• 9.373.117 stemmen

Las Niñas de Cristal (2022)

Drama / Thriller | 137 minuten

Met onder meer: María Pedraza, Paula Losada en Mona Martínez

Gesproken taal: Spaans

• Netflix Bekijk via Netflix

Plot Las Niñas de Cristal

Nadat de ster van het Spaanse Nationale Dansgezelschap op tragische wijze zelfmoord pleegt, wordt Irene uitgekozen om haar plaats in te nemen in de grootste balletproductie van het gezelschap. Als Irene het doelwit wordt van alle jaloezie en wreedheid van de andere meisjes, vindt ze een vriendin in Aurora. Zij is een eenzame danseres die door haar moeder voortdurend in de gaten wordt gehouden. Geïsoleerd en aangewakkerd door de druk van de balletwereld, wordt de relatie tussen Irene en Aurora steeds obsessiever, totdat ze samen weglopen om zichzelf te vinden.

avatar van Black Math

Black Math

Black Swan the high school play version. Aldus mijn vriendin. En ik ben het er ergens wel mee eens, want deze film lijkt in hetzelfde vaatje te willen tappen. Het draait hier ook om obsessies. Voor dansen, maar ook voor de collega ballerina's. Om de haat en nijd die in zo'n gezelschap rond kan waren. Alle druk die bij een solorol komt kijken, hoe daarmee om te gaan.

Maar de uitwerking in deze film is veel minder dan in Black Swan. Het weet mijn aandacht er niet bij te houden, lijkt minder gefocused. De hoofdpersonages spreken ook minder aan. Het ziet er visueel degelijk uit, maar kan ook wat dat betreft niet tippen aan Black Swan, waardoor het alsnog wat bleekjes uitvalt.

Het is niet helemaal saai, maar uiteindelijk voelt dit aan als een overbodige film. 2*.