Genre: Horror / Biografie
Vanaf zaterdag 3 juni in 4 bioscopen
Claim tot 100 euro bonus bij Jacks.nl
Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+
Plot The Pope's Exorcist
"Inspired by the actual files of Father Gabriele Amorth, Chief Exorcist of the Vatican."
Biografische film over het leven en werk van Gabriele Amorth, een priester die tevens fungeerde als de belangrijkste duiveluitdrijver in dienst van het Vaticaan. Het is een verfilming van zijn memoires, waarin de kijker getuige wordt gemaakt van Amorths vele uitgevoerde uitdrijvingen. Amorth ging voor zijn gevoel daadwerkelijk de strijd aan met Satan en zijn demonen en verloste zo de vermeende slachtoffers van de duivel uit de grip van het kwaad.
- Trailer (YouTube, ondertiteld)
- Te koop op iTunes vanaf 12 juni
Amy
Bishop Lumumba
Cardinal Sullivan
Rosaria
Roberto Vasquez IV (Henry's Dad)

Kondoro
Uiteraard, maar als je een 1* beoordeling (uit 5*) als "gewoon" ziet (of matig in andere woorden) en alles daarboven enkel beter wordt is je sterrenwaarde zwaar uit balans.
Klopt vind ik ook. Vandaar dat ik dat ook zeg, Blijkbaar denken de "experts" er anders over haha. Ik denk er zo over zoals iedereen op deze site, zo'n beetje.

kix911
Kan ik kort over zijn, was niet veel. Boeide nergens, blonk ook nergens in uit. Leuk voor een Netflix filmpje maar spaar je het geld van een bios kaartje maar uit.

Master Blaster
Russell Crowe maakt van deze B film een A film. Blijft een goede acteur.
Ook wel eens fijn dat het geen "echte" horror is maar meer een spannende film.

mrkos
The Pope's Exorcist
Een redelijke exorcist film met een uitstekende Crowe.
Film begint, nadat we een familie zien nestelen in een nieuw huis, vrij snel los te komen. Geen uren besteed aan geluidjes hier en daar, of knipperde lampen, nee al vrij snel werd het kleine jongetje bezeten door 1 van de 'gevaarlijkste' demonen. Het heeft maar 1 doel en dat is het lichaam van priester Amorth.
Het begin was best oké, daarna zakte het wat in en richting het einde werd het weer wat beter. Ook een paar storende dingen. Bijvoorbeeld dat de moeder en dochter steeds alleen werd gelaten, terwijl de priesters wisten dat ze in gevaar waren. De effects waren redelijk, maar helaas werd het nergens echt eng. Wel entertainend, veelal dankzij Crowe en zijn luchtige houding.
Aan The Exorcist kan hij niet tippen. Voelt een beetje hetzelfde als met de film Jaws. Geen 1 film kan aan deze meesterwerken tippen, terwijl de technologie toch sterk is verbeterd. Misschien gaat het daar wel fout.
3 sterren.

lang pee
Alle cliches op een hoopje met geen greintje originaliteit. Grapjurk die duivels verjaagt, maar alleen werkt hij amper op de lachspieren, schrijft de krant De Morgen met een 1 op 5. Groot gelijk ik heb nooit gelachen, alleen groen en kreeg zelfs een lichte diarree. Dit is toch wel een zeer zwakke film, maar die zijn er over exorcisme nu genoeg te vinden. Dat Russel Crowe hier aan mee wil doen, vind hem trouwens zeer matig in deze film, nee barslecht zelfs!!!!!

Waku
Lekkere ouderwetse Excorcist film met alle daar bij behorende ingredienten.
Sfeervol, grimmig en sinister.
CGI effecten zijn uitstekend
Enkel aan het eind gaat het een beetje over de top
Leek even op een Marvel film.
Verder doet Crowe het prima als vaticaanse duivels uitbanner.
Film is mede mogelijk gemaakt door VI Vandaag? Koekoek!!!
3.5*/4*

Kondoro
"Possession was only the beginning.”
De tweede exorcisme film die ik deze week heb gekeken, en tevens de tweede exorcisme film die eigenlijk dit jaar vrij hoog op de kijk lijst stond hebben we gisteravond gezien en ik moet zeggen, het viel me eigenlijk nog best mee. Is het heel waanzinnig? Nee, dat werd het nergens maar, de film was best vermakelijk en was eigenlijk ook zo voorbij. Toch oogde de film wel veel b-matige trekjes en was het begin nogal langdradig, wellicht ook niet altijd even bijzonder te noemen al kwam je er makkelijk doorheen. Ik denk echter wel dat mijn verwachting voor deze film iets te hoog waren dan wat je uiteindelijk kreeg.
Want ‘The Pope's Exorcist’ is nou niet echt de horrorfilm waar je echt heel warm van werd. Ik vond het exorcisme in de film wel geinig, het was alleen nergens echt heel spectaculair. En ik denk juist dat de film op die vlakken zichzelf heel erg kon redden, het misschien nog wat duisterder te maken, toch nog wat spannender en griezeliger weet over te komen waardoor je als kijker ook wat aandachtiger gaat kijken. Zoals nu is het niet echt boeiend, ‘Henry’ kwam bijvoorbeeld totaal niet sterk over, waardoor de personage of de demoon ‘Asmodeus' eigenlijk nergens echt tot zijn recht kwam. Daarbij is de aankleding van de omgeving ook niet heel spannend te noemen, duistere kamer met hier en daar een kruis van jezus, tja we kennen het wel.
Toch weet The Pope's Exorcist wel genoeg te vermaken daar niet van. En ik denk dat ik oprecht mag zeggen dat Russell Crowe deze film enigszins nog weet te redden. Het blijft een fantastische acteur, ook al moet hij met wat extra kilo's acteren, hij weet altijd wel te vermaken. Ook deze film en de rol van Gabriel Amorth weet hij toch wel weer goed onder handen te nemen, en met zijn rol kent de film nog enige boeiende scenes. De overige cast leden vond ik namelijk niet heel spannend, wat ik al zei, zo'n iemand als Henry (Peter DeSouza-Feighoney) weet gewoon niet echt te boeien, en daar haalde de film toch ook niet zijn kracht vandaan wat misschien wel had gemoeten.
Ook qua CGI vond ik het regelmatig toch wel wat tegenvallen, zoals het einde althans het einde; het moment wanneer ze Asmodeus gaan verdrijven vond ik gewoon er matig uit zien. Neem bijvoorbeeld hoe het hoofd van Amorth veranderd, het was niet echt heel goed werk. Toch de simpelere CGI-momenten waren ook prima, gelukkig weet de film zichzelf ook wel een beetje te redden.
Het verhaal was wat simpel, wellicht dat het daardoor soms ook wat concentratieloos was toen we de film keken. We volgen vader Gabriel Amorth, die door de kerk is uitgeroepen tot hoge exorcist, en zich bezig moet houden met een hele sterke demoon. We zien hem al even bij wat andere casussen, zo moest hij een demoon laten overspringen op een varken die daarna door de kop werd geschoten om de demoon te verdrijven. Simpel maar, wel prima om de film mee te openen. Je weet in ieder geval wel waar de film heen wil. Hij wordt daarna doorgestuurd naar Spanje, waar een jongetje genaamd ‘Henry’ is overgenomen door een demoon. Wanneer Amorth is aangekomen komt hij er vrij snel achter dat het een sterke demoon is, wat dus zou blijken dat het een hoog genoteerde demoon is uit de hell. We komen er daarna achter dat het gaat om ‘Asmodeus’, ook wel een “prince of demons and hell”. Nu staat Amorth voor de taak zowel het jongetje te redden, de demoon te verslaan en zijn eigen gedachtes te beheersen.
Al om al, prima exorcisme film hoor begrijp me niet verkeerd. Maar als Crowe er niet aan mee had gedaan was dit simpel weg gewoon een b-matige prent geweest. Het mocht wat spannender, het mocht wat heftiger; de film was te lief.

umbra
Best nog vermakelijke exorcist-film, die vrijwel meteen goede vaart zet en steeds blijft boeien. Vond Russell Crowe als Father Amorth, de exorcist ook wel nice. Dikke 7/10.

Beetje suffe maar best onderhoudende horrorfilm met een vadsige Russell Crowe als duiveluitdrijver in dienst van het Vaticaan. Crowe weet vreemd genoeg nog enige waardigheid te behouden en zet vol overgave een zeer vermakelijke rol neer, met precies de juiste balans tussen humor en ernst. Uiteraard is hij voorzien van een mal accent. En een brommertje. Halverwege dreigt de film nog even spannend en intrigerend te worden wanneer de gruwelijke details van de plot uit de doeken wordt gedaan, maar daarna is het helaas weer van dikke planken zaagt men hout.

ibendb
'Our sins will seek us out...'
... Ja, ja we weten het ondertussen.
The Pope's Exorcist is een vermoeiende sleur van een film en brengt niks nieuws in het exorcisme-subgenre. Integendeel, extreem veel clichés en verhaallijnen uit andere films worden bijna exact gekopieerd. Meermaals heb ik gezucht en een paar keer heb ik teruggespoeld omdat ik bijna in slaap viel en geen aandacht meer had voor het gedoe op het scherm. Meestal ligt dat aan mijn ADHD maar dit keer was het puur door de brol die hier vol overtuiging op me werd afgevuurd.
Russell Crowe als priester-slash-exorcist is wel een pluspunt. De shots van zijn bulky gestalte op een Vespa zijn gewoon geweldig. Hierdoor snap je wel dat er enige camp bedoeld werd door de regisseur. Jammer genoeg werd het niet volledig doorgetrokken in de rest van de film. Oh ja, het laatste shot van Crowe was ook badass.
Verder is er nog wel wat positiefs te zeggen, hoor. Het acteerwerk is grosso modo wel aardig goed. Nergens stoorde ik me aan een specifieke acteur die zijn werk niet goed uitvoert. De practical effects zijn ook best goed. Jammer dat de CGI dan des te pijnlijker wordt om aan te zien.
Jammer dat er ook geen greintje subtiliteit te bespeuren valt. Alles vliegt je om de oren. Een opbouw is er ook niet want al vanaf de openingsscène zie je al wat er in de rest van de film zal gebeuren. Dit werkt niet naar spanning toe. Men probeert de kijker zijn aandacht direct te trekken door alles te laten zien waardoor de rest als een herhaling van zetten aanvoelt.
Nope. Dit was tijdverspilling.

Walter White
Heb een geweldige Russel Crowe gezien puur ook omdat er Italiaans en beetje Spaans gesproken word. En beetje humor had in dit film.
Ik vond het spannend en vooral eng, hoe de duivel de controle had over het jongen.
Het is wel veel van het zelfde vergelijkbaar met andere exorcist films. Wat meeste slechte film vonden. Voor dat ik de film wilde kijken, heb geen trailer gezien vandaar de hoge cijfer.

Collins
De film zet groot in op het charisma van hoofdrolspeler Russel Crowe die de rol van Gabriele Amorth vervult. Aan het personage zijn een grote dosis humor en vrijgevochtenheid verbonden. Geen idee of de echte Gabriele Amorth die een katholieke priester en duivelsuitdrijver was, beide eigenschappen in overvloed bezat. Het personage dat Crowe verbeelt, bezit ze in ieder geval wel en drukt daarmee een groot stempel op de film. En dat is niet vervelend.
Behalve om Crowe draait het in de film uiteraard om een duivelsuitdrijving. De enscenering van het exorcistische gebeuren is heel solide maar is vanwege de stortvloed aan films die zich met dit onderwerp hebben beziggehouden waarvan vele uiteraard spectaculaire beelden bevatten, weinig spraakmakend. Scènes die bezetenheid en exorcisme tonen, zijn dan al snel standaard. Dat is hier niet anders. Goed gedaan hoor, de verandering van stemgeluid, de dansende gewrichten, de wijdopengesperde monden en het vlijtige bidden. Ik houd wel van zo‘n entourage, maar je kunt moeilijk beweren dat de film met deze prima effecten iets eigens brengt.
De setting is uitstekend. Een oud klooster dat is voorzien van dikke muren en duistere gewelven en waar het in elk vertrek schemert, zorgt voor een onheilspellende sfeer. De finale speelt zich af in de gewelven van het het klooster, geschiedt jammer genoeg overhaast en benut de sinistere mogelijkheden die de locatie biedt, veel te weinig. Gemiste kans.
Goed acteerwerk. Vooral de jonge Peter DeSouza-Feighoney valt als bezetene positief op. Helaas stellen de personages die naast Crowe figureren inhoudelijk niet veel voor. Ze zijn gewoon de perfecte middelen voor de duivel en voor Crowe om een aangename exorcismeshow op te voeren. Meer niet.
Maar goed. The Pope‘s Exorcist is een solide film. Solide is goed zonder te verrassen.

Duiv
Geslaagde Hollywood versie van een klassiek thema. Die waren gebeurtenissen zullen we maar met een korreltje zout nemen.
Navraag via internet leerde inderdaad dat deze figuur echt bestaan had maar de mate van bezetenheid en krachten zijn natuurlijk niet serieus te nemen. Wel goed geacteerd mooie locaties en goede effecten. Ik heb mij geen moment verveeld al was het wat cliché

goldendream
Dit lijkt me wel een boeiend artikel:
Boeiend omdat exorcisme dus wel degelijk bestaat en sommige priesters deze functie dus wel degelijk uitvoeren. Dat vind ik veel enger dan de overdreven scènes uit de films die erover gaan.

Rubie2208
wat een bagger film zeg . vanaf het eerste moment geloofde ik de zogenaamde demoon niet. het voelde voor mij meer aan als een komedie film op sommige momenten . ik heb vele horror en thrilller films gezien , maar ik vind dit toch wel erg matig . jammer , want ik vind russel crowe normaal een goede acteur . het interessante gedoe om de hele tijd tussen spaans en engels te variëren werkte voor mij ook niet echt . kortom , film probeerde erg sirieus en eng over te komen , maar mislukt tot een compleet grote flop naar mijn mening .

Afschuwelijk slechte troep. Niet spannend (serieus, een exorcisme-film waar geen enkele ongemakkelijke of spannende scène in zit...), niet boeiend en eigenlijk gewoon een saaie zit die zelfs Russell Crowe niet meer kan fixen. Zo veeleisend ben ik niet eens bij dit type horror, als het maar een beetje onder de huid weet te komen qua spanning ben ik al snel tevreden maar wie je met deze film een plezier moet doen, ik zou het niet weten.

filmkul
Matige horrorfilm. Het verhaal is al vaker gebruikt en ook deze film bewandelt de bekende paden en is daardoor redelijk voorspelbaar. De uitwerking kan er net mee door. De film verveelt niet, maar is wel wat zoutloos. Het is allemaal net niet. Net niet spannend genoeg, niet echt onheilspellend of griezelig. Zeker het einde, dat aardig over the top gaat, is teleurstellend. Crowe’s acteerwerk houdt de film nog net boven de onvoldoende. Visueel valt er weinig te klagen met redelijke special effects. 2.5/3.0

mrklm
Gebaseerd op de persoonlijke ervaringen van Gabriele Amorth, die 24 jaar lang naar eigen zeggen duizenden duiveluitdrijvingen verrichtte in dienst van het Vaticaan. Het feit dat er vijf schrijvers nodig waren om Amorths autobiografische boek te bewerken, wijst erop dat we dit niet als een waar verhaal moeten beschouwen. Centraal staat de poging van Gabriele [Russell Crowe] om een Asmedon te verdrijven die bezit heeft genomen van Henry [Peter DeSouza-Feighoney]. Hij krijgt hulp van een jongere collega [Daniel Zovatto] wiens geloof op de proef gesteld en ook Henry’s moeder [Alex Essoe] en zus [Laurel Marsden] spelen een belangrijke rol. De zoveelste opzichtige kloon van The Exorcist gaat vrolijk alle clichés van het genre af. Maar ik moet toegegeven dat de finale een paar opzienbarende momenten bevat. Wat eraan vooraf ging hadden ze wat mij betreft schriftelijk af mogen werken.

Alathir
- 1985 berichten
Ook behoorlijk slecht. Russell Crowe lijkt wel een parodie van zichzelf. Spreekt eerst een deel in het Italiaans om dan Engels met een vreemd accent te praten. Grappig is het nergens, dus in dat opzicht faalt de film volledig. Enige wat een beetje interessant is hoe de puzzelstukjes over het Vaticaan en de Spaanse inquisitie in elkaar vallen. Verder heeft deze film weinig te bieden. Ik denk dat Crowe eigenlijk beter op pensioen kan. Hij kan het echt niet meer.

Russell Crowe was gefascineerd door rol in 'The Pope's Exorcist': "Geen idee dat dit bestond"

Angstaanjagende eerste trailer onthuld voor horrorfilm 'The Pope's Exorcist' met Russell Crowe

Guardians of the Galaxy Vol. 3
Actie / Avontuur, 2023