- Home
Met onder meer: Aaron Pierre, Don Johnson en AnnaSophia Robb
Bekijk via Netflix
Plot Rebel Ridge
"Their laws. His rules."
Terry Richmond komt het stadje Shelby Springs binnen met een eenvoudige maar dringende missie: borgtocht betalen voor zijn neef en hem redden van dreigend gevaar. Maar wanneer Terry's spaargeld onterecht in beslag wordt genomen door de politie, moet hij het opnemen tegen de plaatselijke politiechef Sandy Burnne en zijn gevechtsklare agenten. Terry vindt een onwaarschijnlijke bondgenoot in griffier Summer McBride en de twee raken verstrikt in een diepgewortelde samenzwering in het afgelegen dorp.
Terry Richmond
Elliot
Ken
Mr. Liu
Mike Simmons
Uitstekende film over een man die onderweg is om de borgsom voor zijn neef te betalen. De film begint meteen goed met een sterke opening. Prima setting voor en vooral ook goed gecast waarbij Aaron Pierre de meeste indruk maakt in de hoofdrol. Het had misschien wat korter gekund, maar de spanning blijft goed vastgehouden. Een kleine 4.0 sterren.
Spannend opgebouwde, zeer sfeervol in beeld gebrachte First Blood-achtige thriller, die helaas tegen het einde een beetje als een nachtkaars uitgaat. Jammer, want tot die tijd valt er veel te genieten. Aaron Pierre is heerlijk stoïcijns in de coole hoofdrol en Don Johnson heeft een prima bijrol als corrupte sheriff. Camerawerk, montage en dialogen zijn van hoog niveau. De film schijnt de nodige problemen gehad te hebben tijdens het productieproces (zoals het moeten vervangen van hoofdrolspeler John Boyega), maar gelukkig is daar in de uiteindelijke film niets van te merken.
Kondoro
"They brought the fight. He'll bring them down.”
Rebel Ridge is de film die ik het meest tegenkwam dit weekend. Niet direct de film die ik op het oog had om te kijken, ik wist voor gisteren ook nog helemaal niet van het bestaan af van deze film, al waren de lovende woorden wel datgene wat mij over de streep wisten te trekken. Toen ik vanavond nog eens geWhatsappt werd door een maatje van me, die dit een hele vette film bleek te vinden was de keuze al snel gemaakt, en heb ik hem direct vanavond maar eens opgezet. Ik heb het nog nooit echt met de films van Saulnier gehad, wel vond ik Green Room een hele vette film dus ik kende deze regisseur en zijn werk al wel. De tijdsduur van deze Rebel Ridge stond me overigens misschien wat tegen maar, een echt goede actiefilm laat de film nooit te lang duren.
En dat is misschien ook direct waar het fout gaat. Dit is niet per definitie een goede actiefilm. Nee, zo heel veel gebeurde er in mijn ogen ook weer niet. Saulnier probeert in deze film toch een soort super-human neer te zetten maar, wil met de achtergrond van Terry Richmond te veel overdrijven maar, zorgt er daar wellicht juist wel voor dat het ook helemaal niet bijzonder is. Goed hij kan vechten, en laat dat zien alleen blijft het daar ook wel bij. Niet te vergeten dat de eerste actiescenes misschien meer dan twintig minuten op zich heeft laten wachten, en dat zag er ook nog eens heel houterig uit. Echt jammer man, want daar had echt veel meer in gezeten.
Het verhaal zorgt er overigens ook niet voor dat de film veel warmer werd. Het is vrij simpel allemaal maar, zorgt voor de politiemisdaad wel leuke motieven. Toch moet het van mijn hart, en vond ik het allemaal wellicht wat rommelig. Het begint overigens allemaal niet verkeerd hoor, het doel van Terry is leuk en goed bedacht, misschien dat ik de uitwerking wat minder vind. Ik snap ook wel waar men het hele “woke” idee vandaan haalt maar, eigenlijk stoorde ik me nergens in het verhaal aan dat idee. Ik heb er overigens tijdens het kijken ook geen moment aan gedacht, ik kom er pas op nadat ik de berichten onder mij lees, ik ben het er overigens niet mee eens. Goed wellicht hadden er ook meer gekleurde agenten bij kunnen zitten, ik snap de gedachten gang maar goed, daar laat ik het ook bij.
De ontsnappingsverhaal van het neefje van Terry had toch wel echt veel beter uitgewerkt kunnen worden. Je wordt er door Saulnier direct ingegooid en krijgt weinig informatie vooraf, en we moeten het daarna maar doen met een stomme conversatie waarom zijn neefje precies vast zit. Ook krijg je later totaal niks te zien over de moord op zijn neefje, de gevangenis en noem zo maar op, de film lijkt in het eerste uur vooral als een kip zonder kop dol in het rond te rennen, zonder echt te weten waar het moest beginnen. Wanneer we meer naar Summer McBride trekken komt de film toch wat meer tot leven, en ook bij haar wordt haar achtergrondverhaal veelte makkelijk afgedaan, is het blijkbaar wel belangrijk genoeg om het in de film te gooien maar, daarnaast ook weer niet om er verdere uitwerkingen mee uit te voeren.
Na ruim een uur krijgt de film zijn grip op de corruptie binnen het politiecorps van het dorpje, en wordt het wellicht ook interessanter. Al heeft de film wel veel van mijn interesse verloren ondertussen. Het eindegevecht is eindelijk datgene wat ik eigenlijk gedurende de hele film meer had willen zien, en ook dat wordt echt veelte makkelijk afgedaan, is overigens ook zo voorbij en eindigt echt waanzinnig dom. Uit het niets keert het hele corps zich tegen de chef, terwijl ze daarvoor wel in een semi-vuurgevecht terecht komen. Dat non-lethal actie gedoe is overigens ook echt wack, wat is dat voor belachelijk iets? Ik zie dat tegenwoordig wel vaker, hoeft niet: ik wil gewoon domme actie! En ook dat gelul over die SD-kaartjes was echt belachelijk, hele vreemde theorie overigens ook om die opslag, sloeg echt nergens op.
Maar toch moet ik ook wel weer eerlijk bekennen dat ik me alsnog heb vermaakt. De film duurt zeker wel te lang, alleen heb ik er nooit echt erg in gehad hoelang het nog moest duren, bouwt Saulnier toch leuke spanningen op, en doet daar dan gewoon weer niks mee. Wellicht met meer strakkere actiescenes had de film toch wel veel meer te bieden. Aaron Pierre deed het overigens best tof, ik vind dat een hele leuke acteur en ik hoop oprecht dat hij vaker in dit soort actiefilmpjes terecht komt, dat kan hij wel. Goed, ik denk dat iedereen er anders over zal denken, ik had er toch wel echt veel meer van verwacht dan dat ik heb gekregen, jammer man. De sfeer zit trouwens wel goed, je krijgt echt een pest hekel aan de politie in de film en de film kan best rauw zijn, alleen te weinig.
boemboem27
redelijk actiefilm die op het begin wat weg heeft van first blood (zelfde verhaaltje)
een man die tegen een corrupte politiemacht moet opnemen.
film begint vrij traag, duurt daarom even voordat er pas echt actie komt.
echt pas het laatste half uurtje.
einde had veel beter uitgewerkt kunnen worden...jammer had echt meer in gezeten.
filmkul
Aardige actie thriller. Het verhaal zit leuk in elkaar. De uitwerking is degelijk. De opbouw is goed. De openingsscene is goed gedaan en zet gelijk de toon. Daarna wordt de spanning prima opgebouwd. Af en toe wat actie, maar het thriller gehalte is het hoogst. De scene waarbij men er achter komt waar de afkorting over zijn achtergrond voor staat is ijzersterk. Richting het einde zwakt het wel wat af. Verder prima acteerwerk van Pierre en leuk om Johnson weer te zien. Visueel verder in orde. 3.5
Corcicus
Verrassend dat Netflix niet gekozen heeft voor de gemakkelijke weg van een eenzijdig racismeverhaal tussen redneck cops en een zwarte man. Misschien hebben ze eindelijk door dat daar geen markt voor is? Alleszins fijn dat het hier louter om corrupte flikken gaat. De ingetogen acteerstijl van Aaron Pierre, die om onduidelijke redenen groene kleurlenzen draagt, was verfrissend en meeslepend. Als kijker voel je de frustratie opbouwen. Het is niet moeilijk om voor hem te supporteren en zijn BJJ-skills mochten nog wat beter uit de verf gekomen zijn.
Spijtig dat de actiescènes met de handrem op zijn, want het barst nooit eens lekker los. Had toch wat meer gehoopt op een Rambo First Blood-scenario, maar er zitten zelfs saaie stukken in en behoorlijk wat herhaling. Dit verhaal verdiende wat meer tempo. Daarin liet de film mijns inziens kansen liggen. Verder blijft het een aangename kennismaking met Aaron Pierre die ik nog vaker hoop te zien.
filmfan0511
Rebel Ridge is een beetje een doorsnee Netflix-productie, zou je kunnen zeggen. Dezelfde visuele filter die ze over zoveel films gooien en een vrij dertien-in-een-dozijn plot. Niet dat ik de film slecht vond - uiteindelijk had het voldoende elementen die beklijfden - maar een echte identiteit heeft het niet. En dat 'actie' hierop gekleefd wordt, mag je inderdaad met een klein korreltje zout nemen. Het is een thriller met wat mysterie- en actie-elementjes, maar echt spetterend of spectaculair wordt het nergens. Dat hoeft niet voor mij, maar het was initieel wel de reden waarom ik juist deze film opzette. Maar goed, enkele lange praatscènes zijn best goed geënsceneerd en geschreven, vooral de confrontaties tussen Terry en de sherrif, die best leuk wordt neergezet door Don Johnson. David Denman (vooral bij mij bekend door zijn rolletje in The Office) is ook tof als redneck agent die dan uiteindelijk toch een geweten blijkt te hebben, maar door de rest van de cast was ik niet enorm gecharmeerd. Aaron Pierre speelt het heel stoïsch en koud, maar brengt zo wel echt heel weinig dynamiek in z'n acteerprestatie. Als protagonist die je toch de hele film volgt, kan of moet dat eigenlijk beter. De film in z'n geheel en de acteerprestatie zijn duidelijk gemodelleerd op First Blood en Stallone, maar dat werd in 1982 toch probleemloos vele malen beter gedaan.
Hier en daar wordt de versnelling wat ingeduwd, hier en daar wordt het plot best intrigerend of spannend, en dat is eigenlijk al bij al wel voldoende om hier een vermakelijke en vlotte zit van te maken, en een voldoende. Maar lang gaat dit niet blijven hangen. 3*.
Man of Steel
Goede en spannende film. Kracht van de film zit hem vooral in de hoofdrolspelers. Aaron Pierre, Don Johnson en AnnaSophia Robb doen precies wat je eigenlijk hoopt wat ze doen moeten in deze film. Het verhaal met corrupte agenten en goedwillende burgers is al tig keren verfilmd. Maar ook hier werkt het. Nergens is er een verassing en toch is het spannend. En continu hoop je dat de klootzakken in deze film het loodje leggen.
Filmisch ook fraai om te zien. Camerawerk en al die zwart witte politie auto s gaven een jaren 80 sfeer. Goede muziekscore(met klassieker the number of the beast van Iron Maiden als opener!). Enige minpunt van de film was de shooting tegen einde. Die was niet overtuigend. Beetje slap zelfs. Voor de de rest een ouderwets heerlijk genieten.
80&90’s Nostalgia
Zojuist gezien op Netflix, spannende actie thriller met een leuk verhaal. Ingetogen rol van Aaron Pierre als (black) ex marinier en Don Johnson was ook sterk in zijn rol als corrupte chief. Stukje racisme en vooroordeel in het Amerikaanse politieapparaat, wat nog steeds actueel is. Soundtrack was ook in orde.
Snap alle negativiteit hier niet, na tijden weer een goeie Netflix film, genoten.
teigertje
- 2079 stemmen
Een film die wat raakvlakken heeft met de legendarische film First Blood echter, bij verre niet zo sterk.
De film begint veelbelovend en de hoofdrol speler Aaron Pierre weet te overtuigen, hij speelt heel goed, met zijn acteer spel en als aktie acteur, weet hij zeker te overtuigen.
Hij heeft een prima charisma voor dit genre.
Maar de film heeft een midden gedeelte wat, iets te traag is, te weinig explosieve aktie, waar je als kijker wel op hoopt.
Naar het laatste gedeelte, van de film wordt deze weer iets beter.
Er zitten een aantal aktie en gevechts scènes die best te gek zijn.
Maar in zijn totaal, valt de aktie toch tegen.
Zeker heel leuk Don Johnson weer te zien, als de bad guy Politie agent, en hij zet zijn rol, wel heel goed neer.
Ook Anna Sophia Robb die bekend is uit de schitterende fantasy film Bridge to Terabritia alwaar zij nog een kind was, en liet zien een talentvolle actrice te zijn.
Die in deze film het karakter Summer speelt, is ook heel leuk haar in deze film te zien, ook zei speelt prima in deze film.
Een prima acterende cast in deze film.
De film is best goed, maar helaas er had echt zoveel meer in gezeten.
Prima mee vermaakt deze film.
Jynxter
Een toffe actieprent. Eentje die meer tijd neemt voor een gedegen setup dan de meeste genre-genoten, en juist minder bombast en zinloos knalwerk denkt nodig te hebben. En dat is fijn. Weinig overdreven gedoe, maar een wat onderkoelde goodguy die er sterke normen en waarden op na houdt. Een brave maar gevaarlijke beer van een kerel die erg fijn neergezet wordt door Aaron Pierre.
Op het laatst ontkomt Rebel Ridge er niet volledig aan wat ongeloofwaardig te worden, maar alles blijft redelijk binnen de perken. Ik twijfel erg tussen 3 of 3,5 sterren. Maar aangezien ik 2 uur echt wel aan de buis zat gekluisterd, doe ik het halfje er toch maar bij.
devidia
Op de valreep nog de beste actiefilm van het jaar gezien.
Lowkey en vol cliche's, maar op geen enkel moment werd het vervelend of was het slecht uitgevoerd.
En vooral de spanningsboog, die echt wel 2 uur aan een stuk strak stond.
Leuke film!
Filmkriebel
De confrontatie tussen een onschuldige burger waarvan het geld in beslag wordt genomen, en corrupte flikken had wel wat van Rambo:First Blood mee. Alleen wordt het in mindere mate een actiefilm dan meer een strijd om de corrupte praktijken aan het licht te brengen. Vooral Don Johnson doet het goed als de harde smeerlap van een politiechef. Het eerste uur vond ik het sterkst, daarna zakt het wat in en worden de scènes alsmaar surrealistischer en onwaarschijnlijker. Dat hele dashcam verhaal vond ik ook wat vaag. Ook voor mij mocht er nog wat meer actie in. Saulnier haalt het niveau van Blue Ruin niet en komt wat overambitieus over, maar levert desondanks toch weer een redelijk fijne film af. Boyega was naar mijn gevoel iets beter als Pierre geweest in de hoofdrol.
Rebel Ridge doet me een beetje denken aan de tv-serie Reacher, met een slimme, sterke hoofdrolspeler die voor gerechtigheid gaat en dat in zijn eentje wil fixen. Maar deze film is gewoon niet boeiend genoeg, duurt echt veel te lang (dit stop je toch in anderhalf uur zou je zeggen?) en kent te weinig hoogtepunten. De opening is goed, daarna nemen ze veel te lang gas terug en pas in het laatste half uur zit er weer een beetje tempo en progressie in. Dat hele gedoe met de corrupte agenten ging een beetje vervelen na een tijd. Verder best een acceptabele film, zeker ook door de prima hoofdrol van Aaron Pierce, maar het had gewoon veel beter gekund.
Brabants
Rebel Ridge een film waarbij racisme, corruptie en tal van onderwerpen de revue passeren. Dit alles tegen een traag tempo opererende prent met een enigszins slaapverwekkend protagonist. Het kon mij niet bekoren. Gelukkig deed Don Johnson mee wat het een en ander nog wat glans kon geven. Niet dat zijn rol nadrukkelijk was maar hij maakt er toch onderdeel van uit.
Shadowed
Regisseur Jeremy Saulnier heeft duidelijk een comfortabele carrière voor zichzelf opgebouwd, waar hij steeds een zeer eigenzinnige stilering aan mag toevoegen. Dit betekent dat ook Rebel Ridge te kampen heeft met een bijzonder trage en geduldige aanpak voor een tamelijk direct verhaal, helaas zonder overtuigende rechtvaardiging. Nochtans wordt er goed geacteerd, waartussen specifiek Aaron Pierre een zeer positieve indruk maakt als spierbundel met een interessant verleden. De wisselwerking tussen Pierre en de corrupte agenten is dan ook best boeiend, maar in de tweede helft verslikt Saulnier zich in de melodramatische aanpak. Zeker het volledige verhaal rondom AnnaSophia Robb had beter geschrapt kunnen worden en voegt buiten een boel extra speelminuten weinig toe aan het eindresultaat. Hierdoor blijf je als kijker met Rebel Ridge vooral op je honger zitten, maar het eerste uur zit niettemin strak in elkaar.
Bert van Dijk
Een film die traag op gang komt kan ik over het algemeen waarderen. Het begin vond ik al uiterst merwaardig. De muziekkeuze, maar bovenal dat die man van zijn fiets werd afgereden. Hoogst opmerkelijk. Maar dit had ik na een uur wel gezien. Mijn hemel, wat tergend langzaam allemaal. Werd maar herkauwd. Hinkte op meerdere gedachten. Corrupte racistische agenten, die een zwarte man tergen, en die dan wraak neemt. Ja hoor, one man army destroys police department. John Rambo meets/joins the Equaliser 1 t/m 17. Voor mij ontbrak elke vorm van spanning, en het einde was lachwekkend. Dat deze meuk ruim 2 uur moet duren is voor mij veel te veel van het 'goede'. Actie film, wraak film? 1 1/2 ster. Ook Don Jonhson heb ik wel betere films zien afleveren. Kan ik beter Mississippi Burning opzetten. Dijk van een film.
mrkos
Rebel Ridge
Terry Richmond probeert in een klein stadje in Louisiana zijn neef vrij te krijgen, maar stuit op corruptie en tegenwerking van de lokale autoriteiten.
Ja, dit was het helaas net niet. De film begon veelbelovend met een rustige en overzichtelijke opbouw, maar na verloop van tijd werd hij te traag en soms onnodig ingewikkeld. Daardoor kon ik mijn concentratie niet altijd vasthouden en voelde de film langer dan nodig.
Hoewel Rebel Ridge een actie‑thriller is, viel de actie bijna volledig weg en bouwde de spanning door de vele trage scènes nauwelijks op. Het voortdurende gedoe met de corrupte agenten trok het tempo er bovendien nog verder uit, waardoor het verhaal moeilijk overeind bleef.
Het lichtpuntje was Aaron Pierre. Zijn uitstraling en verbale kracht waren indrukwekkend en gaven de film energie die de rest van het verhaal vaak miste. Ook visueel was de film verzorgd en sfeervol.
Veelbelovend begonnen, met een sterke hoofdrol van Aaron Pierre, maar door het voortdurende gedoe en het gebrek aan echte actie en spanning kwam de film niet helemaal tot zijn recht.
3 sterren.

Deze films in het Netflix-aanbod worden op dit moment het meest gestreamd

Deze tien films worden op dit moment het vaakst gestreamd op Netflix

Netflix scoort opnieuw met nieuwe misdaadfilm 'Rebel Ridge' met Don Johnson: 'Verwachtingen overtroffen'

His Three Daughters

Beetlejuice Beetlejuice
Fantasy / Komedie, 2024

The Best Christmas Pageant Ever
Avontuur / Komedie, 2024
kleine stadpolice chieflouisianageldcorruptie bij de politieex-marine tenseadmiringappreciativeapprovingassertive