Genre: Komedie / Familie
Met onder meer: Jamie Lee Curtis, Lindsay Lohan en Mark Harmon
Gesproken taal: Mandarijn en Engels
Releasedatum: 2 oktober 2003
Plot Freaky Friday
"Mondays are manic. Wednesdays are wild. And Fridays are about to get a little freaky."
Tess en haar dochter Anna hebben altijd ruzie, en denken beiden dat de ander niet weet hoe zwaar ze het hebben. Op een vrijdag worden ze ineens wakker in het lichaam van de ander, en krijgen ze de kans om meer begrip te krijgen voor de ander. Tess staat echter op het punt om te trouwen, dus moeten de twee snel op zoek naar een manier om de verwisseling weer ongedaan te maken.
Anna Coleman
Harry Coleman
Peg
Pei-Pei
x-caro-x56
Het onderwerp wordt wel vaak gebruikt, twee mensen die wakker worden in het verkeerde lichaam. Maar het feit dat moeder en dochter het elkaar moeilijk maken voegt toch iets nieuws toe
Thomas83
Vermakelijke film. Erg kinderachtig en behoorlijk clichématig aan het begin, maar geleidelijk aan wordt de film duidelijk beter. De grappen zijn door de hele film heen wel erg makkelijk en de twee hoofdpersonen vergeten wel erg vaak dat ze in elkaars lichaam zitten. Ook zitten er wat rare stukjes in het plot, zoals die scène met die jongen en Jamie Lee Curtis in het restaurant. Hij wordt wel heel erg snel verliefd op haar en besluit haar dan een beetje te stalken? Vanaf dat moment klopt er ook weinig meer van het plot. Trouwens, heb ik iets gemist of zo? Aan het begin van de film kon de opa totaal niet goed zien en horen, op het einde was dat opeens totaal geen probleem meer?
Het einde is echt mierzoet (de dikke vette moraal kon je al aan zien komen zonder de film te zien en door alleen al het plot te lezen) maar wel zeer vermakelijk nog.
De acteerprestaties zijn matig. Aan het begin lijkt het alsof de kinderen de teksten oplezen. Niet echt goed gedaan door de regisseur. Later wordt het wel beter en Jamie Lee Curtis is dan wel weer ok.
De soundtrack van de film is fijn. Klinkt af en toe heel leuk en past goed bij de film. Al is het vaak ook wel weer wat zoet en een soort van lichte puberpop en puberrock, ik weet niet hoe ik het anders moet noemen.
Al met al een film die echt slecht begint maar steeds beter wordt en uiteindelijk dik anderhalf uur voldoende vermaak biedt. Vooral voor 15-jarigen en jonger geschikt. Nog net een voldoende met 2.5*, omdat vooral het laatste deel is blijven hangen en het vreselijke begin alweer bijna uit mijn hoofd is verdwenen.
niethie
Opnieuw een behoorlijk standaard feel good filmpje, het idee is leuk en zorgt af en toe voor een aantal erg komische scenes, curtis en lohan vertolken hun rollen best leuk (en doen elkaar prima na) maar ik heb in het verleden toch echt iets teveel van dit soort brave feel good filmpjes gezien om dit echt zo ontzettend leuk te vinden.
2,5 sterren
dualcia
Deze film is zo grappig he XD. Jamie Lee Curtis is werkelijk hilarisch als Anna.
Zo vet lomp tegen die Harry ook enzo, dat is echt super
En die opa en Harry hebben ook de meest geweldige momenten samen.
ILDIB
Lekker wegkijkertje, en hoe je het went of keert Jamie Lee blijft prettig als actrice, en lohan is heerlijk als vrouwelijke versie van malcolm in the middle...
missl
wat hier boven al gezegd is, jamie lee curtis is degene met de geweldige grappen in deze film
Cashmyra
zoo'n heerlijk debiele puberfilm! je moet er van houden. jamie lee curtis speelt ook gewoon ongeveer altijd goed! mijn soort humor zat er zeker wel in ja.
L*AFilms
Ook na een keer kijken heb je hem wel gezien.
Ook vond ik het een standaard verhaal. maar omdat er toch nog best goed geacteerd is krijgt het een 1.5*
Kim008
Ook na een keer kijken heb je hem wel gezien.
Hier ga ik volledig mee eens
dennis1979
Ik vrees dat je van het vrouwelijke geslacht moet zijn om deze film komisch te vinden. Aangezien ik dat niet ben: 2**
Pantoffel
Mean Girls beter?
Meen je het?
Mean girls heb je met een halve keer al gezien.
Maar ik vond dit best een vermakelijke film.
Veel leuker dan die versie van de jaren '90 (?)
notorious_kim
dit is een remake van een film uit de jaren 90 en die uit de jaren 90 is veel beter, want die actrice kan acteren terwijl linday lohan dat totaal niet kan!
door het leuke verhaal krijgt deze toch nog 3 sterren.
Pantoffel
door het leuke verhaal krijgt deze toch nog 3 sterren.
En de film van de jaren '90 is dan weer een remake van die van 1976 met Jodie Foster
Renee28
Ik moet zeggen dat ik mean girls ook beter vond. Deze is dan nog wel vermakelijk, maar toch samen met mean girls wel een van de betere tiener-films.
Fingquality
Ik schaam me dat ik deze film gezien heb. Veel slechter dan dit kan het niet. Leuk voor (kleine) kinderen en jonge pubermeisjes, maar als je niet tot deze doelgroep behoort moet je niet aan deze rotzooi beginnen.
namingway24
Ik ben absoluut niet de doelgroep, maar ik heb me wel vermaakt met deze film, met wat vrienden erbij. Hier zag Lindsay Lohan er tenminste nog goed uit.
loves_horror
Heel grappige film. Ik vind dat Lindsay Lohan in deze film goed acteert. Ook een heel leuk verhaal.
mister blonde
Mijn god wat een uitgekauwde zooi zeg. Als ik op basis van een trailer (zaten daar de leukste dingen in!?) een 0,5 mocht geven zou ik het doen.
Lurtz
Zitten een aantal komische momenten in, ergerde me echter wel veel aan Lindsay Lohan.
Ramie
Ik was echt verrast door deze film!
Ik vind het idee van 'lichaam wisselen' niet zo boeiend en ik heb het niet zo op Jamie Lee Curtis...
Toch is het idee erg goed uitgewerkt; het levert leuke scenes en dialogen op en je raakt zowaar een beetje in de war door de wissel. Curtis en Lohan (vooral Lindsay; kan ook zijn omdat ik een man ben....) spelen het erg leuk.
De film komt na de 'wissel' pas echt op gang en begint dan ook pas leuk en grappig te worden. Het einde is uiteraard 'drama'/romantisch, lekker op zn amerikaans. Uiteraard vrij clichematig. Maar het doet de film geen kwaad.
ik verwachtte een 1* film, het is een 3,5* geworden (bijna 4)!
DragQueen
Een komische film, met leuk acteerwerk van jamie lee curtis en lohan. de formule van het verhaal is natuurlijk al vaker gebruikt, maar is vrij aardig uitgewerkt. het levert leuke situaties op, met de nodige humor. 2,5 sterren.
ILDIB
Nogmaals gezien, nog beter dan de 1e keer. De kop van Harmon is goud waard steeds...
Golden Diaries
I don't know. Het was een leuke film ondanks de verschijning van Lindsay Lohan, maar grappig was het wel. Droog ook. Maar toch had ik iets van: 'I don't like it..'
2,5
m1701
erg leuke film!!
Was zeer vermakelijk
Lee Curtis speelde ook erg leuk!
3,5* Film moet je toch een x gezien hebben!
amenmalek
Dit is een goede film waarin heel knap geacteerd werd. Het verhaal is wat simpel maar de uitwerking ervan is briljant! Dit vereist heel erg goed acteerwerk van álle spelers.
Vooral Anna en Tess moeten wel veel moeite gedaan om zich in te kunnen leven in elkaar.
Leuk gedaan!

Freakier Friday
2025

Lindsay Lohan beleeft jeugd opnieuw tijdens opnames 'Freaky Friday 2': Dankbaar voor ieder moment'

Dit is alles wat we weten over 'Freaky Friday 2': Vervolg op komedieklassieker uit 2003 heeft eindelijk regisseur gevonden

Komedieklassieker 'Freaky Friday' krijgt na 21 jaar officieel vervolg: 'We zijn allebei zo enthousiast'

'Freaky Friday'-vervolg in de maak bij Disney met Jamie Lee Curtis en Lindsay Lohan

My Sister's Keeper
Drama, 2009