Genre: Mystery / Horror
Geregisseerd door: Zach Cregger
Met onder meer: Josh Brolin, Julia Garner en Alden Ehrenreich
Releasedatum: 7 augustus 2025
Bekijk via HBO Max
Maandag 16 februari in één bioscoop (Maastricht)
Plot Weapons
"Last night at 2:17 AM, every child from Mrs. Gandy's class woke up, got out of bed, went downstairs, opened the front door, walked into the dark ...and they never came back."
Gedurende de nacht verdwijnen in een dorpje in Florida meerdere leerlingen spoorloos. Dit op hetzelfde tijdstip namelijk 2:17. Het voorval blijft een mysterie, maar dan word de docente van deze kinderen verdacht gemaakt door een van de ouders.
- Trailer (YouTube, ondertiteld)
- Kijk op HBO Max
Captain Ed
Alex's Dad
Alex's Mom
Jo1990
Wat een fantastische horrortijd is het met 28 Years Later, Bring her Back en nu weer deze Weapons. Vanaf het begin trekt de film me met prachtig filmwerk en het verhaal vanuit de verschillende perspectieven en spelen met de tijdsvolgorde. Dat laatste is meteen ook een minpuntje. Het wil daarmee alles uitleggen en verklaren, waardoor het sfeertje en de mysterie weg is. Hier en daar ook qua realisme wat foutjes. Waar het begin heel sterk in elkaar zit, wordt het naarmate het einde vordert toch wat minder serieus. Dat is wel jammer, maar de kwinkslag kon ik juist wel weer om lachen. Snap dat niet iedereen dat kon waarderen.
Het schuurt tegen een meesterwerk aan en 1 van de betere horrors die ik de afgelopen 10 jaar heb gezien. 4 sterren
davince
Vandaag gekeken zonder veel voor informatie. Ik vond het een gave en verfrissende film. Deze stijl niet vaak gezien en de verschillende perspectieven maken het zeer onderhoudend. Een echte aanrader wat mij betreft. Het einde past prima in de stijl al snap ik dat sommige er anders over kunnen denken.
Doom4
wow begin tot einde spannende film. Goed gefilmd ook, maar horror nee. Thriller.
Antonev
Het was lang geleden dat ik er zo naar uit keek om een film in de bioscoop te kunnen zien. Met hooggespannen verwachtingen gegaan en met een redelijk voldaan gevoel naar huis gegaan.
Alles bij elkaar genomen staat voor mij de wijzer ruim in het groen. Het is een degelijke, zeer degelijke mysterie-thriller met horror elementen geworden. De aanloop is goed verzorgd en doordrenkt met mysterie, iedere minuut die verstrijkt smaakt naar meer. En dan vooral naar een verklaring voor de absurde gebeurtenissen. Ik lees reacties dat het eerste deel 'saai' zou zijn, maar niets is minder waar. De opbouw is juist uitstekend en verzorgd en bouwt goed op naar de climax.
In het tweede deel van de film beginnen de puzzelstukjes wat meer op hun plek te vallen en het mysterieuze maakt iets meer plaats voor wat horror elementen. Net als bij Babarian begint het vanaf dat punt ook bizar te worden, wat duidelijk in het voordeel van de film werkt. Het houdt daar de aandacht van de kijkers goed vast en schiet vervolgens als een raket naar het einde.
Tussen alle eenheidsworst aan horror films waar we de laatste jaren op getrakteerd zijn is dit echt een hele frisse binnenkomer. Duidelijk een film die uit een ander vaatje tapt dan de Conjuring, Evil Dead films die toch teleurstelden en het beproefde concept volgden.
Enige minpuntje is dat er toch wat weinig uitdieping van de karakters plaatsvindt en dat het toch ietwat abrupt eindigt. Maar goed, dat zijn details.
El Loco
De verwachtingen lagen toch redelijk hoog bij deze Weapons en ze worden voor een groot stuk toch ingelost. De spanningsopbouw in het eerste deel is van een erg hoog niveau. Vooral het eerste stuk dat over de leerkracht gaat, zorgt ervoor dat je meteen in de film zit. Veel komen we nog niet te weten waarom de kinderen gevlucht zijn, maar er wordt wel een heerlijke spanning gecreëerd rond de verdachtmaking van de leerkracht. Door er ook een aantal schrikmomenten aan toe te voegen, komt ook het horroraspect voldoende aan bod.
Het niveau wordt voor een tijd vastgehouden en het wisselen tussen de verschillende personages werkt behoorlijk verfrissend. Echter had ik het gevoel dat het allemaal wat te lang werd uitgesponnen en dat het iets korter mocht. De climax rond het occulte van Gladys zat er al een tijdje aan te komen, maar wordt toch wat te lang gerekt naar het einde toe.
Al bij al goede thriller/mystery/horror die zeker de moeite waard is, maar net geen topper.
mjk87 (moderator films)
Toffe film wel die wegzakt richting het einde (als de spanning en sfeer uit het eerste uur verdwijnt en de toon echt verandert) maar nog wel goed eindigt. Knap ook hoe allerlei soorten genres vervlochten worden. Van drama en mysterie naar meer volbloed horror. Er wordt enorm veel hooi op de vork genomen en dat wreekt zich op momenten ook wel, zeker in het tweede uur. Dat wisselen van perspectief werkt dan ook niet meer omdat op dat moment wel redelijk duidelijk is hoe de vork in de steel zit. De echte onderhuidse spanning van daarvoor verdwijnt. Sfeervol gemaakt, ook als karakterschets van dat stadje en haar bewoners. 3,5*.
Kondoro
"Get the fuck outta my store!"
"Fucking help me!"
Voor Weapons waren mijn verwachtingen echt torenhoog. Ooit dus eens voorbij zien komen als trailer, geen idee meer wanneer. Maar het leek ons fantastisch. Dus tussen alle vakanties, dorpsfeesten, dates en festivals door toch nog even snel naar de bioscoop gegaan, en ik moet zeggen; ik heb gemengde gevoelens. Laten we vooropstellen dat het ondanks die twijfels, nog steeds een heerlijke film was om naar te kijken. Cregger's Barbarian is ook echt een fantastische film, en met Weapons zet hij zijn reeks zeker goed door.
Het probleem ligt hem vooral bij hoe Creggers deze film wil vertellen. Zeker in het eerste uur had ik het gevoel dat het allemaal ontzettend chaotisch is, en hoewel de puzzelstukjes uiteindelijk wel in elkaar pasten was het niet precies de manier van storytelling wat mij heel erg ligt. En ook denk ik persoonlijk dat ze de film niet ten goede hebben gedaan om op deze manier hun storyline door te lopen. Het constant uitleggen wie welke personage was boeide me eigenlijk vrij weinig, en dat ging eigenlijk naar een niveau dat het ook irritant werd. Daarnaast hadden ze er misschien een stuk meer mee kunnen doen, en vind ik dat de film echt te laat op gang komt om echt lekker te worden. Maar wanneer de film op dreef raakt, is het ook wel echt lekker wegkijken hoor.
Het laatste stuk is echt om te smullen, maar doet je wel beseffen dat je het mist in de rest van de film. Hoewel Creggers overigens wel gewoon een algemeen duister sfeertje brengt met de film, zijn de personages allemaal nog niet zo héél bijzonder. Julia Garner vond ik persoonlijk echt verschrikkelijk, en is heel irritant in mijn ogen. Josh Brolin vond ik dan persoonlijk alweer een sutkje fijner, Amy Madigan als Gladys is natuurlijk het fijnste in de film.
Met Barbarian in het achterhoofd volgt Creggers de rode draad rustig verder, maar is de film op zich zelf best geinig. Het stukje van die schooldirecteur is echt een hele fijne scene, en de film laat meermaals zien best nasty te kunnen worden. Aan bloedgebruik of gore geen gebrek, al kon het in mijn ogen ook wel een tikkeltje extremer, of althans; wat meer. Het zorgde in ieder geval wel voor een fijnere filmervaring.
Nee, deze film is zeker niet slecht, en was echt een hele leuke zit. Hoewel het zeker niet al mijn verwachtingen wist te halen, is het wel echt een hele leuk film om te zien of gezien te hebben. Creggers maakt er in ieder geval wel wat moois van, en is qua concept best verfrissend. Er zit een leuk en vooral komisch sausje over de film heen, en dat maakt het een heel stuk luchtiger om te behappen, en kijkt daarom vooral heerlijk weg.
Shadowed
Uitstekende mysteriethriller vanuit regisseur Zach Cregger, die zichzelf met Weapons overtuigend op de kaart zet als naam om in de gaten te houden. Binnen dit geheel wordt een overtuigende genremix tot leven gewekt met een gezonde dosis spanning en een doeltreffende inhoud. Het vormt daarnaast een sterke keuze om dit project te laten vertellen via verschillende perspectieven, die allen steeds iets meer onthullen per hoofdstuk. De uiteindelijke uitkomst is natuurlijk subjectief, maar brengt niettemin enkele onvergetelijke momenten met zich mee. Cregger zet zijn gevoel voor scherp camerawerk en knappe visuele kunsten bovendien gelukkig door, waardoor de film op audiovisueel vlak ook uit de verf komt. Jammerlijk dat het figuur van Amy Madigan te nadrukkelijk excentriek is en daardoor veel beter werkt met een ingetogen karakter. De spanning had bovendien wat beter vastgehouden mogen worden in de tweede helft, maar het zit een hoog cijfer verder niet in de weg.
Karst
Ik ben niet overtuigd helaas. Interessante vertelstructuur met de verschillende uitgangspunten. Helaas duren de verschillende hoofdstukken te lang wat mij betreft, zijn ze niet allemaal even interessant en is het de doodsteek voor de spanning. Het einde kon ik helemaal niets mee, vond ik totaal niet passen bij de toon van de rest van de film. Weet ook niet waar ik nou naar gekeken heb. Het is geen horror, thriller, komedie. Mysterie is dan inderdaad nog het beste genre maar halverwege is de mysterie wel weg. Daarnaast gaat het allemaal zo langzaam dat je tijd genoeg hebt om alle plotgaten waar te nemen. En daar zijn er nogal wat van..
Wel een goede sfeer in een aantal verhaallijnen, goed geacteerd en mooi gefilmd.
joshua1988
Lekker genoten van een unieke film, tijd vloog voorbij, prima verhaallijn, verfrissende opbouw, en prachtig in beeld gebracht. Oordeel zelf en laat je niet afdruipen door de vele negatieve meningen alhier. Ben zeer benieuwd naar Zach Cregger's prequel...
Ynze
...zoals altijd is Julia Garner weer overtuigend, het eerste uur is mysterieus, maar zodra je daarna weet hoe de vork in de steel zit was het voor ons erg teleurstellend...
MosquitoSmasher
Ik had hooguit èèn trailer gezien en dat was het. En die was ik eigenlijk alweer vergeten ook, erg fijn. Had geen idee hoe alles met elkaar verbonden was en uiteindelijk komt dat samen. Soms wel heel apart qua dat het eigenlijk gewoon komisch te noemen is, maar dat stoorde niet.
Verder niet echt uitleg over die tante, we moeten maar gewoon accepteren dat zij basically een heks is. Maar ik vond het erg tof, het is eens wat anders en daarnaast deed deze mij veel meer dan Barbarian.
Het beste Stephen King verhaal dat niet door Stephen King is geschreven. Weapons lijkt wel van de hand van de meester te zijn, zijn invloed is duidelijk groot. In een klein Amerikaans dorpje verdwijnt een hele klas op 1 leerling na. Er lijkt zoveel te spelen en de filmmaker slaagt er in om de spanning heel lang vast te houden met stapsgewijs nieuwe puzzelstukjes richting ontknoping. En waar veel films goed zijn in de opbouw, maar het dan verknoeien met de onthulling, blijft het hier goed. Heerlijke scènes en kleurrijke personages. Lang geleden dat ik bij dit genre nog zo op het puntje van mijn stoel zat.
LCFA
Met een beperkt productiebudget van $ 38.000.000 brengt regisseur Zach Cregger een meelevende en originele horrorfilm. Binnen de eerste 2 minuten pakt hij mijn aandacht. Dankzij de intrigerende verhaallijn en de frisse wijze waarop deze gebracht wordt, verslapt mijn aandacht lange tijd geen moment. In het laatste half uur zak ik wel ietwat weg. Uiteindelijk is het eind helaas enigszins voorspelbaar en komt deze abrupt.
3.5/5.
El ralpho
Horror met een hart
Weapons voelt als een volwassen, grimmige versie van Roald Dahls The Witches. Waar Dahl angst opwekte met heksen die kinderen in muizen veranderen, schept regisseur Zach Greger een wereld waarin heksen zich tussen de mensen verschuilen. Onschuldige personages belanden hierin ongewild in een strijd die hun ergste nachtmerries overstijgt. Zodra Tante Gladys verschijnt, valt haar personage niet tegen. Het plot, dat tot dan toe in nevelen gehuld was, wordt op een bevredigende manier ontrafeld.
Bij het begin van de film had ik mijn twijfels. Net als bij Gregers eerdere Barbarian was de eerste helft sterk, maar de tweede helft kon de hoge verwachtingen voor mij - op zijn zachtst gezegd - niet helemaal waarmaken. Hoewel het verloop, eenmaal onthuld, weliswaar ook voorspelbaar was, bleef de sfeer indrukwekkend en was de uitvoering bovengemiddeld. Dat is cruciaal voor het genre, waar sfeer en uitvoering vaak belangrijker zijn dan het verhaal zelf. De focus op mysterie en drama, in plaats van goedkope jumpscares, vond ik een verfrissende keuze. En horrorfans hoeven zich alsnog geen zorgen te maken: als de hel losbarst, is er genoeg om van te genieten.
Het slot had wel iets sterker gemogen. De behekste kinderen hadden dreigender kunnen zijn, in plaats van vooral over the top. Verder heb ik weinig kritiek.
Samen met Sinners is Weapons voor mij de sterkste horrorfilm van 2025. Toen ik hoorde over de plannen voor een prequel over Tante Gladys, begon ik meteen te watertanden. Haar fascinerende personage biedt ruimte genoeg om dieper in te duiken en te ontdekken hoe zij uitgroeide tot de vrouw die we in Weapons zien.
4,0★
rainmist
Niet mijn genre maar je merkt wel dat voor mensen die houden van mysterieuze horror fantasie het een zeer solide film moet zijn. En voor mij kwamen er net genoeg beelden van de echte wereld in voor (mensen die per ongeluk een vork in zichzelf steken). Met die afwegingen, ondanks dat ik 'm niet nog een keer zal bekijken, drie sterren en dat beetje extra.
Drulko Vlaschjan
Opvallend leuke film. Ik ga normaal gesproken niet naar dit soort grote producties en aanvankelijk baalde ik ook een beetje van mijn keuze. Het mysterie sprak me aan, maar al dat gesluip door donkere huizen, dat heb ik wel een keertje gezien (ik word er nog steeds bang en schrikkerig van, maar dat vind ik psychologisch niet interessant, dat weet ik nu wel van mezelf, het is zoiets als hoogtevrees, of het gegeven dat je niet van rauwe uien houdt of zo; het is niet knap om zoiets te bewerkstelligen, zelfs bij slechte films heb ik er last van.)
Maar na een tijdje krijgt de humor de overhand. Ik heb een paar keer hardop gelachen, hoe kolderiek en slapstick het soms ook was allemaal.
Er zijn natuurlijk genoeg slakken om zout op te leggen. Alsof de politie niet op het idee komt om te bedenken dat al die kinderen naar dezelfde plek lopen, en alsof een agent in zijn eentje een huis betreedt waar mogelijk een seriemoordenaar woont.
Het motief van de dader vond ik ook wat suf. Ze heeft geen achtergrond, geen streven, ze is gewoon maniakaal slecht. Maar goed, ik ging naar de film omdat hij om de hoek draaide met het idee dat je altijd de bioscoop uit kunt lopen, maar daar heb ik geen moment over nagedacht. Een leuke verrassing.
Jazzforever1989
Eén van de slechtste films die ik ooit gezien heb
Helemaal mee eens.
GrobbekuikenXL
Begin vond ik niks. Na 20 minuten werd het interessant en bleek het een hele leuke film te zijn. Alhoewel je al weet hoe het zit bleef het sfeervol.
martijnk
Het was een grappige film maar de jumpscares in het begin en de vele plotholes verpesten het een beetje.
Bijv een vader die 10 min research doet komt verder dan een leger detectives in een maand tijd door 2 lijntjes te trekken op een kaart.
Een agent die een huis betreed van een mogelijke ontvoerder zonder de meldkamer in de lichten of backup te vragen.
Goede politie daar!
john mcclane 2
Eén van de slechtste films die ik ooit gezien heb
Goed verhaal, lekker kort ook. Jammer dat het geen MI-180 was
IH88
Uitstekende horrorfilm. In het begin dacht ik even dat dit echt een horrorklassieker kon worden met een ijzingwekkende sfeer, een interessant mysterie, en geweldig acteerwerk. Het eerste gedeelte waarin we Garner en Brolin volgen is fantastisch, maar daarna komt de klad er een beetje in. Het middengedeelte met Ehrenreich en Abrams werkt gewoon niet en voelt vooral als een hinderlijke onderbreking van het verhaal. Je wilt het liefst zo snel mogelijk terug naar het spannende en sfeervolle eerste gedeelte met Garner en Brolin, maar helaas zit je opgescheept met dit lange subplot.
Spanning maakt ook plaats voor wat meer humor. Of het onbedoelde humor is of juist opzettelijk weet ik nog steeds niet. Dat geldt trouwens ook voor het laatste gedeelte met de kinderen. In de bioscoopzaal moesten mensen lachen en ook ikzelf zat te grinniken, maar ik weet niet of de regisseur dit voor ogen had toen hij de film maakte.
Gelukkig weet de film zich te herpakken met de briljante scene rond Benedict Wong en Madigan als Gladys. Na deze scene weet iedereen wel hoe de vork in de steel zit en is het mysterieuze tintje er vanaf, maar gelukkig weet de regisseur de spanning vast te houden en wordt het tempo flink opgevoerd. Het (onbedoelt?) grappige einde is lekker gruwelijk.
mcdaktari
Er zal bij "Weapons" ongetwijfeld wel weer een groep zijn die het goed vinden en een groep die het helemaal niks vinden. Maar ik vind dit een hele goeie horrorfilm. Dit soort horrorfilms zie ik graag, en de laatste tijd worden er best wel prima horrorfilms gemaakt zoals bv. "Bring Her Back" en "Oddity" en nu dan deze "Weapons". Al deze films laten zien dat een horrorfilm niet perse bomvol met gore hoeft te zitten. Zo kan het dus ook, en dat vind ik zeker niet minder. Ik zag dat de film vandaag in HD versie online stond, dus meteen gekeken, want dit was een film die ik heel graag wou zien. Ik had 'm eigenlijk in de bioscoop willen kijken maar ik heb het nu thuis op mijn eigen grote scherm kunnen kijken en ik kan hem iedereen aanraden. Ik hoop in ieder geval dat er nog veel soortgelijke horrorfilms zullen volgen.
Fortune
Dit was vroeger toen ik een kind was wel letterlijk mijn angst als er een vreemde tante kwam logeren bij ons in huis.
dhrdeen
Zeer aardige film, maar horror van het jaar? Nee. 28 days later viel ook al flink tegen en bring her back miste ook iets. Probleem bij deze film is dat sommige hoofdstukken net iets te lang zijn. Het eerste uur gaat alleen maar over de verdwijning zonder echt spannend of mysterieus te worden. Wellicht was de verwachting te hoog.
Het enige waar ik niks van begreep was het getoonde geweer met 217 er op. De tijd snap ik maar waarom boven dat huis nu een geweer verscheen... Dat verklaard overigens wel de titel
Corcicus
Sommige recensenten begonnen al te hallucineren over een anti-school shooting/ gun violence-boodschap vanwege de regisseur, maar de realiteit is dat die zwevende AR-15 helemaal nergens op slaat. De regisseur heeft nooit gezegd wat het betekent en wellicht diende het gewoon om de aandacht van de kijker vast te grijpen en hem op een dwaalspoor te zetten. De titel wordt er alleszins niet door verklaard. Titel gaat over het feit dat die heks mensen kan inzetten als wapen.
mrkos
Weapons
Wanneer scholieren in een dorpje in Florida spoorloos verdwijnen, zet dit een reeks gebeurtenissen in gang die steeds duisterder wordt.
Weapons is een interessante film die gaandeweg steeds sterker wordt. Het verhaal wordt boeiend verteld door meerdere verhaallijnen en perspectieven te combineren, waardoor de spanning en sfeer geleidelijk worden opgebouwd. Na elk perspectief leer je meer over de verdwijning, wat het mysterie vergroot en de betrokkenheid versterkt. Deze aanpak is zorgvuldig uitgevoerd. Ik kan begrijpen dat sommigen het traag vonden, maar persoonlijk stoorde mij dat totaal niet.
Het laatste kwartier vormt de echte climax en is voor mij het hoogtepunt van de film. Voor een horrorfanaat zoals ik duurt het even voordat de horror echt begint, maar in het laatste deel maakt de film dat helemaal goed. Daarnaast vond ik de acteerprestaties uitstekend, met Julia Garner en Josh Brolin als hoogtepunt. Ook de cinematografie viel mij op: inventief en sfeervol, met een langzame, introspectieve benadering die de duistere en mysterieuze sfeer versterkt.
Alles bij elkaar maakt Weapons indruk als een zorgvuldig opgebouwde, sfeervolle film waarin spanning, acteerwerk en cinematografie samenkomen tot een memorabele climax.
3,5 sterren.

Bejubelde horrorfilm 'Weapons' komt al heel snel naar HBO Max

'Weapons' maakt indruk: vooralsnog de best beoordeelde horrorfilm sinds 'Shaun of the Dead'

Sinners
Drama / Horror, 2025