• 9.369.466 stemmen

Chi Trova un Amico Trova un Tesoro (1981)

Avontuur / Komedie | 105 minuten

Genre: Avontuur / Komedie

Alternatieve titels: De Vier Vuisten Hebben de Tropenkolder / Who Finds a Friend Finds a Treasure / A Friend Is a Treasure / Keep Your Hands Off the Island

Oorsprong: Italië / Verenigde Staten

Geregisseerd door: Sergio Corbucci

Met onder meer: Bud Spencer, Terence Hill en John Fujioka

Gesproken taal: Italiaans

Plot Chi Trova un Amico Trova un Tesoro

Alan (Terence Hill) heeft van zijn oom een schatkaart gekregen en besluit op schattenjacht te gaan. Hij wordt echter achternagezeten door gangsters, omdat hij hun geld heeft vergokt. Hij verschuilt zich op de boot van Charlie (Bud Spencer), die op het punt staat een wereldreis te maken. Al gauw wordt Alan ontdekt en besluit hij, zonder medeweten van Charlie, koers te zetten naar het eiland in de Stille Oceaan waar de schat zou liggen. Op het eiland ontmoeten ze de inheemse bevolking en een oude Japanse soldaat, die denkt dat de Tweede Wereldoorlog nog gaande is. Er zijn echter meer kapers op de kust...

logo tmdbFilm stilllogo tmdbFilm stilllogo tmdbFilm stilllogo tmdbFilm still

Jeugdsentiment.

avatar van mr.Frielink

mr.Frielink

Wat een titel...

avatar van FisherKing

FisherKing

De vier vuisten ja, Zijn de meeste films van Hill en Spencer met deze titel in NL uitgebracht ?

mr.Frielink schreef:

Wat een titel...

Welke.....?

avatar van mr.Frielink

mr.Frielink

Nou , alle 3 bij elkaar vormen ze een half boek.

avatar van TheMaestro

TheMaestro

Fantastisch, hun films zijn altijd zo lekker "Fout".

avatar van WiLL

WiLL

Volgens mij staat deze film nog bij mijn pa op de videoband van zijn oude video 2000

Deze films hielpen mij vroeger de kerstdagen door, toen ze nog elk jaar op de duitse RTL kwamen

avatar van gemaster

gemaster

Ook dit is een zeer vermakelijke film van het illustere duo. Hoogtepunten zijn de Japanse strijder die nog steeds denkt dat het WOII is en de als SM nichten verklede roversbende, waarvan 1 van de leden zelfs een grote koptelefoon(?) draagt. 3 sterren.

avatar van belber

belber

Daar is iedere 30+ toch mee opgegroeid. Niet nadenken maar gewoon lekker kijken.

Jammer dat de Nederlandse zenders weinig van hen uitzenden en dat je meestal Bud en Terence in het Duits moet aanschouwen

avatar van hannes64

hannes64

• 1926 berichten

Een van de leukere 4vuistenfilms.
Een paar schitterende komische fragmenten....de kapitein van de homopiraten...en anoeloe ``Kamazuka.....sonbitsj``zijn ècht hilarisch!!!, maar `t mooiste is ..je lacht om die anoeloe omdat je weet dat de acteur die em speelt ( ben ff z`n naam kwijt ) in italiaanse films hèèl serieus is.
Alleen `t minpuntje is dat de echte komische actie pas na 45 minuten begint.
Wèl een van m`n favoriete 4vuisten.( op de spaghettiwesterns na dan ).

avatar van Waku

Waku

Op safari, ....nu weer de tropenkolder...pfffffff

avatar van thunderball

thunderball

jahaaa! we wachten allen nog steeds op avonturen in de noordpool!!

Maar deze viel me destijds wat tegen (toch twee keer geweest,hihi!).

Vond de humor op dat eiland wel echt heel flauw, ook als 14jarige en bij mij wil dat wat zeggen, hoor! haha!

Maar de twee grote knokscene's zijn hilarisch!

avatar van Wouter

Vond dit een van de leukere...

avatar van umbro01

umbro01

Goed begin maar toen begon het steeds minder te worden jammer.

avatar van riefenstahl

riefenstahl

Jeugdsentiment!

Altijd lachen met Girotti en Pedersoli ; geschikt voor alle leeftijden omdat het 'geweld' clownesque is.

avatar van steventje

steventje

Wat een rare Nederlandse titel????

Kunnen ze dat niet letterlijk vertalen zoals in het Engels?

Kmoet de film nog zien.

avatar van Brutus001

Brutus001

Leuke en klassieke viervuisten van Bud en Terence. opnieuw leuke slap-stick vechtpartijen, en gave geluids effecten. een vrolijke film opgenomen op een zonnige eiland nabij Florida.

de norse kapitein Spencer is weer grandioos, net als Hill die de boel weer in de maling neemt. het geruzie van Charlie en Alan op de zeilboot is erg grappig.

leuke vechtpartijen met piraten en schatdieven!

zeker een aanrader om te kijken!

avatar van stephan73

stephan73

Daar zaten we dan. Met z'n allen om de TV, chips en cola voor het grijpen. De jarige was overladen met kado's en had een film gehuurd om op zijn verjaardagsfeestje te laten zien. Natuurlijk was dat of een Louis de Funes film of een film van Bud Spencer en Terence Hill.

Helden waren het voor mij, want wat was er nou leuker dan een mengeling van aktie en humor voorgeschoteld te krijgen. Terence Hill was de "rat" van de twee, die zowel zichzelf als Bud Spencer in de problemen wist te helpen. Gelukkig was het niet moeilijk om te volgen, want elke Hill & Spencer film verliep op dezelfde wijze.

Net zoals deze film, waarin Hill (die al het geld wat hij leent vergokt) uit de handen moet blijven van een groep gangsters. Dit doet hij door als verstekeling mee te varen met Spencer. Als ze schipbreuk lijden, komen ze op een eiland terecht (waar Hill een schatkaart van had). Ze ontmoeten verschillende maffe figuren, zoals een overdreven acterende Italiaan als inboorling, een groep in SM gestoken piraten en een Japaner die nog denkt dat de Tweede Wereldoorlog bezig is.

De film bevat, zoals de meeste films van Hill & Spencer, genoeg humor en vechtscenes. Een lekkere nostalgische film.

avatar van stinissen

stephan73 schreef:

Wat jij hier zegt doet me ook aan mijn jeugd denken

avatar van DeCol

DeCol

Altijd genieten met de vier vuisten, ook hier weer. Leuke gevechten, natuurlijk met de platte hand, grappige geluidseffecten en leuke personages. De gekke Jap, de bewoners van het eiland en die piraten in sm-kleding, prachtig! Leuke situaties, leuke film.

avatar van narva77

narva77 (crew films)

Is dit die film waarin ik geloof Bud Spencer van een chief van een stam één van zijn dochters uit mag kiezen om mee te trouwen als beloning/dank?

Of is dat een andere Bud Spencer & Terence Hill film?

avatar van stephan73

stephan73

Ja, van het stamhoofd mogen Terence en Bud een dochter uitkiezen!

avatar van narva77

narva77 (crew films)

Oké, thanks Stephan!

Ik dacht dat alleen Bud Spencer er ééntje mocht uitkiezen. Het waren in ieder geval een paar lieftallige en welgevormde dochters in mijn beleving!

Al die Vier Vuisten-films lijken ook zo op elkaar zeg. Ik kon hem echt niet vinden, maar hij kwam geloof ik afgelopen week op de Duitser (ARD) dus ik had hem in de gids zien staan. Nogmaals dank!

avatar van gotti

Naast serieuze Spaghetti Westerns kan Corbucci ook het tegenovergestelde. Uitermate lollige kolder met Spencer en Hill.

Zowel de knokpartijen alswel de uber nichterige pakjes van de schurken zijn goud waard...

avatar van jipt

jipt

Ik heb hem nog op de plank staan.

Maar waar slaat de titel op?: De vier vuisten hebben de Tropenkolder

Of moet ik daarvoor de film bekijken??

avatar van jipt

jipt

Niet mijn ding.

Er zat één leuke grap in.

Do you know Toyota?

Yes It's my auntie.

avatar van dimi303

dimi303

Nooit gedacht deze nog terug te vinden. Vroeger, heel lang geleden eens gezien en ik kwam bijna niet meer bij dan. Nu nog eens gezien en we houden het bij jeugdsentiment.

avatar van Phantasm

Phantasm

Leuke ouderwetse knok-komediefilm die wel lekker wegkijkt.

avatar van movie acteurs

movie acteurs

Dit is gewoon een perfecte komedie met het leukste Italiaanse duo. "De vier vuisten films" heb ik altijd als leuk beschouwd, maar dit is denk ik toch wel als de leukste. 3,5.

avatar van tommykonijn

tommykonijn

Who Finds a Friend, Finds a Treasure was overduidelijk niet mijn soort film. De effecten zijn zo nep als maar kan, maar juist dat geeft de film ook weer een bepaalde charme. De films is ontzettend overdreven, en soms is dat leuk, maar soms ging het ook wat te ver. Acteerwerk was ook wel leuk opzicht. Al vraag ik me wel af wat er met de papegaai van Charlie gebeurd is..

In zijn algemeen zijn het voor mij de kleine detailtjes die voor mij deze film redden. Ikzelf vond het niet zo'n hele leuke film in ieder geval (buiten de bovengenoemde pluspunten). Ook het speelduur had wat korter mogen zijn.