• 9.179.858 stemmen

The Six Triple Eight (2024)

Oorlog / Drama | 127 minuten

Genre: Oorlog / Drama

Oorsprong: Verenigd Koninkrijk / Verenigde Staten

Geregisseerd door: Tyler Perry

Met onder meer: Kerry Washington, Ebony Obsidian en Milauna Jackson

• Netflix Bekijk via Netflix

Plot The Six Triple Eight

"They were ordered to provide hope..."

In het jaar 1943, op het hoogtepunt van de Tweede Wereldoorlog, zorgen nieuwe problemen voor een verschuiving van prioriteiten. Hierdoor ontvangen de soldaten aan de frontlinie geen nieuws meer van het thuisfront en worden pakhuizen als gevolg met brieven overspoeld. Het 6888ste bataljon trekt ten strijde tegen de jarenlange achterstallige post, vastberaden om de soldaten en hun familie wereldwijd hoop te geven.

Charity Adams

Franklin Delano Roosevelt

Eleanor Roosevelt

Mary McLeod Bethune

Lena Derriecott King

Johnnie Mae (credited as Shanice Shantay)

Bernice Baker

Dolores Washington

Elaine White

Captain Campbell

avatar van Captain Pervert

Captain Pervert

• 2053 stemmen

Ach wat goed, net nu ik dacht dat alle verhalen rond minderheden in de geschiedenis verteld waren, vinden ze toch nog een paar tot nu toe anonieme ebony helden en heldinnen.

Schoolboekuitgevers, kijken we even mee? Vergeet Anthony Fokker en James Watt. Deze mensen, dit zijn de fundamenten van de moderne geschiedenis.

Meer, meer, meer!

avatar van Flipman

Flipman (redacteur)

Dit roep je nu al jaren en eindelijk hebben filmmakers naar je geluisterd! Hartverwarmend, dit.

avatar van mikey

mikey

Goed werk van Netflix

Dit leer je niet in de schoolboeken.

avatar van Canon1967

Canon1967

Er zijn weinig hedendaagse WO2 films die mij nog echt kunnen raken, maar dit is er toch eentje van, chapeau.

Het verhaal was mij totaal onbekend tot een kort bericht hierover in Breakfast op BBC gisteren, dus ik was eigenlijk best benieuwd naar deze Netflix productie.

Dat Netflix voor kwaliteit staat is reeds langer bewezen en ook hier is dat weer het geval.

De start van de film is vrij oppervlakkig en geeft in grote lijnen een rode draad, al zijn de speciale effecten, zeker op het slagveld te artificieel en te gladjes om realistisch over te komen.

De film krijgt echt enige diepgang vanaf de legeropleiding van de dames, dan is er geen houden meer aan en loopt het verhaal als een trein.

De insteek om een minderheidsgroep in een goed daglicht te plaatsen blijft wonderwel goed overeind, niet in het minst omdat ze zich constant moeten bewijzen tegen de blanke legerleiding.

Al moet gezegd dat de vertolking van Generaal Hart eerder karikaturaal en vrij ongeloofwaardig neergezet word.Andere minpuntjes waren de vrij summiere impressie van de oorlog rond dit gigantisch postbureau en de vrij brave achtergrond waarin deze film zich afspeelt, temeer op het einde van de oorlog Engeland letterlijk dagelijks bestookt werd met V1 en V2 bommen.

Ook de stenen grafzeken bij het bezoek aan het kerkhof....die waren er nog niet in Groot Brittanië en zijn pas later, op de definitieve graven geplaatst na repatriering.

De sublieme vertolking van Kerry Washington als Majoor Chiarity Adams was eigenlijk de grootste verrassing.

Het is nog steeds niet te laat om de oscarrace bij te benen, aangezien de prijzen worden pas aan de streep uitgedeeld.

Ik mag hopen dat zij een kans maakt.

avatar van Nixon17

Nixon17

Hele slechte film. Slecht geacteerd en neigt naar vervalsing van de geschiedenis. Deze vrouwen zijn pas na de tweedewereldoorlog ingezet in Frankrijk en waren daarvoor slechts 2 maanden actief in Engeland. We hebben het dus eigenlijk gewoon over postmedewerkers. Lijkt er sterk op dat deze film alleen gemaakt is omdat deze vrouwen zwart waren want er is echt niks speciaals of bijzonders aan wat ze hebben gedaan. Bijna een schande tenopzichte van de miljoenen mannen die ons wel echt bevrijd hebben!

avatar van vincetenerife

vincetenerife

Wel een mooi verhaal (al dan niet waarheidsgetrouw). Maar ook slechte dialogen en acteerprestaties.

avatar van alvinvdv

alvinvdv

Een mooie op feiten gebaseerde oorlogsfilm. Matige tot goede acteerprestaties.

En de negatieve commentaren uit bepaalde hoek? Tja dat dit anno zelfs 2024 nog bestaat...

Dan snap ik welke vernederingen deze dames meegemaakt hebben!

Tja..... andere oorlogsfilms (met BLANKE helden) zijn 100% waarheidsgetrouw en niet gedramatiseerd zeker...

avatar van devil1973

devil1973

Het is vrij makkelijk op internet te vinden dat deze film toch wel behoorlijk waarheidsgetrouw is. Ze waren van feb tot mei in UK (waar op dat moment net de "strenge winter" was), dus 4 maanden en gingen daarna naar Frankrijk (inderdaad, toen was de oorlog net gedaan maar er wordt nergens een bewering gedaan dat dit niet zo was). En Kerry Washington blijft toch wel een mooie vrouw

Mooie film die me net niet helemaal weet te raken maar goed genoeg voor een 3,5*

avatar van Kampoeman

Kampoeman

Mooi verhaal waar ik nooit iets over heb gelezen. Je krijgt gewoon plaatsvervangende schaamte voor dat soort blank uitschot dat destijds bestond en nog steeds. Veel boeken zijn zo links en woke op scholen maar dit verdient toch wel een plek als blijk van waardering. Acteerwerk e.d. was aardig niet heel bijzonder verder maar het verhaal achter de film is gewoon mooi.

avatar van eempag

eempag

Ik vind mezelf niet horen tot "bepaalde hoek" alhoewel je niet precies zegt wat je daarmee bedoelt.

Maar fijn juist dat dit anno 2024 weer gezegd kan worden.

Althans, wat jou betreft liever niet kennelijk.

avatar van mcdaktari

mcdaktari

Canon1967 schreef:

Als dit je al raakt dan raad ik je aan om Nr.24 te kijken. Dat is ook een film die waargebeurd is, het is het biografie van Gunnar Sønsteby(Nr.24) een Noorse verzetsstrijder. Ik vond het in ieder geval heel indrukwekkend.

avatar van joolstein

joolstein

"No mail, Low morale".

Van de 1,2 miljoen Afro-Amerikanen die in de Tweede Wereldoorlog dienden, waren er 600.000 vrouw. En ook vrouwen werden in 1941 als niet gekwalificeerd beschouwd, Oorlog was de strijd voor en door mannen, en het was verboden voor de vrouw om vuurwapens te gebruiken. Hierdoor dienden vrouwen vaak in regimenten van de technische diensten. Deze vrouwenafdeling was het Women's Army Corps ( WAC ) Zwarte vrouwen kregen wel dezelfde opleiding onderwezen als witte vrouwen, en werden niet gescheiden op de opleidingsscholen. Toch duurde het tot 1978 voordat het WAC werd ontbonden en opgenomen in het reguliere leger. En pas in 2013 werd de regel om vrouwen uit te sluiten van gevechten op de grond opgeheven)

Al sinds mensenheugenis worden oorlogen verloren door logistieke problemen. Hoe goed een leger ook geoefend of bewapend is, het kan zijn taken alleen goed uitvoeren als het op een regelmatige aanvoer van eten, drinken en munitie kan rekenen. Misschien minder heldhaftig maar zeker van groot belang! Net zo belangrijk is nieuws van het thuisfront, niets ondermijnt het moraal meer dan geen contact Toch is dat het eerste wat sneuvelt, bij problemen. Dus op verzoek van Mrs. Roosevelt (Susan Sarandon) en op voorstel van Mary MacLeod Bethune (Oprah Winfrey) kregen de 855 vrouwen van 6888th bataljon eindelijk een bevel tot actieve dienst.

Deze film zet dan ook niet de dames weg als de helden van de tweede wereldoorlog maar als de kleine radertjes (zelfs diegene die het niet is toegestaan) die een verschil maken in het grotere geheel! Het bataljon voltooide zelfs wat een taak van zes maanden had moeten zijn in drie maanden. Wat gedeeltelijk ook te danken was aan één van de eerste Afro-Amerikaanse vrouwelijke officieren, majoor Charity Adams Earley.(Later Luitenant-Kolonel) Daarnaast was het, het enige volledig zwarte en vrouwelijke bataljon dat in Europa is gestationeerd geweest!

Ach het waren maar; "Ongeschikte zwarte meisjes" Ze kregen een opdracht om 17 miljoen poststukken te sorteren en laten bezorgen" en loste de ​​postcrisis op! Ondanks dat de Tweede Wereldoorlog vele verhalen en films kent, is het jammer dat dit verhaal over een vergeten bataljon van zwarte vrouwen die niet geacht waren iets te kunnen of mochten doen, nog nooit eerder is verteld!

avatar van jippie2010

jippie2010

Wat tenenkrommend was dit, ik heb met flinke weerstand gekeken. Wat moet het vermoeiend zijn om Tyler Perry te zijn. Hij braakt de ene naar de andere film er uit, met vaak dezelfde thema's en van diversiteit heeft deze man zeker nooit gehoord. Ontzettend eenzijdige eenheidsworst waar ik niks meer kan. De film zelf hangt van Hallmark-momenten aan elkaar, mierzoete overacting, aangedikte typetjes, met Dean Norris als negatieve uitschieter. Toch nog twee sterren omdat het op waargebeurde feiten is gebaseerd. *2.0

avatar van Waku

Waku

jippie2010 schreef:

Dank...ik weet genoeg

avatar van TerryA

TerryA

joolstein schreef:

.....Een tiende van het Amerikaanse leger in de Tweede Wereldoorlog was zwart. Maar door discriminatie en segregatie, werden zwarte soldaten niet bewapend, (of was het angst?) maar vooral ingedeeld bij ondersteuningstroepen. Zwarte mannen worden “ongeschikt” geacht om te vechten. Pas laat, de Slag om de Ardennen leidde tot een tekort aan manschappen, raakte zwarte soldaten meer betrokken bij de gevechten Ondanks die verdiensten verdwenen de zwarte militairen na de oorlog vaak weer gauw uit de geschiedschrijving en uit de nagedachtenis via boek en film.

Veel info, dat wel, maar waarom? En wat probeer je dan hier eigenlijk te zeggen? Deze film gaat niet over het Amerikaanse leger in de Tweede Wereldoorlog, maar over een afdeling die voor de post moest zorgen.

Dus,

joolstein schreef:

...Pas laat, de Slag om de Ardennen leidde tot een tekort aan manschappen, raakte zwarte soldaten meer betrokken bij de gevechten ...

lijkt mij dan een tekort aan manschappen niet helemaal te kloppen? Er waren 15 miljoen Amerikanen die niet eens gevochten hebben?

En dan heb je het over 1941? Waarom? de USA deden niet eens mee in de tweedewereldoorlog in 1941?

Tweede wereldoorlog: September 1939 tot 7 May 1945 (europe) and September 1945 (japan)

USA declared war after Pearl Harbor on 7th December 1941 (een dag eerder was Malaysia binnen gevallen door Japan als start van de Pacific campaign in WW2 tegen UK, NL en Frankrijk, maar daar praten ze liever niet over).. USA eventually sent troops to Europe during 1942 that initially did their training in the UK, and who then finally joined the battle in Europe from July 1943..

Dus vanaf 1943 deden ze dan mee met combat in Europa toch? - of wil Hollywood dat anders presenteren?

avatar van joolstein

joolstein

TerryA schreef:

Ik dacht dat het redelijk duidelijk was maar oké dan wat verduidelijking; ik wilde, door de opmerkingen onder mij, laten zien dat de segregatie en hoe men in de jaren '40 dacht, het lange tijd voor de zwarte medemens helemaal niet mogelijk was om deel te nemen aan gevechten. Het was simpelweg niet toegestaan.

Euh...Dit gaat wel degelijk over het Amerikaanse leger in WW2 Het Women's Army Corps ( WAC ) was de vrouwenafdeling van het Amerikaanse leger. En ook vrouwen waren niet geschikt om te vechten volgens de regels en ideeën van de jaren '40

lk mis ook een belangrijke feit of fact hier in je samenvatting van WW2? - Van de 16+ miljoen Amerikanen die in de Tweede Wereldoorlog dienden, zegen minder dan 1 miljoen combat! lijkt mij dan een tekort aan manschappen niet helemaal te kloppen? Er waren 15 miljoen Amerikanen die niet eens gevochten hebben

Hier weet ik niet precies wat je bedoeld? Maar er waren zover ik weet ongeveer tien miljoen VS -soldaten in de Tweede Wereldoorlog En ook zwarte mannen werden opgeroepen. Maar in tegenstelling tot witte soldaten worden zwarte soldaten niet bewapend, maar vooral ingedeeld bij ondersteuningstroepen dus ja niet iedereen heeft gevochten maar ze waren niet minder belangrijk! Hier is bv er een stukje erover te lezen het bevrijdingsjaar | Zwarte soldaten steeds vaker aan het front | NOS

En dan heb je het over 1941? Waarom? de USA deden niet eens mee in de tweede wereldoorlog in 1941?

USA declared war after Pearl Harbor on 7th December 1941

Je schrijf het zelf al Amerika werd in 1941 de oorlog ingetrokken door de aanval op Pearl Harbor. In 1941 begon dus ook de geschiedenis Women's Army Auxiliary Corps (WAAC later WAC) met een wetsvoorstel dat maandenlang werd tegengehouden tot 1942 Women's Army Corps - Wikipedia

De film speelt zich toch ook in 1943 en 44 af? Dus nee er wordt niets anders gepresenteerd! Sterker de film is op het slappe liefdesverhaaltje (had ook niet gehoeven) redelijk waarheidsgetrouw in zijn geschiedenis . ER is ook een leuke documentaire over. Hier zie je ook de oude gedecodeerde besjes zelf The SixTripleEight (2019) - IMDb

avatar van MonkeyMaffia

MonkeyMaffia

Captain Pervert schreef:

Ach wat goed, net nu ik dacht dat alle verhalen rond minderheden in de geschiedenis verteld, vinden ze toch nog een paar tot nu toe anonieme ebony helden en heldinnen.

Meer, meer, meer!

Ah, hoe durven ze! Iemand anders dan de vaste witte Amerikaanse of Engelse mannen een plekje geven in de geschiedenis, wat een waanzin! Straks krijgen we nog het idee dat geschiedenis een gedeeld verhaal is van meerdere perspectieven. Wat zou dat zonde zijn!

avatar van TerryA

TerryA

joolstein schreef:

En toch vind ik dat je erg selectief ben in je reacties of de realiteit

En ook dan de manier hoe je dit begon te presenteren, kwam bij mij over dat bepaalde info was ingepropt? - was ook de reden dat ik vroeg waarom je het zo had gepresenteert?

Als synopsis is deze film eigenlijk gewoon 'Hidden Figures bij de postkantoor' - leuk maar verder so what? - In jou presentatie begin je over hoe 'Een tiende van het Amerikaanse leger in de Tweede Wereldoorlog was zwart. Maar door discriminatie en segregatie, werden zwarte soldaten niet bewapend', en dan 'Van de 1,2 miljoen Afro-Amerikanen die in de Tweede Wereldoorlog dienden, waren er 600.000 vrouw.', en ga zo maar door.

Maar in je hele presentatie mis je een veel belangrijker fact of feit: Van de 16+ miljoen Amerikanen die in de Tweede Wereldoorlog dienden, zagen minder dan 1 miljoen combat!

In andere worden, ongeveer 15 miljoen van de 16 miljoen Amerikanen zijn eigenlijk ondersteuningstroepen geweest toch? - En dat dan die 855 vrouwen van 6888th bataljon eindelijk een bevel tot actieve dienst kregen, en konden dan de post gaan verzorgen, leuk, maar een hele film waard?

De Amerikanen en Hollywood wil altijd hun rol herschrijven om nog meer helden te presenteren. Waarom? Omdat ze dat altijd gedaan hebben, dus deze film is in die opzicht geen verassing, maar om te zeggen dat sommige gingen pas mee doen door een tekort aan manschappen kan niet kloppen als er al zo veel Amerikanen waren die alleen maar als ondersteuningstroepen hebben gediend?

Uiteraad op de eind van WW2 gaan alle 16 miljoen Amerikanen terug naar huis om hun familie en buren te vertellen dat ze allemaal in combat hebben gezeten!! Hollywood rules the World

avatar van mjk87

mjk87 (moderator films)

Gezien vanwege die ene Oscar-nominatie voor Best Song. Nu moet ik ook direct zeggen: dat nummer vind ik echt heel behoorlijk, sowieso mijn favoriet van de vijf genomineerde liedjes (al gaat dit nummer niet winnen). De rest van de film vertelt een an sich boeiend verhaal maar wordt zo zoetsappig gebracht dat de film me niets deed. Klef, haast met een romantische blik en nergens waande ik me rond de oorlog. Alleen al die eerste scène op het slagveld, dat oogde als een hele cleane versie van de oorlog. Geen moment geloofwaardig. Het acteerwerk is verder niet bijzonder of slecht maar helpt de film niet naar een hoger plan. Het eerste uur keek nog wel makkelijk weg, het tweede uur wist nog maar matig te boeien. 2,0*.