• 9.373.383 stemmen

L'Assassin de Ma Fille (2022)

Documentaire / Misdaad | 83 minuten

Genre: Documentaire / Misdaad

Alternatieve titel: My Daughter's Killer

Oorsprong: Frankrijk

Geregisseerd door: Antoine Tassin

Gesproken taal: Frans, Duits en Engels

• Netflix Bekijk via Netflix

Plot L'Assassin de Ma Fille

In 1982 overleed de veertienjarige Kalinka. De cardioloog Dr. Krombach vond haar levenloze lichaam. Zijn verklaring en het autopsierapport stelden Kalinka’s vader niet gerust. Jarenlang vocht hij in Frankrijk en Duitsland om Krombach voor het gerecht te slepen. Toen dit na 27 jaar nog niet gelukt was, besloot hij drastische maatregelen te nemen.

logo tmdbFilm stilllogo tmdbFilm still

avatar van lang pee

lang pee

Mooie documentaire over iemand die zijn ganse leven gerechtigheid zoekt om de dader van de moord op zijn dochter te laten berechten, en omdat er natuurlijk niets gebeurt neemt hij het heft in eigen hand. Mag natuurlijk niet, maar in deze zeer begrijpelijk. Ga niets zeggen, maar het blijft toch een schande hoe sommige mannen met verkrachting wegkomen....

avatar van bjerik76

bjerik76

een documentaire waar ik niet echt mn aandacht bij kon houden zoals bij andere documentaires.

Het gaat langzaam, en word ook niet in een chronologische volgorde verteld waardoor ik niet echt in de gebeurtenissen kwam omdat ineens weer iemand anders aan het woord kwam die het ergens anders over had.

met leeftijdskeuring 16 jr ( op netflix) had ik hoe triest alles ook, o.a. schokkende beelden verwacht, maar op het eind kwamen 3 foto's tevoorschijn, voor de rest was er ook weinig te zien uit desbetreffende periodes.

avatar van Creative-lady

Creative-lady

Juist bekeken op netflix. Wat erg ... Een dokter is een verkrachter EN!!!! hij kan dan nog 27 jaar vrij rondlopen en altijd hetzelfde doen, waar hij van geniet en geen spijt van heeft. Die mag ik een klootzak noemen???

avatar van topsoft

topsoft

Deze film dus:

Au Nom de Ma Fille (Film, 2016) - MovieMeter.nl

Een verhaal dat mij bij de strot greep!

avatar van DragQueen

DragQueen

Een prima opgezette docu, ondanks dat er weinig archiefmateriaal uit de betreffende periode voorbij kwam. Dit had het wellicht nog wat meer aangekleed als zijnde een crime-docu. Het verhaal wist me zeker te pakken. Wat een leed en onrecht. Maar toch ook mooi om het doorzettingsvermogen van een vader te zien, die vastbesloten is om gerechtigheid te zoeken voor zijn dochter. 3 Sterren.

avatar van Movsin

Movsin

Goede documentaire in de beginne wat in identieke informatie vervallend maar in zijn geheel is dit merkwaardig verhaal interessant en boeiend om volgen.

De hardnekkigheid van een vader om gerechtigheid te laten geschieden maar ook de verscheidenheid en complexiteit van de rechtspraak over twee landen heen zijn bijzondere punten in de film.