• 9.376.236 stemmen

Black Dog (1998)

Actie / Thriller | 89 minuten

Genre: Actie / Thriller

Oorsprong: Verenigde Staten / Verenigd Koninkrijk / Frankrijk / Duitsland / Japan

Geregisseerd door: Kevin Hooks

Met onder meer: Patrick Swayze, Meat Loaf en Randy Travis

Plot Black Dog

"The rules of the road are simple. Don't turn back."

Ex-gevangene Jack Crews neemt een baan als vrachtwagenchauffeur. Hij rijdt door de gehele Verenigde Staten heen. Crews rijdt, zonder dat hij het beseft, met illegale wapens aan boord, die zijn corrupte baas Red wil verkopen. Als Crews weigert zijn lading te laten jatten door zijn baas, wordt zijn dochtertje ontvoerd en moet hij haar zien te redden.

logo tmdbFilm stilllogo tmdbFilm stilllogo tmdbFilm still

avatar van sinterklaas

sinterklaas

Lang geleden gezien.

Maar ik vond hem wel redelijk goed, ik hou wel van dit soort roadmovies. Sommige achtervolgingen waren best spannend.

avatar van brabusRUS

brabusRUS

U-96 schreef:

Matige film. Je moet er maar van houden om deze hele film helemaal uit te kunnen zitten. Gelukkig duurt hij niet lang. Het verhaal is bagger, maar als film gezien toch wel vermakelijk, maar daar heb je naar mijn idee dan wel een soort aanleg voor nodig.

Die vrachtwagengevechten ogen erg A-Team-achtig, maar zijn wel strak in beeld gebracht. Verder vind ik Patrick Swayze wel een fijne akteur...

***** 2.5 *****

Helemaal mee eens.

Deze film heb ik ergens in 1999/2000 een keer gehuurd.

De film was niet saai, maar ook niet goed. De script was erg slecht. De actie daarentegen best leuk.

Meat loaf was zoals altijd erg irritant.

avatar van StevenMighty

StevenMighty

Geen grootse film maar wel goed genoeg en met gave actie scenes.

Het verhaal rammelt wat maar de acteurs doen het goed.

Het had wel weg van één grote Ford commercial, zo begint de film met een close up van het Ford logo, zie je langs alle kanten Ford wagens en zelfs de agent die gespeeld wordt door Charles S. Dutton heet... agent Ford.

2,5 sterren

avatar van Filmkriebel

Filmkriebel

Herald schreef:

Ik snapte niet waarom Meatloaf eerst Swayze huurt als chauffeur als hij de lading wil stelen. Waarom laat ie hem dan uberhaupt van zijn terrein wegrijden.

Klopt, het slaat nergens op maar gelukkig maken de actiescènes met de trucks nog één en ander goed. Deze truckersfilm zit boordevol halsbrekend stuntwerk. Zeker niet Swayze's beste rol... why so serious?