• 9.372.990 stemmen

Genre: Horror / Sciencefiction

Geregisseerd door: Robbie Banfitch

Met onder meer: Angela Basolis, Michelle May en Scott Schamell

Plot The Outwaters

"We all die in the dark."

Drie geheugenkaarten, gevonden in de Mojavewoestijn, onthullen het verhaal van vier reizigers die verdwenen tijdens een zonovergoten kampeertocht. Tijdens het kamperen willen ze een muziekvideo maken, maar de rustige reis wordt verstoord door vreemde geluiden, trillingen en opmerkelijk dierlijk gedrag. Dan, op een nacht, verandert alles en worden de kampeerders in de woestijn op een meedogenloze reis van onverbiddelijke terreur gestuurd naar een wereld van duisternis die geen mens ooit had mogen zien.

Robbie Zagorac

Aro Aguilar

Studio Technician

avatar van Shinobi

Shinobi

Dit kan nog weleens een interessante horror worden als ik de berichten zo links en rechts voorbij zie komen.

avatar van DiDa

DiDa

Inderdaad, ben ook heel benieuwd naar deze!

avatar van tattoobob

tattoobob

Ben benieuwd naar deze.

avatar van Shinobi

Shinobi

"Do you see it?"

Na vele positieve berichten was ik toch wel benieuwd geworden naar deze film, maar wat een flinke domper is dit zeg.

Je volgt hier vier vrienden die een reis maken naar de Mojavewoestijn. Ze zijn van plan om een muziekvideo op te nemen voor één van hen. Op de eerste dag lijkt alles goed te verlopen, maar 's avonds gebeuren er allemaal rare dingen en krijgen ze te maken met een onbekend verschijnsel.

Voordat het gebeuren ook maar enigszins interessant wordt, zit je als kijker opgescheept met vier van de meest nietszeggende personages. Er gebeurt werkelijk niets significants en het lijkt er meer op alsof je een amateuristische homevideo krijgt voorgeschoteld. Hierdoor is het een ware uitputtingsslag om door de eerste helft heen te komen.

De tweede helft is vrij gestoord van aard, echter moet je wel het geluk hebben om iets daarvan te kunnen zien. Het merendeel is namelijk niets meer dan iemand die met zijn gare zaklamp in het donker schijnt. Dit bestaat uit veel shaky cam en repetitieve shots. Desondanks moet ik zeggen dat er een aantal toffe, bloederige praktische effecten tussen zitten.

Al met al is 'The Outwaters' een vermoeiende found footage horror. De lange speelduur is zeker niet gerechtvaardigd voor hetgeen dat men heeft geproduceerd.

Kleine 2,0 sterren.

avatar van DiDa

DiDa

Ik weet eigenlijk niet zo goed wat ik ervan moet vinden. Het is echt een soort van experimentele film. De regisseur heeft wel talent. Er zitten een aantal creepy shots in en de sfeer is ook akelig.

Ik hou van films waarbij je zelf na moet denken om eea te begrijpen. Dat wordt hier ook gecreëerd, alleen slaat het iets te ver door waardoor het geheel heel onsamenhangend is. Hier en daar wil je toch een klein aanknopingspunt van wat er precies gaande is. Dat krijg je amper waardoor je snel geneigd bent om af te haken.

Je krijgt ook geen band met de personages, wat ook een trigger kan zijn om snel af te haken.

De effecten zijn prima en het 'nachtmerrie-achtige' gedeelte is goed weergegeven, alleen is de film dus onsamenhangend, te vaag en eigenlijk ook te lang.

En toch blijft hij in mijn hoofd zitten....

avatar van joolstein

joolstein

Experimentele found footage Het begint met een 911-oproep die uitsluitend bestaat uit een telefoniste die de aandacht probeert te trekken van de beller... die uit volle borst schreeuwt. En dan gebeurt er lange tijd niets...Volgens de film kijk je naar de beelden van de drie gevonden geheugenkaarten met daarop de laatste opnames van vier jonge mensen die in 2017 na het opnemen van een videoclip vermist zijn geraakt in de Mojave-woestijn. Eigenlijk gaat het daar al mis want je brengt meer dan een uur door met vier personages die niet heel interessant zijn. Die eerste 40 minuten kunnen makkelijk samengevat worden tot ongeveer 10, omdat je een band met de personages op te bouwen niet doet. Zodra dan uiteindelijk de waanzin 's nachts begint, trakteert het je op duisternis...pikzwarte-shots worden onderbroken door een kleine lichtbroncirkel die met de gebruikelijke wankele camera-beelden een verscheidenheid aan dingen verlicht en overdag zie je regelmatig alleen shots van voeten... Tja uiteindelijk kan ik het dus niet helpen dat ik ongeïnteresseerd raakte, toch schemert af en toe een verzorgde productiekwaliteit, een fijne bloediger laatste vijf minuten en een bijzonder goed geluidsontwerp door.

avatar van Hejira

Hejira

Ik keek deze film midden in de nacht en vond het van begin tot eind geweldig.

Zeker niet kijken als je voor een paar uur entertainment wil. Dit is een hele specifieke sfeer en je moet er maar net zin in hebben.

avatar van Shadowed

Shadowed

Horrorfilm met een aantal onvergetelijke scenes in de tweede helft, maar daartegenover een speelduur die veel te lang wordt uitgespreid over een geheel dat eigenlijk weinig te vertellen heeft. Vrijwel het volledige eerste uur is inwisselbaar en oninteressant, waarbij we als kijker getuigen zijn van een aantal personages zonder enige vorm van karakter. Regisseur Robbie Banfitch geeft geen aanleiding om mee te leven met de situaties die ze meemaken, waardoor je voor een lange tijd tegen gebakken lucht aan zit te kijken. De tweede helft maakt vervolgens een draai in het genre, maar ook dat duurt lang voordat het volledig is opgewarmd. De keuze om veel van de actie onoverzichtelijk en in een donkere omgeving plaats te laten vinden komt matigjes voor de dag en pas helemaal in de laatste 20 minuten pakt The Outwaters uit met een aantal lugubere en sfeervolle momenten. De scenes waarin de film echt losgaat zijn geweldig en tot op zekere hoogte overdonderend, maar de aanloop te lang, te saai en te nietszeggend.

avatar van Bobbejaantje

Bobbejaantje

• 2067 stemmen

Ok het is een found footage film en daar moet je het als kijker dan ook mee doen. Maar alle gekheid op een stokje heb ik al betere footage movies gezien dan dit …is dit de slechtste die ik al gezien heb … en de slechtste film die ik in 2024 gezien heb … en zeker één van de slechtste films die ik ooit gezien heb.

Het eerste deel is oninteressant en saai terwijl je in het tweede (horror)gedeelte geen idee hebt wat er gaande is. Tenzij ik iets gemist heb. Het is treurig dat er blijkbaar geen item voor handen was, ook wel "scenario" genoemd. Volgens de credits is het in elk geval een auteursfilm van ene Robbie Banfitch die acteert, regisseert, edit, filmt en produced. Een echte alleskunner dus. NOT. Verder valt ook wel op dat de acteurs hun eigen voornaam lenen aan de personages, een praktijk die ze misschien geleend hebben van The Blairwich Project maar het is eigenlijk veel te veel eer om deze classic te vermelden in deze review.

Dat dit onding dan ook nog eens 2 filmprijzen heeft gewonnen … ofwel waren het vrienden van Robbie ofwel zaten ze daar aan de drugs. Net als de maker van de film misschien.