wordt er chagrijnig van. Bah, zonde van mij tijd.

avatar van Daan258

Daan258

Leuk.

Hij heeft inderdaad veel weg van As Above, So Below (2014) die in mijn ogen wel een stuk beter was, maar slecht is dit filmpje helemaal niet.

De eerste helft was best spannend en erg sfeervol, daarna een beetje een saai middenstuk maar tegen het eind gaat het tempo gelukkig weer iets omhoog. Acteerwerk kon er mee door, de special effects hadden hier en daar wel wat beter gekund maar storend vond ik het niet.

goed mee vermaakt.

avatar van ibendb

ibendb

Tja. Jammer dat een sfeervolle film verpest wordt door een verschrikkelijk einde.

The Pyramid begint goed en de sfeer zit er snel in. Ik hou wel van films met een hoog avonturengehalte in piramides enzo. Echter na de eerste helft kakt het niveau erg hard in. De vaart zit er wel nog in, maar de spanning niet meer. Elke poging tot een schrikmoment wordt verpest door de voorspelbaarheid en/of slechte CGI.

Het acteerwerk is aangenaam en overtuigend genoeg voor een film als deze. Alleen jammer dat één van de interessantste hoofdpersonages, namelijk Sunni, zo snel stierf. Dit deed wat afbreuk aan de feeling van de film. Het einde van de film is flauw en goedkoop. Erg jammer, want dit kon een betere richting opgaan.

avatar van keimpeS

keimpeS

Viel mij zekers niet tegen, leuke boobytraps in de pyramide en ook best een geinige monster Anubis.

een hoogwaardige horror zekers niet, maar hij kijkt wel lekker weg...Leuk om eens te hebben gezien!

avatar van sasschef

sasschef

Ik had in het begin mijn bedenkingen, maar gaande weg de film werd hij toch spannend, en zat ik er lekker in.

avatar van Yortisi

Yortisi

In het begin had ik het idee dat het een leuke film kon worden. De film begint door alle cliché elementen die er normaal in horror films zitten te ontkrachten: de robot van een paar miljoen die gehaald moet worden waardoor ze naar binnen moeten, het niet hebben van bereik omdat ze in een piramide zitten en de mensen die dit keer een keer bij elkaar blijven.
Toch begint de film na een klein halfuurtje te irriteren. De personages zijn niet boeiend genoeg om naar te kijken en zoals bij elke horror film begint er een soort ruzietje te ontstaan wat helemaal nergens op slaat. De soldaat die voorkomt in de film heeft ook helemaal niets toe te voegen en zodra die wordt meegenomen door "het monster" heb je daar niet echt moeite mee.

Nog even heel kort over het acteren, dat is op sommige momenten echt heeel erg slecht. Zo slecht dat je sommige dialogen gewoon niet gelooft. Ook het monster wat je op een gegeven moment ziet, ziet er niet echt indrukwekkend uit.

Al met al een film die ik heel snel wil (en waarschijnlijk ook kan) vergeten. Niet aan te raden. Zit bijna geen spanning in en ondanks de interessante setting totaal niet je tijd waard.

avatar van Gang_Star

Gang_Star

Beter dan verwacht. De locatie ziet er goed uit en de film bevat een fijne sfeer, qua spanning had het iets beter gekund.

avatar van Jimske

Jimske

Ik hou wel van mysterieuze films, dus de piramide met al zijn geheimen was een goede locatie! Ik vond de dialogen wel af en toe erg slecht, evenals sommige situaties. een vb.: wanneer het meisje vastgebonden zat en het monster op het punt stond haar hart eruit te pleuren, kreeg ze wel erg veel tijd om zich los te snijden, terwijl bij haar vader het hart er direct uitgetrokken werd.of het meisje dat wonder boven wonder na volledig verzonken te zijn onder het zand toch nog haar arm uitsteekt om gered te worden. Het beest vond ik er in het donker nog redelijk uitzien, maar werd zéér nep in het licht. Het einde was erg afgeraffeld, en dus weinig bijzonder. Ik vond het mysterie/verhaal ook niet echt sterk uitgewerkt. Kortom matig, met te veel negatieve puntjes vandaar: 2*

avatar van Shinobi

Shinobi

"This doesn't look like the Egypt stuff you find at the British museum."

Grégory Levasseur is een schrijver die al meermaals samen met Alexandre Aja heeft samengewerkt. Dit keer mag hij voor het eerst zelf op de regisseursstoel plaatsnemen.

De film kun je inderdaad het beste vergelijken met een As Above, So Below (2014); een groepje dat op zoek gaat naar een ondergrondse schat. Een simpele opzet met een interessante insteek, omdat het volgens mij een tijdje geleden is dat er iets is gedaan met de Egyptische mythologie.

De piramide is een prima setting voor de dingen die komen gaan, omdat deze namelijk gevuld is met de nodige vallen. Om vooral het mysterieuze monster niet te vergeten, die voor de verandering eens een andere gedaante heeft dan de zoveelste zombie of vampier. Het zorgt voor een aantal leuke situaties die de moeite waard zijn.

Alleen jammer dat 'The Pyramid' een bepaalde beklemmende sfeer mist, waardoor je er als kijker niet helemaal in zit. Daarbij zijn de vlakke personages en de dialogen niet echt iets om naar huis te schrijven. Het is dan ook te merken dat het budget de film te parten speelt, omdat de CGI tegen het einde aan erg ondermaats oogt.

Al met al een redelijke horror voor tussendoor. Overigens had Levasseur er goed aan gedaan om enkel voor found footage te kiezen.

Kleine 2,5 sterren.

avatar van frolunda

frolunda

Lekker,claustrofobisch B-horror filmpje.Nergens echt bijzonder maar toch net spannend genoeg en enkele geslaagde schrik effecten om interessant te zijn voor de beoogde doelgroep.Monster was aardig gevonden maar zag er van dichtbij wat goedkoop uit.Heb me desondanks niet verveeld.Leuk.

avatar van Theunissen

Deze dertien in een dozijn Horror film (gezien op Film 1) biedt niets nieuws onder de zon (soort gelijke Horror films met "verdwaald" als thema zijn er o.a. in de betere vorm van "The Descent (2005)" en "As Above, So Below (2014)") en dat is ook van toepassing op het verloop van het verhaal welke zich makkelijk laat raden (inclusief het flauwe einde wat eigenlijk altijd van toepassing is bij dit soort films).

In deze film welke zich afspeelt in 2013, draait het om een team Amerikaanse archeologen (bestaande uit vader Holden, dochter Nora en techneut Zahir die van NASA een dure Mars robot mag lenen om opnames mee te maken) die met moderne middelen (o.a. via de satelliet) een nieuwe soort eeuwenoude piramide (met maar drie kanten) hebben ontdekt in de Egyptische woestijn, waar op dat moment de rellen/opstand in Egypte plaatsvinden. Over deze archeologen wordt tevens ter plaatse eens rapportage gemaakt door verslaggeefster Sunni en haar cameraman Fitzie. Net op het moment dat men een ingang heeft ontdekt in de piramide, moet men van de Amerikaanse overheid, vanwege de rellen/opstand in Egypte, Egypte binnen 24 uur verlaten. Dit komt voor de archeologen (met name Nora is het er niet mee eens) natuurlijk slecht uit en na een onderling overleg besluiten ze toch, om even stiekem met de Mars robot binnen in de piramide te gaan kijken. Als de Mars robot eenmaal binnen in de piramide is, raakt hij al snel door een rare gebeurtenis de communicatie kwijt met de archeologen, die dan genoodzaakt (de Mars robot is immers van de NASA en kost drie miljoen dollar) zijn om de Mars robot in de piramide op te gaan halen. Samen met verslaggeefster Sunni en cameraman Fitzie, die dan alles opneemt, gaan ze dan in de piramide waar ze al snel hopeloos verdwalen in de eindeloze gevaarlijke catacomben en tevens komen ze erachter dat ze niet alleen zijn in de piramide en dat ze worden opgejaagd door een dodelijke wezen. Men moet dus zo snel mogelijk uit de piramide weten te raken om te overleven en daar draait het dan om in dit verhaal.

Ondanks dat het een voorspelbare Horror film is, wist deze film me toch nog enigszins te vermaken en dat kwam vooral door de lekkere claustrofobische sfeer en mede ook door de vrouwelijke cast waarbij het bepaald niet onprettig was om naar archeoloog Nora (gespeeld door de fraaie jonge Ashley Hinshaw, die ook bijna bloot is te bewonderen) en verslaggeefster Sunni (gespeeld door mooie rijpe Christa Nicola) te kijken. Qua acteerprestaties deed de gehele cast het overigens verdienstelijk. Het verhaal was eigenlijk wel leuk gevonden (inclusief de ware gebeurtenis m.b.t. rellen/opstand in Egypte, welke ook even in beeld komt in het begin van het verhaal) en dat geldt eigenlijk ook voor de uitvoering ervan. Spannend vond ik het wel nergens worden (daarvoor was het gewoon allemaal te voorspelbaar) en ook ben ik nergens van geschrokken. Visueel zag het er ook allemaal wel aardig uit en ook het wezen ("Anubis", oftewel de verslinder, die half mens en half jakhals is en een god was in de Egyptische mythologie) in de piramide wat op hun jaagt was best aardig. Door dit wezen vallen er natuurlijk ook dodelijke slachtoffers (ook een paar door vallen in de piramide) en het is dan natuurlijk de vraag wie het eventueel gaat overleven en weet te ontsnappen uit de piramide. Wat dat betreft was het einde best flauw en clichématig.

Deze dertien in een dozijn Horror film is gewoon niet meer dan een aardig tussendoortje (duurt ook maar iets van circa 85 minuten) om eens gezien te hebben. Omdat het verhaal echter niets verrassends biedt, krijgt hij van mij een kleine onvoldoende.

avatar van MeteoraXV

MeteoraXV

echt spannend! aanrader!

avatar van LOTR-lover

LOTR-lover

Nou, The Pyramid heeft op mij geen onuitwisbare indruk achtergelaten, that's for sure. Het is een horrorfilm zoals zovelen, en wat ook al zoveel keer beter is gedaan en uitgewerkt. Ik vind het sowieso erg irritant dat deze film niet de keuze weet te maken tussen 'found footage' stijl of niet. Je kan niet beide doen, of het moet dan echt kwaliteit van de bovenste plank zijn en dat was het niet helaas.

Het verhaal op zich is best wel interessant en ook de wezens zien er (als ze niet in close-up zijn) best tof uit. Maar over het geheel genomen was het in mijn ogen gewoon allemaal niet spannend, gore en/of overtuigend genoeg. Daarom blijft The Pyramid op een onvoldoende steken.

4/10 (IMDB)