• 8.844.251 stemmen

Met onder meer: Xolo Mariduena, Bruna Marquezine en Adriana Barraza

Gesproken taal: Engels, Spaans en Italiaans

Releasedatum: 17 augustus 2023

Plot Blue Beetle

"Jaime Reyes is a superhero whether he likes it or not."

De Mexicaans-Amerikaanse tiener Jaime Reyes stuit op een vreemde scarabee. Deze bindt zichzelf aan Jaime's ruggengraat waardoor deze hem superkrachten verschaft. Jaime krijgt zich een buitenaards pantser aangemeten met de nodige wapens en vleugels.

Jaime Reyes / Blue Beetle

Alberto Reyes

Ignacio Carapax

Victoria Kord

Rudy Reyes

Milagros Reyes

avatar van knusse stoel

knusse stoel

'Blue Beetle' werd geregisseerd door Angel Manuel Soto en geschreven door Gareth Dunnet-Alcocer. Ik had verwacht dat deze film zich zou concentreren op de familiekant en het algehele drama van het leven van Jaime Reyes, vooral vanwege de film die Soto regisseerde, "Charm City Kings", een film waar ik wel van hield. Dit is een superheldenfilm voor het hele gezin, met thema's die zich richten op familie, maar vooral ontheemding, kolonialisme en gentrificatie in termen van wat de regisseur zei over de thema's van de film.

Voor deze film en Superhero heb ik niet veel kennis van 'Blue Beetle', behalve enkele strips en vooral de 'Young Justice-show' en 'Injustice 2', maar deze film heeft uitstekend werk geleverd door het personage en de held voor een nieuw publiek te laten zien. hopelijk wordt hij zelfs een bekende.

Een buitenaardse scarabee kiest afgestudeerd Jaime Reyes als zijn symbiotische gastheer en schenkt de tiener een harnas dat in staat is tot buitengewone en onvoorspelbare krachten, waardoor zijn lot voor altijd verandert als hij de superheld wordt die bekend staat als 'Blue Beetle'.

In de film spelen Xolo Maridueña de rol van Jaime Reyes / Blue Beetle naast Bruna Marquezine, Adriana Barraza, Damián Alcázar, Raoul Max Trujillo, Susan Sarandon en George Lopez. Nadat ik Xolo Maridueña in "Cobra Kai" had gezien, heb ik zowel zijn capaciteiten als dramatische acteur in drama als in actiescènes gezien. Toen hij in deze rol werd gecast, stond ik er 100% achter. Nu ik de film heb gezien, denk ik dat hij de film redelijk tot goed maakt. Het kostuumontwerp was goed, vooral het Blue Beetle-kostuum. Het lijkt geïnspireerd door "Young Justice" and "Injustice 2" en andere versies van het kostuum. Er werd voornamelijk op locatie gefilmd en er werd veel gebruik gemaakt van praktische effecten, zoals het Blue Beetle-pak. De regisseur was van mening dat het gebruik van locaties uit het echte leven ervoor zorgde dat de praktische effecten beter in de film konden worden geïntegreerd. Waardoor het minder afhankelijk is van CGI en in plaats van wat het beste is, praktische effecten. Ik vond de actiescènes erg leuk, zowel hoe het werd opgenomen als hoe het werd gemonteerd. Ik vind dat de film er echt goed uitziet, geweldige cinematografie. Ik vond de personages en acteurs die ze speelden erg leuk; Bruna Marquezine als Jenny Kord, Susan Sarandon als Victoria Kord en Damián Alcázar als Alberto Reyes waren drie die indruk op mij maakten.

Wat 'Blue Beetle' buitengewoon goed doet, is hoe ze het gezinsgericht houden en de kennis omarmen die aan deze 'Blue Beetle' voorafgaat. Ik heb het natuurlijk over Ted Kord en Dan Garrett, de film heeft ook veel hart.

Critici vonden dat er veel humor in zat, en ja, dat is ook zo, maar ik had het gevoel dat de meeste grappen flauw over kwamen omdat ze zo kinderachtig waren. Toen ik het in de bioscoop zag, bestond de meerderheid van het publiek ook uit kinderen. Het hoogtepunt voor mij is de aangrijpende prestatie van Xolo Maridueña in de titelrol, hij is gewoon geweldig en doet geweldig werk om het stripboekpersonage tot leven te brengen. De schrijver en regisseur doen dat ook, en brengen het verhaal en de oorsprong heel goed tot leven. Blue Beetle is een leuke kleine film, die elk miljoen van zijn budget goed gebruikt. je begrijpt een beetje waarom het rechtstreeks naar streaming moest gaan, aangezien het er soms behoorlijk goedkoop uitziet (vooral de antagonist en de visuele effecten voor hem, Raoul Max Trujillo als Ignacio Carapax (OMAC).

Maar het is een leuke film en een aardige superheldenfilm geworden en voor de liefhebbers de moeite waard.

Een ruime 7!

avatar van james_cameron

Onderhoudende maar nogal anonieme en weinig opzienbarende superhelden-film, zoals ze de laatste jaren wel vaker van de lopende band rollen. Voornaamste pluspunten zijn de mexicaanse invalshoek en de leuke familie van hoofdpersoon Jaime Reyes (Xolo Maridueña). Vooral het personage oom Rudy is erg grappig. Verder is het allemaal nogal voorspelbaar en weinig geïnspireerd, al is er voldoende aktie en spektakel aanwezig.

avatar van mrkos

mrkos

Blue Beetle

Beter dan verwacht.

Ja, deze luchtige actiefilm beviel me wel. Het verhaal is niet uniek, maar het wordt leuk gebracht. Dit keer is het een Mexicaanse jongen genaamd Jaime die een superhero wordt nadat hij op een scarabee moest passen. Met zijn hechte familie en de prachtige Bruna Marquezine aan zijn zijde gaat hij de strijd aan tegen Victoria Kord.

De banden die Jaime had met zijn familie had waren mooi in beeld gebracht. Soms grappig, soms aandoenlijk, maar het voegde altijd wat toe. Ook de actiescenes met Carapax waren ook tof in beeld gebracht, al is het geen verrassing meer wie er uiteindelijk gaat winnen.

3,5 sterren.

avatar van John Milton

John Milton

• 20538 berichten

B4ssd34ler schreef:

Wokey woke met een lekker anti blank sentiment. Nuff said. Doe er je voordeel mee. #skip

Anti-blank. Uh-huh.

En Nuff said? En je hebt een gemiddelde van één stem per decennium; dit is je tweede stem sinds 2012. Is dat genoeg voor een mic-drop, ja? Er zijn brugklassers op Moviemeter die meer hebben gezegd dan dat.

Het is prima om een film te bekritiseren (graag zelfs!), maar dit lijkt wel heel erg weinig basis te hebben. Weldoordachte argumenten zijn welkom.

avatar van Moviegooner

Moviegooner

Zoveelste "Seen it all" superheldenfilm. Je kan gewoon optellen hoeveel momenten in de film je eerder hebt gezien in de superhelden-genre. Maar ik heb mij toch best wel weten te vermaken. Mede door de leuke chemie die de familie heeft en de humor van komiek George Lopez. Het is een film die ik snel zal vergeten, maar een prima film voor de zondagmiddag of terwijl je foutbal manager aan het spelen bent.

avatar van filmkul

filmkul

Aardige superhelden film maar wel eentje die weer even snel van de lopende band komt vallen. Het verhaal is standaard en geheel volgens de superhelden formule. De uitwerking is eveneens vrij standaard met als enige afwijking de Mexicaans invalshoek. Verder is het gewoon een recht toe recht werkje zonder enige originaliteit. Dus wat actie, spektakel en humor. Dat laatste is wel erg kinderlijk en een vergelijking met Spy Kids is snel gemaakt. Het acteerwerk is verder okay. Visueel van redelijk niveau. Formule werkje. 3.0

avatar van umbra

umbra

De gekende mix voor dergelijke films, heb me er goed mee vermaakt, zelf vond ik Shazam en The Flash wel beter. 7/10

avatar van The Oceanic Six

Ik had weinig hoop dat dit een interessante film zou zijn en dat is jammer genoeg ook uitgekomen. Dankzij dit soort films hebben superheldenfilms tegenwoordig weer een slechte naam, nadat Marvel het ruim 10 jaar naar een heel hoog niveau bracht. Maar die tijd ligt alweer een jaar of 3, 4 achter ons want nu poepen studio's de ene na de andere generieke superheldenfilm uit want schijnbaar denken ze dat elke superheld een eigen film nodig heeft en even boeiend is als een Spider-Man, Iron Man of Batman. Zeker DC slaat zo vaak de plank mis dat ik me afvraag of niemand daar in durft te grijpen want ook zij moeten het toch zien.

Wat Black Panther voor de zwarte kijker moet zijn, wil Blue Beetle voor de latinogemeenschap zijn. Een boegbeeld. Maar het is zo stereotype en gemiddeld dat ik me niet voor kan stellen dat ze hier nou wild enthousiast zijn van geworden in Latijns-Amerika. Het verhaal en de karakters boeien niet, de actie is standaard en visueel heeft de film geen eigen smoel. Ook de humor slaat niet aan en een dagje na het kijken van deze film weet niemand nog waar dit over ging. Snel vergeten.