• 9.372.320 stemmen

There's Something Wrong with the Children (2023)

Horror | 92 minuten

Genre: Horror

Geregisseerd door: Roxanne Benjamin

Met onder meer: Alisha Wainwright, Zach Gilford en Amanda Crew

Plot There's Something Wrong with the Children

Margaret en Ben gaan een weekendje weg met hun twee jonge kinderen Lucy en Spencer. Hun oude vrienden Ellie en Thomas gaan gezellig mee. Op de bestemming begint Ben echter te vermoeden dat er iets bovennatuurlijks aan de hand is wanneer hun kinderen zich vreemd gedragen en 's nachts het bos in gaan.

avatar van mcdaktari

mcdaktari

Dit lijkt me wel wat. Hier kijk ik wel naar uit. Weet iemand wanneer die uitkomt?

avatar van schram101

schram101

Dat staat op de poster

avatar van joolstein

joolstein

Duivelse Kinderen! Kinderen hebben iets engs en is dus geen nieuw concept voor een horrorfilm! Helaas was deze film ook geen zeer goede toevoeging aan het genre en was nogal een lui stukje schrijven. Twee bevriende koppels zijn met elkaar op vakantie in een bos. Margaret en Ben hebben geen kinderen en hun vrienden Ellie en Thomas bezitten twee kinderen, Lucy en Spencer. Vanaf het begin houdt de film zich meer bezig met de wankele relaties en persoonlijke drama's van de personages. Na in een ruïne een put te hebben gevonden is het natuurlijk geen groot mysterie; "Er is iets mis met de kinderen" Het was mij een veel groter mysterie waarom er plots een instabiel karakter aan de Lithium-pillen was (behalve handig voor het script) Terwijl eerst vrolijk aan het bier, de wiet en tequila zat...Tja het is een Blumhouse-film, dus smerigheid of beelden van de dreiging zijn er niet, en uiteraard is het ook niet bijzonder bloederig. De film lijdt aan een gebrek aan spanning en originaliteit waardoor je je uiteindelijk je vaker verveelt dan echt bang werd gemaakt. Het is oninteressant en heeft geen sterke ideeën. De regisseur doet misschien nog haar best om wat visuele flair toe te voegen, maar het is niet genoeg om het te redden van absolute alledaagsheid.

avatar van schumacher

schumacher

Van in het begin weet je het al, dit gaat niets worden en zo weze het.

Saaie film en b-film.

avatar van lang pee

lang pee

Dit is een afschuwelijk slechte b film met stomme dialogen, wat een gezaag jongens. Het acteren is ook niet al te best. Ga lekker iets anders doen, alles is beter dan dit....

avatar van Shadowed

Shadowed

Regisseuse Roxanne Benjamin komt op de proppen met een redelijk mysterieus werkje, maar dat houdt niet de gehele speelduur lang stand. Het concept van boosaardige kinderen is ondertussen ook zo uitgekauwd dat het behoorlijk uitdagend is om er nog wat spanning uit te persen. Het spijtige is dat de kinderen in dit geval weinig overtuigend acteren, waardoor de spanningsopbouw nergens uit de remblokken kan schieten. De volwassenen doen het wat beter, maar slagen er niet in om het redelijk stijve script te voorzien van emotie. Op visueel vlak regisseert Benjamin ook redelijk kaal, waardoor de film een gebrek aan sfeer kent. Eenmaal de wat fantasierijkere elementen uit de kast komen leeft There's Something Wrong with the Children plots op, ondanks de schaarsheid van deze sequenties. Omdat het allemaal als geheel best uit te zitten is ken ik er nog wat extra punten aan toe, maar ik hoop dat de meeste regisseurs ondertussen inzien dat dit soort ideeën 90% van de keren dwaas uitpakken.