Sting (2024)
Releasedatum: 25 april 2024
Bekijk via Netflix
Niet beschikbaar op Amazon Prime
Plot Sting
"Your biggest fear just got bigger."
In New York stuit de twaalfjarige Charlotte op een ei in haar appartement. Hieruit komt een spin uit met wie Charlotte een band schept. Intussen poogt haar stiefvader Ethan met haar een connectie te maken via hun gezamenlijk project, al gaat veel aandacht naar de nieuwe baby. Charlotte houdt haar nieuwste huisdier Sting geheim, maar deze groeit naarmate de liefde voor het beestje. Sting blijkt honger te hebben naar menselijk vlees en bloed.
Charlotte
Frank
Officer Miller
News Anchor

lang pee
Flauw, zwak enerverend filmpje over zoals hier al gezegd is, een snotaap met een spin. Het acteren is miserabel en de rest ook. Australisch, dat zegt meestal wel genoeg. Dit is een b filmpje om snel te vergeten...

Waku
Uiteindelijk teleurstellend.
Ik hoopte op een soort nieuwe "Arachnophobia"
Maar dat is deze "Sting" bij lange na niet.
Vooral de absurde afmeting van de spin helpt hier niet aan mee.
Er zijn wel wat schrik momenten, en spaarzame gore scenes , toch was het wat mij betreft geen succes.

umbra
Vond dit echt heel fijne spider-horrorfilm, met een knipoog. Vond de relaties tussen de personages ook goed, met verschillende emoties die erbij kwamen en waarbij ik ook de nodige humor ervaarde op een goeie manier. Ook sterke rol van Alyla Browne als Charlotte. Ook leuk einde, meer van dat. Ja toch wel een 8je voor deze Sting. Zeer uiteenlopende ervaringen/meningen en dus logisch gemiddelde met een 5,7/10 op IMDb en hier een kleine 5,4/10. Met mijn 8/10 ben ik blijkbaar de uitschieter, maar toch nog iemand die deze een 8/10 heeft gegeven
Edit: BlueJudaskiss is de andere 8/10 stemmer dus

teigertje
Een creepy en spannende griezelige Spider film.
Daarin is deze film geslaagd.
De cast speelt prima.
En met een goed en spannend inelkaar gezet verhaal.
En de Spin is een knap inelkaar gezette Animatronic spin die er realistisch uitziet.
Een prima film in het genre met momenten dat je op het puntje van je stoel zit.

perceived
Deze beviel me een stuk beter dan Vermines (Film, 2023) . Leuk, klein en kundig gemaakt horrorfilmpje.

Kondoro
Ik vind persoonlijk dat ze beiden hun eigen charmes hadden. Waar inderdaad het bombastische van Vermines erg overheersend is, is het hier wat rustiger. Maar in mijn ogen beiden ook goed in in hun eigen manier.

Kondoro
“What the fuck was that?”
"It's Sting. Sting!”
“That's your spider? Why didn't you get a fucking dog!?”
Echt erg vermakelijk filmpje, had hier ook echt veel minder van verwacht, dat kwam eigenlijk door al dat negatieve commentaar hier maar, daar kon ik mij dus nergens in vinden. Ik snap het enigszins misschien ook wel weer, het is natuurlijk allemaal gewoon niet geloofwaardig wat hier gebeurt, alleen vond ik het in dat geval niet heel erg in dit geval. Toen ik de aankondiging van deze film zag was ik eigenlijk best enthousiast over deze film.
De film begint vrij goed. Ik vond het verhaal misschien wat zwakjes met vlagen, en misschien soms ook niet héél boeiend want het is allemaal vrij simpel, leuk was het wel. Het is duidelijk een vrij klein budget wat eraan hangt, althans zo oogt het wel. Het is allemaal ook niet heel bijzonder verder, het is gewoon één locatie, de cast is vrijwel hetzelfde en de spanningsopbouw moet komen vanuit één omgeving. Op zich wel logisch dat Roache-Turner besluit op een locatie te blijven, en hij weet het toch leuk te brengen.
Roache-Turner werkt de film goed af met de nodige komedie. Ik heb zo nu en dan smakelijk kunnen lachen om wat bijvoorbeeld een Jermaine Fowler als Frank, geinige toevoeging waar ik wel wat mee kon. Ik vond helaas dat de film misschien een tikkeltje meer goorder mocht zijn, het moment dat ‘Silvia Colloca’ werd aangevallen door Sting was wel één van de vermakelijkste momenten. Wanneer ze dus gestoken wordt en neer valt, waardoor ze verlamd raakt. Op het moment dat ze verlamd is en daar laveloos ligt komt die spin er aan, die vervolgens in haar kruipt en echt een hilarisch moment dat hij met zijn poot vervolgens haar buik opensnijdt .
In mijn ogen is ‘Vermines’ wel een tikkeltje beter. Althans daar heb ik me met vlagen gewoon meer mee vermaakt, vond ik de spanning veel beter en het verhaal was wat duidelijker. Het verhaal in Sting is (zoals ik al zei) niet héél boeiend, dat zorgt er dan toch weer voor dat ik deze film met iets minder interesse volgde. Het lukte wel, alleen was het niet zoals ik had verwacht. Ook de spanningsopbouw was iets minder voor mijn gevoel, al zit de vaart best goed in de film en kijkt het wel gewoon makkelijk weg.
Dus nee, zeker niet zo “erg” als men hier doet vermoeden. Ik denk dat menig kijker het inderdaad niet kan behappen, je moet wel een beetje door de cheesyness heen kunnen kijken! En als je dat lukt, is dit gewoon echt wel leuk vermaak!

clockwork72
Wat een heerlijke monstermovie is dit zeg. Had een totaal ander soort film verwacht, iets serieuzer ofzo maar deze film neemt helemaal niks serieus. Dat meisje acteerde ook goed overigs. Deze film doet op een of andere manier denken aan een soort Goosebumps episode ofzo maar dan de 18+ versie ervan, het hele stijltje en de personages deden me echt aan zo'n episode denken. Bij zo'n film als dit weetje waar het naartoe gaat vantevoren en de final form van de spin is behoorlijk creepy met een leuke final battle tegen de spin nog. De film kent ook de nodige gore, bloed en slijm dus dit is zeker geen kinder horrorfilm. Een van de verassingen van 2024 voor mij, had ik vantevoren niet verwacht.

Noodless
Laat dit fantastisch monsterfilmpje gewoon op je afkomen ! Simpel, maar zo effectief goed gebracht. Het verhaaltje rond Sting , de spin , wordt zorgvuldig goed opgebouwd met aandacht voor verschillende personages. Ook de spanningskracht stijgt naarmate het verhaal zich verder ontwikkelt en er zitten een paar lekkere gore scènes in de film. Het gebruik van de ventilatieschachten is een sterke troef van de film want die zorgen voor een overzicht van het hele appartementsgebouw met zijn inwoners en voor een aantal spannende momenten. Daarbij een leuke cast waarbij vooral de jonge hoofdrolspeelster Charlotte het prima doet. Degelijk slot en een paar horrorshots om in te lijsten. 8/10

Erikb99
En wat vond ik er nou van:
Het begint met Charlotte gespeeld door Alyla Browne (die ook de jonge versie van Furiosa speelde in “Furiosa: A Mad Max Saga”) die een spin vindt. Ze houdt die spin als huisdier en noemt hem Sting. Erg leuk dat je allerlei karakters leert kennen binnen het appartementencomplex. Zoals de enorm leuke karakter Helga gespeeld door Noni Hazlehurst de Oma van Charlotte die duidelijk alzheimer heeft maar wel voor een vrolijk noot zorgt. De film houdt het gelukkig klein en binnen dit appartementencomplex wat het verhaal ten goede komt. Ik zou het niet echt een Horrorfilm willen noemen maar een Thriller met Horrorelementen. Het verhaal wordt leuk (enigszins voorspelbaar) opgebouwd. De spin is erg leuk gedaan, vooral ook de moorden. Aanrader? Ja echt wel. Mij enorm positief verbaasd. Simpel verhaal maar erg leuk uitgevoerd. Waarin de Horror en de Humor goed verdeeld was. Nu te zien op Pathé Thuis.

Dentheman
Review Moviemeter horror challenge 2024: Mweh, middelmatige film, kon er nou niet echt warm van worden, maar vond het ook weer niet zo slecht dat ik specifieke punten heb waarop ik hem afkraak... Echt zo`n film om even een loos avondje door te komen. Ik vond er weinig momentjes inzitten die mij echt deden huiveren, terwijl ik het echt niet heb op beestjes en spinnen e.d., hooguit het stukje waarin de spin in de mond kruipt van Maria misschien, dat leverde misschien toch een beetje kippenvel op! Verder vond ik de film meer leunen op de humor dan de horror, en de humor vond ik vrij flauw, en deed de spin mij erg nep aan. Aan het einde te zien gaat er nog wel een volgend deel komen, die sla ik over denk ik...

jippie2010
Prima basic filmpje, niet goed, niet slecht, gewoon gemiddeld. In ieder geval beter dan alle horrormeuk die in oktober opeens op de streamingsdiensten wordt geplemd. Over de film zal niet jaren worden nagepraat, maar een enorme positieve uitschieter is de 13-jarige Alyla Browne. Wat speelt ze heerlijk naturel, hopelijk gaan we nog veel meer van haar zien de komende jaren! *3.0

mikey
Apartment horror gecombineerd met monster flick waarin een spin haar baasje manipuleert om haar zo veel mogelijk te voeden. Eerst door een eenzame blaag en haar daddy issues, daarna door een gestoorde wetenschapper. Allemaal in een omgeving waaruit ontsnappen onmogelijk lijkt. Tamelijk simpel verhaal maar voor een spinnenfoob te doen omdat de creature te fake is om angstaanjagend te zijn maw je eigen vanuit een donker hoekje met 8 ogen loerende huisspin is 8x zo eng. Toch veel vertier en zo min mogelijk dooie momenten.

Warning
Standaardfilm. Ik denk dat deze film een betere score had gehad als deze wat serieuzer zou zijn.

hatebreeder
Een kinderfilm maar toch weer net niet. In ieder geval een vrij luchtige horrorfilm die vrij prettig wegkijkt. Zou de film zoals sommigen hier ook al op Moviemeter zeggen wat serieuser zijn geweest had het zomaar een topfilm kunnen zijn, maar nu kom ik op een krap zesje uit.

ZZ TOP
- 2042 stemmen
Dit is toch echt wel een heel erg fijne film. Spannend, vermakelijk, beetje gore (al had dat altijd iets meer mogen zijn natuurlijk) en leuke personages. Het neemt zich niet altijd even serieus en voegt ook het nodige komische toe aan de film. Echt knap dat ze dit met een klein budget hebben weten te maken. En dat het zich op één locatie afspeelt vind ik ook altijd wel fijn.
Nu staat Vermines (Film, 2023) ook nog te wachten, dus daar binnenkort ook maar eens aan gaan beginnen.

filmkul
- 2099 stemmen
Aardige horrorfilm. Het verhaal is lekker simpel en prima voer een hersenloos horrorwerkje. De uitwerking is best goed gelukt. De intro, die later herhaald wordt, is leuk bedacht. Verder kijkt de film lekker weg met een aantal smerige en griezelige scenes, maar ook een aantal die wat minder uit de verf komen. Verder bevat de film de nodige humor, maar slaat daar niet in door. De kleine Browne doet het niet heel slecht en weet goed de film op volwassen niveau te houden. De special effect zijn redelijk geslaagd. Leuk vermaak. 3.0/3.5

Fisico (moderator films)
Ik ben als de dood voor spinnen, maar deze Sting vond ik weinig schrikbarend. Dat heeft deels te maken met het feit dat het een reuzenexemplaar betreft, voor hetzelfde geld was het een sprinkhaan ofzo. En de CGI kon ook wel beter, je ziet duidelijk dat het nep is.
Los van dit alles wel een leuke bug movie. Een aantal leuke kills, vooral bij die ene buurvrouw ging het beest helemaal los wanneer het in de mond kroop van het slachtoffer. Anders ging het eraan toe bij de andere bewoners van het appartement, die waren in een web gerold, als dessert voor later.
Je had ook nog huisdieren en sommigen ervan kwamen er bekaaid vanaf. Grappig hoe ze die in beeld brachten, want het leek nergens op. Al bij al best spannend en een aardigheidje door geen lineair plotverloop te voorzien. En ... mottenballen? Serieus?

Vicksel82
Erg vermakelijke HorrorFilm met de nodige humor van de plaatselijke insecten verdelger.
Vindt Horror geweldig maar heb een tering hekel aan spinnen dus dit is voor mij al snel een goede manier om te griezelen.
De omvang van de spin wordt in de film zo dusdanig dat het geheel ongeloofwaardig wordt maar dat mag de pret niet drukken
Wel moest ik bij de slotscene van de film wel heel erg denken aan Alien

Thomas83
Ik had gehoopt op wat meer serieuze en spannende instaphorror. Horrorfilms vanuit het perspectief van een kind zijn vaak wel gaaf. Helaas is de hoofdpersoon behoorlijk onsympathiek, net als de rest van de personages. De film wil aan de ene kant een B-film zijn en onsympathieke personages als slachtvoer voor het monster opdienen, maar aan de andere kant gaan ze ook voor het familiesentiment. Dat werkt niet helemaal. Ik vond sommige scènes met het meisje en de stiefvader zelfs wat ongemakkelijk door het slechte spel van de acteurs.
Vlot wegkijken doet de film nog wel, maar de grote charme van dit soort kleinschalige monsterfilms zit hem vaak juist in de leuke praktische effecten. Op dat vlak heeft de film helemaal niets te bieden. Het ziet er behoorlijk goedkoop uit allemaal, en niet op een leuke manier.

Achilles
My biggest fear was that this was a B-movie…. Unfortunately, my fear was real. Het bezit alle klassieke ingrediënten voor een slechte film werkelijk door niets positiefs verrast

Boeikens
Ik hou wel van insectenhorror maar er zijn er niet veel goede. Deze Sting is ok en onder de spinvarianten een van de betere. Inderdaad, de groeisequentie en uiteindelijke grootte zijn iets "te" maar als buitenaards wezen dan weer verklaarbaar.
De eerste helft is wat traag maar onderhoudt wel en loopt redelijk, de tweede helft is een stuk interessanter voor de horror fan. De kleine dosis humor doet zijn werk, de sfeer zit goed en de acteurs vond ik best ok. Op gore vlak had het wel wat meer gemogen.

80&90’s Nostalgia
Zojuist op Netflix gezien. Eerder dit jaar gemist in de bios, en achteraf maar beter ook. Film werd door de media helemaal overhyped, als één van engste horrors van het jaar. Je moet wel een leek op horrorgebied zijn, wil je dit eng vinden. Vond het maar een matige film met de nodige clichés, zoals de klassieke zaklamp die opeens niet meer werkt. Ook dingen gepikt uit andere films zoals: “It’s bleeding, that means we can kill it”, Predator ‘87. Of de crush scene, komt zo uit Terminator ‘84.
Frank de verdelger was wel geinig, met een aantal leuke oneliners, zoals: ” Looks like it had sex with a blender”. Die demente Helga met alzheimer had ook paar geinige momenten. Laatste half uur was wel aardig, maar had hier meer van verwacht, jammer. Open einde had ook niet gehoeven voor mij.

Basto
Best geinig horrorfilmpje. Lekker kort met wat leuke gore en prima spin.
3,5

woeler82
Sting is geen onaardige film , heeft best wel zijn leuke momenten
Ik heb me niet verveeld in deze horror film, ik heb slechtere gezien

cantforgetyou
Waarschuwing!!!! De trailer is veel beter dan de film zelf.
Wat een tegenvaller zeg.
Erg jammer, had hier meer van verwacht.
Niet eng, niet spannend, niet grappig, niet serieus, eigenlijk gewoon niets.
Het kind heeft een veel te bijdehand karakter.
De stiefvader speelt nog 'oké'.
Voor de rest is dit echt een goedkope niet leuke b-film.

Splinternieuwe horrorfilm 'Sting' van Kiah Roache-Turner is aankomende vrijdag te zien op Netflix

Love Lies Bleeding

The Strangers: Chapter 1
Horror, 2024

Slotherhouse
Komedie / Horror, 2023
giant spiderspidermeteorbuitenaards wezenschepsellijkapartment buildingexterminatorcreature featuredollhousedeadly creaturearachnophobiamutant spiderpet ownerpet monsterpoisonous spiderbroken windowspider venom horrordeadly petpet spiderarachnidair ventcrawling in air vent
Social media
- Registreer |