• 9.377.386 stemmen

Ingen Kender Dagen (2022)

Alternatieve titel: A Matter of Trust

Oorsprong: Denemarken

Geregisseerd door: Annette K. Olesen

Met onder meer: Trine Dyrholm, Jakob Cedergren en Emil Aron Dorph

Releasedatum: 29 juni 2023

Plot Ingen Kender Dagen

Het leven van vijf niet-verwante mensen - een man, een dokter, een vrouw, een student en een jonge dochter - wordt op zijn kop gezet met onomkeerbare gevolgen. De bloemlezing begint met het verhaal van een arts die de medische officier is aan boord van een repatriëringsvlucht terug naar Afghanistan. De arts is gefocust op het vervullen van haar eed van Hippocrates en negeert de politiek, maar haar vrijblijvende houding wordt op de proef gesteld wanneer ze details over het leven van de passagiers te weten komt. Het tweede luik volgt de gênante wederwaardigheden van student Emil wiens openhartige foto op zijn middelbare school viraal is gegaan.

avatar van Jotil

Jotil (crew bioscoopreleases)

Vanaf 29 juni 2023 in de bioscoop (September Film Distribution)

avatar van HK Senator

HK Senator

De film sleept zich helaas wat traag vooruit en verteld 5 verschillende verhalen waarvan je gaande weg de film denkt dat de verschillende verhaallijnen uiteindelijk bij elkaar zullen komen. Dit blijkt niet het geval. 5 setjes, mensen met zo hun eigen problemen, hun vragen, hun situatie, verleden en toekomstbeelden. Een vleugje fantasy en horror komen langs (mits je daar open voor staat en het ziet). Maar vragen blijven onbeantwoord.

avatar van Fisico

Fisico

Vijf verschillende verhalen die niet samenkomen en eigenlijk volledig los staan van elkaar. Je kan ze eigenlijk gewoon opvatten als 5 kortverhalen die met een montage door elkaar geknipt en geplakt werden. Ik heb andere verwachtingen bij een mozaïekfilm.

Een aantal vond ik wel de moeite. Daar waar Teine Dyrholm - een klasse-actrice overigens - als dokter meereist naar Kaboul om een aantal uitgeprocedeerde asielzoekers uit te leveren. Best intens om vast te stellen hoe wanhopig sommigen zijn en er alles willen aan doen om het uitstel van executie te doen slagen.

Dat vrijend koppeltje vond ik dan gewoon grappig met die oude dame die het zaakje niet geheel vertrouwt. Hilarisch als die daar te pas en te onpas opdook.

De andere verhalen vond ik minder interessant, maar allen draaiden ze rond vertrouwen, vertrouwen of wantrouwen in de andere. Deels geslaagd. Ik vond de montage niet altijd even goed geslaagd. Matig.

avatar van DjFrankie

DjFrankie

Beschrijving hierboven van de film is een beetje warrig, zijn idd 5 aparte verhalen die door elkaar geprojecteerd worden, en het gaat vooral rechtvaardigheid, schuld en onschuld. En zoals hierboven vertrouwen en wantrouwen.