• 9.376.162 stemmen

Geregisseerd door: Brandon Slagle

Met onder meer: Nicky Whelan, Casper Van Dien en Louis Mandylor

Plot The Flood

"Danger is rising."

De Amerikaanse staat Louisiana wordt getroffen door een enorme orkaan en raakt overspoelt. Een groep gevangenen op doorreis en hun bewakers zitten midden in de storm en krijgen onderdak in een politiebureau. Als het gebouw met wateroverlast kampt, worden de aanwezigen door een horde gigantische, hongerige alligators geteisterd. Als ze willen overleven, moeten de gevangenen en agenten samenwerken.

Sheriff Jo Newman

'Big Jim' Pruett

Jonathan 'Jox' Apone

avatar van joolstein

joolstein

Tja...als je een goede film wil kijken...kies je natuurlijk niet voor deze met hapgrage alligators! In Louisiana staat een orkaan op het punt om los te barsten. Een gevaarlijk gevangene-transport (hoe gevaarlijk, nou mocht je het strafblad niet hebben gelezen, vertellen ze dat ook nog even!) kan door de weersomstandigheden niet verder reizen (die domme bewakers checken ook nooit de weerberichten) en zoeken onderdak bij de slechtst voorbereide plek in omgeving, het lokale politiebureau dus!

Als je bij dat eerste stukje plot direct aan "Crawl" denkt en bij het tweede aan" Assault on Precinct 13" ben je niet de enige. Maar die overeenkomsten zijn natuurlijk geheel toevallig...knipoog...en criminelen die samenwerken...natuurlijk niet DUH? Toch is er nog iets leuks aan. Het deed me een beetje denken aan het soort film van ongeveer tien jaar geleden, toen Lionsgate of SyFy Channel een krap genoeg budget uittrokken om net tot acceptable anderhalf uur B-film te komen. Denk dat ik de laatste tijd toch ook iets teveel van die achtertuin-producties voorbij heb zien komen.

Wat de alligators betreft, die lijken van scène tot scène van grootte te kunnen veranderen en zijn CGI en helaas ook niet erg overtuigend. Hele magazijnen met kogels worden erop afgevuurd maar tja...CGI...daar gaat het natuurlijk dwars doorheen! Prestaties van de acteurs zijn niet opvallend maar meestal solide genoeg. Gore wordt tot een minimum beperkt, vaak verduisterd door water of het wordt weergegeven door bloedspatten op de camera. Ach uiteraard is het niet goed, goedkoop en belachelijk, maar toch best leuk en dat zorgt dat het net voldoende is om de tijd te doden.

avatar van filmkul

filmkul

Matige horrorfilm. Het verhaal is niet heel ingewikkeld en zit vol plotgaten en onlogica. Uiteraard niet anders dan verwacht natuurlijk. Je hoopt bij dit soort films altijd op een kleine verrassing maar helaas is deze film dat niet. Gewoon weer een standaard b/c-niveau film volgens de vertrouwde formule. Het is niet spannend en de cgi is niet best. Het acteerwerk is matig tot zwak. Zeker geen aanrader, maar er zijn genoeg slechtere films. 1.5/2.0

avatar van schumacher

schumacher

Zeker en vast punten voor de poster, top.

Voor de rest? Matig allemaal al moet ik zeggen dat ik wel nog veel slechter dan dit heb gezien.

Het is nog niet de slechtste film die ik al gezien heb. . Er zat nog ietske in maar allemaal niet hoogstaand.

Wel lachwekkend dat dat lichtgewicht 2 veren van een vent verrot mept, beetje veel overdreven haha.

avatar van cantforgetyou

cantforgetyou

• 1954 berichten

We wisten dat dit pulp was. En dat kregen we dus ook. Toch keek de film best aardig weg. De stoere mannen met baarden waren leuk om naar te kijken en heerlijk voedsel voor de alligators.

Ik blijf het jammer vinden dat de alligators uit de computer rolde. Het is volgens mij veel goedkoper en mooier als je animatronics gebruikt. Zeker alligators zijn goed na te maken, maar goed. Wie ben ik?

We schrokken wel van de kop van Casper van Diem, die droogt niet echt bepaald mooi op. Het lijkt wel of hij een alcohol/drugs probleem heeft.

De knappe meid 'Nicky Whelan' stal de show. Knappe meid met iets te veel botox in haar lipjes, helaas.

avatar van Shadowed

Shadowed

In de basis is deze horrorthriller van regisseur Brandon Slagle op conceptueel vlak best boeiend te noemen, waar een gevangenis overstroomt raakt met een stroom van krokodillen. Helaas wordt er verder op zowel visueel als inhoudelijk vlak weinig mee aangevangen, met slecht acteerwerk en ondermaatse computereffecten als voornaamste beredenering. The Flood is verder vooral over de grote lijn niet al te boeiend, waar een gebrek aan spanning en sfeer als laatste dooddoeners voor aan te kijken vallen. Links en rechts een leuke scene en als productie ziet het er af en toe verzorgd uit, maar het vormt niettemin een uitputtingsslag om doorheen te komen.