• 8.706.263 stemmen

Pamela: A Love Story (2023)

Documentaire / Biografie | 112 minuten

• Netflix Bekijk via Netflix
  • Claim tot 100 euro bonus bij Jacks.nl

• Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

Plot Pamela: A Love Story

"She defined a decade. Now she will define herself."

Jarenlang werd Pamela Anderson gezien als een seksbom en behandeld als publiek bezit. Nu gaat ze op haar eigen voorwaarden in op haar carrière keuzes, haar behandeling door de industrie en de media en haar liefdesleven. Zo vertelt ze hoe ze verder moest na het uitlekken van de sekstape van haar en Tommy Lee. Op archiefbeelden is te zien hoe ze wordt lastiggevallen en vernederd door paparazzi, maar ook met nieuwere beelden van de actrice en het model in en rond haar eigen huis, waarin ze reflecteert op haar keuzes uit het verleden. Tevens zijn beelden van haar kinderen te zien en zien we haar aan het repeteren voor haar debuut op Broadway in Chicago. Pamela Anderson definieerde een decennium. Nu zal ze zichzelf definiëren.

Zichzelf (Archival Photo)

avatar van lang pee

lang pee

Ze verteld haar kant van een verhaal, niet dat het zeer spannend was maar het was bij mij een aangenaam kijkstuk. De paparazzi hebben haar niet stuk gekregen, ook al hebben ze alle moeite van de wereld gedaan.....

avatar van bjerik76

bjerik76

Hoe ze nu over alles spreekt en terug kijkt is het gewoon een hele mooie vrouw.

Al die dagboeken die ze van kleinst af aan schreef en bleef schrijven toen ze doorbrak en een wereldster was.....

Mooi en eerlijk verhaal en gelukkig is ze inmiddels gelukkig.

helaas weinig over haar beruchte PETA acties ,en niks over het LA verhaal met het Nederlands tintje van Hans Klok...

Tja, weinig nieuws onder de zon, want hoe erg ze er (weliswaar begrijpelijk) zelf een hekel aan had is de serie Pam & Tommy - Seizoen 1 (2022) toch wel heel erg accuraat als ik dit allemaal zo zie en hoor.

avatar van Noodless

Noodless

Prima documentaire die een heel ander beeld van Pamela laat zien dan je vroeger zou vermoeden gezien de inpak van de media en de paparazzi rond haar. Een sterke vrouw die in het verleden heel wat leed moest verwerken zoals verkrachting in haar kindertijd, haar carrière keuzes, veel affaires, trouwperikelen en scheidingen. Maar vooral de sekstape met Tommy Lee zal haar leven helemaal overboord gooien. Een tape waar ze zelfs geen geld voor wou hebben en deze ook weigerde dat die op het internet kwam. Wat deze documentaire goed maakt is vooral de echtheid die Pamela uitstraalt samen met de oude archiefbeelden en haar dagboek. Daarbij is haar gevatte humor en zelfspot bijzonder geestig. Leuk dat Pamela toch enigszins haar geluk heeft terug gevonden in Canada bij haar ouders samen met haar twee kinderen. 7/10

avatar van _Se7en_

_Se7en_

• 1992 berichten

Ontroerende docu waarin Pamela laat zien dat hoe mooi ze dan ook is van de buitenkant, ze van de binnenkant nog mooier is. Zo'n leven doorstaan en dan zo sterk in je schoenen staan en er met zoveel zelfspot en liefde op terugkijken. Ik ben erg onder de indruk van haar. Wat een prachtig mens.

avatar van james_cameron

Te lange maar verder best onderhoudende documentaire waarin Anderson verrassend open en eerlijk vertelt over haar tumultueuze priveleven en carriere. Wanneer de onvermijdelijke sekstape zich aandient begint de boel een beetje vast te lopen in somber gedoe en veel geklaag, waarna het niet helemaal meer goedkomt, maar tot die tijd beschikt de documentaire over veel boeiend archiefmateriaal en leuke anecdotes. Het laatste kwartier, met Anderson op Broadway in de zoveelste versie van de musical Chicago, had wat mij betreft achterwege mogen blijven.

avatar van scorsese

Goeie documentaire over het turbulente leven van Pamela Anderson. Opgebouwd uit archiefmateriaal en vooral ook veel persoonlijk videomateriaal waarbij voornamelijk Pamela Anderson zelf aan het woord is. En zij spreekt hier vrij openhartig over de ups and downs uit haar persoonlijke leven en carriere.

avatar van blurp194

blurp194

Leuk om Pamela haar levensverhaal te zien en horen vertellen - en wat mooi is ze nog steeds. Wel duurt het allemaal net een tikkie te lang, en is het eigenlijk alleen Pamela zelf die aan het woord is. Na een tijdje wordt dat toch een beetje storend, vooral in combinatie met de speelduur en een gebrek aan inhoud over de periode na 2000 of zo.