Genre: Komedie / Familie
Met onder meer: Jamie Lee Curtis, Lindsay Lohan en Mark Harmon
Gesproken taal: Mandarijn en Engels
Releasedatum: 2 oktober 2003
Plot Freaky Friday
"Mondays are manic. Wednesdays are wild. And Fridays are about to get a little freaky."
Tess en haar dochter Anna hebben altijd ruzie, en denken beiden dat de ander niet weet hoe zwaar ze het hebben. Op een vrijdag worden ze ineens wakker in het lichaam van de ander, en krijgen ze de kans om meer begrip te krijgen voor de ander. Tess staat echter op het punt om te trouwen, dus moeten de twee snel op zoek naar een manier om de verwisseling weer ongedaan te maken.
Anna Coleman
Harry Coleman
Peg
Pei-Pei
magnolia_
heb net de trailer gezien, ziet er mij wel lollig uit. is een remake v
magnolia_
zoals ik al schreef: is een remake van een gfelijknamige film met een piepjonge Jodie Foster in de hoofdrol
wackyboy
Dit mag zo ongeveer wel een nieuw genre film worden. Er zijn volgens mij al een paar dozijn films gemaakt waarin iemand in het verkeerde lichaam terecht komt; All of me, the Hot Chick, 18 Again en nou deze weer. Grappig dat het dan weer wordt gebracht alsof het iets nieuws en orgineels is.
bioscoopzaal
Dit mag zo ongeveer wel een nieuw genre film worden. Er zijn volgens mij al een paar dozijn films gemaakt waarin iemand in het verkeerde lichaam terecht komt; All of Me, The Hot Chick, 18 Again en nou deze weer. Grappig dat het dan weer wordt gebracht alsof het iets nieuws en orgineels is.
En dan hebben we het nog nieteens gehad over 'Big' en 'Vice Versa' ...
empirekees
'Kopie, cliche, en saai'
Vreselijke slappe film, was 'The Hot Chick' nog leuk, door de grappige momenten, maar bij deze kon bij mij geen glimlach af.
Jamie Lee Curtis, probeert er nog wat van te maken, maar valt ook tegen.
Als je nou echt niks te doen heb, ga astublieft een boek lezen, of ik noem eens een dwarsstraat, zoek een andere film!
Peter
Totaal niet met Empirekees eens. Vond het een vrolijke (tiener)film met een supergoede rol van Jamie Lee Curtis. Je moet de film binnen zijn genre beoordelen. Tegenvallend is het voorspelbare verhaal en het idee dat we het allemaal al wel eens gezien hebben. Vertolkingen maken het meer dan goed, samen met de zeer geslaagde generatiekloofgrappen. 3,5 sterren (waarvan 1 voor Jamie).
Moviestar
Trailer is erg leuk, lijkt me dan ook wel een goede film!!!
Zeer leuk en zeer onderhoudend een van de beste komedie's (disney) van de laatste tijd, een dikke 8 dus 4*. Film is een remake van de film met de zelfde titel uit 1976 met Jodie Foster in de rol van Lindsay Lohan, we weten allemaal hoe beroemd jodie Foster is geworden, dus wie weet.. Vaak is het zo dat het orgineel wint van de remake, in dit geval is het de remake dat wint. O ja er is ook nog een TV-film van deze film gemaakt (1995) met Shelley Long in de rol van Jamie Lee Curtis.
movie-freak
Verhaal een beetje gejat van The Hot Chick, maar Freaky Friday lijkt me ook ontzettend leuk. And I like Jamie Lee Curtis! Ga er volgende week heen...
Film is een remake van de film met de zelfde titel uit 1976 zie boven.
movie-freak
Film is een remake van de film met de zelfde titel uit 1976 zie boven.
Ja inderdaad, daar kwam ik dus net ook achter. Maar kijk: omdat The Hot Chick het goed deed in de bios, dacht Disney; dan maken we een remake van die ouwe film met Jodie Foster KASSA! Maar het maakt mij ook niks uit, want Freaky Friday lijkt me een hele leuke film.
Liefe-Meis
Ik vond deze film werkelijk zo nep! het slaat gewoon nergens op!vandaar de lage stem die ik gegeven heb
Tha-Nick
Lijkt mij ook wel een leuke film...
Remake is te vinden op (http://www.moviemeter.nl/?film=10478)
Sparkle
Als ik me niet vergis is deze film al een paar keer in een ander jasje gestoken (er is er ook nog een met Shelley Long als moeder). Niet echt een film dat ik zou gaan kijken. Misschien dat Jamie Lee me kan overtuigen in de videotheek.
darkcity
Gewoon een erg leuke film, ik heb hard gelachen, er wordt erg leuk geacteerd en het is zonder meer de leukste komedie van de laatste jaren !! Ik kan hem iedereen aanraden !! 4 sterren.
roos89
Ik had nooit verwacht dat het zo'n leuke film zou zijn. Het is natuurlijk wel een Disney film en na Lizzie Mcguire had ik niet echt veel vertrouwen. Maar het was echt een hele leuk film! Situaties die je zelf ook meemaakt en een hele goeie cast. Ver boven mijn verwachtingen dus
! ****
Freud
Ik ga morgen kijken, dik tegen mijn zin, we zullen zien wat er van komt...
Freud
Surprise, surpirse!
Zelfs ik, een cynische 17-jarige jongen die 2001 a space odyssey een van de beste films ooit vindt, heb genoten van deze film. Oke ik had er eigenlijk niet echt een boodschap aan, maar hij is zeer grappig (ik heb spontaan moeten lachen, dat gebeurt eigenlijk niet zo heel veel) schitterend geacteerd, niet te moralistisch en enorm aanstekelijk. Ik voelde me een beetje saai achteraf...
Natuurlijk is de film te braaf en veel te typisch en is het verhaal zonder veel fantasie geconstrueerd, om over de 'filmische kwaliteiten' maar te zwijgen, maar kom aan, stop met zeiken, dit is een coole, grappige film en meer moet dat echt niet zijn.
Newbie
Zeer leuke film. Het steeg boven mijn verwachtingen uit. Ik dacht dat het weer zo'n goedkope komedie ging zijn, maar nee... Goed geacteerd, zeer vrolijk en opgewekt en leuke muziek (ferme solo)
Sparkle
Ik ben hem dan toch in de bioscoop gaan kijken - en ik moet toegeven: geslaagd! De typische Amerikaanse ondertoon blijft, maar stoort niet.
Is deze al te huur?
IK denk het niet
, ze draaien het nog altijd in de cinema
Newbie
Nog zeker tot met met volgende week
Blijkbaar rendeerd het toch...En deze film is echt niet slecht, ik heb er zelfs van genoten !
Esteban
Dus moeder en dochter veranderen van lichaam en ondervinden hoe het is om letterlijk in elkaars schoenen te staan? Dat hebben we toch al enkele keren gehad. Ook deze versie uit 2003 brengt weinig nieuws en blijft in het algemeen vrij braaf. Jamie Lee Curtis beleefd echter zoveel plezier als veertigjarige tiener -en is er nog goed in ook - dat je als kijker vanzelf volop gaat mee genieten.
Freaky Friday ***
DarkManX
Beter dan ik verwacht had. Concept was al eens eerder gebruikt maar werd deze keer niet uitgemolken. Goede acteerprestaties van Jamie Lee Curtis verbergen de mindere van Lindsay Lohan.
Leuke familiefilm, meer verwachtte u ook nie, nietwaar?
***,5
Tommeh
Het toppunt van vermakelijke onzin
Jamie Lee Curtis speelt inderdaad stukken beter dan Lindsay Lohan, maar haar uiterlijk maakt weer veel goed

Freakier Friday
2025

Lindsay Lohan beleeft jeugd opnieuw tijdens opnames 'Freaky Friday 2': Dankbaar voor ieder moment'

Dit is alles wat we weten over 'Freaky Friday 2': Vervolg op komedieklassieker uit 2003 heeft eindelijk regisseur gevonden

Komedieklassieker 'Freaky Friday' krijgt na 21 jaar officieel vervolg: 'We zijn allebei zo enthousiast'

'Freaky Friday'-vervolg in de maak bij Disney met Jamie Lee Curtis en Lindsay Lohan

My Sister's Keeper
Drama, 2009