• 9.376.162 stemmen

Met onder meer: Jamie Lee Curtis, Lindsay Lohan en Mark Harmon

Gesproken taal: Mandarijn en Engels

Releasedatum: 2 oktober 2003

Plot Freaky Friday

"Mondays are manic. Wednesdays are wild. And Fridays are about to get a little freaky."

Tess en haar dochter Anna hebben altijd ruzie, en denken beiden dat de ander niet weet hoe zwaar ze het hebben. Op een vrijdag worden ze ineens wakker in het lichaam van de ander, en krijgen ze de kans om meer begrip te krijgen voor de ander. Tess staat echter op het punt om te trouwen, dus moeten de twee snel op zoek naar een manier om de verwisseling weer ongedaan te maken.

avatar van MDA

MDA

Gewoon een erg leuke film, ondanks dat het een re-make van een re-make is. Goed acteerwerk, leuk voor de hele familie.

avatar van fredjas

fredjas

Heel goede film.Wel in het begin verwarrend voor te weten wie wie is.Een 4,5.

avatar van GFM

GFM

Het gegeven is leuk, maar al eerder gedaan, de grappen tussendoor zijn aardig, maar nergens echt hilarisch.... Een standaardcomedy doorspekt met alle Disney cliches die je maar kan bedenken..Dochter gaat de nieuwe man van moeder accepteren met als dieptepunt de tenenkrommende Disney-sentimentele toespraak van "dochter/moeder" voor de bruiloft. Moeder gaat daarnaast haar "stoere" rockchick dochter begrijpen en het broertje houdt eigenlijk toch heel veel van zus.....ZUCHT...2* voor de opa en het zoontje en het goede acteerwerk van Curtis

avatar van Chainsaw

Chainsaw

Voorspelbaar, maar desondanks erg charmant. Film met een aardig tempo en Lohan en vooral Lee Curtis spelen hun rol met veel enthousiasme en duidelijk veel plezier. Uiteraard komt er tegen het einde dat moralistisch 'ik wist niet dat het zo moeilijk was om jou te zijn' geneuzel om de hoek zetten, maar de rest van de film wist eigenlijk bijzonder goed te vermaken.

Kleine 3,5 sterrne voor dit geinige en vlotte tussendoortje.

avatar van Stevo

Stevo

Mijn vriendin wilde de film zo graag zien. Nou, ok. Uiteindelijk maar eens gehuurd en tot mijn verbazing was het best een leuke film. Concept is natuurlijk al zo uitgemolken, maar het verhaaltje was leuk uitgewerkt. Vooral die Opa die steeds Earthquake, earthquake roept en dat jongetje die m nadoet. Of het concert waarbij JL Curtis achter de schermen ineens een vette gitaarsolo speelt. Mooi in beeld genomen met de dochter op de voorgrond die niet kan spelen. Leuke film om een keer te huren.

avatar van DieGo

DieGo

Onverwachts heel vermakelijk. 3,5*

avatar van wackyboy

wackyboy

Erg leuke film, ondanks het uitgesleten concept. Weer zo'n film die ik nooit gehuurd zou hebben als ik de film niet gratis had gekregen.

Het verhaal is natuurlijk niet zo bijzonder, het is het enthousiasme van de spelers die de film zo geslaagd maakt. Jamie Lee Curtis is weer erg grappig en zelfs Lindsay Lohan doet het als nieuwkomer erg goed.

Niet slecht voor een Disney film.

avatar van Londerzelenaar

Londerzelenaar

Jamie lee curtis op haar best, supervertolking, keigrappige film, *** en een half

heb in bios gezien

avatar van Lexus-limits

Lexus-limits

Het is wel een leuke film, grappig.

avatar van jassonn

jassonn

Zojuist gezien en vond hem erg vermakkelijk.Lekker tempo,leuke humor en geen irritante personen.3,5*

avatar van Relschopper

Relschopper

Wel een grappig verhaal maar ik had the hot chick al eerder gezien dus dan heb je die persoonverwisselings films wel gezien....

mager 6je, een 3 dus...

avatar van tess

tess

Een heel leuke film. Veel grappige momenten, onder andere als de moeder (die dus de dochter is) het broertje opeens heel lomp behandeld. Ook leuk stuk met het optreden van Anna. Leuke film. Beetje een loser wel, die jongen die gek wordt op Anna (in the body van Jamie Lee). 3.5 *.

avatar van T®inity

T®inity

Het concept, lichaamsverandering hebbe nwe al vaker gezien; Vice versa, BIG, the Hot Chick maar hier zitten wel wat komische situaties in en Lindsay Lohan doet het leuk, haar performance redt het net deze film om te zetten naar een voldoende. 3*

avatar van pietje punk

pietje punk

ik vond het een hardstike leuke film :S

ben dan ook gek op jamie lee dan zou daar wel aan gelegen hebben, en lohan zag er lekker uit zeg auch!

zeer goed geacteerd probeer jij je moeder maar eens na te doen en dan ook echt lijkend!

tis een disney dus natuurlijk moet er zon sentimenteel stuk in zitten en dat was best geslaagd ik voelde best wel mee met de mensen in de film! oe wat erg :S

4* zeker waard

avatar van V

V

Onverwacht leuke film met een paar heerlijke grappen.

Dat verschillende mensen hier vallen over het feit dat persoonsverwisselingen eerder zijn voorgekomen in films, vind ik een waardeloos argument om een film minder te beoordelen!! Dus iedere film waarin terroristen mensen gijzelen is kwalitatief minder goed dan Die Hard omdat dat in die film al is gebeurd???

Het belachelijke gegeven maakt de film niet minder leuk. Jamie Lee en Lindsay spelen erg aanstekelijk en vooral Curtis is goed op dreef. Het verloop verdient niet de originaliteitsprijs, maar is zeker vermakelijk. Vooral de opa is erg grappig... 3*

ps: Vonden jullie die Jake ook niet een blonde versie van idol Boris?!

avatar van Anne_Girl

Anne_Girl

Hele leuke film! Heel goed acteerwerk en de grappen waren helemaal niet flauw wat je wel vaak hebt in dit soort komedies.

avatar van FX

FX

Onverwacht hilarisch!

Ik begon aan deze film met het idee dat het allemaal nogal tammetjes en flauw zou zijn, maar dat viel dus ontzettend mee. Paar keer goed moeten lachen.

Curtis is heel goed, maar ook de lieftallige Lohan kon me zeker bekoren!

Opa en kleinzoon zijn een fantastisch duo, 3,5*

quote]

Sluit me hierbij aan.

avatar van La dormeuse

La dormeuse

Vermakelijke film inderdaad, hilarisch wil ik nog net niet zeggen. Het verhaal was wat afgezaagd, maar ik heb me dankzij een paar geslaagde grappen toch wel vermaakt. En dankzij Chad Murray *zucht*

avatar van sharky

sharky

Best vermakelijk en hier en daar grappige momenten. Jamie Lee Curtis kan echt goed acteren.

avatar van clairest

clairest

Heb flink gelachen in de bioscoop. Wel leuk dus.

avatar van reulbat4

reulbat4

V schreef:

ps: Vonden jullie die Jake ook niet een blonde versie van idol Boris?!

Whaaaa!!! Dat vond ik dus ook! Geen gekke gedachte dus! Wat een schatje he?!

Voor een film waarin je alles al eens eerder gezien hebt wel aardig.

avatar van Captain Pervert

Captain Pervert

Een niet-zo-bijzonder concept erg aardig uitgewerkt. En Linday Lohan is een supperlekker wijf. Ik bezig normaal nooit zulke krachttermen maar dit keer ontkom ik er niet aan.

avatar van LindaLicious

LindaLicious

Echt ontzettend leuk!

Ik wilde meteen leren spelen op een elektrische gitaar!

avatar van *Tjeerd*

*Tjeerd*

Leuke Film, Grappig verhaal voor een breede doelgroep.

Lindsay ziet er goed uit..

3,5

avatar van HiLL

HiLL

wel een aardige film, maar kon er niet echt hartelijk om lachen. wel leuk om je in te leven in de dochter dan wel de moeder..verder ach ja wel leuk...

Pluspunt is Lindsay

avatar van E V

E V

Komedie met een bekend gegeven maar op een hele leuke manier uitgewerkt.

Jamie Lee Curtis heeft een duidelijk komisch talent, wat ze al bewees in 'A fish called Wanda' Ook met Lindsay Lohan die het leuk brengt.

avatar van Nieke

Nieke

Ik verwachtte er niet te veel van, en weeral blijkt dat juist dàt de formule is om een film te doen slagen.

Eén van Lohan's eerste fims, niet waar?

Goed voor 3.5*

Heb me geamuseerd

avatar van E V

E V

Eén van Lohan's eerste fims, niet waar?

Ik weet t niet, maar ik vond het haar leuk doen in ieder geval.