• 9.371.961 stemmen

Genre: Horror / Thriller

Geregisseerd door: John Swab

Met onder meer: Olivia Luccardi, Sam Quartin en Eden Brolin

Plot Candy Land

"We'll take care of you."

De naïeve en toegewijde Remy wordt uit de sekte, waarvan ze lid deel uitmaakt, verbannen. Daar ze nergens heen kan, mengt ze zich in het wereldje van de sekswerkers die zich op de truckers richten. Ze komt onder de hoede te staan van Sadie, Riley, Liv en Levi met Nora als hun baas. Remy is evenwel nog op zoek naar haar roeping.

logo tmdbFilm stilllogo tmdbFilm still

avatar van Verhuiskaartje

Verhuiskaartje

Het is geen actie. Het is geen porno. Het is geen horror. Het is het allemaal net niet. Gelukkig duurt de film niet zo lang maar ik raad deze niet aan.

avatar van schumacher

schumacher

Hierboven zegt genoeg.

avatar van UmbraVitae

UmbraVitae

Çva n beetje "lekker" b-filmpje met horror en zwarte humor, kvond het niet denderend, maar was kijkbaar, fijn vr 1 keer, maar voor diegene die hem nog gaan zien, stel je verwachtingen alvast niet hoog

avatar van Macmanus

Macmanus

Jammer.

Hoewel de poster een 13 in een dozijn horrorfilm doet vermoeden, is dit dat eigenlijk helemaal niet. Het eerste deel waarbij we een groepje truckstop prostituees volgen is zelfs vrij goed en doet denken aan Sean Baker. Helaas maakt de film mijn inziens daarna een vreemde keus. Ze switchen van protagonist en we volgen de moordenares, vanaf dat moment verloor het mijn aandacht en al haar charme.

2.5 sterren.

avatar van joolstein

joolstein

Mijn eerste indruk was dat het een standaard horrorfilm zou worden. Had ik het even mis! Hoewel het zich afspeelt in 1996, doet het me nog het meest denken aan de films uit de jaren '70 (de betere exploitatie. Schrijver/regisseur John Swab vertelt over een louche stukje leven dat weinig op het scherm te zien is.

De film opent brutaal met expliciete seks (ja frontaal in beeld!) in een geparkeerde vrachtwagen Daarmee kondigt het direct aan dat het niet verlegen zal zijn met dit materiaal. Kort daarna wordt een meisje van een religieuze groep, Remy (Olivia Luccardi), daar achtergelaten. De dames nemen haar liefdevol op in hun midden en leren haar de basisprincipes van het leven bij de truckstop.

Je volgt dan samen met Remy de, mannelijke en vier vrouwelijke prostituees (‘lot hagedissen’) die hun vak beoefenen vanuit een motel bij de truckstop Snoepjesland (Candy Land). Het is geen beroep dat ze willen, maar het is een manier om in leven te blijven. De film kent een lange opbouw zodat je de kameraadschap tussen de personages leert kennen. Ze kibbelen, ze plagen elkaar met grapjes of delen een sigaret of wat fastfood, terwijl ze tussendoor hun klantenkring bedienen. Er zijn veel details over het leven van deze personages!

De film is simpel te verdelen in twee gedeeltes. De eerste, is een uit het leven gegrepen melodrama van een groep buitenbeentjes en in het tweede ontsporen de gebeurtenissen met slasher-elementen die voor de horrorfans puur genieten was. Daarnaast is er een heerlijk spelende cast met; Owen Campbell (X, Super Dark Times), Sam Quartin (Swab's vorige Body Brokers) Eden Brolin (Yellowstone) en vooral Olivia Luccardi (It Follows) Zelfs William Baldwin zette prima een vieze maar sympathieke oude sheriff neer! Voor mij was dit een fijne verfrissend eerlijke horror.

avatar van Corcicus

Corcicus

Wat een gore film was me dit. Hier wordt een mens toch niet vrolijk van? Body horror van bedenkelijk allooi. Ik was een paar seconden afgeleid door mijn kat, richt me weer tot het scherm en zie een vent verkracht worden. Vervolgens ging het van kwaad naar erger en volgde de ene perversiteit de andere op. Toch zit er nog wat diepgang in de acteerprestaties en is de zwarte humor best te smaken.

avatar van Waku

Waku

Corcicus schreef:

Bij deze heb je mijn interesse zeker gewekt

avatar van Waku

Waku

"Candy Land" viel mij inderdaad uiteindelijk wat tegen. De toon is vanaf het begin wel gelijk gezet. Je weet als kijker per direct welke rol de dames spelen in deze film. Overigens voor het conservatieve Amerika zijn de sex scenes best intensief in beeld gebracht. Dit had een Nederlandse film kunnen zijn. Het horror gedeelte van deze religieuze slasher viel me vooral tegen.De kills zijn nogal fantasieloos. 2.5*

avatar van Theunissen

Deze Horror / Thriller film heb ik afgelopen zondagavond gekeken, maar omdat ik de dag erna op vakantie ging, heb ik er nog geen recensie over kunnen schrijven.

"Candyland" speelt zich af in 1996 rond kerstmis en draait om Remy (Olivia Luccardi), een ogenschijnlijk naïeve en vrome jonge vrouw die verstoten wordt uit haar religieuze sekte. Omdat ze nergens heen kan dompelt ze zich onder bij een kleine groep sekswerkers, te weten de vrouwen Sadie (Sam Quartin), Riley (Eden Brolin), Liv (Virginia Rand) en de bi-man Levi (Owen Campbell), die hun dagen doorbrengen bij een vrachtwagen stopplaats bij afslag 17 en ze noemen zich de "Lot Lizards". Onder het toeziend oog van de oudere vrouw Nora (Guinevere Turner), die de leiding heeft over de groep sekswerkers, en de raadselachtige lokale Sheriff Rex (William Baldwin), navigeert Remy tussen haar gespannen geloofssysteem en de code om haar ware roeping in het leven te vinden.

"Candy Land" opent met Sadie die in een een geparkeerde vrachtwagen seks heeft en waarbij we gelijk de mooie borsten van Sam Quartin zien. Daarna zien we Levi in beeld, die naar een bus loopt en waarin hij de buschauffeur pijpt, waarna we Liv in beeld zien die in een vrachtwagen stapt. Daarna zien we weer Sadie in beeld, die op het toilet van een winkel een man pijpt en waarbij het jongetje Jonah (Laevin Story), die deel uitmaakt van de religieuze sekte, geschrokken toekijkt. Als Sadie daarna naar Riley, die last heeft van menstruatiekrampen, Liv en Levi loopt, stopt een busje en spreekt de leider, te weten Theo (Brad Carter), van de religieuze sekte hen aan. Riley en Liv lachen en maken grapjes met hem en plagen hem met het laten zien van hun blote vagina's (althans Liv) en gebruiken woorden die hem zichtbaar doen terugdeinzen terwijl zijn kinderen in het busje (waaronder Remy) vol ongeloof toekijken. Hij predikt over veranderingen die ze in hun levensstijl zouden moeten aanbrengen, om ervoor te zorgen dat ze niet naar de hel gaan als het einde van de wereld komt.

Daarna maken we even snel kennis met Nora die Sadie aanspreekt, waarna Sadie zich gaat douchen (ze heeft immer hard gewerkt ) en we mogen meegenieten (dan zien we de borsten en vagina van Sam Quartin en dat is helaas ook de laatste keer dat we haar naakt zien). Daarna maken we kennis met Sheriff Rex, die seks wilt met Levi in ruil voor een hamburger. Als hij Levi een flinke dildo geeft (met daarop nog een haar), zegt deze:

"Wat moet ik verdomme hiermee?"

Waarna Rex zegt:

"Gebruik die enorme leuter van je en verras me maar."

We zijn dan pas 10 minuten verder en de film had me toen al gelijk te pakken. Een paar dagen later vindt Sadie Remy huilend op een bankje bij de vrachtwagen stopplaats, daar heeft ze het over "reinigen", en die aangeeft dat ze uitgestoten is door de sekte. Sadie ontfermd zich over haar en ze stelt haar voor aan Nora, die haar adviseert dat als ze bij hen wil blijven, ze zal moeten werken zoals de anderen. Ook geeft Nora haar een andere jurk en leert ze haar zoenen. De anderen legen haar dan de regels uit van het werk als sekswerker bij de de vrachtwagen stopplaats, waarna de toon van de film begint te veranderen van luchtig naar Thriller / Horror. Want toen Sadie Remy vond, vond Riley op het toilet een vermoordde man. Dat is natuurlijk niet heel toevallig en bij alleen die vermoordde man blijft het ook niet.

Helaas hebben we dan ook het beste van de film eigenlijk gehad, want wat we daarna te zien krijgen heeft veel weg van "Slasher" en zeker vanaf de 70e t/m de 85e minuut waarin vier doden (allemaal sekswerkers) vallen. Dat wilt niet zeggen dat het daarna slecht wordt, want daarna wordt het juist vrij hard en het begint met Levi, die door een klant in een auto wordt neergeslagen, verkracht en bedreigd wordt, waarna Levi hem doodslaat met een ijzeren pijp. Men haalt er daarna Rex bij, maar die interesseert het eigenlijk niet en hij is vooral begaan over het achterwerk van Levi, waarover hij zegt:

"Hoe is het met je achterwerk?"

Hij wilt daarna eigenlijk ook gelijk seks met Levi, maar die wilt daar niets van weten tot teleurstelling van Rex. Remy krijgt daarna haar eerste klant, te weten eerwaarde Phillip (Mark Ward), die haar wilt beffen en die daarbij zijn gebit uitdoet. Terwijl hij haar beft onder haar jurk, wurgt en breekt zij zijn nek met haar benen en zegt ze "reinig mij", waarna ze het lichaam onder haar bed verstopt als Sadie aanklopt. Daarna komt ook weer de sekte langs, die aangeven dat Remy kan terugkeren en dat ze besloten hebben dat het tijd is om te gaan en dat "gaan" heeft betrekking op morgenochtend! Terwijl Sadie praat met Theo, laat Riley buiten haar borsten zien aan het jongetje Jonah om hem te plagen.

Remy krijgt daarna te maken met twee klantendie ze vermoord met een dolk welke in een christelijk kruis verstopt zit en ook vermoordt ze Liv op het toilet die die dolk ziet en ernaar vraagt. Na de dood van Liv is Sadie aangeslagen Liv is namelijk haar vriendin) en wilt ze ook stoppen als sekswerker. Remy heeft het daarna voorzien op de sekswerkers en vermoordt Levi (steekt ze dood met een potlood terwijl ze met elkaar neuken), Nora en Riley, die ze daarna allemaal op een bed legt. Daarna neemt Remy een douche (en daarbij zien we dan één borst van Olivia Luccardi) en kleedt ze zich om. Ze richt zich daarna op Sadie en als Sadie de lichamen van de anderen aantreft, spuugt ze Remy in het gezicht, waarna deze Sadie doodsteekt.

Als Rex dan aankomt, begint hij te huilen als hij het lichaam van Levi aantreft, waarna hij Remy meeneemt in zijn auto en thuis afzet op haar verzoek. Als ze dan samen de woning binnengaan, treffen ze allemaal dode sekte leden aan (inclusief Theo en Jonah) liggend op de vloer en is Remy ontdaan (omdat ze al vertrokken zijn zonder op haar te wachten), waarna ze zelfmoord pleegt door zichzelf dood te steken. Daarna horen we het nummer "Don't Dream It's Over " van de Australische popband "Crowded House" en is de film afgelopen na circa 91 minuten.

Opzicht heb ik me best goed vermaakt met "Candy Land" en zeker wat betreft de eerste 30 minuten. Daarna verandert de film min of meer in een "Slasher", die qua moorden niet echt veel indruk maakt, hoewel enkele moorden wel lekker grof waren. De cast doet het gewoon goed en zeker wat betreft Olivia Luccardi (als Remy), Sam Quartin (als Sadie) en Owen Campbell (als Levi). Dat geldt eigenlijk ook voor William Baldwin als sheriff Rex, die geniet van wat gelukkige tijd met Levi, als een ontsnapping uit zijn mislukte liefdeloze huwelijk, in ruil voor het de andere kant op kijken m.b.t. het sekswerk.

Regisseur John Swab neemt ook net genoeg tijd om deze personages te introduceren. Sadie is verstandig en nuchter en kan je beschouwen als de oudste zus van de groep en ze heeft altijd oog voor anderen en Levi valt op als de enig mannelijk lid en is de meest gevoelige van het stel. Riley en Liv zijn twee mooie vrouwen en Riley's moeder werkte vroeger ook bij de vrachtwagen stopplaats en heeft de bijnaam "Candy Land" bedacht. Olivia Luccardi doet het goed door de rol te spelen van iemand die zo enorm naïef is voor de realiteit van de wereld om haar heen. De interacties tussen haar en haar vervreemde familie, vooral met haar broertje Jonah, zijn vooral ontroerend omdat ze oorlog voert met zichzelf over haar al lang bestaande religieuze overtuigingen en de accepterende nieuwe familie die ze heeft gevonden.

De vriendschap en de hechte band onder de sekswerkers was mooi om te zien en dat was al te zien bij de kleinste dingen, zoals het delen van een sneeuwbal (eten), het door de kamer dansen op muziek of zelfs gewoon een sigaret roken. Ze zijn allemaal sekswerker voor het geld en Levi houdt er ook gewoon van. Hij bespeelt de fluit, maar hij houdt ook van vrouwen.

Al met al is "Candy Land" best een aardige en sfeervolle Horror / Thriller film om eens gezien te hebben (zeker wat betreft de eerste helft van de film), maar meer ook niet.

avatar van Chelsea94

Chelsea94

Nog nooit zoveel spoilers en details gezien in een review hier. Misschien is het leuk voor kijkers als deze dingen een verrassing blijven?

Chelsea94 schreef:

Ik schrijf altijd uitgebreide recensies (dat is mijn manier van schrijven) en die zijn gedetailleerd, waarbij de belangrijke details wel netjes verborgen zitten achter spoiler-tags.

Chelsea94 schreef:

Een moderator heeft het inmiddels voor je aangepast en naar mijn mening wel behoorlijk overdreven, want het is nauwelijks meer leesbaar.

avatar van DjFrankie

DjFrankie

Verrassende film. Vooral het begin van de film is interessant, het latere slasher gedeelte is te eentonig en de scènes herhalen zich.

Het einde is weer verrassend, met een mooi nummer aan het einde.

avatar van sinterklaas

sinterklaas

Leuk niemendalletje dat ook weer iets met retro doet.

1996. Wat toevallig dat ik hier Pets van Porno for Pyros hoor. Ik had nooit van die band gehoord totdat ik via de nieuwste Sleaford Mods Perry Farrell leerde kennen die een gastoptrede deed in de nieuwste So Trendy. Dit bracht me hiernaartoe, en zo brengt deze film me weer terug. Zo maken we kennis met de tippelmeisjes (en een jongenshoertje) die voornamelijk rond een truckersstop rondhangen om wat bij te verdienen. Wat verademend ook dat je in een film uit 2022 alles open en bloot te zien krijgt. Ook de kerk krijgt hier een sneer als er een jongedame komt die beweerd uit een religieuze sekte is ontsnapt.

Ja, echt een verhaallijn is er niet. Wel een paar lekkere moordpartijen en typische oneliners en die hilarische verbintenis tussen het bloed tussen een vermoorde stumper en menstruatiebloed... en toch ook wel een twist die best wel uit de verf komt. Kijkt lekker weg. Aan het einde toch wel opgevrolijkt met dat lied van Crowded House. Leuk tussendoortje.

avatar van Noodless

Noodless

Best wel een leuk horrorfilmpje rond sekswerkers die zich op de truckers richten waarbij de film een paar degelijke kills heeft en het simpel verhaal ook een interessante insteek heeft naar religieuze sektes en kerk. Pluspunt is ook dat de film niet voorspelbaar is en kan rekenen op een paar zeer geslaagde scènes zoals het bezoek van de priester aan Remy en de jongen die als hoertje bloederig wordt vermoord. Vooral die eerste blijft wel bij met het gebit van de priester in een glaasje. 6/10

avatar van Fisico

Fisico

Leuk om verschillende redenen. Vooraf krijg je een soort drama en coming of age voorgeschoteld van een aantal sekswerkers die langs een motel fungeren en truckers hun verstrooiing bezorgen. Fijn hoe het groepje zorg draagt voor elkaar en voor elkaar opkomt, want niet elk contact is zorgeloos of zonder gevaar. Ze ontmoeten de introverte Remy die lijkt weggelopen te zijn van een religieuze sekte.

Hier en daar passeren een aantal verknipte personages de revue. Die father Phillip was er me wel eentje. Ik weet niet wat het verschil is met of zonder, maar wel grappig toen hij zijn vals gebit uitdeed vooraleer hij ging beffen. Creepy man overigens met zijn sissend geluid dat hij maakte. Leuk ook om een aantal keer zijn verkrampte gezicht onder het bed te zien liggen.

En het is niet omdat Remy de sekte heeft verlaten dat ze nog steeds niet gebrainwasht is. Ik vroeg me wel af waar ze met al die lijken heen ging. Die trucker of die terugkrabbelende autobestuurder ... Bij die laatste liep Levi gewoon in de buurt. Leuk tussendoortje inderdaad, fijne mix tussen religie en slasher.

avatar van Phantasm

Phantasm

Redelijke horrorfilm die soms wel goor is.

avatar van bjerik76

bjerik76

was op zich oke qua drama/ thriller. alleen had het verhaal van Remy en de sekte veel beter uitgewerkt moeten worden. het was allemaal wat magertjes waardoor het toch een beetje teleurstellend einde was.
De poster is trouwens wel al een spoiler ...

avatar van Collins

Collins

Candy Land. De titel doet een brave zoete film vermoeden. Braaf en zoet is Candy Land niet. Het gaat er in de film tamelijk bruut aan toe als een wegrestaurant annex motel het middelpunt wordt van een aantal gruwelijke moorden.

Voor het zover is, is de film al een tijdje onderweg. In eerste instantie besteedt regisseur en schrijver John Swab ruime tijd aan de locatie en aan de personages die er vertoeven. De belangrijkste personages zijn sekswerkers die in het motel wonen en de locatie gebruiken om de mannelijke clientèle die er korte tijd stopt een extra vorm van verpozing aan te bieden. Het is een fase in de film die niet heel spectaculair is. Beetje oppervlakkig ook, maar niet per se slecht. De kijker wordt aan de personages voorgesteld en komt iets te weten over de groepsdynamiek en het leven als sekswerker. Een paar voorbeelden van het dagelijkse werk passeren. Met erotiek heeft het niets te maken. De seks is snel, viezig en onpersoonlijk.

Pas in de tweede helft van de film komt de horror om de hoek kijken en wordt de soms wat documentaire blik op het milieu verlaten. Het is een wat vreemde beleving. Zo bevind je je in een rauwe sociale situatieschets over misstanden, uitbuiting en desillusies en opeens bevind je je in een brute slasher. En die is best aangenaam. Leuke kills en een religieus tintje. Een onvoorspelbare moordenaar. Het acteerwerk is toereikend en de sfeer is prettig verontrustend. Ik kan me voorstellen dat niet iedereen gecharmeerd zal zijn van het contrast in de film, maar mij beviel dat contrast goed. Candy Land is geen onaardige film.

avatar van Kondoro

Kondoro

"Don't be scared, Sadie. They're waiting for us. They've been cleansed.”

Deze film zag ik toch veel voorbijkomen tijdens de horror challenge, en dat was niet allemaal dit jaar maar, wel verspreid over de tijd. Nooit echt haast gemaakt met deze film maar, toen ik hem van de week weer voorbij zag komen in een lijstje onder de noemer “Kerst Horror” kreeg ik er wel erg veel zin in. Ik snap eigenlijk nooit wat dit soort films in dat soort lijstjes doen, het is niet direct een kerstfilm, al speelt het wel rond de kersttijd af. Laten we het dan gewoon een pre-kerstfilm noemen .

Maar, wel een erg leuke film hoor! De film opende best interessant. Het hele sekswerker idee vond ik wel geinig, zeker op deze manier. Deze dames (en heer) zagen een gouden toekomst, waar voornamelijk de hitsige truckers op af komen. Eigenlijk neemt de film nog totaal niet de wending waar ik op had gehoopt, en ik vond het allemaal gewoon best tam. Je krijgt overigens wel alles te zien, veel borst partijen en zelfs nog een blote poeni, en dan verbaast het me toch dat Theunissen hier geen hogere stem heeft geplaatst. Het is immers wel iets waar je de afgelopen jaren hard om hebt geschreeuwd, dat horrorfilms deze scenes weg lieten.

Maar, ik snap achteraf best wel dat de film niet hoog scoort. Want ik had hier ook véél meer van verwacht. Want men zegt dat deze zo ongelooflijk gore is, alleen heb ik dat denk ik volledig gemist? Hier en daar vloeit het bloed zeker rijkelijk maar, zo gore was dit toch allemaal niet? De kills zijn overigens wel héél tof, deed het opzich wel goed.

Het verhaal is zeker niet ontzettend diepgaand maar, wel leuk. Een onwijs gave slowburner, die in het laatste half uur echt heerlijk losgaat. Absurde karakters hoorde daar ook zeker bij, en dat was ook wel echt heel tof. Zoals ik al zei, ik heb me prima vermaakt met deze film. Het loopt langzaam en lekker door maar, kijkt over het algemeen gewoon lekker weg. De kills zijn prima, het is allemaal niet zo héél spannend. Prima tussendoortje dus.

avatar van Shadowed

Shadowed

Directe film die met allerlei inslagen probeert te onderhouden, maar uiteindelijk in geen van allen echt slaagt. Wel wordt er naar behoren geacteerd en doet regisseur John Swab zijn best om er een aantal brute scenes in te krijgen. Toch stellen de praktische effecten teleur en zijn de gemenere momenten niet intens genoeg, waardoor een hoop niet blijft plakken op het netvlies van de kijker. In de tweede helft wordt Candy Land zelfs omgegooid naar een religieus getinte thriller, waardoor Swab zijn opgebouwd onderscheidende karakter enigszins te grabbel gooit.