• 9.377.760 stemmen

Geregisseerd door: Anna Foerster

Met onder meer: Allison Janney, Jurnee Smollett en Logan Marshall-Green

• Netflix Bekijk via Netflix

Plot Lou

1986. Lou is een kluizenaar die haar duistere en gevaarlijke verleden achter zich probeert te laten. Wanneer er op een avond een zware storm woedt, wordt de dochter van een buurvrouw die nabij woont plotseling ontvoerd. De twee vrouwen riskeren daaropvolgend hun leven tijdens een reddingsmissie die hun grenzen zal testen en donkere en schokkende geheimen uit hun leven zal blootleggen.

avatar van Panta Rei

Panta Rei

Lijkt me wel wat, niet in de laatste plaats vanwege Allison Janney.

Een actrice die mijn aandacht trok in de sitcom 'Mom' en eerder al in het tragisch/komische 'The Help'.

Een vrouw die recht voor zijn raap is, zonder franjes.

Allison Janney

Zodra het mogelijk is wil ik deze film aanschaffen. Kan dat met Netflix-films?

Kan je die gewoon kopen?

avatar van scorsese

Aardige film over een vrouw die haar buurvrouw helpt als diens dochtertje ontvoerd wordt. De personages zijn niet overal even geloofwaardig en iets te plot gedreven. De regenachtige bossen vormt een mooie setting die deze thriller een avontuurlijk verloop weet mee te geven. Een stoere titelrol van Allison Janney. Net geen 3.5 sterren.

avatar van teigertje

teigertje

• 2079 stemmen

Een prima aktie film,met drama verweven in het verhaal.

Met de oudere mysterieuze dame, die een speciale achtergrond heeft.

Met een uitstekend spelende cast.

De aktie valt wat tegen.

En is helaas, niet zo spectaculair.

Als je zou verwachten.

Maar zeker een film die de moeite waard is.

avatar van Dejive

Dejive

Begon leuk maar werd al slechter.

Net als het acteerwerk, leek met de minuut slechter te worden.

avatar van hankdigger

hankdigger

Begon erg goed en spannend, maar wanneer de bekend wordt dat de oudere vrouw de moeder van de man is gaat het mis. Ik wist echt niet waarom die vader nou zijn dochter wilde vermoordenmaar kan aan mij liggen. Vind 't in iedergeval een rommelig einde.

avatar van mcdaktari

mcdaktari

Het is gewoon een fijne wegkijker. Maar je moet het allemaal niet te serieus nemen en geloofwaardig is het natuurlijk ook niet, maar dat hoeft ook niet altijd bij films. En zeker niet bij dit soort films. Dan kun je al weten dat het zwaar overdreven is. Maar als je deze actiefilms graag ziet, dan zit je bij Lou wel gebeiteld.

avatar van UmbraVitae

UmbraVitae

Matig filmpje, het schiet zowat overal tekort, qua actie, zeer pover, qua drama, ook niet pakkend fzo en spanning eveneens nihil.

avatar van boemboem27

boemboem27

prima film met voor mij onbekende maar prima spelende acteurs.

genoten van eerste tot laatste minuut.

leuk met die oudere mysterieuze dame die meer in haar mars heeft als wat je zou denken.

aanrader prima filmpje

avatar van schumacher

schumacher

Ben het eens met Umbra.

avatar van jaxteller

jaxteller

not bad, leuk avondje gehad.

avatar van bjerik76

bjerik76

film vol met " over de top" actie.

Hier en daar een plaatselijk regenbui ( want alles er omheen blijft kurkdroog)

Hier en daar een plaatselijke wind, aangezien de rest van de bomen blijven stilstaan...

Alles komt of valt precies op hetzelfde moment samen....

Allison janney heb ik nog nooit dit soort rollen zien spelen, wat ze blijkbaar wel kan, alleen is het script gewoon zo overdreven dat het er niet goed uit komt.

avatar van lang pee

lang pee

Zeer matige film, ook al acteert Janney zeker niet slecht, maar de film word slechter en slechter.

Kreeg over het algemeen niet de beste kritieken en ben het absoluut daar mee eens, het was niet makkelijk om te blijven kijken, wat mij bij vele Netflix films nogal eens de nodige moeite kost...

avatar van Robson1968

Robson1968

hankdigger schreef:

Ligt inderdaad aan jou: PTSS is het antwoord

avatar van Robson1968

Robson1968

Ik heb me bijzonder goed vermaakt met deze film. Waar anderen hier zeggen "te weinig aktie" vind ik het juist veel geloofwaardiger overkomen in plaats aan een overkill aan vechtscenes, explosies en achtervolgingen waar je tegenwoordig mee dood wordt gegooid.

Geharde op zich zelf zijnde vrouw, die (wat naïeve) buurvrouw met dochter helpt en wanneer het echt escaleert, haar tot het einde helpt. De reden waarom wordt dan ook steeds duidelijker.

Voor mij een film die meer dan de moeite waard is om te kijken.

avatar van judgepaddy

judgepaddy

Wel grappig, zo'n kick ass gramps.

Verder actietje, plotje en aardige setting.

Belachelijk slechte muziek overigens.

Dat cowboy nummer van BJ, kom op zeg.

Of Toto, gatver.

Wel een leuke hond overigens. Deed me denken aan een Friese Wetterhoun.

avatar van davidov

davidov

Prima filmpje.
Start is een beetje rustig maar als het verhaal écht begint zit je meteen in het spannendste stuk vd film.
Na 33% stevende de film bij mij af op een stevige 4*, helaas zwakt de spanning daarna wat af.
Nacht slaat om in dag, de storm neemt af in kracht, de handlangers zijn al snel uitgeschakeld, en naar maar je meer leert over de badguy en de achtergrond verdwijnt ook het laatste beetje mystery/horror wat het begin juist zo sterk maakte
Allison Janney speelt een sterke rol, leuk om haar weer eens in iets te zien, kon haar optreden in Westwing destijds altijd goed waarderen.
Had een 4* kunnen zijn, op het eind verslapte m'n aandacht teveel, was niet spannend genoeg in verhouding met het begin... toch nog een redelijke 3* voor dit prima filmpje gemaakt met een bescheiden budget.

(ik zag mensen mopperen over dat het niet overal regent.... kom op zeg, leg eens niet op elke slak zout. Van dergelijke kleine producties met een krap budget is dat de normaalste zaak van de wereld. Soms moet je je verwachtingen een beetje aanpassen op het product dat je bekijkt.)

avatar van Hans Gruber

Hans Gruber

Ik ben geen fan van Janney daarom was ik op voorhand sceptisch. Omdat hij goede kritieken kreeg toch maar gekeken. Het plot is al 100x eerder uitgebracht, dus vernieuwend is de film niet. Ik moet zeggen dat hij niet tegenviel.. Een beetje overdreven maar wel met een aardige twist erin. Voor mij 2,5* waard.

avatar van cor1946

cor1946

Redelijke film voor een regenachtige dag. Niks schokkend. Het is het bekende verhaal.

avatar van Elchapo

Elchapo

• 1925 stemmen

Prima mee vermaakt,Bon Jovi en Toto,prima muziek maar past niet echt bij deze film.3.5 stars.

avatar van Master Blaster

Master Blaster

Onverwacht goede film. En onverwacht goede muziek in de film.

Met name de opbouw vond ik goed en dit keer het einde wat minder.

Uiteraard zag ik de twist weer niet aankomen.

avatar van shawna

shawna

Zeer matige film had er meer van verwacht.

avatar van bartjes

bartjes

Leuke film hoor, prima cast. Verhaal is oke. Soms wat te veel dialoog en dunne lijnen door elkaar.

Kijkt overigens lekker weg en het is geloofwaardig.

Gewoon prima voor een luie woensdag.

Veel kijkplezier!

avatar van Shadowed

Shadowed

Oké.

Allison Janney mag dit keer weer eens een hoofdrol spelen. Heeft ook gewoon te lang vastgezeten in ondankbare bijrollen, die haar acteerkwaliteiten goed benutten maar haar niet echt naar de voorgrond durven te trekken. Lou maakt er juist gretig gebruik van, en het levert zoals verwacht daarom ook een aardige protagonist op.

Ook van overige castleden was ik best onder de indruk. Zo heb ik Marshall-Green nog nooit een slechte rol zien spelen. Hij komt als acteur nooit echt bij de duurste films zo blijkt, maar in dit soort films komt hij ook gewoon veel beter tot zijn recht. Het zijn allemaal voorspelbare, maar goed vertolkte rollen die zonder enige moeite wat leven aan het verhaal geven.

Verder was ik ook te spreken over het sfeertje, zeker de eerste helft maakt er knap gebruik van. Verdrietige, deprimerende omgevingen maar optimaal gebruikt om een soms akelige maar al bij al rauwe sfeer te geven. Jammerlijk is dat dit vooral in de eerste helft werkt, maar gedurende de tweede helft juist wat los wordt gelaten. De finale is ook niet echt de bevredigende punch waar de film naar opzoek was.

Verhaal kent wat te weinig verrassingen en de twists die wel verschijnen zijn niet bepaald sluw of slim. Lou is dus een film met een erg veilige kern, maar wel verpakt in een ideale sfeerzetting en een paar redelijke scenes. Had eigenlijk wel iets meer actie willen zien, want juist de zowat enige knokscene vormt de beste scene van de gehele film.

avatar van Fisico

Fisico

Best een OK film die de geijkte paden van het genre betreedt. Niet voor het eerst volgen we een afgezonderde vreemdeling met een geheim verleden. Het huidige leven staat in schril contrast met de status uit het verleden. Al het geweld en actie is achterwege gelaten en werd ingeruild voor afzondering, rust en vrede. Totdat dit abrupt verstoord wordt en het verleden wordt opgerakeld.

Geen man deze keer als superhero, maar een vrouw op redelijke leeftijd. Maar daarom zeker niet slecht. Het hele familiale gedoe was misschien wat ver gezocht, maar los hiervan best een vlotte film die in zijn geheel bleef boeien. Enkele fijne actiescènes en een film die niet verviel in dode momenten. Prima sfeer en setting en ook het acteerwerk was degelijk.

avatar van DragQueen

DragQueen

Aardige wegkijker. Allison Janney zet een prima hoofdrol neer. Het is verder op elk vlak een onderhoudende film, al ontstijgt het ook nergens echt de middelmaat. 3 Sterren.

avatar van macrobody

macrobody

Als je geen problemen hebt met het feit dat een oude vrouw het gevecht kan winnen van doorgewinterde special force eenheden dan is dit een aardig filmpje om eens te bekijken.
Er wordt ook wat gerefereerd naar de Iran contra affaire maar dat is heel zijdelings en zal menigeen ook een worst zijn.

avatar van macrobody

macrobody

hankdigger schreef:

Tja, er zijn genoeg gestoorde mensen op deze wereld. Deze week nog een ex-politieman in Thailand die 37 mensen doodde, waaronder 24 kinderen, met mes en pistool. Het lijkt me onmogelijk om hier een verklaring voor te verzinnen.

avatar van WhitecatWendy

WhitecatWendy

Ik vond hem kei spannend.

avatar van Kinjano

Kinjano

Dit vond ik een film die actie en drama op een goede manier combineert. Het verhaal is leuk, ook al zie je de plotwending van mijlenver aankomen. Allison Janney acteert sterk, maar de rest van de cast haalt een mager zesje. Alles wordt mooi in beeld gebracht, hoewel sommige scenes overduidelijk green screen schreeuwen. Het is prima vermaak voor een avond in het weekend, maar geen film die me lang zal bijblijven..

avatar van Gerlof78

Gerlof78

Op zich wel een aardig thriller film, met vooral een goed spelende Allison Janney die je vooral kent van de komedie serie Mom. De rest speelt ook aardig, het verhaal vond ik warrig en niet echt goed verteld ook vooral hoe alles zo is gekomen had beter mogen worden uitgewerkt. De sfeer en de setting vond ik een pluspunt, voor de rest een leuk filmje voor een keer.