• 9.374.631 stemmen

Met onder meer: Jamie Lee Curtis, Lindsay Lohan en Mark Harmon

Gesproken taal: Mandarijn en Engels

Releasedatum: 2 oktober 2003

Plot Freaky Friday

"Mondays are manic. Wednesdays are wild. And Fridays are about to get a little freaky."

Tess en haar dochter Anna hebben altijd ruzie, en denken beiden dat de ander niet weet hoe zwaar ze het hebben. Op een vrijdag worden ze ineens wakker in het lichaam van de ander, en krijgen ze de kans om meer begrip te krijgen voor de ander. Tess staat echter op het punt om te trouwen, dus moeten de twee snel op zoek naar een manier om de verwisseling weer ongedaan te maken.

avatar van yosemite44

yosemite44

deze film krijgt bijzonder positieve reviews...

avatar van magnolia_

magnolia_

heb net de trailer gezien, ziet er mij wel lollig uit. is een remake v

avatar van magnolia_

magnolia_

zoals ik al schreef: is een remake van een gfelijknamige film met een piepjonge Jodie Foster in de hoofdrol

avatar van wackyboy

wackyboy

Dit mag zo ongeveer wel een nieuw genre film worden. Er zijn volgens mij al een paar dozijn films gemaakt waarin iemand in het verkeerde lichaam terecht komt; All of me, the Hot Chick, 18 Again en nou deze weer. Grappig dat het dan weer wordt gebracht alsof het iets nieuws en orgineels is.

avatar van bioscoopzaal

bioscoopzaal

wackyboy schreef:

Dit mag zo ongeveer wel een nieuw genre film worden. Er zijn volgens mij al een paar dozijn films gemaakt waarin iemand in het verkeerde lichaam terecht komt; All of Me, The Hot Chick, 18 Again en nou deze weer. Grappig dat het dan weer wordt gebracht alsof het iets nieuws en orgineels is.

En dan hebben we het nog nieteens gehad over 'Big' en 'Vice Versa' ...

avatar van wackyboy

wackyboy

...Like father, like son (met Dudley Moore), Down to Earth..

avatar van empirekees

empirekees

'Kopie, cliche, en saai'

Vreselijke slappe film, was 'The Hot Chick' nog leuk, door de grappige momenten, maar bij deze kon bij mij geen glimlach af.

Jamie Lee Curtis, probeert er nog wat van te maken, maar valt ook tegen.

Als je nou echt niks te doen heb, ga astublieft een boek lezen, of ik noem eens een dwarsstraat, zoek een andere film!

avatar van Peter

Peter

Totaal niet met Empirekees eens. Vond het een vrolijke (tiener)film met een supergoede rol van Jamie Lee Curtis. Je moet de film binnen zijn genre beoordelen. Tegenvallend is het voorspelbare verhaal en het idee dat we het allemaal al wel eens gezien hebben. Vertolkingen maken het meer dan goed, samen met de zeer geslaagde generatiekloofgrappen. 3,5 sterren (waarvan 1 voor Jamie).

avatar van Moviestar

Moviestar

Trailer is erg leuk, lijkt me dan ook wel een goede film!!!

avatar van stinissen

Zeer leuk en zeer onderhoudend een van de beste komedie's (disney) van de laatste tijd, een dikke 8 dus 4*. Film is een remake van de film met de zelfde titel uit 1976 met Jodie Foster in de rol van Lindsay Lohan, we weten allemaal hoe beroemd jodie Foster is geworden, dus wie weet.. Vaak is het zo dat het orgineel wint van de remake, in dit geval is het de remake dat wint. O ja er is ook nog een TV-film van deze film gemaakt (1995) met Shelley Long in de rol van Jamie Lee Curtis.

avatar van movie-freak

movie-freak

Verhaal een beetje gejat van The Hot Chick, maar Freaky Friday lijkt me ook ontzettend leuk. And I like Jamie Lee Curtis! Ga er volgende week heen...

avatar van stinissen

movie-freak schreef:

Film is een remake van de film met de zelfde titel uit 1976 zie boven.

avatar van movie-freak

movie-freak

stinissen schreef:

Film is een remake van de film met de zelfde titel uit 1976 zie boven.

Ja inderdaad, daar kwam ik dus net ook achter. Maar kijk: omdat The Hot Chick het goed deed in de bios, dacht Disney; dan maken we een remake van die ouwe film met Jodie Foster KASSA! Maar het maakt mij ook niks uit, want Freaky Friday lijkt me een hele leuke film.

avatar van Liefe-Meis

Liefe-Meis

Ik vond deze film werkelijk zo nep! het slaat gewoon nergens op!vandaar de lage stem die ik gegeven heb

avatar van Tha-Nick

Tha-Nick

Lijkt mij ook wel een leuke film...

Remake is te vinden op (http://www.moviemeter.nl/?film=10478)

avatar van Sparkle

Sparkle

Als ik me niet vergis is deze film al een paar keer in een ander jasje gestoken (er is er ook nog een met Shelley Long als moeder). Niet echt een film dat ik zou gaan kijken. Misschien dat Jamie Lee me kan overtuigen in de videotheek.

avatar van darkcity

darkcity

Gewoon een erg leuke film, ik heb hard gelachen, er wordt erg leuk geacteerd en het is zonder meer de leukste komedie van de laatste jaren !! Ik kan hem iedereen aanraden !! 4 sterren.

avatar van roos89

roos89

Ik had nooit verwacht dat het zo'n leuke film zou zijn. Het is natuurlijk wel een Disney film en na Lizzie Mcguire had ik niet echt veel vertrouwen. Maar het was echt een hele leuk film! Situaties die je zelf ook meemaakt en een hele goeie cast. Ver boven mijn verwachtingen dus ! ****

avatar van Freud

Freud

Ik ga morgen kijken, dik tegen mijn zin, we zullen zien wat er van komt...

avatar van Freud

Freud

Surprise, surpirse!

Zelfs ik, een cynische 17-jarige jongen die 2001 a space odyssey een van de beste films ooit vindt, heb genoten van deze film. Oke ik had er eigenlijk niet echt een boodschap aan, maar hij is zeer grappig (ik heb spontaan moeten lachen, dat gebeurt eigenlijk niet zo heel veel) schitterend geacteerd, niet te moralistisch en enorm aanstekelijk. Ik voelde me een beetje saai achteraf...

Natuurlijk is de film te braaf en veel te typisch en is het verhaal zonder veel fantasie geconstrueerd, om over de 'filmische kwaliteiten' maar te zwijgen, maar kom aan, stop met zeiken, dit is een coole, grappige film en meer moet dat echt niet zijn.

Newbie

Zeer leuke film. Het steeg boven mijn verwachtingen uit. Ik dacht dat het weer zo'n goedkope komedie ging zijn, maar nee... Goed geacteerd, zeer vrolijk en opgewekt en leuke muziek (ferme solo)

avatar van jassonn

jassonn

Is deze al te huur?

avatar van Sparkle

Sparkle

Ik ben hem dan toch in de bioscoop gaan kijken - en ik moet toegeven: geslaagd! De typische Amerikaanse ondertoon blijft, maar stoort niet.

jassonn schreef:

Is deze al te huur?

IK denk het niet , ze draaien het nog altijd in de cinema

avatar van jassonn

jassonn

Nog steeds? zo goed kan die toch niet zijn.

Newbie

Nog zeker tot met met volgende week Blijkbaar rendeerd het toch...En deze film is echt niet slecht, ik heb er zelfs van genoten !

avatar van d-duck

d-duck

d-duck schreef:

is er al in de videotheek? ik wil hem graag zien

avatar van Esteban

Esteban

Dus moeder en dochter veranderen van lichaam en ondervinden hoe het is om letterlijk in elkaars schoenen te staan? Dat hebben we toch al enkele keren gehad. Ook deze versie uit 2003 brengt weinig nieuws en blijft in het algemeen vrij braaf. Jamie Lee Curtis beleefd echter zoveel plezier als veertigjarige tiener -en is er nog goed in ook - dat je als kijker vanzelf volop gaat mee genieten.

Freaky Friday ***

avatar van DarkManX

DarkManX

Beter dan ik verwacht had. Concept was al eens eerder gebruikt maar werd deze keer niet uitgemolken. Goede acteerprestaties van Jamie Lee Curtis verbergen de mindere van Lindsay Lohan.

Leuke familiefilm, meer verwachtte u ook nie, nietwaar?

***,5

avatar van Tommeh

Tommeh

Het toppunt van vermakelijke onzin

Jamie Lee Curtis speelt inderdaad stukken beter dan Lindsay Lohan, maar haar uiterlijk maakt weer veel goed