Genre: Horror / Misdaad
Verenigde Staten / Verenigd Koninkrijk / Nieuw-Zeeland
Geregisseerd door: Ti West
Met onder meer: Mia Goth, Elizabeth Debicki en Moses Sumney
IMDb beoordeling: 6,4 (38.439)
Releasedatum: 25 juli 2024
- Niet beschikbaar op Google Play
- Vanaf 20 september in 2 bioscopen
Plot MaXXXine
"Hollywood is a killer."
Los Angeles, de jaren 80. Maxine is de enige overlevende van een reeks bloederige gebeurtenissen. Toch besluit ze haar weg naar roem voort te zetten. Ze is namelijk vastberaden om een succesvol actrice worden.
- Trailer (YouTube, ondertiteld)
- Pre-order op iTunes voor € 11,99
Teddy Knight, Esq.
John Labat
Maxine Miller
TimF
Het ziet er allemaal mooi uit. Qua geluid en visueel gezien top. Het verhaal vond ik wat warrig, maar dat kan eraan liggen dat ik niet alle films heb gezien. Het blijft luchtig en vermakelijk genoeg met hier en daar wat humor en af en toe knappe en vermakelijke scenes en originele kills. Echt eng wordt het niet, maar de film zet gewoon een aparte thriller-achtige sfeer neer waarin random van alles kan gebeuren. Voor een Amerikaanse film zit er nog best wat bloot in de film (al neemt het geen NL-film proporties aan).
Leuke verwijzingen in de film zijn er naar bijvoorbeeld Bates Motel. En ik meende ook een verwijzing te horen naar het Rolling Stones nummer Sympathy for the devil "Pleased to meet you"
Ergens snap ik de opmerking wel die Tarantino invloeden benoemt. Al wordt het in Maxxxine nergens zo briljant als bij Tarantino, de moeite waard is het zeker om deze op het grote doek te gaan zien.
Shadowed
Beter dan zijn voorganger, maar regisseur Ti West had zich er beter aan gedaan om het concept van een trilogie in zijn volledigheid te laten rusten. MaXXXine voegt nul komma nul toe aan het bestaande universum, buiten het feit dat het personage van Mia Goth (erg goed geacteerd overigens) iets verder wordt uitgewerkt. Het scenario heeft alleen weinig te melden om dat vervolgens te rechtvaardigen, buiten enkele zeer grafische moorden en een aardig gevoel voor sfeerschepping. Over de grote lijn zetten de castleden hun rollen goed neer, maar de finale is te belachelijk voor woorden en het middenstuk is aan de saaie kant. West geeft de kijker weinig aanleg om enig moment mee te leven met de personages, waardoor het verhaal al snel gaat vervelen en niet veel kan ondernemen om daar verandering in te brengen.
"I will not accept a life I do not deserve."
Na "X (2022)", die ik goed vond, en "Pearl (2022)", die ik matig vond, die zich beiden afspeelden op een Texaanse boerderij (respectievelijk in 1979 en 1918), is "MaXXXine" het derde en laatste deel van de trilogie en dit keer bevinden we ons in Los Angeles / Hollywood van de jaren 80. Ondanks dat de drie films losstaande verhalen zijn, werden ze wel alle drie geregisseerd door regisseur Ti West en speelde Mia Goth steeds de hoofdrol. In de trilogie draait het om een om succesvol actrice worden, iets wat Maxine Minx uiteindelijk ook lukt, en in werkelijkheid is dat Mia Goth eigenlijk ook best goed gelukt en dat mede door deze trilogie.
In het Hollywood van de jaren 80 krijgt pornoactrice Maxine Minx (Mia Goth) eindelijk de kans van de feministische regisseur Elizabeth Bender (Elizabeth Debicki) om door te breken met een serieuze rol in de horrorfilm "Puritan II". In de straten van Los Angeles is echter een seriemoordenaar actief die "The Night Stalker" wordt genoemd, en die het op de vrienden en vriendinnen van Maxine gemunt heeft, en die lijkt langzaam maar zeker een connectie met Maxine te hebben. Wanneer schimmen uit het verleden haar lot tarten, probeert ze zich met alle macht te verzetten tegen het aanwezige kwaad.
"X" uit 2022 vond ik gewoon een goede film, die zowel veel seks (i.v.m. het maken van een pornofilm) als horror bevatte. Dus ik hoopte dat in dit vervolg ook te kunnen zien. Maar buiten een heel kleine beetje naaktheid van Chloe Farnworth (die in deze film pornoactrice Amber James speelt, die op satanische wijze vermoord wordt) valt er verder geen seks / naaktheid in te zien en een horrorfilm kan ik MaXXXine eigenlijk niet noemen, want ik vind het meer een thrillerfilm. Dus de frisse wind die in "X" nog van toepassing was, is in dit deel helaas gaan liggen.
Vooral het verhaal is zwak (is zelfs aan de saaie kant) en de film weet eigenlijk ook niet te boeien en bevat zowel overbodige scènes als een ondermaatse ontknoping m.b.t. de vader van Maxine. In het begin van de film horen we hem als stem bij een zwart-wit filmpje waarbij Maxine nog een kind was en een promotiefilmpje maakte en waarbij ze o.a. mijn openingszin zegt. Daarna krijgen we ook nog onderstaande quote van de Amerikaanse actrice Bette Davis (overleden in 1989) in beeld te zien:
"In this bisiness, until you're known as a monster, you're not at star."
Daarna begint het verhaal in 1985 en zien we Maxine Minx auditie doen voor de horrorfilm "Puritan II" en daar wordt o.a. aan haar gevraagd waarom ze is gekomen met haar achtergrond als pornoactrice, waarop ze dan zegt:
"Well, I've always had a larger vision for myself. Realistically, porn can only take me so far. I'm gonna be 33 years old pretty soon and in hardcore, women age like bread, not wine. I'm not where I want to be yet. I want the good life."
Op het einde van de auditie laat ze ook haar borsten zien als men aan haar vraagt:
"Do you mind taking your top off so we can see your breasts?"
Als kijker krijg je die helaas wel niet te zien (je moet het helaas alleen doen met het rits geluid van haar topje) en daarna (als Maxine klaar is met de auditie) krijgen we het jaren 80 nummer "Gimme All Your Lovin'" van de Amerikaanse southernrockband ZZ Top te horen en zegt Maxine tegen de andere kanshebbers voor de rol:
"Y'all might as well go home because I just fucking nailed that."
Gelukkig weet Mia Goth wel de film nog enigszins te redden, waardoor de trilogie niet volledig uitgaat als een nachtkaars. Door haar ziekelijkheid naar roem, is de smachtende Maxine in het Los Angeles van de jaren tachtig beland, welke tevens de hoogtijdagen waren van het neonlicht, de VHS-tapes (zo runt de donkere vriend Leon van Maxine een videotheek en daarin wordt hij ook afgeslacht door de geheimzinnige killer) en de popmuziek. Veel jaren 80 popmuziek krijg je ook te horen in MaXXXine en dat o.a. van ZZ Top, Animotion, Frankie Goes to Hollywood, John Parr en Kim Carnes. Met Kim Carnes haar hit "Bette Davis Eyes" eindigt ook de film en actrice Bette Davis krijgt dus zowel met een quote als een liedje aandacht in deze film.
Na gewerkt te hebben in de pornoindustrie van Hollywood (wat je te zien krijgt in "X"), kan Maxine eindelijk hogerop. De feministische regisseur Elizabeth Bender gunt haar namelijk de hoofdrol in de horrorfilm "Puritan II". Alleen lijkt de gevreesde Night Stalker het op haar vriendinnen gemunt te hebben, waardoor de politiedetectives Torres (Bobby Cannavale) en Williams (Michelle Monaghan) haar regelmatig ondervragen en volgen. Ook wordt ze gestalkt door de smerige privédetective John Labat (Kevin Bacon) i.v.m. de gebeurtenissen in "X" en krijgt ze nog te maken met overdreven puriteinen (onder leiding van Ernest Miller, die de vader is van Maxine en die ook "The Night Stalker" is) en satanisme.
Veel diepgang heeft het allemaal niet en spannend of eng wordt het nergens. Het meeste enge (en vooral voor mannen) in deze film was de scène na circa 19 minuten waarbij Maxine in een donker steegje van Los Angeles achterna wordt achternagezeten door een Buster Keaton uitziende man met een mes die tegen haar zegt:
"You can run. And you can hide. But you'll never get away."
Echter heeft Maxine een pistool bij zich, waarmee ze Buster Keaton uitziende man onder schot houdt. Hij moet zich daarna helemaal uitkleden van haar en op zijn knieën gaan zitten en het pistool in zijn mond stoppen en erop zuigen. Daarna zegt Maxine tegen hem:
"On the ground. Face down, ass up. Do you know what happened to the last person who tried to kill me? I crushed her fucking head."
Waarna ze zijn ballen (die op de grond liggen en achter zijn kont uitsteken) met haar laarsjes met hak tot pulp trapt en je de man het hoort uitschreeuwen van de pijn. Dat was natuurlijk zijn verdiende loon, maar was wel pijnlijk om als man zijnde naar te kijken Dat was eigenlijk ook de meest grove scène in de film en verder moet je het nog doen met Leon die in zijn videotheek wordt afgeslacht door "The Night Stalker" met een mes, John Labat die op een autokerkhof in een auto wordt geplet door een autopers (dan zie je ook enorm veel bloed uit de auto vallen) en waarna zijn restanten worden opgegeten door honden en het hoofd van de vader van Maxine welke met een dubbelloopsgeweer tot pulp wordt geschoten door Maxine op het einde.
Zoals eerder gezet is de ontknoping (inclusief wat onnozel geschiet) ondermaats, welke leidt in de laatste circa 20 minuten tot een onthulling van en confrontatie met de seriemoordenaar "The Night Stalker", die je eigenlijk al vanaf minuut één aan zag komen. En daar worden eigenlijk meer vragen opgegooid, dan beantwoord. Daarna belanden we één maand later in de tijd en is Maxine een bekende actrice geworden en zegt ze kijkend in een spiegel.
"You're a fucking movie star."
Daarna loopt het verhaal nog een paar minuten door en is de film uiteindelijk na circa 96 minuten afgelopen en zien we nog tijdens de aftiteling in grote witte letters "MAXXXINE" staan op de bekende heuvel van Los Angeles i.p.v. het karakteristieke "Hollywood Sign".
Wel ziet alles er in "MaXXXine" goed uit en de jaren 80 sfeer / vibe is heerlijk, met de nadruk op de vieze hoekjes van Hollywood, een ouderwetse videotheek, een ongure seksclub, de kleding (de jeans en leren modestatements), lekkere synthetische hits en de neonlicht galore. En verder kan je je nog vermaken met de talloze knipogen en referenties naar films zoals "Chinatown (1974)", Psycho (1960), daarvan krijg je ook het "Bates Motel" en het huis op de heuvel achter het motel te zien, "Body Double (1984)" en "Dressed to Kill (1980)". Maar daar lijkt alles ook wel mee gezegd. Want alleen die elementen maken MaXXXine echt dragelijk.
Helaas weet ook de cast de film niet naar een hoger niveau te tillen. Natuurlijk is Mia Goth in deze film de ster, maar echt veel indruk (m.u.v. de opening tijdens de auditie) maakt ze eigenlijk ook niet en ook valt er geen naaktheid van haar te zien en dat zelfs niet tijdens de auditie, een uitkleed scéne en een douche scéne. De grootste tegenvaller in deze film is echter Kevin Bacon als privédetective John Labat (die ingehuurd is door "The Night Stalker" om Maxine af te wimpelen), die je nog het best kunt vergelijken met een ongenode gast op een verjaardagsfeest. Hij is er wel en men laat het toe, maar het is een groot vraagteken waarom hij er is. Hij speelt zijn rol overigens wel goed en leuk. En dat geldt ook voor Elizabeth Debicki als Maxines bikkelharde regisseur. Ook degelijke acteurs en actrices als Giancarlo Esposito (als de manager van Maxine), Bobby Cannavale (speelt een overdramatische politiedetective) en Michelle Monaghan stellen teleur. Het lijkt alsof al deze sterren eerder een gimmick zijn dan serieuze personages.
Met "MaXXXine" eindigt de horrortrilogie van regisseur Ti West over roem op een valse noot. De film is wel nog te kijken door de jaren 80 sfeer / vibe, maar het kon zeker beter en moest eigenlijk ook beter.
Martin Minderaa
Niet hetzelfde niveau als Pearl. Maar toch wel ijzersterk, vooral door Mia Goth.
Fisico (moderator films)
Pearl vond ik sterk, dit vond ik toch een stuk minder. Ik vond de film vooral geslaagd omwille van zijn sfeer en de aantrekkingskracht van Mia Goth die haar personage van Maxxxine geweldig neerzet.
Veel aandacht voor het geheel, een beetje lang uitgesponnen, maar zeker een aangename wegkijker. Geen brute film noch slasher wat ik enigszins had verwacht. Inhoudelijk dat tikkeltje minder. Op het einde wat in overdrive. Leuk om meegepikt te hebben, maar vond het niet meteen een meerwaarde voor de trilogie.
Hannibal
Ondanks dat de film best entertaining is valt de film na X en Pearl toch wat tegen, die duidelijk beter waren. Aan Mia Goth ligt het niet, zij acteert goed. Ik had de film misschien wat spannender of gruwelijker verwacht, maar in plaats daarvan was het vaak nogal belachelijk.... bijna kinderachtig. Het personage gespeeld door Kevin Bacon was misschien wel enigszins komisch bedoeld, maar dat was het ook al niet. Spanning ontbrak er helaas ook aan. Helaas kon de mannelijke regisseur het ook weer eens niet laten om een aantal Mia Goth's butt-views te filmen waardoor deze film ook naar het mapje 'films met een duidelijke male gaze' geschoven kan worden.
Basto
Dat laatste lijkt me een pluspunt. Dat houdt de soort al 1.000-en jaren in stand.
Hannibal
Het is ook niet per definitie iets negatiefs, alleen soms valt het zo op dat ik het het noemen waard vind. Vaak voegt het niets toe aan het verhaal, zoals hier. Daarom zei ik 'helaas'. Misschien heeft iemand er wat aan.
Corcicus
Ti West is de regisseur van de middelmaat. Dat bewijst zijn hele oeuvre en zeker de laatste trilogie. Af en toe een zweem van creativiteit, een spoor van merkwaardigheid, een kruimel amusementswaarde. Het blijft allemaal weer karig en te weinig waardoor Maxxxine net als Pearl en X 2.5* op de kop slaat. Zou het niemand aanraden.
de grunt
Het moment toen Judas Priest werd ingezet met Prisoner of Your Eyes dat zijn van die zeldzame geniet momentjes.
Muziek paste perfect.
Hélemaal mijn cult dit.
filmkul
- 2021 berichten
- 1968 stemmen
Aardige afsluiter van de horrorreeks. Het verhaal is niet bijster goed en komt ook niet helemaal goed uit de verf. De uitwerking is wisselend. De film bevat niet al te veel horror, maar kent wel een paar leuke scènes. Verder wat spanning en drama. De climax valt tegen en is niet wat de kijker verwacht als afsluiting van de trilogie. Visueel verder prima met een goed eighties gevoel. Het acteerwerk is in orde met weer een prima Goth. 3.0/3.5
DjFrankie
Weer genoten van dit laatste deel. Goth speelt haar rol geweldig. En vooral het jaren 80 sfeertje vind ik persoonlijk erg tof. Bring back Memories.
Kondoro
Helemaal mee eens! Mensen slapen op dat nummer, echt een pareltje waar je nooit iemand over hoort .
Kondoro
"Do you know what happened to the last person who tried to kill me? I crushed her fucking head.”
Waanzinnig leipe film, veel mensen slapen erop zie ik. Jammer want het is gewoon precies wat ik ervan had verwacht. Voor het op helderen had gisteren ‘Pearl’ nog maar eens opgezet. Bij de eerste keer kijken vond ik die film niet heel interessant, gistern viel opeens het kwartje en het was een hele lekkere zit. Wellicht had ik meer om een slasher gevraagd bij de eerste keer, nu snapte ik ook de psychologische aspecten van die film, dat Pearl eigenlijk gewoon een onwijs grote psychoot is. De film ‘X’ moet ik deze week nog even opnieuw kijken, die moet ik wel plannen tussen de rest wat gepland staat, druk schema .
Laat ik als eerste zeggen; je moet hier wel van houden. Ik ben in de tijd van deze hobby toch veels met psychologisch aspect meer gaan waarderen. Deze film draait eigenlijk niet echt meer om dat psychologische, tuurlijk Maxime (Pearl) heeft zo haar trekjes alleen hoort dat bij de personage. Alleen de film draait eigenlijk daar niet echt meer om. Wat we eindelijk zien is dat Maxime haar porno carrière achter haar kan laten, en aan het werk mag in Hollywood. We zitten inmiddels al in de jaren tachtig, en ze heeft er hard voor moeten werken . Datgene wat haar moeder altijd zei wordt tegengesproken en ze mag beginnen. Ze stuit immers wel op een seriemoordenaar, die ik meende sekswerkers vermoordt om ze gebrandmerkt ergens te dumpen (dit brandmerk was een pentagram).
Het seriemoord-aspect vond ik heel tof. Had ik overigens ook niet verwacht. Maar, de aankleding door Eli is echt waanzinnig. De setting is prachtig, het sfeertje spat er onwijs goed vanaf en weer daardoor ook de nodige interesse te creëren, daarnaast is er nog best wat ruimte om gore toe te passen, al had ik misschien gehoopt dat het wat meer was. En dat had ik overigens bij elk deel, ook Pearl en X, het mocht in mijn ogen wel echt wat bloederiger. Maar dat was niet de insteek van Roth, en wanneer het er was, was het wel echt heel goed.
Het werd al gezegd hier beneden mij maar, de muziek in deze film is echt geweldig. En buiten Frankie Goes To Hollywood mochten ook één van mijn favoriete metalbands niet ontbreken (naast Iron Maiden), en dat is Judas Priest. Moses Sumney heeft bijvoorbeeld een shirtje aan van deze prachtige band, en nadat hij is vermoord (wat best een vette scene was) hoorde je het prachtige nummer ‘Prisoner of Your Eyes’. Ik zie nu ook onder het YouTube filmpje dat veel mensen door deze film daar terecht zijn gekomen, en dat is alleen maar goed: dit nummer verdient veel meer aandacht!
Mia Goth is gewoon fantastisch, dat laat ze hier ook weer zien. Waanzinnige vrouw die ik hopelijk in nog meer van dit soort horrorfilms mag bewonderen, acteert ook heel goed. Prachtig dat ze in haar acteerwerk nog een heel andere persoonlijkheid kan aanslaan (zie de auditiescene), dat kunnen er echt niet veel. Daarnaast wordt ze vergezeld door sowieso een cast aan strakke namen. Kevin Beacon deed het ook heel tof, zijn dood was ook heel ziek en ook Giancarlo Esposito is altijd leuk te zien, een klein rolletje wel.
Ja, dit was helemaal mijn ding! Hier kan ik echt van genieten de hele film door, lekkere twisted horror waar je dus niet moet verwachten dat het heel bloederig wordt al was de gore wel gewoon aanwezig en, als het er is was het ook gewoon erg strak gedaan.
Gerlof78
Tja en dan deel 3 van deze super trilogie, ik hou van deze reeks en vind Mia Goth een pareltje van een actrice. Het verhaal wat begin jaren 80 afspeelt word mooi in beeld gebracht. Naast Mia speelt ook de rest van de cast prima en is hij zeker een waardige afsluiter van deze reeks.
Alathir
Terug beter dan deel 2 wat me weinig kon bekoren, maar echt veel voegt dit deel ook niet toe. Dit deel neigt ook eerder naar een thriller dan een horror. Voor mij was X een zeer goede slasherfilm maar de twee volgende delen hebben een heel andere vibe. Pearl was gewoon weird en saai, dit was niet echt een slasher maar op zich wel een degelijke thriller. Naaktheid wordt hier dan weer geschuwd, wat ik op zich enigzins begrijp met de weg die Maxine is ingeslagen. Verwijzing naar Bates Motel was wel fijn om te zien. Einde met haar vader was ook wel degelijk. Een 3.5*.
Waku
Laatste "Pearl" film heeft waarschijnlijk het grootste budget gehad maar is eveneens toch de minste van de trilogie. Zitten een paar leuke ( bloedige) scenes in maar richting het eind wordt het een beetje fantasieloos. Wel leuk die jaren 80 soundtrack. Maar dat is persoonlijke sentiment. 2.5*/3*
joolstein
"but we’re not some video nasty anymore, We’re theatrical now…"
Tja...en die woorden zijn meer dan waar...nasties kregen die titel niet voor niets! En deze film moest gaan over waar Maxine allemaal toe bereid was voor faam...maar wat dat betreft was het misschien op één scene na (weliswaar beter iets dan niets!) keurig biosscoop-veilig. Conventioneel en geen echt grote verassing ach de voorgaande lieten mij als horror-fan ook al op mijn honger zitten! Conclusie; de setting is weer top maar qua horror is het een en al terughoudendheid.
X greep terug op de groezelige TCM-horror 'vibe' uit de jaren '70 maar vergat op een paar borstjes na de lef. Pearl was wat interessanter doordat het gewelddadigheid vermengde met de suikerzoete kleurtjes van technicolor maar het was nog steeds mager. Tja.. niet verwonderlijk dat ook nu weer het meest geslaagde onderdeel de 80’s setting neerzetten is.
De film is dus vooral bedoeld om je terug wanen in het jaren tachtig. Maar dit is ook vaker meer gedaan, dan zeventig of zestig, dat ook niet iets heel opvallend is. Sowieso is het een flinke nostalgie-show met referenties en technieken naar vooral Brian De Palma (tot Elizabeth Short aka The Black Dahlia toe). Zelfs het hotel uit een bepaalde Hitchcock-film was in dat kader dus niet heel toevallig!
Daarnaast had ik een beetje last dat dit voelt alsof je in de fantasie van Mia Goths zit. Haar acteerwerk is technisch zeker goed maar of een Amerikaanse accent opzetten nu echt charisma of bevlogenheid is....Ook zit ze in bijna elke scène, wat te denken geef, als bij de aftiteling langs komt dat ze eveneens producer van deze film was, is Maxine's uitroep: "Ik wil een ster zijn" dan niet bijna autobiografisch...? Enfin ik zal nooit een grote fan worden van deze in mijn ogen overhypte trilogie...
mrkos
MaXXXine
Een teleurstellend slotstuk.
Zes jaar na de gebeurtenissen van de “Texas Porn Star Massacre” volgen we Maxine, de enige overlevende van deze slachtpartij. Maxine droomt ervan een succesvolle Hollywoodster te worden. Ondertussen is er een moordenaar actief, genaamd "The Night Stalker", die het ook op Maxine heeft gemunt.
Ik moest even schakelen halverwege de film. Om de een of andere reden dacht ik dat deze film weer over Pearl zou gaan, haha. Maar Mia Goth speelde natuurlijk ook al Maxine in X. Helaas vond ik dit de minste film van de drie. Hoewel de jaren '80-sfeer uitstekend naar voren kwam en Mia Goth opnieuw een sterke prestatie neerzette, vond ik het verhaal zelf gewoon minder boeiend. Ook was er helaas minder horror te bespeuren. Die scène waarin Maxine de ballen van die man plette, oef, die voelde ik wel even.
Voor mij voelt deze reeks nu wel compleet, maar ik hoorde dat er misschien een deel vier komt? We gaan het zien.
3 sterren.
Thomas83
Voortreffelijke pastiche weer hoor van West. De smoezelige sfeer van het Los Angeles van de jaren 80 alleen al maakt de film zo de moeite waard. West is alleen zo druk met hommages en het neerzetten van een bepaalde tijdsgeest en sfeer dat de personages er een beetje de dupe van zijn. Ik vond Bacon zijn rol als privédetective er bijvoorbeeld net wat overheen, en die twee rechercheurs zijn wat overbodig.
Door dat soort dingen blijft de film uiteindelijk wat aan de oppervlakkige kant en wordt niet helemaal overtuigend naar de climax toegewerkt. Soms moet je wat gas terugnemen en wat goed is de ruimte geven. Die achtervolging op de backlot van Universal is bijvoorbeeld heel sterk en roept slim een gevoel van isolatie op. De film had alleen meer van dat soort spannende scènes kunnen gebruiken, en daarvoor heb je uiteindelijk ook beter uitgewerkte personages nodig. Desondanks heb ik wel genoten, en hoop ik dat West nog wel even doorgaat met dit soort films.
Critici lovend over erotische horrorfilm 'MaXXXine' van Ti West: 'Waardige afsluiting van de beste horrortrilogie van afgelopen tijd'
Giancarlo Esposito vol bewondering over 'Megalopolis'-regisseur Francis Ford Coppola: 'Hij leerde me om nooit op te geven'
Mia Goth enthousiast over samenwerking met 'Frankenstein'-maker Del Toro: 'Hij is een geweldige regisseur'
'MaXXXine', het vervolg op horrorfilm 'X' van Ti West, krijgt eerste volwaardige trailer
Hundreds of Beavers
Fly Me to the Moon
Romantiek / Komedie, 2024
A Quiet Place: Day One
Horror, 2024
pornografievervolgmoordfamebloedvergietenslasherhollywoodwhodunitlos angeles, californiëvideo storehorror filmmaking aggressivestardom moord mysteriejaren 80film productiontelevangelistfilm within a filmaspiring actress giallopastichesatanic panicnight stalker absurdfather daughter estrangementreligious traumamystery
Realtimes | Publishing Network
Social media