• 9.379.468 stemmen

Met onder meer: Aaron Pierre, Don Johnson en AnnaSophia Robb

• Netflix Bekijk via Netflix

Plot Rebel Ridge

"Their laws. His rules."

Terry Richmond komt het stadje Shelby Springs binnen met een eenvoudige maar dringende missie: borgtocht betalen voor zijn neef en hem redden van dreigend gevaar. Maar wanneer Terry's spaargeld onterecht in beslag wordt genomen door de politie, moet hij het opnemen tegen de plaatselijke politiechef Sandy Burnne en zijn gevechtsklare agenten. Terry vindt een onwaarschijnlijke bondgenoot in griffier Summer McBride en de twee raken verstrikt in een diepgewortelde samenzwering in het afgelegen dorp.

Terry Richmond

Skinny Guard

Mike Simmons

avatar van boemboem27

boemboem27

redelijk actiefilm die op het begin wat weg heeft van first blood (zelfde verhaaltje)

een man die tegen een corrupte politiemacht moet opnemen.

film begint vrij traag, duurt daarom even voordat er pas echt actie komt.

echt pas het laatste half uurtje.

einde had veel beter uitgewerkt kunnen worden...jammer had echt meer in gezeten.

avatar van Captain Pervert

Captain Pervert

Dit lijkt me wel een aardige film voor met wat vrienden en bier.

Net als Bob Gray heb ik onmiddellijk een First Blood associatie, maar dan met een vleugje Jack Reacher "boomlange mysterieuze gast komt corruptie in een klein dorpje fixen".

Leuk om Don Johnson weer eens te zien, voor mij toch nog altijd onsterfelijk als Sonny Kroket. Ergens wel jammer dat ie tegenwoordig vaak bad guys speelt.

avatar van mcdaktari

mcdaktari

Prima wegkijker. Alleen het einde vond ik jammer dat het niet wat uitgebreider was. Don Johnson schijnt het de laatste tijd nogal goed te doen als de bad guy. Fijn aktie filmpje om gezien te hebben.

avatar van schnoetsz

schnoetsz

Werkelijk iedereen heeft de mond vol over deze netflix-'hit', terwijl het gewoon een netflix-prul is, dat kennelijk de juiste snaar raakt bij de over-emotionele hyperconsument.

avatar van JanArends

JanArends

Film heeft vrij weinig om het lijf

Kijkt aardig weg, maar nauwelijks een verhaal.

Voelt als de zoveelste bassie en Adriaan achtervolging met B2 en de Baron

Voor de Baron hebben ze deze keer die lege kakker uit de jaren 80 weer opgevist. Bah, Miami vice en keyboardjes dachten dat we daar nu wel klaar mee waren. Nee hoor

Als je maar lang genoeg wacht wordt goedkope troep van vroeger misschien wel cult of interessant. Nee hoor, gewoon goedkope troep.

Anyway film kijkt aardig weg.

Verhaal is boterdun.

Halve ster voor @the number of the beast”

avatar van rep_robert

schnoetsz schreef:

Overemotionele hyperconsument. Huh wat? Dure woorden, maar wat bedoel je ermee?

Dit is best een trage slowburner. De film duurt ook lang en neemt overal rustig de tijd voor. 1000% het tegenovergestelde van wat jij zegt (hyperconsument) en niet geschikt voor de massa. Normaalgezien gesproken....

Of je hebt een hele andere interpretatie van wat je hebt gezegd.

avatar van Partyboooi

Partyboooi

Degelijke actiehriller met wat minder bekende acteurs. Tempo van de film is wat apart, heel traag soms en dan krijg je ineens hoop informatie. Verder goeie wegkijker hoor

avatar van filmkul

filmkul

Aardige actie thriller. Het verhaal zit leuk in elkaar. De uitwerking is degelijk. De opbouw is goed. De openingsscene is goed gedaan en zet gelijk de toon. Daarna wordt de spanning prima opgebouwd. Af en toe wat actie, maar het thriller gehalte is het hoogst. De scene waarbij men er achter komt waar de afkorting over zijn achtergrond voor staat is ijzersterk. Richting het einde zwakt het wel wat af. Verder prima acteerwerk van Pierre en leuk om Johnson weer te zien. Visueel verder in orde. 3.5

avatar van Fervet opus

Fervet opus

Prima actie-thriller. Aangenaam duister-onderkoelde sfeer. Goed acteerwerk. Heb me wel vermaakt. En leuk om Don Johnson weer eens te zien.

avatar van Corcicus

Corcicus

Verrassend dat Netflix niet gekozen heeft voor de gemakkelijke weg van een eenzijdig racismeverhaal tussen redneck cops en een zwarte man. Misschien hebben ze eindelijk door dat daar geen markt voor is? Alleszins fijn dat het hier louter om corrupte flikken gaat. De ingetogen acteerstijl van Aaron Pierre, die om onduidelijke redenen groene kleurlenzen draagt, was verfrissend en meeslepend. Als kijker voel je de frustratie opbouwen. Het is niet moeilijk om voor hem te supporteren en zijn BJJ-skills mochten nog wat beter uit de verf gekomen zijn.

Spijtig dat de actiescènes met de handrem op zijn, want het barst nooit eens lekker los. Had toch wat meer gehoopt op een Rambo First Blood-scenario, maar er zitten zelfs saaie stukken in en behoorlijk wat herhaling. Dit verhaal verdiende wat meer tempo. Daarin liet de film mijns inziens kansen liggen. Verder blijft het een aangename kennismaking met Aaron Pierre die ik nog vaker hoop te zien.

avatar van Mad Dog

Mad Dog

Slechte en zeer saaie actiefilm en dat irritante deuntje telkens als het spannend zou moeten worden werkt ook op de zenuwen.

avatar van The Oceanic Six

Hoezo onnodig generaliserend ? In die film gaat het toch wel om corrupte agenten, hij heeft het toch over de film neem ik aan?

Volgens mij herken jij een grap nog niet, al zit je naast Youp van 't Hek en Hans Teeuwen op de bank

avatar van mcdaktari

mcdaktari

The Oceanic Six schreef:

O jawel hoor. Maak je geen zorgen.

avatar van Film Pegasus

Beledigend bericht aangepast en off topic berichten verwijderd.

avatar van Kondoro

Kondoro

james_cameron schreef:

Iedere film die begint met The Number of the Beast van Iron Maiden verdient natuurlijk automatisch het voordeel van de twijfel!

Voor mij een extra pluspunt!

avatar van willemfilm

willemfilm

Racisme corruptie binnen het Amerikaanse politieapparaat. Daar draait t om. Vreselijk slecht einde kent deze film. Slaat nergens op. Dik 2 uur film zo’n slecht niet uitgewerkte finish degradeert deze film tot een niemendalletje.

avatar van Canon1967

Canon1967

Wat een trage en saaie film.

Een beetje machotalk, wat kleine greepjes en veel blabla.

Dit vehikel duurt veel te lang en komt in de verste verte niet in de buurt van Rambo, first blood.

Dergelijke actiefilms moeten oppervlakkig en gemakkelijk kijkvoer zijn met de nodige dosis geweld én wat spanning...

Ik zou zeggen: houden zo...niet te langdradig en niet te intellectueel willen doen....anders ga je hopeloos "over the top" zoals hier het geval is.

avatar van merijn82

merijn82

• 1931 berichten

Een wat vreemde kijkervaring, maar best een aardige film.

Ondanks dat het verhaal eigenlijk niet veel voorstelt krijgt het toch diepgang mee door de dialogen/ de inhoud. Soms ging het een en ander volledig langs me heen. Had de film dan wel zo lang moeten zijn? Ja, want die diepgang is gewenst. Ze hadden het ook slechts op institutioneel rascisme kunnen gooien en klaar ben je. Nee, want hierdoor wordt het een meer langdradige en soms moeizame kijkervaring.

Ik hink dus op twee gedachten, maar in de kern heeft deze film zijn zaakjes prima op orde.

3*.

avatar van SergioMalick

SergioMalick

Fijne vormgeving, maar het plot wil nooit ergens echt boeiende wendingen nemen. Zo zijn er meer Netflix-films geweest die het zelfde mankement vertonen. Leave the world behind was er nog zo eentje. Een interessant rookgordijn, maar uiteindelijk blijkt het steeds weer een sigaret die tergend langzaam uitgaat.

avatar van Nosje

Nosje

Wat een tegenvaller. Laat dat actie maar weg bij actiefilm. Slappe hap.

avatar van schnoetsz

schnoetsz

rep_robert schreef:

Overemotionele hyperconsument. Huh wat? Dure woorden, maar wat bedoel je ermee?

Of je hebt een hele andere interpretatie van wat je hebt gezegd.

Huh, wat? Alles is tegenwoordig emo.

Niet geschikt voor de massa? In ieder geval wel voor de platte, lui consumerende netflix-massa. En een suffe film een slow burner? Ok, joh.

avatar van filmfan0511

filmfan0511

Rebel Ridge is een beetje een doorsnee Netflix-productie, zou je kunnen zeggen. Dezelfde visuele filter die ze over zoveel films gooien en een vrij dertien-in-een-dozijn plot. Niet dat ik de film slecht vond - uiteindelijk had het voldoende elementen die beklijfden - maar een echte identiteit heeft het niet. En dat 'actie' hierop gekleefd wordt, mag je inderdaad met een klein korreltje zout nemen. Het is een thriller met wat mysterie- en actie-elementjes, maar echt spetterend of spectaculair wordt het nergens. Dat hoeft niet voor mij, maar het was initieel wel de reden waarom ik juist deze film opzette. Maar goed, enkele lange praatscènes zijn best goed geënsceneerd en geschreven, vooral de confrontaties tussen Terry en de sherrif, die best leuk wordt neergezet door Don Johnson. David Denman (vooral bij mij bekend door zijn rolletje in The Office) is ook tof als redneck agent die dan uiteindelijk toch een geweten blijkt te hebben, maar door de rest van de cast was ik niet enorm gecharmeerd. Aaron Pierre speelt het heel stoïsch en koud, maar brengt zo wel echt heel weinig dynamiek in z'n acteerprestatie. Als protagonist die je toch de hele film volgt, kan of moet dat eigenlijk beter. De film in z'n geheel en de acteerprestatie zijn duidelijk gemodelleerd op First Blood en Stallone, maar dat werd in 1982 toch probleemloos vele malen beter gedaan.

Hier en daar wordt de versnelling wat ingeduwd, hier en daar wordt het plot best intrigerend of spannend, en dat is eigenlijk al bij al wel voldoende om hier een vermakelijke en vlotte zit van te maken, en een voldoende. Maar lang gaat dit niet blijven hangen. 3*.

avatar van Man of Steel

Man of Steel

Goede en spannende film. Kracht van de film zit hem vooral in de hoofdrolspelers. Aaron Pierre, Don Johnson en AnnaSophia Robb doen precies wat je eigenlijk hoopt wat ze doen moeten in deze film. Het verhaal met corrupte agenten en goedwillende burgers is al tig keren verfilmd. Maar ook hier werkt het. Nergens is er een verassing en toch is het spannend. En continu hoop je dat de klootzakken in deze film het loodje leggen.
Filmisch ook fraai om te zien. Camerawerk en al die zwart witte politie auto s gaven een jaren 80 sfeer. Goede muziekscore(met klassieker the number of the beast van Iron Maiden als opener!). Enige minpunt van de film was de shooting tegen einde. Die was niet overtuigend. Beetje slap zelfs. Voor de de rest een ouderwets heerlijk genieten.

avatar van rep_robert

schnoetsz schreef:

Huh, wat? Alles is tegenwoordig emo.

Je bent echt onzin aan het spuien. Je kan jezelf ook niet eens verklaren. Je kan de film best slecht vinden. Maar kom niet met loze krachttermen die nergens op slaan.

Zojuist gezien op Netflix, spannende actie thriller met een leuk verhaal. Ingetogen rol van Aaron Pierre als (black) ex marinier en Don Johnson was ook sterk in zijn rol als corrupte chief. Stukje racisme en vooroordeel in het Amerikaanse politieapparaat, wat nog steeds actueel is. Soundtrack was ook in orde.

Snap alle negativiteit hier niet, na tijden weer een goeie Netflix film, genoten.

avatar van Peaceout

Peaceout

Film had wat weg van de actieklassieker firt blood maar helaas is het einde erg zwak! Jammer aangezien het een sterk begin en vooral midden had.

avatar van Gish

Gish

Vliegt op het einde nogal uit de bocht, en dat is jammer, want tot dat moment stijgt het verhaal uit boven het gemiddelde niveau binnen het genre. De scenarist had blijkbaar geen inspiratie meer voor een spannend slot. Toch drie welverdiende sterren.

avatar van teigertje

teigertje

• 2079 stemmen

Een film die wat raakvlakken heeft met de legendarische film First Blood echter, bij verre niet zo sterk.

De film begint veelbelovend en de hoofdrol speler Aaron Pierre weet te overtuigen, hij speelt heel goed, met zijn acteer spel en als aktie acteur, weet hij zeker te overtuigen.

Hij heeft een prima charisma voor dit genre.

Maar de film heeft een midden gedeelte wat, iets te traag is, te weinig explosieve aktie, waar je als kijker wel op hoopt.

Naar het laatste gedeelte, van de film wordt deze weer iets beter.

Er zitten een aantal aktie en gevechts scènes die best te gek zijn.

Maar in zijn totaal, valt de aktie toch tegen.

Zeker heel leuk Don Johnson weer te zien, als de bad guy Politie agent, en hij zet zijn rol, wel heel goed neer.

Ook Anna Sophia Robb die bekend is uit de schitterende fantasy film Bridge to Terabritia alwaar zij nog een kind was, en liet zien een talentvolle actrice te zijn.

Die in deze film het karakter Summer speelt, is ook heel leuk haar in deze film te zien, ook zei speelt prima in deze film.

Een prima acterende cast in deze film.

De film is best goed, maar helaas er had echt zoveel meer in gezeten.

Prima mee vermaakt deze film.

avatar van aSMoDeuS

aSMoDeuS

Na een paar minuten uitgezet. Niet om aan te gluren hoe de digitale versie van de, euh...

80&90’s Nostalgia schreef:

(black) ex marinier

(is dat een speciale rang?) omver werd gereden. Blijkbaar is een stuntman duurder dan wat gepruts met een computer?

De

(heet dat niet gewoon hoofdagent of commissaris in Nederland?) heb ik dus niet eens gezien. Wel de twee debiele agenten die op ongeloofwaardige wijze het hoofdpersonage een hak wilden zetten.

rep_robert schreef:

Dit is best een trage slowburner.

Moet wel héél traag zijn!

rep_robert schreef:

niet geschikt voor de massa. Normaalgezien gesproken....

Ah, normaalgezien gesproken! Dat is wel echt de modus operandi van Netflix, ja. Films en series maken waar bijna niemand naar kijkt.

Bagger.

avatar van ThomasOMalley

ThomasOMalley

Ik had aanvankelijk geen intentie om deze film een kans te geven, totdat ik ontdekte dat Rebel Ridge geregisseerd is door dezelfde regisseur als Blue Ruin en Green Room. Beide films kon ik wel waarderen.

Op zich is er weinig mis met deze film, maar voor een actiefilm is er naar mijn mening te weinig actie. Halverwege krijg je een hint dat de protagonist over bepaalde vaardigheden beschikt, maar die worden slechts matig uitgewerkt. De actiemomenten die er zijn, zijn prima, maar ik had graag gezien dat er meer waren.