• 9.372.317 stemmen

Geregisseerd door:  Wai Ka-fai

Met onder meer: Ching Wan Lau, Charlene Choi en Raymond Lam Fung

Gesproken taal: Kantonees

Plot San Taam Daai Zin

"There is no chosen sleuth among us."

Wanneer Hong Kong wordt geteisterd door meerdere gruwelijke moorden, begint de politie een onderzoek. Een ooit briljante detective die een zenuwinzinking kreeg, begint zijn eigen onderzoek. De politie komt erachter dat alle moordslachtoffers verdachten zijn van cold cases, die zijn geliquideerd door een figuur die bekend staat als The Sleuth.

avatar van joolstein

joolstein

Heerlijke dom leuke film! Waarin superdetective-paria Lee Chun samen met een hoogzwangere politieagent tegen de klok racet om een ​​seriemoordenaar en burgerwachten te vangen. Hoe bedenkt je het... de gekke detective citeert ook uit Nietzsche's "Beyond Good and Evil" in het Duits! Eigenlijk past er niets goed in deze film. Een thrillerfilm, die veel meer wordt neergezet als een actiefilm en dat gaat met zo'n verschrikkelijk heerlijk tempo dat je als kijker bijna geen tijd om te ademen kreeg! Hele pelotons schietende politieagenten en swat-teams komen er aan de pas en om de haverklap explodeert er wel iets! Sommige actiescènes zijn memorabel; de achtervolging op de avondmarkt of Lau Ching Wan die boeven neerschiet met een denkbeeldige pistool, niet wetende dat Charlene Choi ze neerschiet. En oh....wat een explosieve finale! Tja...met een non-stop tempo, over-the-top actie, en gelikte sfeervolle cinematografie was dit kortom erg lekker entertainment. Wat kan ik nog meer wensen?

joolstein schreef:

Heerlijke dom leuke film!

Zeker Mad Fate van Cheang een keertje kijken. Niet helemaal hetzelfde, maar nog net iets beter vond ik

avatar van joolstein

joolstein

Onderhond schreef:

Hé dank je wel voor de tip van Mad Fate kende ik niet..! Eens kijken of ik die ergens kan opduiken! Dit was ook pas mijn eerste kennismaking met deze regisseur Zag dat ook nog San Taam aka Mad Detective (2007) die staat ook op mijn watchlist!

joolstein schreef:

Ka-fai Wai is iemand die normaal aan de kant van het script zit, maar naast Johnnie To heeft hij ook wel wat films geregisseerd. Is doorgaans wat wackier en weirder dan de meeste HK schrijvers, waardoor films van zijn hand vaak wel de moeite zijn.

Mad Fate lijkt een beetje op Mad Detective, maar gezien de verschillende regisseurs hebben ze allemaal wel een eigen smoelwerk. Het leukere HK werk.