• 9.377.356 stemmen

Geregisseerd door: Juan Carlos Fresnadillo

Met onder meer: Millie Bobby Brown, Angela Bassett en Robin Wright

• Netflix Bekijk via Netflix

Plot Damsel

"This is not a fairytale."

Een plichtsgetrouwe jonkvrouw, Elodie genaamd, trouwt met een aantrekkelijke prins. Ze ontdekt echter dat de koninklijke familie haar als offer heeft geronseld om een oude schuld af te lossen en wordt in een grot gegooid. Vervolgens zal ze op haar verstand en wilskracht vertrouwen om te overleven.

avatar van scorsese

Goeie film over een jonge vrouw die wordt uitgehuwelijkt aan een rijke prins. Een donker soort sprookje dat vooral avontuurlijk gebracht wordt. Het verhaal is vrij mager en tijdens het middelste gedeelte gebeurd er ook niet al te veel. Toch blijft de film onderhoudend omdat er wel een spanning in zit. Het ziet er allemaal goed uit en Millie Bobby Brown weet de film prima te dragen. Een kleine 3.5 sterren.

avatar van markies71

markies71

Op zich vermakelijk verhaal maar... NEP und B.

avatar van Pazmaster

Pazmaster

Valt helaas at tegen, soms ziet het er best aardig uit maar ook echt totaal niet. De cast speelt ook niet slecht maar de hoofdrol vertolkt door Millie Bobby Brown vond ik dan weer tegenvallen. Ze heeft ook meer de uitstraling van een boos stiefzusje dan dat van een heldin. Het is allemaal nèt niet goed genoeg, daarom ook geen voldoende.

avatar van badjas2000

badjas2000

Verfrissende film! Goed, op zichzelf staand verhaal. Wat heeft ze een hoop expressie in haar gezicht, ik werd blij verrast door het geheel.

Had wel een (half) uurtje langer mogen duren om de relaties tussen personen wat verder uit te diepen en de actiescènes wat spannender te maken, het zijn relatief korte 'hoofdstukken'.

4 sterren van mij.

avatar van Sergio Leone

Sergio Leone

Best oké.

Geen grandioze cinema, maar van een film gecatalogeerd op Netflix bij de sterke vrouwen-collectie had ik erger verwacht. Damsel is een iets gedurfder doorslagje van de kindvriendelijke fantasy-productie. Iets meer geweld, iets meer pijn en ietsje visueler als men een dode in beeld brengt.

Qua verloop is het echter vrij voorspelbaar, maar dat stoort eigenlijk niet. De speelduur vordert vlot. Millie Bobby Brown, in wie ik bijlange nog geen grootse actrice ziet, doet haar stinkende best. Na de eerste overlevingsscènes is de finale iets te mak, maar het is en blijft natuurlijk een film gericht op een iets jonger publiek. Die hebben nu hun DragonHeart.

avatar van teigertje

teigertje

• 2078 stemmen

Wat een verassing deze film. !

Spannend en bij vlagen ontroerend.

Een mooi gemaakte film, wel als er een minpuntje genoemd moet worden.

Iets teveel Cgi maar de film op zich en ook het verhaal is boeiend.

De draak is mooi gemaakt.

Ook de film muziek waar ook de wereld beroemde film componist aan heeft meegewerkt, is mooi.

En de jonge dame gespeeld door Millie Bobby Brown bekend van ook haar rol in Enola Holmes waar zei verassend goed speelde.

De cast speelt prima in deze film.

En wat zij ook weer presenteert in deze film.

Vanaf de start begint deze film, gelijk pakkend en deze kracht behoud deze film.

En steeds naarmate de film volgt, spannender en verrassender wordt

Met een mooi verhaal.

Ook is de film sfeervol gemaakt.

Een zeer geslaagde film.

avatar van james_cameron

Leuk duister sprookje, aantrekkelijk in beeld gebracht en voorzien van een leuke cast. Millie Bobby Brown doet het prima in de hoofdrol. Het middenstuk is een beetje langdradig en de finale wordt afgeraffeld, maar afgezien daarvan biedt Damsel aangenaam vermaak. De stem van de draak had beter gekund maar visueel ziet deze er tot in de puntjes verzorgd uit.

avatar van mjk87

mjk87 (moderator films)

De film kent drie delen. Een begin dat een beetje kinderlijk aandoet (of een leuk verkleedfeestje met net iets te fleurige kleding om geloofwaardig te blijven), een middenstuk in een grot dat echt veel te lang duurt en een einde dat me al niet meer heel erg kon boeien. An sich waardeer ik wel dat deze film eens wat anders is alleen werkte het voor mij niet. Milly Bobby Brown doet ook te veel met haar gezicht en neigt op die manier naar iets te theatraal acteren. 1,5*.

avatar van movie freak84

movie freak84

Leuke fantasie film. Kijkt lekker weg. Het verhaal is redelijk simpel maar wel goed uitgewerkt, de draak ziet er fantastisch uit. Was even schakelen, als ik naar millie kijk denk ik meteen aan eleven uit stranger things haha. Maar goed ze deed het meer dan goed en de rest was ook prima qua acteerwerk. Vind het nog steeds jammer dat je geen halve cijfers kan geven want dit is voor mij eerder een 6.5. Dus voordeel van de twijfel een 7 bij deze. Geen topper maar kijkt zeker lekker weg als je van avonturen/fantasie houd.

avatar van Q Jones

Q Jones

Ik snap de negatieve reviews in de media niet zo. Ik vond het een vermakelijke filmpje met een goede rol van Brown. Wel had ze beter eerst met de draak kunnen praten dat bespaarde een hoop ellende

avatar van filmkul

filmkul

Matig fantasie avontuur. Het verhaal stelt niet heel veel voor. De uitwerking had beter gekund. Het begin is redelijk taai en het duurt net iets te lang voor het verhaal vorm begint te krijgen. Daarna komt de film lekker op gang maar helaas duurt het middenstuk te lang en wordt de film wat saai. Het einde is wat afgeraffeld en doet er eigenlijk ook niet meer toe. Het acteerwerk is niet slecht maar Brown heeft een te modern gezicht voor dit soort film. Ook de make up helpt daar niet bij. Het ziet er ook allemaal net iets te gladjes uit voor periode waarin de film afspeelt. 2.5

avatar van bipolar

bipolar

Ik heb besloten niet zo vaak meer naar recensies te kijken voordat ik besluit een film die me goed lijkt te gaan zien. Zo ook deze. Wat een heerlijke avonturen-/fantasyfilm is dit! Millie Bobby Brown op haar best, goeie special effects, een valse koningin en nog een andere kwaaie draak. Weer ‘s een pareltje op Netflix.

avatar van margeb

margeb

Binnen het genre echt een toppertje!

avatar van Film Pegasus

Een leuke tiener fantasiefilm. Op zich zien we niks nieuws hier, maar het is anderzijds toch geen film van een franchise of zo. Er zit voldoende vaart in de film en de fantasie valt nog goed mee. Naast Stranger Things was ze in King Kong en Enola Holmes films te zien. Luchtige films als dit passen haar wel wat en ook hier doet ze het niet slecht. Al hoort ze met haar filmrollen nog lang niet tot de top als actrice. Maar dat kan nog komen. Damsel is luchtige entertainment, een aangename popcornfilm. Meer moet dat niet zijn.

avatar van Mickey b

Mickey b

Fantasy, sprookjesachtig en duister. Heeft me aangenaam verrast. Grafisch mooi. Mille Bobby Brown doet het goed. Niet echt mijn voorkeur van genre, maar leuke filmavond gehad. Meer kan ik er niet over zeggen. 3,5*

avatar van mrklm

mrklm

Om uit de financiële problemen te komen, besluit Lord Bayford [Ray Winstone] zijn oudste dochter Elodie [Millie Bobby Brown] uit te huwelijken aan Henry [Nick Robinson], de prins van het rijke Aurea in ruil voor een riante bruidsschat. Elodies stiefmoeder [Angela Bassett] ruikt al onraad en terecht. Queen Isabelle [Robin Wright] laat haar beoogde schoondochter offeren aan een wraakzuchtige draak [stem: Shohreh Aghdashloo], maar Elodie gebruikt al haar intelligentie en doorzettingsvermogen om uit de klauwen (en de bek) van de draak te blijven. Vlotte avonturenfilm biedt een mooie, fysieke rol voor Brown en zet de traditionele rolpatronen van sprookjesverhalen lekker op zijn kop. De draak doet iets te nadrukkelijk denken aan Smaug uit Peter Jacksons The Hobbit-trilogie en de special effects laten hier en daar wat te wensen over, maar voor de niet al te veeleisende kijker is dit aangenaam amusement

avatar van ibendb

ibendb

Ik kijk niet vaak trailers maar van deze Damsel had ik hem wel gezien. Jammer, want blijkbaar zit heel de film daarin verpakt. Het eerste deel zit je vooral te wachten tot madam in de put valt. Eenmaal ze daar zit kon ik niet wachten tot ze er weer uit was. Het was allemaal best veel maar tegelijkertijd zo weinig.

Milly Bobby Brown kan amper overtuigen als leading lady. Ze is nog steeds zo statisch en nergens geloofde ik dat ze een persoonlijke groei aan het ontwikkelen was. Gelukkig had ze met Shohreh Aghdashloo als de draak een goede tegenspeler. Het verhaal van het wezen is tragisch zorgt voor enige diepgang in de film. Jammer dat al de rest zo verschrikkelijk oppervlakkig blijft. Ook duurde het allemaal wat te lang voor mij. God mag weten wat Angela Basset in deze film deed. Haar personage werd ook extreem onderbenut. Het kwam vooral sullig over.

Het is niet verschrikkelijk maar ook nergens uitstekend. Jammer dat we met Netflix-producties vaak moeten settelen voor "goed genoeg". Graag wat meer oomph en minder womp womp.

avatar van filmfan0511

filmfan0511

Het is niet dat elk filmjaar plat gebombardeerd wordt door fantasyfilms, dus als zo'n productie als deze dan op Netflix verschijnt wil ik dat (vaak tegen beter weten in) toch een kans geven. En uiteindelijk heb ik me er wel best mee geamuseerd, al is het zeker geen goede film. Sowieso sleept het eerste gedeelte van de film best hard, zonder dat er echt iets tofs of interessants gebeurt. De wereld leeft nooit en oogt in de meeste shots mooi maar fake. Het zoveelste voorbeeld dat CGI nooit zo'n geloofwaardige werelden zal creëeren als je met praktische effecten kan doen. Het is in dat eerste gedeelte eigenlijk gewoon een beetje een kinderlijke verkleedpartij, waarbij enkele goede acteurs zijn opgetrommeld om het geheel toch wat aanzien te geven. Onder de goede acteurs reken ik helaas niet Millie Bobby Brown. In seizoen 1 van Stranger Things was ik enorm grote fan van haar, maar dat potentieel heeft ze daarna toch nooit meer echt waargemaakt. Er ontbreekt iets bij haar waardoor ze met overtuiging en gemak een film kan dragen. Het komt geforceerd over.

Het middenstuk in de grot vond ik een stuk leuker en vermakelijker, wanneer het verandert in een avontuurlijk kat- en muisspelletje. Het wordt nooit echt goed en meeslepend, maar vanaf dat punt vond ik de film wel heel behapbaar om uit te kijken. Het eindgedeelte doet ook weinig, behalve dan Robin Wright die even mag schmieren. Dus; jammer dat de kwaliteit niet een stukje hoger lag, maar het fantasy-genre heeft ook wel al veel slechtere toevoegingen gezien dan Damsel. 2.5*.

avatar van Jason82

Jason82

Leuke film voor de regenachtige vrijdagmiddag. Beetje de ouderwetse sfeer van de prinses en de boze draak, een mooi kasteel, donkere berg, etc.

Echt prima mee vermaakt!

avatar van Jynxter

Jynxter

Best een leuke fantasy-avonturenfilm. Een stuk donkerder dan ik had verwacht. En misschien ook wel wat onevenwichtig. Maar visueel dik in orde en Millie Bobby Brown doet niet veel verkeerd. Daarbij ook nog een redelijk originele insteek van het "prinses en draak" concept.

Geen hoogvlieger, maar ook zeker geen draak van een film. (Pun intended x2).

avatar van Noodless

Noodless

Leuke fantasievolle avonturenfilm met een sprookjesachtig getint verhaal rond een jonkvrouw en een draak met sfeervolle locaties zoals het immense kasteel, de donkere grotten en hoge bergen. Misschien oogt het wat kitscherig, maar zeker geslaagd. Opvallend is er ook een donker sfeertje en een paar brutale scènes die je niet zou verwachten in deze film. De draak ziet er goed uit, maar vooral de stem van Shohreh Aghdashloo is erg goed en past bij de draak. Millie Bobby Brown weet haar rol als Elodie, de jonkvrouw op een overtuigende manier neer te zetten. Vermakelijke film ! 7/10

avatar van Collins

Collins

In klassieke vertellingen wordt de schone jonkvrouw die in nood verkeert altijd bijgestaan door een stoere held die haar uit de klauwen van het kwaad redt. In Damsel staat een jonkvrouw centraal die zonder hulp van de stoere held haar eigen boontjes moet doppen. Female empowerment. Leuk bedacht. Damsel is echter een vrij vervelende film.

Het verhaaltje stelt niet veel voor en is niet spannend. Millie Bobby Brown is een leuk meisje maar een beperkte actrice. Niet iemand die een film kan dragen. De rest van de cast is inwisselbaar. Dat is op zich vreemd want daartussen bevinden zich gerenommeerde actrices als Angela Basset en Robin Wright. Verder heeft de film af en toe een goed actiemoment en is er af en toe geslaagde CGI. Een spanningsboog is er nooit.

Het had allemaal wat grappiger, spannender en vooral korter gekund.

avatar van Filmreiziger

Filmreiziger

Leuker dan verwacht. Stijgt voor mij net boven het gemiddelde uit. Het is een ouderwets gezellige avonturenfilm met ridders, vuur spugende draken, oude kaarten, bijzondere beestjes, acties die in werkelijkheid niet kunnen etc. Maar daarbinnen geeft het er toch net een andere twist aan en blijft het voor mij voldoende origineel. Het begin van de film is 'acceptabel'. Een beetje over de top sprookje en te gestileerd. Naarmate de film vordert, stijgt het niveau naar bovengemiddeld goed: het gaat over van sprookje naar avonturen/actie film. En die actie is voldoende goed in beeld gebracht, hoewel je soms de trucjes iets te duidelijk ziet (platte decors die verticaal gezet zijn in de film etc.). Het blijft een film met beperkt budget. CGI is ook okay. Acteerwerk over het algemeen voldoende goed, maar nergens briljant. Daar moet de film het niet van hebben: je kunt elke acteur zonder problemen inruilen voor iemand anders en de film verandert er niet door. Wat ik ook knap vind is hoe ze een toch wel lang verhaal waarin veel gebeurt in een beperkte filmduur hebben weten te krijgen zonder dat ik het gevoel kreeg van 'erin kroppen' of gejaagdheid. Filmduur was voor mij prima.

Grootste punten van kritiek: Bassett acteert in deze film echt bedroevend slecht. Alsof ze de teksten vanaf een autocue aan het lezen is. Gelukkig heeft ze een beperkte rol, dus stoort het niet erg. Wat me meer stoorde is het te hoge woke gehalte van de film: alle etnische groeperingen moesten evenwichtig vertegenwoordigd zijn wat het geheel er niet geloofwaardiger op maakt en af en toe een gekke casting oplevert. Dat is toch jammer. Verder had het op punten echt nog wel wat origineler gekund: dat is hier en daar wel gelukt, maar er blijft ook een flinke dosis 'cliché' in zitten.

Toch kan ik er al met al wel 3.5 sterren voor geven in het genre. Het is zeker geen topper die je lang zal bijblijven, maar het niveau in dit genre is over het algemeen laag en dat niveau overstijgt de film wel. Een aanrader als je zin in het genre hebt.

avatar van Filmkriebel

Filmkriebel

Geen draak van een film. Een goede fantasy film krijgen we niet elke dag op het menu. Een jonkvrouw wordt uitgehuwelijkt aan een prins uit een ver koninkrijk, maar het huwelijk blijkt slechts een voorwendsel te zijn voor wat anders. Ik vond het goed werken, al kan je je ook afvragen waarom de draak al van het begin af het paleis niet in vuur en as heeft gelegd nadat die drakenjongen werden gedood.
Maar goed, ik heb genoten van de algehele sfeer van de film, want de special effects zijn van een hoog niveau en de film kent enkele spannende scènes. Is één van de weinige draken die me tot op vandaag hebben overtuigd op het scherm. Brown zag ik ook wel zitten als prinses die haar mannetje weet te staan. Het is ook het soort rollen waar ze zich als een vis in het water bij voelt. Zagen we ook al in de Enola Holmes films. Aangenaam verrast. Niks mis mee.