• 9.377.684 stemmen

Geregisseerd door: Bryan Bertino

Met onder meer: Dakota Fanning, Rachel Blanchard en Kathryn Hunter

• SkyShowtime Bekijk via SkyShowtime

Plot Vicious

"Give it something you hate, something you need, something you love."

Wanneer Polly een mysterieuze doos ontvangt van een onverwachte nachtelijke bezoeker, bevat deze een simpele instructie: doe er drie dingen in: iets wat je nodig hebt, iets wat je haat en iets waar je van houdt. Wat begint als een vreemd ritueel, ontaardt al snel in een nachtmerrie.

avatar van Pazmaster

Pazmaster

Viel me wat tegen. Het ziet er allemaal best redelijk uit maar het verhaal vond ik eerlijk gezegd niet zo boeiend. Ook Fanning viel me wat tegen, ze speelt niet slecht maar kan (wat mij betreft) de film niet in haar eentje dragen. Qua spanning vond ik het ook niet zo geslaagd en de schrikmomenten zag ik van mijlenver aankomen. Geen voldoende.

avatar van orbital

orbital

Simpel horrorverhaaltje, begon eigenlijk nog wel sterk, maar ontspoorde wmb beetje richting het einde

avatar van UmbraVitae

UmbraVitae

Best nog fijn horrorfilmpje en Dakota Fanning is altijd fijn om bezig te zien.

avatar van joolstein

joolstein

Griezelig genoeg, maar toch ook een beetje te bekend. Het voelt teveel alsof je het eerder heb gezien en ben er niet helemaal zeker van dat dit uitgangspunt 100 minuten speeltijd rechtvaardigt,. Een oud dametje voor de deur, die een mysterieuze doos achterlaat en de instructie: doe er drie dingen in; iets wat je nodig hebt, iets wat je haat en iets waar je van houdt. Regisseur Bryan Bertino levert een beklemmende onderzoek naar angst en hoe schadelijk die gevoelens kunnen zijn. Er zijn onderweg een aantal behoorlijk goed uitgevoerde schrikmomenten. De bovennatuurlijke kracht was lekker fucked-up om mentaal met het slachtoffer te spelen. Dakota Fanning doet een bijna eenmansshow en uiteraard levert ze een sterke prestatie. De film is niet verrassend, publieksvriendelijk (met een flinke scherpe rand) maar het is een redelijk goede film voor een avondje ongecompliceerd filmkijken.

avatar van filmkul

filmkul

Wisselende horrorfilm maar zeker niet slecht. Het verhaal is best aardig met de dubbele laag maar is niet helemaal zonder vraagtekens. De uitwerking is redelijk geslaagd. De spanning wordt goed opgebouwd en de film verveelt geen moment. Wat horror betreft zitten er een paar aardige scènes is. De schrikmomenten zijn wel wat voorspelbaar. Richting het einde wordt het er niet duidelijker op, wat bij deze film niet echt werkt. Fanning kan de film redelijk dragen. 3.5

avatar van bjerik76

bjerik76

ik vond het oude vrouwtje best wel creepy met haar zware stem, maar zodra zodra ze uit beeld is kakt de film wat in en wat langdradig met al het gedoe wat er wel of niet in dat doosje moet. de gore is er wel zo nu en dan het afknippen van dr tenen.. .. maar uiteindelijk word het wel wat voorspelbaar.
Vond Dakota ook niet al te best overtuigen uiteindelijk.

avatar van Spartaan1986

Spartaan1986

Vrij gore horrorfilm met een prima Dakota Fanning en Kathryn Hunter als creepy oud vrouwtje. Toch is de film voor mij niet echt geslaagd en dat komt vooral door het wat kabbelende verhaaltje met veel herhalingen van zetten. De voorspelbaarheid neemt naarmate de film vordert toe en ook het slot was erg voorspelbaar en laat je koud. Bertino kan als regisseur best wel een goede sfeer neer zetten maar toch hebben zijn films vaak te veel mankementen om echt geslaagd te zijn.

avatar van mrklm

mrklm

Dit had een voortreffelijke korte film kunnen zijn. Bertino heeft een paar memorabele gruwelmomenten in het verschiet, maar na de sterke opening ga je je al snel afvragen waar het eigenlijk allemaal op slaat. Polly [Dakota Fanning] worstelt met persoonlijke demonen wanneer ze ’s avonds laat de deur opent voor een oudere vrouw [een onvergetelijke Kathryn Hunter] die hulp nodig heeft. De motieven van de vrouw blijken geen zuivere koffie. Het betreft een kistje en de verkondiging dat Polly “al dood” is. Origineel en spectaculair, maar inhoudelijk onvoldoende uitgewerkt.

I'm gonna start now

Kwam deze op SkyShowtime tegen, een horror-mysterie met Dakota Fanning in de hoofdrol? Sign me up!

Film begon heel aardig met het oude vrouwje (die ik meteen herkende als Mvr. Vaals van Harry Potter 5) en het mysterie rondom het zwarte kistje. Echter na 45min begon de film wat in de herhaling te vallen en werd het allemaal steeds vager tot het einde aan toe. Nu blijf je met een hoop vragen zitten. Verder wat gore scenes en aantal effectieve jumpscares.

Fanning speelde goed, maar ze mist net dat beetje om de film alleen te dragen. Merkte wel dat beiden armen helemaal onder de plakplaatjes zaten. Weet niet of dit echt is of puur voor de film (hoop het laatste), geen gezicht en dan dat roken erbij. Zonde, want het is best een leuke vrouw om te zien.

Al met al geen slechte film, maar had meer in gezeten als het script beter was uitgewerkt.

avatar van mrkos

mrkos

Vicious

Een mysterieus kistje, geleverd door een nachtelijke bezoeker, eist drie persoonlijke offers van Polly. Wat begint als een vreemd ritueel, ontaardt al snel in een hallucinante en angstaanjagende nachtmerrie waar realiteit en herinnering hun grip verliezen.

Vicious is een redelijke horrorfilm die na een sterke start aan kracht verliest. Aanvankelijk overtuigt de film met sfeer en spanning. De opbouw is sterk en als slowburner blijft hij boeien met effectieve, zij het voorspelbare, jumpscares, enkele gore scènes en een constante, prikkelende twijfel over wat echt is en wat niet.

Gaandeweg begint de film echter te herhalen. Het trage tempo blijft, maar het verhaal boekt nauwelijks vooruitgang. Dat zorgt voor frustratie, want veel vragen blijven onbeantwoord en de plot voelt uiteindelijk onafgewerkt aan.

Dakota Fanning levert een goede prestatie in een rol die vooral draait om haar reacties op de terreur. Haar innerlijke strijd is voelbaar, maar de film geeft haar personage te weinig diepgang om echt te raken.

Kortom, Vicious is sfeervol en goed geacteerd, maar verzandt in een herhalende, vage cyclus die door het gebrek aan diepgang en de vele onbeantwoorde vragen uiteindelijk niet overtuigt.

2,5 sterren.

avatar van 84TZ

84TZ

Toch wel een betere film dan ik dacht, vond het een goed verhaal. Ik ging er zonder verwachtingen in.

Het laatste uur traden de gebeurtenissen wel in herhaling en werd het wat voorspelbaar. Maar al met al, door de meeslepende muziek en goede cinematografie, toch een ruime voldoende. Dakota speelde haar rol geloofwaardig en zette deze goed en gedegen neer. Het enige wat ik miste was het hoe en waarom achter het doosje. Waar het was ontstaan. Een soort van legende of was het door iemand bedacht om iemand die gekweld was, te laten bloeden (letterlijk)? Of heb ik een metaforische boodschap gemist?

avatar van 84TZ

84TZ

mrkos schreef:

Vicious

2,5 sterren.

Wel mee eens opzich. Ik begrijp je standpunt

avatar van Shadowed

Shadowed

Na een sfeervol eerste halfuur vervalt deze nieuwe film van regisseur Bryan Bertino in een repetitieve cyclus waarin Dakota Fanning vooral schreeuwt, huilt en hard wegrent voor bedreigingen die je als kijker amper ziet. Wanneer ze dan wel in beeld komen, zijn het toch vooral afknappende oplossingen zoals boosaardige spiegelbeelden en demonische kinderen. Het zorgt voor een redelijk vermoeiende indruk, wat weinig motivatie creëert om deze film vrijwillig af te willen zien. Gelukkig ziet het er verder wel verzorgd en doordacht uit, daarnaast is het concept origineel en sterk gevonden.

avatar van lang pee

lang pee

Door Fanning had ik er wel iets van verwacht, en het begon redelijk goed, dat ik dacht dat ik wel vertrokken was voor een beetje amusement, viel dat zwaar tegen. Het zakte al snel als een pudding in elkaar.

Eigenlijk had ik het moeten weten, de maker van Mockingbird, The Monster, The Dark and the Wicked, drie enorme afknappers, net zoals deze.

Deze film heeft geen bioscoop gezien en is dadelijk op de streamingsdienst van Paramount gekomen, ik weet nu wel waarom. Te vermijden dit werkstukje...

avatar van Seam

Seam

Ik sluit me redelijk aan bij de andere meningen, maar vind het wel wat ondergewaardeerd. Ja het zakt wat in elkaar richting het einde, maar verder bevat het wel veel van wat de meesten zoeken in horror. Het is creepy en spooky. Er zit wat gore in. Het is enigszins origineel en onvoorspelbaar qua ontwikkelingen. Er zitten meerdere schrikmomenten in, zowel subtiel als in your face. Dus jammer dat deze film wat overschaduwd wordt door de andere horrortoppers van het jaar. Is toch een best aardig tussendoortje.

avatar van Waku

Waku

Griezel/horror die alles biedt aan de liefhebbers van dit genre. Aaneen schakeling van schrik effecten, jump scares en een beklemmende spannng. En uiteraard gore. Het ziet er allemaal realistisch en smerig uit. Spannend. 3.5*

avatar van Actarus

Actarus

De eerste 20 minuten vond ik ronduit geniaal...Zeer sterke duistere sfeer met perfect camerawerk, een beginnend mysterie dat je helemaal in de film brengt.....Oh ja, je voelde een toppertje in wording!

....tot ie helemaal de pedalen verliest, een rommelend scenario, domme doen-dit, doen-dat....Zo vervelend dat je naar het einde snakte....Gemiste kans!

avatar van princesspeach

princesspeach

Ik twijfelde tussen een 2 en 2.5. Ik vond dat het nog redelijk goed begon maar het werd op gegeven moment een zooitje en de tattoos van Dakota zagen er zooo nep uit. Ik dacht 10 keer dat we al ten einde waren maar het werd steeds gerekt.