Genre: Actie / Sciencefiction
Geregisseerd door: Macon Blair
Met onder meer: Peter Dinklage, Jacob Tremblay en Elijah Wood
Plot The Toxic Avenger
"The hero we need now."
De terminaal zieke conciërge Winston wil van zijn werkgever stelen. Dit naar aanleiding van de beslissing van zijn baas om hem voor zijn behandeling niet financieel bij te staan. Tijdens de beroving valt Winston in een vat vol giftige afvalstoffen. Hij transformeert in een misvormde superheld die wraak wil nemen op al wie hem iets heeft misdaan. Tegelijk poogt hij zijn zoon en omgeving te beschermen.
Winston Gooze / The Toxic Avenger / Toxie (stemrol)
Wade
Dennis
Monster Garbinger
merijn82
- 1931 berichten
Hmmm ik ga nog steeds helemaal stuk om het origineel... Dus of dit nodig is?!
Kondoro
Op IMDb staat 21 september van vorig jaar als release datum. Maar ik kan er helemaal niks over vinden... Weet iemand wat meer?
Basto
- 11954 berichten
Ik geef de hoop een beetje op voor deze film, jammer.
Bizar dat die plots van de aardbodem lijkt verdwenen. Ik las paar maanden. terug nog wat negatieve geluiden over de film, maar ben nog steeds benieuwd
Laatste bericht is van 16 juli
What happened to The Toxic Avenger remake?
The site claims to have spoken to a producer who says The Toxic Avenger's commercial prospects are too "out there" for any sort of traditional theatrical release, likely explaining why the movie still has no confirmed distributor.
Laatste bericht is van 16 juli
What happened to The Toxic Avenger remake?
Ook maar 500 stemmen op IMDb, dus er mocht ooit wel een poging gedaan zijn deze te laten verschijnen lijkt mij dan.
Hopelijk wordt de film nog opgekocht en toch gedistribueerd, desnoods door iets als Amazon, en dat hij dan maar op Prime komt. Maakt me ook niks uit. Ik denk dat veel fans van het origineel deze remake echt wel zien zitten, ik ook namelijk.
jordandejong
'The Toxic Avenger' Reboot Coming to Theaters in 2025 - variety.com
Het mocht even duren. Maar hij komt eraan.
'The Toxic Avenger' Reboot Coming to Theaters in 2025 - variety.com
Het mocht even duren. Maar hij komt eraan.
Geweldig nieuws!
John Milton
Holy shit! Opeens is hij er eindelijk, de langverwachte Toxic Avenger film van Macon Blair! Sorry Bambi, wellicht later. Categorie 57 van de horrorchallende is zojuist uit je pluizige pootjes gegrist door twee misvormde, gemuteerde handen!
Ik leerde Blair kennen als acteur in Jeremy Saulniers Blue Ruin (2013), maar ook zijn regiedebuut I Don't Feel at Home in This World Anymore (2017) was niet onverdienstelijk. De vraag was dus waarom deze film die in 2023 al op het festivalcircuit draaide, niet werd uitgebracht. Kennelijk durfden de distributeurs het niet aan vanwege de gory inhoud, tot Cineverse het in 2025 aandurfde en de rechten kocht.
Met Peter Dinklage, Jacob Tremblay en Elijah Wood heeft The Toxic Avenger een uitstekende cast, en Troma liefhebbers zullen vanaf het begin met vreugde constateren dat de Schlocky sfeer ondanks het torenhoge budget van 200 miljoen (!) dollar en de betere acteurs, gelukkig behouden blijkt, al oogt alles natuurlijk stukken gepolijster dan The Toxic Avenger (1984) van Michael Herz en Lloyd Kaufman (die hier een cameo maakt). Dat budget is overigens problematisch, want de film heeft tot nog toe een miezerige 3 miljoen dollar opgebracht aan de Box office. Daar zal nog wat bijkomen wellicht, maar winst maken kunnen ze wel vergeten. Gelukkig is het niet alleen kommer en kwel, want ondanks dit heeft distributeur Cineverse wel de nodige medical debt opgekocht van mensen in nood. Sympathiek!
Blairs Giftige Wreker werd niet unaniem met loftuitingen ontvangen, maar met een 6.4 op IMDb, 6.5 Metascore en 87% fresh op RT, is men overwegend positief. Ik kon wel genieten van de sfeer, de looks en de leuke combinatie van CG en practical effects. Het duurt een klein half uurtje voor de onvermijdelijke transformatie, en met name in de tweede helft van de film gooit Macon Blair de remmen los, wat gore betreft.
Wie niets met Troma films of schlocky B-horror heeft, zal door The Toxic Avenger (2023) niet opeens een fan worden, maar voor diegenen die dat wel kunnen waarderen, biedt de film een anno 2025 niet vaak op dit productieniveau voorbijkomend vermaak.
Kondoro
John Milton staat deze op jouw Plex account? Dan ga ik hem van de week checken!
joolstein
Hoe tijden veranderen....of toch niet? The Toxic Avenger, bedacht door Lloyd Kaufman en Michael Herz van Troma Entertainment, ging in 1984 in première. Uiteraard kwam dit niet in de bioscopen, cinefielen en critici gingen er met een wijde boog omheen maar de film vond wel zijn weg naar VHS en werd het een verrassend grote underground-hit. De film leverde door zijn mix van buitensporig geweld, naaktheid, grove humor, splattereffecten, milieu-commentaar en anti-establishment karakter een flinke schare fans op!
Jarenlang werd er gesproken over een reboot...en in 2010 werd er een "gezinsvriendelijke" remake aangekondigd. In 2013 gonsde zelfs de naam Arnold Schwarzenegger rond, drie jaar later die van Guillermo del Toro totdat in 2019, Macon Blair werd aangekondigd om het te schrijven en regisseren. En in 2023 was het eindelijk zover...de nieuwe Toxie ging in première...en toen konden ze geen distributeur vinden. De film zou te gewelddadig zijn en om dezelfde reden schijnt het financieel tegen te vallen.
Maar voor een film die draait om chaos en bloederigheid, voelt het nog best vreemd conservatief en politiek correct aan. Het is een zachte R-rating. Deze versie bezit een gestroomlijnder plot en minder T&A, maar blijkbaar voor vele kijkers behoudt het wel de anarchistische geest van de eerste film. Gelukkig maar...en een goede remake weet ook dat het een dwaze onderneming is om te proberen het origineel te herscheppen. Oh, vergis je niet, dit is nog steeds geen hoge kunst, het is een luchtige film met een ongemakkelijk tempo en een beetje te lang, maar hij is ook inventief, onderhoudend en (het belangrijkste) erg leuk.
Het basisplot van een zero-to-hero-metamorfose wordt voortgezet in de reboot, maar met een paar belangrijke wijzigingen die het geheel op zichzelf laten staan. Melvin Fred Junko III werd vervangen voor Winston Gooze, een man van middelbare leeftijd die ook als conciërge werkt en onderbetaald wordt door de hebzuchtige baas van de chemische BTH-fabriek. Ongeneeslijke ziek, nog maar kort te leven en dat leven was al niet rooskleurig dus dit dwingt hem naar onbekend terrein...met alle gevolgen van dien.
Deze nieuwe Toxie is niet zo komische grof, onsamenhangend of anarchistisch als Lloyd Kaufmans origineel, maar dat zijn maar weinig dingen! Het is natuurlijk ook geweldig dat er iemand Macon Blair geld, tijd en middelen gaf om deze gekke overdreven momenten op het scherm te laten zien. Het is logisch dat deze film onverkort uitgebracht moest worden zonder knipwerk! Een liefdevolle ode die niet probeerde de vreemdheid van een monster met een dweil te verdoezelen, Een hartverwarmende en bloederige filmervaring, Elijah Wood, Peter Dinklage en Kevin Bacon en de rest hebben het overduidelijk naar hun zin heeft. Lloyd Kaufman (een traditie) en Macon Blair zijn ook nog even te zien! Oh en de studio geeft (minimaal) $ 5 miljoen om medische schulden kwijt te schelden. Dat is bewonderenswaardig.
hader
Deze film is duidelijk een parodie op al die goedkope en slechte horrorfilms van de jaren 80, maar ondanks Peter Dinklage, Elijah Wood en Kevin Bacon. (Die werd al te grazen genomen in de Marvel reeks) was deze een stuk slechter. Het verhaal en wat de Toxic Avenger deed was zwaar onder de maat. Hoopte nog dat er wat te lachen zou zijn, maar zelfs ook dat niet. Sommige scene's waren zo saai dat ik maar een stuk doorspoelde. Had een stuk beter gekund. De "werkelijke tussen de regels door" namen van sommige locaties waren te voorspelbaar en totaal niet grappig.
Vooropgesteld; ik ben geen fan van Troma en al helemaal niet van het brakke, krakkemikkige origineel uit 1984. Deze remake (die twee jaar op de plank heeft gelegen) bevalt me iets beter, maar laat alsnog veel te wensen over. De toch niet misselijke cast bakt er weinig van en veel elementen, waaronder de humor, werken slechts mondjesmaat. Regisseur Macon Blair (tevens te zien in een klein rolletje) gaat enthousiast te werk, maar hij laat kansen liggen en de timing van veel cruciale momenten is niet best. De film ziet er afwisselend indrukwekkend en bijzonder lelijk uit, iets dat bijdraagt aan het tweeslachtige gevoel.
filmkul
Vermakelijke horrorfilm maar niet meer dan dat. Het pulp verhaaltje wordt lekker maf uitgewerkt door Blair. De opbouw is redelijk en de weg naar de hoofdrolspeler toe is het sterkst. Eenmaal daar aanbeland gaan de remmen los met redelijk goedkoop uitziende gore waar je richting het einde wel een beetje genoeg van begint te krijgen. Het tempo blijft lekker hoog en de horror wordt met genoeg, niet altijd even geslaagde humor afgewisseld. Het acteerwerk is degelijk. Visueel zoals gezegd soms wat goedkoop, maar dat past wel bij de film. 2.5/3.0
Woland
Toch maar weer een Troma aanslingeren, na het drama dat Shakespeare's Shitstorm was. Ik had al zo'n vermoeden dat dit een redelijk veilige keuze was, en: dat klopt. Verbazend dat een Troma-productie zo'n rits aan grote namen aan zich heeft gebonden (zoals Peter Dinklage, Kevin Bacon en Elijah Wood), maar dat belooft an sich nog niks natuurlijk. Maar dit was een vlotte remake van de cult-klassieker, waarbij een gemuteerde sukkel zichzelf heruitvindt tot superheld en strijder tegen de bad guys. En dat gebeurt met verve: het is natuurlijk supercheesy, maar het bloed vloeit rijkelijk en er is genoeg plotontwikkeling om je niet te vervelen. Natuurlijk is het geen meesterwerk, maar een lekkere schlocky, bloederige doch lichtvoetige horror-komedie, dat is The Toxic Avenger zeker.
Shadowed
Onderhoudende herbewerking van de Tromaklassieker die uiteindelijk toch wat moet op zien te boksen tegen zijn eigen speelduur. Peter Dinklage is leuk in de hoofdrol en Kevin Bacon biedt goed tegenspel als aartsrivaal, maar regisseur Macon Blair maakt een merkwaardige keuze door de uiterst serieuze bijrol van Jacob Tremblay toe te voegen. Uiteraard is dit gedaan om het een en ander te verklaren qua gedrag, maar het tempo wordt er nogal wisselvallig mee en de echt bloederige momenten zijn simpelweg niet frequent genoeg. Daar komt bij kijken dat The Toxic Avenger op visueel vlak niet al te sterk voor de dag komt, met nogal kaal ingerichte locatiekeuzes en ondermaatse wereldschepping. Het voelt toch vooral alledaags aan met soms een felgroene filter eroverheen gemikt, waardoor het daadwerkelijke plezier gemengd voor de dag komt. Toch werkt de humor uiteindelijk best aanstekelijk, wordt er naar behoren geacteerd en voegen de makers genoeg smurrie en maffe figuurtjes toe.
mrklm
De oorspronkelijke The Toxic Avenger was voor een appel en een ei gemaakt door enthousiaste amateurs die lak hadden aan de regels van Hollywood en de feestvreugde verhoogden met extreem overdreven acteerwerk (‘The Troma Style’). Deze film voor en door buitenbeentjes is in handen van Hollywood een gelikte, slechts bij vlagen amusante horrorkomedie geworden die qua gore meekan met het origineel, maar te braaf is om fans van het origineel te bekoren. Schoonmaker Winston [Peter Dinklage] neemt wraak op een gluiperige verzekeraar [Kevin Bacon] wanneer hij door chemisch afval is veranderd in een supermonster. Wie het origineel niet kent, geeft dit mogelijk een hogere score.
Donkerwoud
Bij vlagen een heerlijke hommage aan het origineel. Maar je zit in deze remake van 'The Toxic Avenger' (2023) wel erg lang op je honger te wachten totdat er eindelijk eens iets gebeurt. Alsof ze elke scène met A-sterren als Kevin Bacon, Pete Dinklage en Elijah Wood volop wilden uitmelken. Het wachten wordt beloond met een knotsgekke finale, maar het had echt wel gestroomlijnder gekund.

Eerste beelden van Elijah Wood als Fritz Garbinger in 'The Toxic Avenger'

One Battle after Another