Genre: Western / Drama
Gesproken taal: Engels en Spaans
Releasedatum: 4 juli 2024
Bekijk via Netflix
Plot Horizon: An American Saga - Chapter 1
"The American saga begins this summer."
Het verhaal speelt zich af over een tijdsspanne van vijftien jaar in de periode voor en na de Burgeroorlog. Door de ogen van velen worden nederzettingen gesticht in het Amerikaanse westen, waar inheemse volkeren reeds aanwezig zijn. De vestiging van nieuwe gemeenschappen gebeurt vastberaden en verloopt niet zonder wreedheden.
- Trailer (YouTube, ondertiteld)
- Kijk op Netflix
Matthew Van Weyden
Juliette Chesney
Taklishim
John Milton
Goede cast, en ik zal hem zeker kijken. Maar niet een al te beste teaser, zeg.
mcdaktari
Deze film durf ik blindelings te kijken, want ik weet bijna zeker dat dit weer een hele goeie western word. Als Kevin Costner iets goed kan dan is het dat wel. Want zijn vorige films die hij regisseerde vond ik steengoed. Vooral Dances with Wolves was echt een topfilm. Open Range vond ik ook echt heel goed, en The Postman die door vele een mindere film gevonden word, vind ik persoonlijk ook heel goed. Ik verwacht daarom dat Horizon: An American Saga, van hetzelfde niveau zal zijn. Ik kan me in ieder geval niet voorstellen dat zo'n productie een slechte film gaat worden. En zoals John Milton al zegt, een hele goede cast ook. Echt heel veel zin in deze films. want het worden er 2 las ik. Deze komt dacht ik in Juni 2024 uit en de 2e in Augustus.
Apster
Fijn altijd dat mensen als Costner het western genre in leven houden. Productie hiervan is volledig langs me heen gegaan. Dit moet wel een aardig groot project zijn. Ik kijk er naar uit.
Jotil (crew bioscoopreleases)
Vanaf 4 juli 2024 (Chapter 1) en 15 augustus 2024 in de bioscoop (Chapter 2) (Warner Bros. Pictures)
Prachtige nieuwe trailer van Kevin Costners veelbelovende western 'Horizon' | FilmTotaal
Wauw, wat gaaf. Dit gaan dus 4 films worden waarbij de eerste twee al de komende maanden draaien. Ik zal ze bezoeken.
Graaf Machine
Onder mijn radar gebleven. Sowieso weet ik al 25 jaar niet meer waar Kevin Costner mee bezig is. Maar dit ziet er wel lekker uit. Misschien gelikt, zoals mijn voorganger zegt, maar dat mag een goede western niet in de weg staan.
perfect300
Dan heb je Yellowstone gemist.
Graaf Machine
Even gezocht. Dat is een serie. In series ben ik nauwelijks geïnteresseerd. Dat kabbelt zo vaak alleen maar voort van seizoen tot seizoen.
Antonev
Dit wordt er eentje voor de liefhebbers. Een zit van 180 minuten is pittig (vind ik persoonlijk), dus dit is er niet eentje die je 'zomaar' even mee pakt.
De trailer stemt me alvast positief. Visueel gezien is het gelikt, met schitterende kostuums en dito sets. De cast is lijvig en bevat een hele hoop doorgewinterde Hollywood veteranen. Coster is natuurlijk de blikvanger, die al wat strepen heeft verdiend met Westerns als Dancing with Wolves, Open Range en het meer recente Yellowstone.
Recensie 'Horizon: An American Saga - Chapter 1': Kevin Costner blijft de western trouw | FilmTotaal
Een klassieke western dus. Misschien een kijktip voor Brix?
Ik vind het wel een risico dat het maken van deel 4 (het slot) af gaat hangen van de box office nu. En 3 uur film vind ik in de bios altijd een lange zit.
Dank voor de vermelding
Bioscoopbezoek voor a.s. zaterdag was al gepland
Dandeman
Mooi in beeld gebracht maar een draak van een film. In het begin had ik geen idee waar je naar aan het kijken bent. De vergelijking met het mooi gemaakte 1883 is ver te zoeken. Het geheel blijft onsamenhangend. Er zit een vorm van humor in de film van het niveau "Disney" met een leeftijdsgrens van 4 jaar terwijl in een andere scene met gemak 50 mensen afgeslacht worden. Ook de filmmuziek die meeslepend zou moeten zijn en het verhaal een jaren '60 feel moet geven komt bij mij niet goed binnen. Drie uur van mijn leven... Ik kan wel een uur vertellen hoe slecht ik deze film vond. voor mij geen 2e deel.
kleintje 2
Langdradig, mooi in opmaak, maar het is zo vervelend gestructureerd zonder duidelijk begin, midden en slot. Werkelijk een eerste akte van een groter verhaal, zonder een individuele spirit. Niet zoals bijvoorbeeld Dune Part 1 op zichzelf wist te staan. Het is mooi en wil veel detail en karakterontwikkeling neerzetten. Maar het is niet subtiel, heeft geen tempo en geen duidelijk doel waar het naartoe wil werken. En dan nog dat eindstuk, wat ik verwacht dat een grote trailer is voor de vervolgfilms. Het zal dan ook daarvan af gaan hangen of die deze film zullen verrijken of juist meer naar beneden zullen trekken. Nipt een voldoende, maar met veel negatieven.
Puffy81
Ik vind het Western genre echt geweldig. De tijd net voor dat er veel uitvindingen werden gedaan voordat de wereld snel veranderde.
Er zijn aardig wat Westerns uitgebracht met hoogtijdagen in de 60s en 70s.
Toen "Dances with Wolves" een klapper bleek, was iedereen ook verbaasd dat zijn 2e regieklus "The Postman" een absolute blamage was. Een draak van een film.
Hij kwam terug met "Open Range" wat weer een top Western bleek.
En nu....."Horizon: An American Saga" Deel 1 van uiteindelijk 4 films. Mooie Cinematografie, wisselende goede muziek, maar daar blijft het bij. Wat een slechte film! Het Scenario is echt werkelijk slecht uitgewerkt. Het verhaal springt heen en weer. BV: in het begin als Kevin Costner de blonde jonge dame ontmoet, is zij hem aan het verleiden terwijl zij in de 20 is en hij bijna 70. Totaal ongeloofwaardig. En dan 2 van hun scenes verder kennen ze elkaar in één keer heel erg goed.....vreemd!
Ook het verhaal van de vrouw die haar gezin kwijt raakt aan de aanval van Indianen en het overleeft, is verschrikkelijk slecht uitgebeeld.
Het verhaal begint ergens en gaat eigenlijk niet verder, maar kabbelt vooruit.
Ik ben niet gauw ontevreden over een film, want ik ben echt een cinema liefhebber, maar dit is ver van vergane glorie voor Kevin Costner.
LuukRamaker
- 2020 berichten
Normaal gezien laat ik me redelijk gemakkelijk beïnvloeden door de publieke opinie, zolang daar een zekere unanimiteit in te bespeuren valt en ergens weinig discussie over is. Als van een film gezegd wordt dat-ie niet al te ver boven de middelmaat uitsteekt, ben ik niet vaak geneigd me zelf aan een kijksessie te wagen. Dat wordt pas anders als ik daadwerkelijk verwacht er een andere kijk op te hebben dan de meute. Want als een meerderheid graag films kijkt die vernieuwend of uniek zijn, heeft een nostalgische filmkijker, die houdt van klassiekers en traditie, niet direct iets aan de filmervaring van zijn naar moderniteit strevende medemens. Dus wat heeft een pure westernliefhebber er aan dat het gros van de meningen over een nieuw passieproject binnen zijn favoriete genre afkomstig is van mensen die met het al dan niet fictieve wilde westen maar weinig affiniteit hebben, die niet bekend zijn met groots opgezette westernepossen als The Big Trail, Red River, Man of the West, The Big Country, How the West Was Won, Lonesome Dove en 1883, of (zoals in sommige bijzondere gevallen) zelfs Once Upon a Time in the West en Dances with Wolves niet eens hebben gezien?
Nou ja, als het een kwestie van smaak betreft en smaken overduidelijk lijken te verschillen, doet andermans mening er eigenlijk maar weinig toe. Sterker nog, die kan maar zo volstrekt waardeloos blijken, leerde mijn ervaring van gisteravond wel. Niet dat het me ervan weerhoudt mijn mening te delen overigens, want dat ik een fijne bioscoopavond gehad heb wil ik niet onbenoemd laten. Daarvoor heb ik te veel genoten en is de film me veel te goed bevallen. Want als negatieve recensies één voordeel hebben is het wel dat de verwachtingen naar beneden worden bijgesteld en als een film je op één manier kan overrompelen is dat wel wanneer de verwachtingen onnodig laag waren. En hoewel ik de hoop bij lange na niet had opgegeven dat Horizon: An American Saga een staaltje vakmanschap zou zijn, hadden de negatieve ervaringen van onwelwillende kijkers er wel een beetje voor gezorgd dat ik vooraf een slag om de arm hield, maar dan is het extra fijn te kunnen vaststellen dat dat volkomen onnodig was.
We hebben er namelijk weer een: een waar epos binnen het westerngenre. Spaarzaam zijn ze, en het enige andere werk van deze eeuw dat in de buurt komt is wat mij betreft de tiendelige tv-serie 1883. De epische proporties hebben we het dan over, de uitgestrektheid van zowel het landschap als de verhalen die zich daarbinnen afspelen, maar ook de melodramatische muziek en het respect voor passiviteit binnen een kunstwerk. Een gevoel staat daarbij centraal, waardoor het verhaal dat verteld wordt bij vlagen niet veel meer is dan een middel, een wondermiddel in het beste geval, dat een kijker van hot naar her meesleept zonder dat-ie er erg in heeft. Kenmerkend zijn de perspectiefwisselingen, de toenadering tot meerdere personages die geen van allen karikaturen zijn en hun eigen struikelblokken op hun weg weten en verschillende levensdoelen nastreven.
Plaats voor hoofdrollen is er niet en behalve door een eerlijke verdeling van de zogenaamde schermtijd per personage kan aan die maatstaf bijna alleen maar worden voldaan wanneer geen van de acteurs bekend is of wanneer ze de bioscoopganger bijna allemaal wel ergens bekend van zullen voorkomen. Een keuze voor die laatste gang van zaken is nog niet zo'n verkeerde gebleken, want wie als regisseur vakwerk wil leveren mag zich natuurlijk gelukkig prijzen met de beschikking over prominente vertegenwoordigers van het acteursvak. Als er het streven is om de perfectie te benaderen helpt het bovendien dat het niet nodig was op gebied van andere bijbehorende verrichtingen steken te laten vallen en dat onder andere de vormgeving van locaties, de kostumering, het camerawerk en de geluidsbijdragen het geheel mee naar een hoger niveau helpen brengen.
Het enige dat me deze film zou kunnen doen beschouwen als een niet geslaagd project is het aspect dat men genoodzaakt is deze vooralsnog los te zien van het vervolg. Los van wat hierna komt voelt de film immers niet helemaal af. Dat is enerzijds nogal logisch, want slechts een klein aantal verhaallijnen dat door deze film loopt heeft vooralsnog een einde bereikt, maar anderzijds is door de grootsheid van de film de openheid van het einde des te groter en zullen in de loop der jaren weinig films zo weinig afronding hebben gekend. De consument moet zich wat mij betreft beseffen dat losse eindjes te verwachten zijn, maar ontkomt er tegelijkertijd niet aan dat de filmavond ietwat incompleet aanvoelt. Nu zou dat hele "losse film"-aspect tot in den treure kunnen worden geanalyseerd natuurlijk, maar het zal uiteindelijk van het persoonlijke gevoel afhangen of iemand het een al dan niet belangrijke factor vindt.
En toch, om te negeren dat deze film onderdeel is van een groter geheel en daarom enigszins met oogkleppen op te kijken naar dit project (dat in de titel zelfs overduidelijk een hoofdstukaanduiding heeft meegekregen) is nooit helemaal eerlijk. Toch ontkom je er in sommige gevallen niet aan en heb je het daar als lezer van bepaalde recensies mee te doen. Zo zijn er recensenten die tv-series bij het grofvuil zetten en daarbij slechts aan de hand van een disclaimer met kleine letters kenbaar maken dat enkel de eerste of eerste twee afleveringen beschikbaar waren. Een volledig oordeel kan in zo'n geval echter nog niet worden geveld en bij deze film is dat niet anders. En natuurlijk, als dit niet naar meer smaakt lijkt het me een goede reden de vervolgdelen niet te kijken en de kritiek op dit eerste deel zal in dat geval best gegrond zijn, maar voor wie net als ik niet kan wachten tot het vervolg in de bioscoop draait, wacht naar alle waarschijnlijkheid alleen nog maar meer moois. Er mogen als alles enigszins naar wens verloopt nog drie avondvullende vervolgdelen komen en pas na die te hebben gezien is het mogelijk het geheel volledig op waarde te schatten. Ik hoop dat tegen die tijd te mogen doen en ik hoop velen met mij!
- 19680 berichten
Vanmiddag gezien in de bioscoop en ik ben zwaar onder de indruk.
Een verdere recensie van dit western epos is na de al even epische review van LuukRamaker totaal overbodig, want daar staat alles dat kwijt zou willen al in, en beter verwoordt dan ik ooit zou kunnen.
Op naar hoofdstuk twee.
De vooruitblik aan het eind van hoofdstuk een doet deed mij al watertanden
N.B.
Wellicht geen aanrader voor de verstokte "spaghetti" fans.
Dit is Amerika van weleer, en niet Italië of Almeria/Spanje met karikaturale personages.
Barfly
Persoonlijk heb ik er niet zoveel moeite mee dat er geschakeld wordt tussen verschillende verhalen binnen de film.
Het nadeel is wel dat meeleven met de personages niet lukt omdat ze te kort in beeld zijn, dan wel weinig karakteropbouw hebben gehad.
Het lijkt op de vertelmanier van How the West was Won (denk ik mij te herinneren).
De gehele film heb ik toch geboeid zitten kijken en de omgevingen en verhalen komen mooi, om niet te zeggen prachtig, in beeld. De liefdesverhalen vind ik weer niet zo interessant en niet bijdragen aan het geheel.
Misschien tegenstrijdig omdat ik eerst karakterbouw zeg te missen. Maar de omstandigheden waarin karakters nader tot elkaar komen is dan ook niet echt uitgewerkt. Opeens zijn karakters een stelletje.
Om mee te leven met dit soort verhaaltjes binnen de film was het prettiger geweest om minder verhalen aan bod te laten komen zodat er meer tijd overblijft voor karakteropbouw.
Desalniettemin heb ik mij met het merendeel van de verhalen prima vermaakt en en vond ik de overgangen niet storend in die zin dat ik de draad kwijt zou raken.
Ik zit in augustus weer in de bioscoopstoel voor deel 2. Heb er nu al zin in.
mrklm
Het eerste deel van Costners ambitieuze poging om de 15 jaar geschiedenis van de VS te construeren, ziet er prachtig uit, heeft subliem camerawerk van. Michael Muro en een opzwepende score geschreven door John Debney. Maar het scenario is een puinhoop. Een overdaad personages over wie we nauwelijks iets te weten komen, verhaallijnen die elkaar afwisselen en vaak moeilijk van elkaar te onderscheiden en een gebrek aan dramatische opbouw. Telkens als je terugkeert bij een verhaallijn heb je de indruk dat je iets hebt gemist. Costner verwijst expliciet naar genreklassiekers als Once Upon A Time In The West en How The West Was Won, maar had er beter aan gedaan om zich minder op de vorm te richten en meer op de inhoud. Eindigt met een voorproefje van de tweede helft van dit western-epos. Ik voel me moreel verplicht om die ook te gaan kijken, maar voel je vooral niet geroepen om in mijn voetsporen te volgen.
- 19680 berichten
Geen bezwaar dat ik alvast voorop loop zeker?
15 augustus Duurt mij nu al te lang
Walter S.
Ik heb geen van de problemen ondervonden die mrklm schetst. De veelvoud aan verhaallijnen blijkt zich te beperken tot 3 of 4 waarvan sommige ook nog voortkomen uit een zelfde hoofdlijn, ingewikkeld te volgen is het in elk geval niet en je hoeft je hoofd er ook niet enorm bij te houden. Je moet wel heel slecht opletten wil je tegen de problemen die mrklm schetst oplopen. Het is vrij duidelijk allemaal.
Dat het deel 1 is van een (film)serie moet je gewoon bij aanvang al in je achterhoofd houden, dat wetende vond ik dit geen probleem.
Dan blijft een sfeervolle mooi gefilmde western waar genoeg gebeurt over, epische scene met de indianen vrij vlot in de film is gelijk al één van de hoogtepunten. Moeite om binding te krijgen met de personages had ik ook niet, zoveel verhaallijnen zijn er niet en het gaat niet bepaald van de hak op de tak.
Mijn voorkeur heeft een duur van 3 uur ook niet, maar bij deze film vond ik het geen probleem.
@ Puffy81
Als zij hem in het begin probeert te verleiden is dat beroepsmatig he, ze is prostituee.
hvdriel
Er is weinig mis met dit grootse epos (dat ik gelukkig op groot scherm zag), zijn weidsheid van natuur en van verhaallijnen, zijn prachtige traagheid van vertellen, en zijn open eindes.
En toch, ik had voortdurend het gevoel te kijken naar een goede Netflixserie, vier delen achter elkaar, met aan het slot de belofte van opnieuw vier delen (ik dacht in augustus uit te brengen). Dan klopt er iets niet aan het vertelritme - ik weet het, vaag - en aan de vertelstructuur die keurig past bij televisieseries, maar niet bij een drie uur durende film in het filmtheater.
Zoiets.
Jampie
Een beetje rommelig en raadselachtige film. Niet echt duidelijk waar het heen moet gaan.
Niet echt een sterke film. Ik weet niet of ik deel 2 ga bekijken
Deel 2 verschijnt al niet meer in de bioscopen in Amerika en vermoedelijk ook dus hier niet. Deel 1 is geflopt. Over een tijdje draaien ze deel 2 misschien wel.
Meer slecht nieuws voor Kevin Costner en zijn geflopte 'Horizon' | FilmTotaal
Breng ze maar uit op Netflix. Met de lange speelduur kijk ik zoiets veel liever thuis.

Horizon: An American Saga - Chapter 2
2024

'Horizon: An American Saga' weet veel kijkers te trekken op Netflix: 'Heerlijk epos'

Netflix voegt snel 'Horizon: An American Saga - Chapter 1' toe aan het aanbod

'Horizon: An American Saga – Chapter 2' krijgt na lang uitstel toch een Amerikaanse première

Kevin Costner over de toekomst van zijn 'Horizon'-saga: 'Ik weet nog niet hoe, maar het gaat me lukken'

Le Comte de Monte-Cristo

The Bikeriders
Misdaad / Drama, 2023

Fly Me to the Moon
Romantiek / Komedie, 2024
montanabordeelnew mexicoinheemsamerican civil warpost civil waramerican west 19e eeuwmanifest destiny 1860shistorical epic1850s arrogantclichédisrespectful