Genre: Actie / Western
Geregisseerd door: Kevin Costner
Met onder meer: Kevin Costner, Robert Duvall en Annette Bening
Releasedatum: 3 juni 2004
Plot Open Range
"No place to run. No reason to hide."
Het is 1883. De voormalige gunfighter Charley Waite werkt, evenals de 16-jarige Spanjaard Button en de kok Mose, nu als veedrijver voor Boss Spearman, de oude leider die met een kudde vee door het land trekt. Wanneer het viertal op een dag met hun vee langs het stadje Harmonville komt en deze voor aankopen aandoen, worden ze bedreigd door de corrupte sheriff Poole, die op de loonlijst staat van de invloedrijke grootgrondbezitter Denton Baxter. Baxter moet niets hebben van veedrijvers. Wanneer Mose gedood wordt en Button zwaar gewond raakt door de handlangers van Baxter, worden Spearman en Waite gedwongen om actie te ondernemen. Het wordt complex, wanneer Waite verliefd wordt op Sue Barlow, de attractieve zus van de plaatselijke arts.
Charley Waite
Butler
Sue Barlow
Doc Barlow
basketballerke
Nee, dat klopt niet. Namelijk ooit bij Mythbusters bewezen dat de schutter zelf dan ook weggeblazen moet worden door de kracht, maar weet het niet helemaal precies meer, maar het is dus niet realistisch.
by_the_way
Zoiets zag je ook in The Godfather part II bij de moeder van vito
usr14112
Hele goeie film. Mooie beelden. Realistisch verhaal wat rustig wordt gebracht. De schietpartijen zijn goed. De dialogen heerlijk simpel en passen perfect in de sfeer van het verhaal. Goed geacteerd.
4 *
RalphDeG
silverfaustx
myth busted
Dogie Hogan
Goodfella_90
Nu tijdelijk niet beschikbaar, maar wel relatief goedkoop en met NL subs. FRS
Roel-
- 1978 berichten
Aardige film, simpel verhaal en alles met een rustig gangetje gebracht.
nightbreed
Deze heb ik een tijdje geleden gezien.
Ik had geen zin om deze film te bekijken en dacht dat ik na 20 minuten zou afhaken.
Achteraf was ik blij dat ik toch deze film had gekeken want ik vond hem verrassend goed.
De film neemt goede de tijd om het mooie verhaal te vertellen en aandacht te besteden aan de karakters, het is dus geen 'poef paf' film waar ik toen bang voor was.
Cijfer: 3,5
bootylicious
Ik vond de film & het verhaal niet echt super.
Het gevecht daarentegen vond ik geweldig!
Had niet verwacht dat ze het zouden overleven.
Alleen jammer dat er altijd weer een vrouw een domme actie moet maken in spannende films/gebeurtenissen.
Willy Wartaal
Velen zullen het niet met me eens zijn, maar ik vind dit persoonlijk beter dan al die hoger gewaardeerde westerns. Behalve dan natuurlijk Dances with Wolves dat voor mij zeker de beste is en waarschijnlijk zal blijven. De karakters worden erg goed en geloofwaardig neergezet met onder andere goede dialogen.
De film bevat de nodige aktie en ik vond hem geen moment saai. 4*
otherfool
Ik heb altijd al een zwak gehad voor Costner en ook met Open Range stelt hij weer niet teleur. Een mooi opgebouwde film met een simpel verhaal rond ouderwetse good guys en bad guys en een heuse, ietwat overbodige maar daarom niet minder sympathieke romance. Gewoon prima gemaakt met een topcast, weinig mis mee dus.
Ik neig naar 4* maar laat het voorlopig bij 3,5.
clintgodfather
Zeer goede western met een ijzersterke rol van Robert Duvall. Ook Kevin Costner acteert zeer goed. Maar het beste aan de film is de fotografie. De prachtige natuur die de VS rijk is wordt schitterend in beeld gebracht. Het enige minpuntje vind ik het einde. Je kon zo al raden hoe de film zou eindigen. 4*
wutang36
Ik heb ém nu al drie keer gezien, een vierde ga ik ook niet uitsluiten. Vandaar 4*.
Gerritj
Fijne film om naar te kijken.
Spannend, ontroerend, beetje komisch en vooral ook mooie beelden..
Uitstekend spel en regie, maar een vreselijk suikerzoet einde.
Dogie Hogan
Fijne film om naar te kijken.
Spannend, ontroerend, beetje komisch en vooral ook mooie beelden..
Uitstekend spel en regie, maar een vreselijk suikerzoet einde.
tom de filmman
leuke western met , zoals gewoonlijk een knallende eindfinale
Handsome Bill
KLopt Broken trail is net zo goed.
Eigelijk hoort die ook in mijn top 10 maar ik weet niet welke ik er dan moet uitgooien.
Khd
wat een duffe saaie film zeg. Alleen het einde maakt ´t e.e.a. goed. Ik kan er echt niet meer dan 2,5 sterren van maken.
Vantage
ik heb nog nooit een schietpartij gezien, maar ik denk dat het goed zou kunnen dat als je van dichtbij neergeschoten wordt, je door de kracht van het schot wordt "weggeblazen"... Dus misschien is dit juist zeer realistisch ??
Dat is niet mogelijk.
Wat er kan gebeuren is dat de kogel je lichaam weer verlaat, maar een kogel blaast je niet weg.
Omdat een kogel een miniscuul puntje is is het draagoppervlak veel te klein om een lichaam op te tillen en weg te smijten.
Was toevallig pas nog op discovery geloof ik.
weet iemand waar je deze film kunt kopen... want kan hem nergens vinden
Nu weer te koop bij Free Record shop en DVD Outlet.
fasca
Geheel mee eens, ook de muziek is erg mooi!
sorbonne
Dat is niet mogelijk.
Was toevallig pas nog op discovery geloof ik.
is inderdaad niet juist , dit kan een kogel niet . Hagel kan dit wel vanop relatief korte afstand dan . met een kogel is het mogelijk als er een dumdum kogel vangemaakt is ... daarmee kerf je een kruis op de kop van de kogel waarbij deze dan open splijt bij aanraking van het lichaam .. resultaat van deze moordkogel is een klein gaatje vooraan erachter is alles weggeslaan door de impact . geen redden meer aan
maar dit doet niets af van deze prachtige western
fasca
Hele mooie klassieke western met geweldige beelden en mooie muziek. Een van de beste westerns die ik ken. Hij was lange tijd niet met NL ondertitels te krijgen, maar is nu gelukkig weer te koop en ik heb hem dan ook meteen besteld.
deLeeuw
- 1944 stemmen
Ja, dat kan.................
Nee
Mythe:
Een lichaam dat geraakt word door een kogel, zal een enorm stuk achteruit vliegen. (Uit "Blown Away", Seizoen 2, Aflevering 25)
Notities:
Her-Busted - Zelfs een .50 kaliber kogel kan een persoon niet achteruit doen vliegen.
centurion81
- 2068 berichten
- 1995 stemmen
Leuke wegkijkwestern, mooie plaatjes, leuke dialogen in een lekker gemutlich laag tempo
Maar niet echt bijzonder.
The Last
Maar niet echt bijzonder.
Sluit ik me helemaal bij aan.

'Yellowstone' zonder Kevin Costner? Hier vijf westerntitels waarin de acteur nog wel te aanschouwen is

Last Train from Gun Hill

Pusher
Misdaad / Drama, 1996

Tombstone
Western, 1993
gunslingermontanapaardbeef rangerschietpartijdoktergeweldthunderstormcowboycrooked sheriff civil war veteran19e eeuwland baron vengeancelawman