• 9.375.650 stemmen

Geregisseerd door: Juan Diego Botto

Met onder meer: Penélope Cruz, Luis Tosar en Adelfa Calvo

Gesproken taal: Spaans en Arabisch

Plot En los Márgenes

Drie verhalen, die gedurende 24 uur met elkaar verweven zijn, draaien om de moeilijke en hachelijke huisvestingssituatie in Spanje. Azucena is een moeder die haar huis dreigt te verliezen omdat zij en haar man door de economische crisis hun hypotheek niet meer kunnen betalen. De oudere vrouw Teodora heeft haar zoon geholpen een winkel te openen, maar de onderneming is mislukt als gevolg van de door de pandemie veroorzaakte crisis. Nu is de zoon bouwvakker en beantwoordt hij uit schaamte de telefoontjes van zijn moeder niet, omdat zij met uitzetting wordt bedreigd. Advocaat en activist Rafa stelt alles in werk om de zwaksten te helpen. Daarbij verwaarloost hij vaak zijn eigen gezin.

avatar van Fisico

Fisico

Ik hou wel van de opmerkelijke rollen van Luis Tosar, toch één van mijn favoriete Spaanse acteurs. Hier als de erg energieke straathoekwerker die overuren klopt en zijn eigen gezin meermaals in de steek laat. Zijn inzet en onbaatzuchtigheid verdient lof, maar om nu te zeggen dat hij goed bezig is, is veel gezegd. Dat hij altijd en overal te laat komt of zijn beloftes niet kan nakomen, je zou er medelijden mee krijgen, maar hij roept het zelf over zich ...

We volgen enkele gezinnen in de Madrileense marge. Een fijne rol ook alweer van Cruz. Schrijnende toestanden van gezinnen met huisvestingsproblemen, schulden, enz ... Er worden verschillende gezinnen gevolgd, maar die met Cruz is veruit diegene die het meest aan bod komt.